- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #81052 üzenetére
Mux switch erre a megfelelő megoldás, olyan gépet kell venni és akkor nem rák, hanem igazi megváltóvá válik az igp.
-
aktív tag
Sziasztok!
Páromat megleptem egy BB 3050 es dell el, es az lenne a kerdesem kell e valamit mokolni rajta, vagy turhető az out of box élmény? -
FőDudu
veterán
válasz Mr.Csizmás #81048 üzenetére
Gumikes nevu felhasznalo arul egy uj 5515 verziot 3 ev garral a hardverapron....
Ha valaki meg mindig olyanra hajtana....[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #81058 üzenetére
Köszönöm!
-
Lacuss20
senior tag
válasz echterion #81054 üzenetére
KB 7 éve volt gépem az IGP plusz dedikált GPU összedolgozott. AMD proci AMD VGA. Minden x.-k képkockát a z IGP számolt így terhet vett le, teljesítményt növelt. Napjainkba egy VEGA is elég komoly teljesítményt felmutat mégsincs ez a trend megalapozva legnagyobb sajnálatomra. Laptopok esetén az a pár vagy tizen százalék teljesítmény növelés ( VGA tehermentesítés) külön erőlködés, tunng nélkül milyen jól is jönne sokszor.
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
echterion
nagyúr
válasz grizlisandor #81056 üzenetére
Okés.
Ház: a Legion háza nekem jobban bejött, fém, valódi fém, kivéve a palmrest rész, az műanyag, a Leopard szerintem full műanyag, de minőségi műanyag, ez tény.Hűtés: mindkettőt be tudtam állítani csendes játékra, ezzel nem volt gond, a Leo inteles vga-ja könnyebben konfigurálható, a ryzen nagyon macerás ehhez képest, nekem nem jött be. És picit jobban is melegedett, a Leo intele vas nélkül sem mardossa a 100 fokot, míg a Legion ugyancsak 6magos ryzene mindig meleg volt, Killhates kezelés után is. A ventik hangja hasonló amúgy nekem.
Bill. és touchpad: a Leo bill. rövidebb úton jár, illetve kisebb az ellenállása. Szokni kell, de nekem kényelmesebb picivel, plusz gombonként színezhető (ami mondjuk engem nem hat meg, sötétkék nálam az egész), a fehér L5Pro meg kék, de az is szép. A gombok elrendezése nekem a L5Pro-n jobban bejött (fn, nyilak, í gomb), a Leopard-on fn megnyomására minden bill. világítást lekapcsol és narancson világítanak az fn-re reagáló gombok. Ez tetszik. A touchpad ugyanaz nekem.
Hang: nem érzek sok különbséget, de nem is vagyok vájtfülű.
Kijelző: a L5Pro Qhd-ja fényesebb, szebb is talán a játék a felbontás miatt, de windows, youtube alatt nem láttam különbséget, szép a Leo kijelzője.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha kérdés van még, hajrá.
-
Chiller
őstag
válasz Raymond #81041 üzenetére
Köszi, vártam az AMD rembrandt procis gépeket, bíztam egy kis konkurálásban, a billentyűzetük elég nekem való....
Na de így, ilyen kijelzővel, ilyen áron, hát ez így biztos felejtős lesz.
Végül mégis marad a G17 asus úgy látom, mert számomra ott a legkevesebb a kompromisszum.
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Voltam itt már kérdéssel. 17 es laptop, 6 gigás vga minimum, 350 körüli keret. Akkor ajánlottatok kettő lenovot, sainos mindkettőtt elvitték előlem elvileg. Akkor megkérdezném melyik proci jobb az amd vagy az intel melegedés tekintetében? Az új 4700-4800-as procik vagy ezek az i7 10750 és hasonló intelek. Jövő héten szeretném elintézni a dolgot, addigra szeretnék venni valami jót. Gondoltam bedobok 1-2 kérdést addig. Nézegettem ezeket az MSI, Acer gépeket is. Azoknak milyen hírben van hűtése?[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Gergello
addikt
válasz egyedülülő #81067 üzenetére
6. gen 6XXX amd proci most az aktuális, 4XXX az nagyon régi, olyat ne vegyél. 5600H az jó csak melegedős. Játéknál VGA az elsődleges.
-
Speedy007
őstag
válasz Gergello #81069 üzenetére
Szerintem egy jó hűtéssel nem annyira vészes Legion 5-m volt 5600H-val a CPU igényes játékok esetén mester előtt 80-85C° utána a 80C°-t se lépte igazán át 5800H hasonló a helyzet. Intel esetén jóval jellemzőbb a túl melegedés ahogy itt olvasom nem hiába kapcsolják ki a turbo-t, AMD esetén sok a vájt fülű akiket zavar a viszonylag hangosan tekerő ventilátorok és ezért csinálnak hasonlót mint ami az Inteles gépek esetén be vett eljárás. Bár ebben a fülledt nyári kánikulában mi nem melegszik fel vagy hevül fel..
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz FőDudu #81044 üzenetére
Én meg a D.Die-n gondolkodok, de KH nem beszélt rá eddig.
Sokat lehet nem nyernék vele.
Ha PremaBIOS-t sikerül(ne) beszerezni, akkor tutira megcsináltatnám KH-val és az lenne a max. , aztán lehetne komolyabban állítgatni (CPU, GPU, RAM OC is) és a feszeket is lehetne fixálni....◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
consono
nagyúr
válasz Dhampir #81074 üzenetére
Hát ahogy nézegettem az Alienware CC-t, olyan 65-70 fok körül kapcsol be a venti, addig nem megy. Ellenben elég magas fordulatszámon indul...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Speedy007
őstag
válasz Dhampir #81074 üzenetére
Legionok esetén van lehetőség a biosban thermal profilok közül választani (ezt kell ki is kapcsolni hogy tudjad használni a fan controlt) nekem alapértelmezetre van be állítva sokat játszom mobil emulátoron ami alatt 60-65C° körül van a gép de ilyenkor még nekem halkan sustorog 70C° fölött emelkedik meg a hangja igazán
-
Gergello
addikt
válasz egyedülülő #81071 üzenetére
Az jó. Az Az elterjedt most.
-
Djatis
senior tag
válasz MaxxDamage #81073 üzenetére
4000€ ugyan az a konfig mint az én rog duo-m és abban nem is mini led kijelző van, ami szerintem az egyik legjobb dolog.
A magyarázat olyan mint a segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra!!!
-
consono
nagyúr
válasz Dhampir #81080 üzenetére
Ha már Alienware C C: szoftveres okosság is van minden funkció engedélyezésére, vagy mindenképp kell az AW periféria? Ami leírást találtam mind több éves..
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Dhampir
félisten
válasz consono #81081 üzenetére
Még nem mélyedtem bele ezen részébe, de amikor egyéb dolgokat akar letölteni az ACC, akkor egy AW eszközt akar kérni a plusz funkciókhoz.
Más:
Belepillantottál már a gép hasába?
Vajon megtalálható benne gyárilag ez az apró, lefogató alkatrész a másik M.2 2280 SSD foglalathoz? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz consono #81083 üzenetére
Nagy bővítést nem tervezek, de az üres memóriafoglalatba egy másik legalább hasonló méretű RAM modul még majd elkél, plusz a tárhelybővítés fontos, mert valami körülbelül 100 GB méretet lefoglal magának a gyári összesen 217 GB méretűnek kiírt SSD meghajtón.
Más:
Az egérkurzor mellett 3 másodpercenként megjelenik a kis töltést jelző karika, de más semmi sem történik, viszont ez a karikázás 3 másodpercenként ismétlődik. Nem tudom, hogy vajon mi lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Dhampir #81084 üzenetére
Muszaki hibara gyanakodnek....
Valami hasonlot mar lattam 1x , de akkor valahogyan tablet modba lett rakva egy nem tablagep. (lesd meg van-e tablet mod a jobb also sarokba kattintva elokerulo oldalsavon levo rublikakban...(franc se tudja mi a neve magyarul ennek az ertesitesi savnak).FőDudu
-
Dhampir
félisten
válasz FőDudu #81085 üzenetére
Nem találtam meg, amit írtál, legalábbis Windows 11 esetében.
Amit észleltem, hogy talán a tárterület kicsinysége miatt a tárterület optimalizáció dolgozik?
Azt vettem észre, hogy a szabadon felhasználható terület mérete viszonylag gyakran változik; 12 GB volt és pillanatnyilag csak 9,27 GB szabad.
Elképzelhető, hogy az SSD hibás?
Azt sem értem, hogy mi foglal le ~100 GB-ot.
Elvileg a régi rendszerfájlokat eltávolította az automatikusan induló karbantartó, amikor ezt a lehetőséget felajánlotta.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Dhampir #81086 üzenetére
Windows update esetleg? Minden frissítést leszedtél már és telepítettél?
Amúgy ezért gyalulok le mindig mindent minden gépemről, mert a franc se tudhatja, mi minden rejtőzik még a motorháztető alatt. Amit én rakok fel, ott mindig tudom, hogy mi van felpakolva.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz echterion #81087 üzenetére
Elvileg minden a legfrissebb.
Az én összes fájlom a felhasználói fiókban 118 GB körül mozog és semmi nagyon extra szoftver nincsen feltelepítve.
(#81088) Hoffer
Köszönöm!
(#81089) Hoffer
Igen minden a legújabb. Megpróbálom a lemezkarbantartót még. Azt írja, hogy a visszanyerhető lemezterület 65,8 MB, ami nem sok. Felül pedig azt írja, hogy 82,1 MB lemezterület szabadítható fel.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Dhampir #81090 üzenetére
Az szép. Nekem jelenleg ez a rendszerem. A win nem új, az AW-ben is ez a win volt sokáig, csak beleraktam a GP66-ba és kész, nem volt kedvem friss win-t húzni meg raid0-t építeni.
A win dolgain kívül még a 3trémárk, meg a játékkliensek (ubi, origin, steam, stb.) csücsülnek a C: meghajtón.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Hoffer #81092 üzenetére
Jaja, az Office 4 vagy 5 nyelven is fent van, meg a OneNote is, kellett rendesen uninstallálni... A lemezkarbantartót meg mintha adminként kellene futtatni, hogy a Windows telepítést is megtalálja.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Lenovo Legion 5 laptopok némelyik konfigurációjánál kisebb akciók, hazai forgalmazású notebookok:
Csak AMD Ryzen 5 5600H, de RTX 3070 – 416 344 Ft-tól:
Lenovo Legion 5 82JU013FHVAMD Ryzen 7 5800H, RTX 3060, 1 TB SSD – 400 924 Ft-tól:
Lenovo Legion 5 82JU002UHV[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest