- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz Ubul86 #80399 üzenetére
Arra figyelj, amit KH megosztotta a topikkal, hogy újrapasztázás után azért nem javulnak néha a hőmérsékletek, mert gyárilag görbe a hűtő és nem illeszkedik a hőátadó felületekkel jól.
-
Ubul86
őstag
válasz nggabi #80400 üzenetére
acernél turbo nélkül voltam el 2.5 évig, 4 ghz helyett 2.6. Nagyon nem éreztem meg, viszont tök kisimult volt a hőmérséklet görbe, nem voltak tüskék normál használat mellett, és max 85 fok volt legrosszabb esetben a cpu, 70 az 1660ti gpu, és ami a legfontosabb volt nekme, nem süvített egész nap, munka mellett hp gaming 15 volt előtte, hát attól majd megőrültem, nagyon visítós volt.
itt is gondolom kilehet kapcsolni amd-nél, legalábbis letudom venni az energiagazdálkodásnál, de mint ha jobb lenne a lenovonak az ilyen jellegű panelje (lenovo vantage), még ismerkedek vele.
amúgy érdekes, ugyanúgy kentem eddig az előző gépet, de valahogy az mx4 jobb hőmérsékleteket dobott, mint a noctua. Bár nem vagyok pro szervizes , de mikor csináltam róla képeket hogy tettem fel a gépre, killhates mondta hogy az úgy jó lesz.
amúgy átlagban a hangokat hozza ez is a gép, amiket elvártam , értem ez alatt a terhelésnél a venti zajokra
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
válasz grizlisandor #80401 üzenetére
ííjj...akkor lehet most már tényleg a mester lesz ebből.
-
addikt
Észrevettem hogy régi a driverem ment a frissítés és rá egy pöti felmérés csak hogy legyünk tisztában az erőviszonyokkal. 200 mínusz, a nagy meleg miatt nem ez a rekord.
Az F1 22 milyen lehet? Valamelyikőtök nyomkodta már? Egy videó szerint kb 1 óra csak a beállítás ideje. Beletekertem és a végén még mindig az folyt, sőt a következő részben még folytatva. Van elásva a polcomon egy nagy kormány még a régi időkből, lehet előkotrom.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
echterion
nagyúr
válasz Ubul86 #80402 üzenetére
Én nem vacakoltam semmivel, lenyomtam a turbo-t a francba, meg adtam egy curve-öt a gpu-nak 1600 MHz körül és ennyi. A Valhalla megy vajsimán fixált 60 fps-sel max. beállításon, minden nagyon maximum 60 fok, de inkább alatta klímamentes helyiségben, a ventik éppcsak pörögnek 2700-3000 között valahol. Az előző tulaj azt mondja, mx4-et rakott rá frissiben, azzal ellesz a gép addig, míg nálam tölti a mindennapjait.
Nálad a Ryzen miatt nem fog működni a 99%-ozás, asszem RyzenController kell majd neked (ha jól emlékszem, az volt a neve, amit mi kísérleteztünk ki a gépemen Attissal), azzal tudod szabályozni a proci tdp-jét.
-
Bounti
aktív tag
válasz Ubul86 #80402 üzenetére
AMD-nél is le lehet lőni a turbót egy kis registry bizergálással, ha megy az angol akkor itt találod a módját, ha nem megy, szólj és segítek.
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Ubul86
őstag
válasz Bounti #80407 üzenetére
köszi, angol megy, igen
igazából most a lenovo vantage-ben levettem Csendesre, úgy egy fokkal jobb..mondjuk most van vagy 27 fok a szobában, majd a légkondi mellett lehet a gép is hűvösebb leszGenesys Oxid 250-em van, hát a nitronak semmit nem jelentett (meg ahogy láttam az ittteni teszteket, másnak se), de legalább meg votl emelve a gép..talán az utóbbi fél évben már be se volt kapcsolva
majd jövő hónapban kerül alá egy jobb hűtőpad, csak még nem tudom , mit, 17" alá
-
Ubul86
őstag
válasz nggabi #80406 üzenetére
sose értettem, miért kell púposra csinálni a cpu-t...vagy itt most a vasalás csak a gap pad-ekre érted, hogy kidomborodik, és elég azt elintézni?
csak mert azért ez netto kib@szás azokkal, akik azért csak saját maguk tartják karban a gépüket, és nincs full felszerelésük hozzá. Mondjuk idáig egy gépet se rontottam el az elmúlt 20+ év alatt, de nah, lehet csak szerencsém volt
[ Szerkesztve ]
-
Ubul86
őstag
kicsit off a kérdés, de 1 tb-os ssd-vel jött a gép. 1 partíció, már win11 volt rajta. NEm igazán akarom most újrarakni, kérdés, hogy pl lemezkezelőnél én szét tudom szedni több partícióra az ssd-t, ha megvan a megfelelő méret még? Vagy bármilyen más program, amit tudtok ajánlani (partition manager)? Egy 300 - 650 részre szedném szét
-
Ubul86
őstag
válasz Mikulásbá #80418 üzenetére
ha újra akarom tenni valamikor a wint, akkor ne kelljen már mindent backupolni előtte. Persze ha veszek másik ssd-t bele, akkor no para, de ebben csak 1 db ssd van 1 partícióval
én meg hozzászoktam, hogy legalább két partíciom legyen, egy C, amin a win meg programok vannak, meg a D, amin minden más (értelemszerűen meghajtóbetűjelek változhatnak )jó, mondjuk a nitroban 1 db 250-es ssd volt meg 1 tb-s hdd, úgy könnyű volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Ubul86
őstag
válasz Mikulásbá #80420 üzenetére
épp utóbbit szedtem le megnézni. előbbinél meg ahogy néztem, lemez zsugorítása
van még vagy 5 db 1 tb-os hdd külső tokkal, usb-vel csatlakoztathatóan , azokon a legfontosabbak fent vannak, de van hogy szórakozok egy jót, és 2-3 havonta újrarakom a gépet
képek meg google photos...ne is mondd amúgy, hogy hány gépet kaptam már úgy, hogy pont a winyó adta meg magát, de azért mentsek már le mindent róla, mert nincs backup... -
Speedy007
őstag
Mit kell és hol beállítani hogy reaális legyen a kép ha külső megjelentőre kötöm a gépet? FHD-s TV-n 150%-ra 4K-s TV-n meg 300%-ra tekeri fel a szöveg az alkalmazások és más elemek méretének módosítását.Mert manuálisan kell utána állítani és nem magától állítja be automatikusan.
-
addikt
válasz Ubul86 #80417 üzenetére
Én azt csinálnám ha nem akarsz csak 1 partíciót a rendszer lemezre, hogy vennék egy másik lemezt aztán azt osztanám fel annyi részre amennyire kell, majd átmásolnám. Nálam is van másolat baj esetére igaz én nem osztottam fel ment a migrálás úgy egy az egyben, még a másodlagos 4-5TB adat lemezemet sem sem osztottam fel, csak az azokon tárolt fontosabb dolgokat máshová is feltoltam.
Mint HDD kedvelő na van pár lemez összegyűjtve.
Én mai napig az ősrégi Paragon Hard Disk Manager™ 15 Professional félét használom. Eltart egy ideig a másolás, talán SSD esetén nem annyira, de nagyon profi és hibátlan akárhogy variálva.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Ubul86
őstag
igen, jó ötlet ez is, igazából hdd is mehetne, mert abból van elég, csak még nem akartam szét kapni kicsivel több mint 1 nap után, hogy kézhez kaptam
amúgy igen, ez is szépen tud melegedni, majd hűvösebb időben ebből mester lesz. (amúgy ~10 perc Cyberpunk)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ubul86 #80426 üzenetére
Ja ha jól értem a rendszer mentés az HDD-re is mehetne akkor igaz, de nyilván nem használatra csak ha baj van akkor utána onnan vissza lehet menteni.
A Cyberpunk használatakor levenném a proci teljesítményt. Simán fogod tudni úgy is élvezni a játékot. Úgy is visszább vesz, de legalább így te irányítasz és a hardver sem őrül meg.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
válasz Ubul86 #80426 üzenetére
En mindig csinalok egy full mentest a gyari allapotrol - azaz az elso boot az rogton Acronis True Image vagy Macrium reflect. Az a 20-30GB altalaban elfer. Altalaban akkor meg nincs is particionalva a meghajto - legalabbis sok esetben a rarakott recovery az elso indulasnal csinalja meg a meghajto meretetol fuggo particionalast.
Igy van meg mentesem a T40/T42/T60/T400s/Vaio/Macbook Pro gepeimrol. Hazi NAS-on efernek.
Razer eseten a gyari szoftverek integracioja olyan merteku, hogy azt nehez frissen instalalt windowsra visszarakni. Hiaba instalalod fel a gyari szoftvereket ures windowsra.
Legalabbis volt errol egy thread amiben nem sikerult nekik a teljes reinstall. Valami olyan bios van a gepeken ami az eredeti SSD bizonyos parametereit nezi.
(nem csak szeria szamot es bizonyos fajlokat bizonyos pozicioban, hanem meg registry bejegyzeseket is. Agyrem az ilyen.)Sajnos a notebookreview foruma le lett zarva - mentesem van belole - azon nagyon ertekes topikok voltak Razer gepek kezelesehez. Pl. Bios modositas, PL beallitasok, stb. Aztan en kicsit tovabb leptem. Osszesen 2 beallitas modositasa utan a Bios windows alol irhato, igy a tovabbi machinalas nem igenyel mar hardveres eeprom programozot.
Igy - tudom, hogy ez kb. szegyen egy IT emberkenek - meg mindig a gyari windows van a gepen. Igaz a windows sikeresen at lett koltoztetve nagyobb es gyorsabb SSD-re.
Szoval mentsel rendesen - az ujabb cuccok (pl. Macrium reflect) mar azt is tudjak, hogy a mentest virtualis gepkent lehet futtatni. Azaz egy mentest egy combosabb gepen virtualis gepkent el lehet inditani. Hasznos, ha mondjuk egy fejleszto kornyezet volt a gepen, de az mar meg sincs vagy elpusztult. Bar fejleszteni ugye virtualis gepen erdemes - ha lehet - ugyanis az hardver fuggetlen es hurcolaszhato.
FőDudu
-
Ubul86
őstag
válasz FőDudu #80428 üzenetére
hát, ha fejlesztés, akkor linux (webfejlesztő vagyok), meg docker. Git-en ugye mindig fent van minden munka, szóval abból eredően ha elveszik, az nem gond. De van most munkahelyi gépem is (asus vivobook), amin csak linux van, azon szoktam mostanság dolgozni, kicsi, könnyű. Az otthoni, ami most akkor már a Lenovo meg windows, ott is szoktam , wamp alatt + szintén docker, mert van néhány szar projekt, ami megköveteli a win meglétét, de még most fel se tettem ezeket
köszi az infókat -
addikt
Csak érdekességképpen. Meglepődtem mennyire kicsi a különbség az SSD-k között.
[link] /NVMe M.2 PCIe vs. SSD vs. SSHD vs. HDD/
Én jóval gyorsabbnak képzeltem az MVMe PCIe SSD-t. Aztán ha húzni kell egyik helyről a másikra az más kérdés, mindenesetre úgy érzem nem maradtam le semmiről.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
A sebesseg masolasnal jon ki. Mas nem hasznalja ki tartosan az atviteli sebesseget.
Amikor masolok mondjuk 500GB virtualis gepet, akkor azert kijon, hogy kulso vinyora vagy kulso SSD-re tolom.A kulso SSD is USB 3.2 vagy TB3 - azok boven 1000MB/s folott tudnak. A kulso vinyo meg olyan 100MB/s avgy picit tobb. Ez lazan 10x kulonbseg. (TB meg 2000MB/s korul tud).
Tehat erosen alkalmazas fuggo mikor jelentosen jobb egy gyors SSD.
(Nalunk a cegnel az egyik taroloban 24db 2 teras SSD van egy tombben. Na az hasit is.).
FőDudu
-
addikt
válasz FőDudu #80432 üzenetére
Azt elhiszem hogy másolásnál jön ki igazán, nekem itthon szerencsére nincs gáz a jelen sebességgel akkor sem ha terra adatot másolgatok ide-oda mert nem cég és határidős történet. Azért ennek ellenére meglepődtem mert ha csak a számokra nézek sokkal többre gondolnék még egy Win boot esetben is a sata ssd hdd összevetés után. Na nem fáj hogy olyan nincs.
-
Imre9211
tag
Sziasztok!
Kis útmutatásra lenne szükségem azt illetően mit lehet kezdeni forró fejű lapossal A laposom Asus Tuf A15, Ryzen 7 4800H-val és gtx 1660Ti-al.
Ugye erről írták régebben hogy eleve egy problémás széria, bár már több mint egy éve megvan és gond nélkül eljátszogatok rajta, csak éppen a hőmérséklet az ami gáz. Így nyáron ebben a hőségben 90fok körül fut a cpu és a gpu is.
Nyár előtt megálltak 80 környékén, amit nyugtáztam "üzemi hőmérsékletnek" de ezt a 90et(+ - néhány fok) már soknak találom. Főleg élettartam szempontjából ugye.Kérdésem hogy lehetne ezzel valamit mókolni? Újrapasztázásra gondoltam, csak nem tudom milyen paszta lenne az ajánlott. Illetőleg mivel leginkább itthon van gondoltam arra is hogy a hátlapot le lehetne kapni esetleg. Na meg hűtőpadra(sokan azt írják semmit nem ér), de abból se tudom melyiket lenne érdemes venni, illetve hogy érdemes e úgy rátenni a lapost, hogy nincs fenn a hátlap.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 16GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
addikt
válasz Imre9211 #80436 üzenetére
Hát sok mindent lehetne mondani. Én paszta terén leragadtam az MX4 és a Thermal Grizzly Kryonaut-nál. (Thermal Grizzly Conductonaut.....ezt még nem próbáltam, de fogom és az MX5 is meg lesz)
A TG Kryonaut nem olyan kemény az van most a proci kondikon is. Van kismillió paszta már.
Ez a te géped?
Ha nekem ez lenne az biztos hogy kivágnék a megjelölt résznél valamit a hőcső felett a hátlapból mindkét oldalon. Ráadásul a hűtő fölötti hőcső nem igazán hatékony így nagyon szerintem. A mester majd megmondja igaz-e.
Lehet nem pontosan színeztem.
Mindegy csak egy ötlet. KillHates megcsinálná neked ha megkéred. Aztán külön beszereznék egy hátlapot ha később meg akarnék válni tőle. Sajnos elcseszett sz@r a hűtés.Így a hűtőpad alatta egy ventivel igen jót hozhatna. A hőcsőnél középen a proci és vga felett ne legyen kivágva, sehol másutt. Majd a mester ha merész vagy.
-
Imre9211
tag
FA 506IU de ugyanez a spec kb igen. Olvasgattam még valami Ryzen Control centerről is, de nem igazán akarok játszani a proci feszkójával mert nem értek hozzá(Ryzen7 4800H)
MX4-ről sok helyen írják hogy jó most nézem úgyhogy köszönöm a tanácsot Holnap megnézem mit produkál hátlap nélkül egyáltalán. Most már nem állok neki csavarozgatni.
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 16GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
Imre9211
tag
válasz nggabi #80438 üzenetére
Le. Ilyen registry mókolással oldottam meg anno, és az energiasémákban lett olyan is h processzor energiagazdálkodása/teljesítménynövelés és az kikapcsolva van. Gondolom az a Turbo. Sőt biztos mert monitoroztam is az órajeleket és gyári standardek voltak.
Turbo még az armoury crate-ben van de az csak a ventilátorvezérlésre vonatkozik.
-
Ubul86
őstag
válasz Imre9211 #80444 üzenetére
nekem most úgy néz ki, elég volt a registry mókolás nélkül, csak levéve 99%-ra a procit az energiagazdálkodásban. Volt 3 lenovo séma (balance, quiet, performance), mindháromnál eljátszottam ezt, tegnapi mérések alapján javultak a hőfokok.
De akkor lehet hogy még is csak registry-t nézek ezek után, ha ott konkrétan disabled-re lehet állítani a turbo-t (néztem youtube videót is róla, csak fura, hogy így eldugják ) -
Ubul86
őstag
válasz Pyttawrx #80448 üzenetére
igen, azt elhiszem, hogy jobb, sajnos nálam a Nitro-nál igazából nem osztott, nem szorzott, hogy melyiket kenem. Talán majd ha a Legion-t kezdem el vele, de itt meg mondták, hogy jobb lenne Killhates-re bízni, mert gap pad cserés lehet a nem egyforma magasságok miatt :| mezei user vagyok, aki 2-3 havonta szétszed egy gépet takarítani meg pasztázni, nem vagyok felkészülve ilyen esetekre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest