- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz anadroid #26300 üzenetére
Ha mindenben ilyen precízek lenétek akkor szuper volna.
Csal(l)óköz táján üzemelt - és ott is volt lementhető banki visszajelzés?
Egyszerű elgépelés az egész. Szerintem mindenki értette.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Josi
senior tag
+ 3000 ft vámkezelési illeték a postának. , ha az MPL hozza.)
Itt olvashatsz a tennivalókról:
maganszemelyek_reszere_tajekoztato_level
Én küldtem nekik a kitöltött vámkezelési megbízást, paypal számlát, és bankszámlakivonatot a fizetésről.
Pár nap múlva jött a csomag, az MPL-nek kell fizetni mindent.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Matexx99
tag
Jelentem, a dec. 3.-án feladott csomagom ma épségben befutott. Picit viseletes volt kívülről a doboz, de a belbecs makulátlan.
Valószínűleg fogok még rendelni, még ha nem is ekkora értékben (ez egy notebook volt).
-
Eclips21
őstag
DHL vám (afa fizetes) ugyben volt mar valakinek tapasztalata? Rendeltem cuccokat 49,81 dollarert (surgos volt igy fizettem a gyorsabb postaert... 10,51 dollart igy lett 49,81). Most paypal bizonyiteket kernek. Van valami trukk, hogy ne kelljen fizetnem? Mert a cucc amugy nem draga ebayen olcsobb de ott nem volt gyorsabb posta konkretan riserek vannak benne 6 darab olyan 1700ft ebayen. Meg mennyibe kerul a kozvetitoi dij? Mert sikan nem veszem at, ha ennyi mindent rabasznak... lassan itt a rendes ebayes cucc is.
Tudjak hogy gearbeat egy ceg? Vagy lehet meguszom mert kevesebb mint 45 euro?
Aznap vettem mast is igaz nem gearbeat-tol. Azt bekuldom? Mi lesz?
Az lehet hogy 5990ft a vamkezelesi dijuk? Mert en azt kurv@ra nem fogom kifizetni inkabb bukom az egeszet.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Azért az ingyen posta hasít rendesen
Dec 31 és jan 1 rendelések a héten megjöttek(Hol van ehhez a DPD )
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
qqzs
őstag
Euexpressz cucc rendelesgomb jan 6ikan megnyomva ma delben meg atveve. 10 nap nalam rekord.
Eladó: GTS450
-
vegyszer
addikt
válasz Eclips21 #26305 üzenetére
Csak úgy rendelj, hogy amennyiben 22€ fölött van az ára, ne vágjon mellbe a vámkezelés ára.
Mivel a DHL nem olcsón hoz, így max EU címről lehetett volna neked jó.
Légy tökös férfi, és fizess..."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
dugesz77
őstag
DHL áfahatár felett mindig vámol. Igen majd 6000 forint az ügyintézés díjuk plusz ügye a megállapított cuccok áfája. Átverni nem nagyon lehet őket az a tranzakciós/átutalás számának+ tn-nek stimmelnie kéne az meg nem fog. Kár, hogy nem néztél utána mielőtt megrendelted.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
szerencses ember....... nalam a november vegen rendelt es "fizetett" NL posta (1,5eu) valahogy nem-nem vonatra ugrott es 3 het kellett neki hogy a lengyelektol belgiumba erkezzen de elotte 1 honapig utazott keresztul felázsian.... szoval a GB bőnyállal megteheti! GengsterBanda.....
persze ne legyen pofan ugatni hisz 60napon belul lesznek.... csakhogy nem ezert fizettem! nem a vonatert hanem a legi NL-ert!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
cidalain
veterán
válasz UberMutant #26312 üzenetére
van az a vicc, hogy gyors-olcsó-jó, ebből csak kettő teljesülhet egyszerre, viszont te döntöd el, hogy melyik kettőt akarod.
(#26313) vandor01
lehet hogy a hollandoknak vonata is van
nem volt odaírva hogy NL Registered Air Mail[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
bazsimano
őstag
sajnos ez tanulopenz lesz...meg ha surgos is volt elotte illett volna atolvasni vagy rakerdezni.
DHL az mindig vamol es duplaja a postanak..igen 6000 forint.a kis okositassal ovatosan, mert ha eszreveszik a susmust akkor meg bunti is jarhat...mindenkinek a sajat dolga , hogy mit csinal.
ha nem veszed at, akkor ugyis bukod a szallitai dijat...
sajnos ez az igy jartal eset. vagy fizetesz vagy fizetsz, mert barmi van fizteni fogsz...
-
vasi89
addikt
22euro felett dhl-el az instant vámolás, ha simán postával kéred akkor ezek jó eséllyel átjönnek. Egyébként tudják hogy a gearbest egy cég, de ezt most Te nézted be, elég tré ha emiatt nem veszed át főleg, hogy bányászcuccot rendeltél aminek azért elég gyorsan visszajön az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Koszi a valaszokat, de az a baj hogy ha most megveszem itthon is olcsobb lesz mint az afa + a lehuzasuk... mind1 irtam nekik. Gondolom valaszolnak hogy mire jutottak. Amugy tuti nem veszem at... vissza kerem a lovet ugyis visszakuldik nekik a cuccot igy csak a postat bukom azt a 10 dollart
-
petikeh
tag
-
petikeh
tag
válasz bazsimano #26319 üzenetére
Tanulópénz volt. Mondjuk amennyibe végül kerül az óra, már egy egészen komoly modellt is tudtam volna venni, de jön a héten remélhetőleg egy Polar M400, ami az amatőr szaladgálásaimhoz tökéletes lesz, de ez már tényleg nagyon off.
EA Sports WRC - Basturapete - pete_thereal #47
-
petipetya
nagyúr
Yes. Dec. 15-i EU expressz éjfél után nem sokkal megérkezett az angol elosztó központba. Türelemmel várom a továbbiakat.
"nincs rá lezsóidő"
-
retesz147
addikt
Kaptam ma egy ilyen levelet:
Dear Valued Customer,
Thank you for placing an order with us.
The shipping method you selected was overwhelmed with packages, we have therefore updated your shipping method to an alternative line (China Post). Please use the tracking number provided in your account and the following link to track your delivery: http://www.17track.net/en.
We wish you a happy start to the new year and thank you for your support.
Best regards,
Gearbest Customer Service
https://www.gearbest.com/
Sajnos semmi rendelési szám, semmi tracking infó, semmi. Így fogalmam sincs melyik rendelésem tették át kínai postára....
Valaki kapott ilyet?
E-mail-ben jött, nem ticket formájában.
Xiaomi 13 eu dev...
-
vandor01
őstag
válasz retesz147 #26323 üzenetére
En is kaptam....
nekem az elmult honapban kb 6db fizetett NL postat raktak vonatra!
nem nagy a kulonbseg! NL posta 3 het a vonat meg minimum 6het+2-3het?
Ja es es 1,5 ejro/db... inkabb raktak volna 10$ walletra rafkos banda...[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
petikeh
tag
válasz CactuS #26325 üzenetére
Pont kifogtam egy olyan modellt, amelyik rendelkezik azzal az ismert típushibával, hogy nem tud csatlakozni a töltőjéhez. Az-az, kb. annyit bír amennyi töltöttséggel rendelkezik. A dologról jó pár videót találhatsz a YT-n, de különböző fórumokon is leírják ezt a dolgot. A helyzetet tovább rontotta, hogy egy idő után a bekapcsoló gombra már fel sem villant.
Próbáltam azt a Xiaomi által is javasolt megoldást, hogy 70-80 %-os alkohollal megtisztítom az óra hátlapján található érintkező felületet, de ez sem segített... (A tanulópénz, pedig az volt, hogy fizettem direkt pluszban a DHL szolgáltatásért, hogy hamarabb megérkezzen, de így meg jött rá a vám, illetve a DHL kezelési költsége, ami összesen 17 ezer jó magyar forintot jelentett... A visszaküldésnél egy darabig nem értette a Gearbestes kollegina, hogy mit is szeretnék, de utána legalább az óra, illetve a DHL-es szállítás díját felajánlották. Az órát visszaküldtem, ami plusz 3 ezer jó magyar forint volt, de legalább hamar pénzemhez jutottam.)
Konklúzió: jobban utána kellett volna járnom a DHL-es szolgáltatásnak, a típushiba sajnos ismert (két miskolci srácnak is van ilyen órája, egyiküknél cserélni kellett emiatt, másikuknál tölti ugyan, de azért kell vele játszogatni...), az óra maga jó dolgokat tud, de nekem nem volt vele szerencsém és szeretnék egy kicsit bejáratottabb dolgot, ezért döntöttem a Polar mellett.
-
capafog23
őstag
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok
megjött a xiaomi powerbank 2-őm.
ellenőriztem, hogy eredeti-e. de nem tudom értelmezni az eredményt, amit az angol xiaomi oldal kiír. felismerte, hogy power bank és valami autentikus szót mondott.
lekapartam, a 20 jegyű kódot ütöttem be az oldalon.
gyanítom eredeti, szerintetek is, ha ezt az eredményt mutatja ? -
petikeh
tag
válasz ginola #26328 üzenetére
Az egyik egy okos karpánt, a másik pedig egy okos (sport) óra.
Az óra barometrikusan és GPS alapon rögzíti a megtett utat, fejlettebb a csuklón mérő pulzusmérő technológiája, megjeleníti a telefonra kapott értesítéseket, talán hétköznapi viseletre is alkalmasabb. Nem összehasonlítható a kettő szerintem.
-
-
Josi
senior tag
válasz Eclips21 #26332 üzenetére
Bukta.
Ha magánszemély küldte volna, akkor nem lenne Gearbest számla.
A vámkezeléshez kérik a fizetési számlát, (paypal és bankszámlakivonat)
Onnan is kiderül, hogy nem magánszemélynek utaltál.
Szóval örülj, ha nem lesz + bünti.Részletesebben:
Maganszemelyek_vamkezeles''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
bl4ze
veterán
válasz Eclips21 #26332 üzenetére
22 euró, és nem éppen szép eljárás ha nem veszed át a saját figyelmetlenséged
butaságodmiatt.Miért a kereskedő húzza a rövidebbet ? Ő teljesített, Te nem néztél előtte utána.
Fizess ki mindent, és vond le a következtetéseket.Ja, és fizetési papírok meghamisítása okmányhamisításnak minősül - nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
Eclips21
őstag
Milyen büntetést említesz? én az OTP-s kivonatot küldtem el. A csomagon meg egy kínai faszi neve szerepel, hogy egyezteti össze a kettőt? Mert akkor ennyi erővel csalhattam volna és küldöm neki egy ugyan azon a napon vett cuccot ami szintén egy kínai csókától jött, de nem ezt tettem mert nem akarok törvénytelenül eljárni. Sőt tovább megyek, egyik ismerősöm ismerősének az ismerőse küldte nekem ajándékba kínából.. nincs számla... ezt hogy ellenőrzi? Szóval azt kapta amit kért azt hogy mennyit fizettem.
még egyszer megjegyzem nem írtam át semmit, mindenből az eredetit kapta meg azt amit kért
ezt most nem értem nem 45 euró a határ ha magánszemélytől jött?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
No a december közepi led égők megérteztek követés nélküli belga postával egy hónap alatt. A csomagolás félrevezető, mert a papírdobozon 4w -os felirat van, a 4 ledszálas változaté, de ez 8 szálas. Szóval tényleg 800 lumenes lehet és nem 360, csak összekeverték a csomagolást
-
Josi
senior tag
válasz Eclips21 #26336 üzenetére
- Ajándék esetén a feladó általi írásos értéknyilatkozat, melyben megjelöli az általa
küldött küldemény értéket. /Nem formanyomtatvány, a feladó által írt és aláírt
nyilatkozat/Nálam a bankszámlakivonaton egyértelműen ott van, hogy a Gearbestnek lett Paypalról utalva.
Nehezen fogod ezt a "magánszemélytől vettem" bizonyítani.Le kell nyelni a békát, ez a tanulópénz sajna.
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
wierra
senior tag
Bünti, mi?
Mégis ki büntetné meg, milyen mértékben és milyen jogszabályra hivatkozva?
Ne nevettess. Pont le se fogják sz@rni a vámosok, hogy elírta-e vagy sem, hogy magánszemélytől vagy cégtől rendelte a cuccát.
Megkapják a számlát, az alapján kiszámolják az ÁFA-t (ha ilyen vámértéket nem engednek át automatikusan, függetlenül attól, hogy mi a szabály), oszt' viszonlátásra..Eclips21: A számla alapján számítják az esetleges vámterheket. A számládon pedig GEARBEST van feltüntetve, ami jogi személy, ergo 22 EUR a vámhatár.
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
miszabo
csendes tag
Leírom, hátha valakinek érdekes lesz majd a későbbiekben:
December 21-én rendeltem Xiaomi m365 elektromos rollert CN-MI raktárból, amit elvileg dec. 29-én küldtek el. Elvileg vonatos szállítás (EUTHXYH). Kapott egy TN-t amit semmi nem ismert fel. A mai napon kapott egy másik TN-t, ami már UPS formátumú (1Z0909xxxxxxxx), de az UPS még nem látja. Kíváncsi vagyok, mikorra jön meg? Gondolom azért kapott új TN-t, mert megérkezett a transzszibériai vasutazásból a cucc valahova Európába. Remélem a Li-polimer akkuk nem mennek tönkre a -30 foktól. -
TheMiller
tag
válasz miszabo #26343 üzenetére
Nekem majdnem kerek 2 hónapra jött meg. Ez az egyik leglassabb szállítási módjuk, vonattal jön az EU-ba (30-45 munkanapra vállalják ha jól emlékszem).
2 tracking number van hozzá, nem véletlenül:
1. Kínából követheted a vonatos szállítást Kazahsztánig a track24.net-en, nálam 2-4 napos késéssel jelenített meg adatokat, ami amúgy is 3-8 naponként frissült. Nem kell izgulni, lesz legalább fix 2-3 hét, amikor semmilyen infód nem lesz a csomagról, mert Kazahsztán és az UPS között lesz valahol.
2. Amikor megkapta az UPS (nekem német raktáros kód volt, korábban láttam h valakinek lengyel raktáros volt), akkor annál látod, hogy mikor ér hozzád. Nekem hamarabb volt a kezemben, minthogy láttam volna bármi infót az UPS oldalán.[ Szerkesztve ]
The World is Yours
-
anadroid
senior tag
válasz retesz147 #26323 üzenetére
Nézd meg a rendeléseidet, ahol FZRAMYT lett a postázási mód, az indult el a szibériai gőzössel, RX123456789CN formájú trackinggel.
A nyomkövetés amúgy egy litánia:
Malashevichy, Polish processing center, has left
2018-01-13 02:47
Malashevichy, Poland, arrive
2018-01-12 22:47
Brest, Belarus Processing center, had left
2018-01-11 14:48
Brest, Belarus, arrive
2018-01-10 14:47
Smolensk, Russian processing center, had left
2018-01-10 14:47
Smolensk, Russia, arrive
2018-01-08 08:48
Illetsk, Russian processing center, has left
2018-01-08 06:47
Illetsk, Russia, arrive
2018-01-05 08:47
Dosteck, Kazakhstan Processing center, has left
2018-01-03 02:47
Xinjiang Alataw Shankou, China Processing Center, has left
2018-01-03 02:47
Dosteck, Kazakhstan, arrive
2018-01-01 00:47
Xinjiang Alataw Shankou, China, arrived
2017-12-31 06:40
Chongqing Tuan Jie Cun Center station, China, arrived
2017-12-30 02:48
Chongqing Tuan Jie Cun Center station, China Processing center, has left
2017-12-29 18:55
Chongqing Tuan Jie Cun Center station, China Processing center, has left
2017-12-28 18:02
Delivered by air transport
2017-12-28 14:12
Chongqing Processing Center, has been exported straight seal
2017-12-28 10:18
Chongqing, the export has been opened and dismantled
2017-12-27 16:59
Chongqing Nanan District Receiving and forwarding center, has left, the next station processing center
2017-12-27 15:02
Chongqing Nanan District Receiving and sending center, has been sealed
2017-12-25 14:37
Chongqing Nanan District Receiving and forwarding center, receivedKérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Martin Eden
tag
Gearbest - EU Express helyett DHL sztori (spoiler, még csak félig happy az end):
Nos nekem ma futott be a november végi rendelés, de bő egy héttel ezelőtt is még mindig Kínában dekkolt... Úgy indult végül útnak, hogy ticket nyitás után EU Express helyett DHL lett a szállítási mód. GB Support menet közben ígért egyszeri kompenzációt a körülményekre való tekintettel. Bár mindent Kína raktárból rendeltem, a csomag futott egy kört Hong Kongban is, végül a DHL 1 hét alatt itt volt vele. Vámolás miatt átküldtem minden bizonylatot a rendelésről (email, GB kamu számla) meg a bankomtól, egy tucat mindenféle dolog volt, elektromos fogkefe, multiméter, sd kártya, IR táv, médiabox és más egyebek. Erre a DHL-től jött egy levél még tegnap, hogy köszönik, hogy leírtam egy tucat tételt valós árakkal, de a csomag mellé rakott számlán az szerepel, hogy 18 darab Mini PC TV Boxes van benne, tehát gyorsan valljak színt még 5-6 tételről. Annyit válaszoltam, hogy azon a számlán ahogy látom az is rajta van, hogy a 18 box értéke egyenként 2.79$, míg a csomag összértéke 50.22$, én már meg előzőleg kb. ötször ennyi értékű mindenféle egyéb árut igazoltam le, tehát szerintem nem kellene ezt a dolgot erőltetni, mert nem tudom és nem is fogom azt bizonygatni, ami nincs. Higgyék el, hogy az van a dobozban, amit tételesen leírtam. Erre választ ugyan már nem kaptam, de ma már kézbesítették is a csomagot, én meg szépen kifizettem az áfát+vámot+DHL kezelési díjat. A csomagot kibontva természetesen nem 18 Mini PC TV Box volt benne, hanem mindaz hiánytalanul, amit a GB-n rendeltem.
Nos itt kanyarodtam vissza a GB-hez és vissza a Nyitva hagyott Ticket-hez, hogy akkor csomag hiánytalanul megjött, itt a szkennelt doksi, ennyi volt az extra költség, hogyan tovább. Próbáltam Leave a reply-jal leírni a fejleményeket és feltölteni a doksit, de egy felugró, zöld, mosolygó emoji folyamatosan azt közölte velem, hogy sajnos nem tudom már kommentelni ezt a Ticketet (annak ellenére, hogy még mindig nyitott).
Így most nyitottam egy másikat és várom, hogy valami történjen. -
Eclips21
őstag
válasz wierra #26342 üzenetére
Igen, igazad van. Viszont ezt akkor se értem ha a csomagon nem gearbest szerepel akkor hogy fogadja el a gearbest-es néven futó akármilyen evidenciát, legyen az banki vagy paypal-os. Mert akkor ezen a logika mentén, ha gearbest van a csomagon és magánszemélyhez kapcsolódó evidenciát mutatok neki akkor azt is el kell fogadnia?
Szóval az egész egy kontrollálatlan vicc! Főleg úgy hogy kapok egy ref. számot ami alapján tudok kommunikálni... és semmit se tudok a csomagról, lehet hogy 100at rendeltem az nap és akkor én tudjam melyikről beszélnek? meg írogatják hogy elfogadom e költséget? mégis melyik csomag is az pontosan? meg mondják? ja hogy nem???
Szóval most szereztem egy kis tapasztalatot.
Azt mondasz amit akarsz, vagy elhiszi vagy nem.önbevallás vande hálistennek, kedvesen álltam hozzá és ő is hozzám! Ez legalább pozitív
amikor írtam az első posztot kb bevoltam pánikolva de semmi extra csak nyugodtan kell kezelni ezt is megtanultam
[ Szerkesztve ]
-
bertokl
tag
válasz Martin Eden #26346 üzenetére
Bizonyos idő után valószínűnek tartom, hogy magától lezáródik a ticket. Én is jártam így, de egy másikat nyitva lehetett folytatni az ügyet.
-
wierra
senior tag
válasz Eclips21 #26347 üzenetére
Emlékeim szerint az vámeljárás alá vont küldemény ragszáma (TN) alapján értesítenek ki, ez a hivatkozási alap. Ez alapján Neked kell tudni, hogy melyik számla tartozik hozzá.
Az egész vámügyintézés egyébként önbevallásos alapon működik. Az általad beküldött doksik alapján intézkedhetnek. Feltételezem indokolt esetben csomagot is bonthatnak, ha a röntgen nagyon mást mutat, mint amit bevallasz.
Ne aggódj, én is be voltam drassolva az első vámügyintézés folyamán. A második már rutinból fog menni.
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest