- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
válasz margithid #22799 üzenetére
Alapból annyi, de látom közben megoldódott.
Nem tudom, hogy ez ilyen körülményes-e, de pár órán át nekem sem sikerült, egyszercsak beadta a promókódot, a free-hez beírtam, és megy, áthozta az előzményeimet is, amiket még WP-n futottam.
Már csak a jó idő hiányzik...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Vertigo18
addikt
válasz csabyka666 #22809 üzenetére
Nem kell ide jó idő! Most értem haza!
Lehet valahogy szinkronizálni a Runstratic-kal a Garmin Connectes adataimat? Endomondoval sikerült, semmi gond nincs vele, automatikusan tölti oda is. Runstratic-kal lehet valahogy?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
joysefke
veterán
Ma kaptam némi visszajelzést az elmúlt időszak futás-edzésével kapcsolatban. Azt láttam, hogy versenyről versenyre egyre feljebb kapaszkodom a mezőnyben -van honnan felkapaszkodni -, de most volt az első olyan pálya, amelyet bár totál más időjárási körülmények között, de kétszer is lefutottam versenykörülmények között bő öt hónap eltéréssel: 12Km / ca. +-300m szint, terepen.
Július legvégén (ekkor már egy hónapja nagyon keményen bicajoztam illetve május végén kezdtem el újra kocogni, több év sportmentesség után) hideg esőben, tökéletes hűtés mellett, de sárban, ami lefelé kicsit visszafogott 1:06:37-et futottam, úgy hogy a végére tökéletesen és teljesen kifutottam magam. Itt egy elég gyors és konzisztens versenyző, M.F.CS 52m:59s-et futott (1h:20m volt ekkor az FM ideje neki). Tehát szűk 14 percet kaptam tőle.
Most -15C fokban, havas terepen (ami fölfele és lefelé is akadályozott valamennyire) futottam a szervezők szerint 1h:00m:10s-et /szerintem inkább 59m:40s-volt, nem egy profi szervezés, na /. M.F.CS itt 54m:45p-t futott. Tehát kevesebb mint 5 percet kaptam tőle. Tehát a kategóriájában (40-es) legerősebb versenyzőhöz képesti lemaradásomat szinte harmadoltam. Én 30-as vagyok, de most nem találtam olyan 30-as versenyzőt aki jó benchmark lenne (minden versenyen ott legyen+konzisztencia). A leggyorsabb 30-as mindig megveri M.F.CS-t, de nem mindig van ott.
Augusztusban volt egy durva bukásom, ami miatt másfél hónapig nem tudtam járni /sarkamat bármilyen formában terhelni/, így két hónapot kihagytam a futással (bicajozni majdnem változatlanul tudtam), októberben kezdtem újra futni, innen ugye három hónapom volt. Ahogy engedte a lábam próbáltam napi szinten kocogni, volt három hét amikor csak napi 4Km ment (bokaszalag túlerőltetés) egyébként 6-7-8Km-t futottam, néha 10-et, nagy-ritkán 12Km-t mindenféle kontroll nélkül, érzésre.
Nah és akkor elérkeztem azokhoz a tanulsághoz amelyeket leszűrtem szűk fél év alatt:
-(1)Egy olyan kezdő futó mint amilyen én vagyok rengeteget tud fejlődni még viszonylag nyugodt kocogással is, ha az rendszeres és gyakori. Néha-néha meghúztam egy résztávot, de nem lehet azt mondani, hogy belehalnék a futásba.-(2)Bicajozásban nyáron szinte robbanásszerűen fejlődtem, bár abba akkor komoly erőfeszítést raktam (az első hónap után minden harmadik nap 130Km / 1500m szint -zsírból-, fele terep, közben töltelék edzések a Budai hg-ben, illetve sprint-távok). A bicajozás kíméletes az ízületekhez, ezért egy kezdő nagyon drasztikusan tudja emelni az edzésadagját/edzésintenzitását. A futás az én bokámhoz nem volt kíméletes, amikor egyszer ráfutottam egy 15Km-es versenyre másnap még 10Km-t, akkor abból egyből sérülés lett, három hét kellett mire újra rendesen tudtam futni. Itt én azt szűrtem le, hogy ha az ember bicajozásban akar egy kezdő szintről egy erős amatőr szintre fejlődni, akkor elegendő ha időmilliomos, futásnál viszont meg kell várni, hogy az ízületek is megerősödjenek. Ennek a fázisnak a bokám még mindig az elején van. A térdemet szerintem a hegyikerékpározás nagyon jól felkészítette a futásra. A térdem (szinte) soha nem sztrájkol.
-(3)A bicajos (MTB) edzettség nem konvertálódik közvetlenül futás jellegű (konkrétan terepfutás) edzettséggé sem szív sem tüdő sem láb szintjén, de a kemény bicajozás arra mindenképpen elég volt, hogy az augusztus elejére megszerzett nagyon kezdő futóformámat szépen konzerváljam októberig anélkül, hogy két lépést futottam volna ezen időszak alatt (saroksérülés egy bukás miatt). Nyilván ha már egy picit haladóbb futóformám lett volna, azt nem tudtam volna tényleges futásedzés nélkül megtartani.
Na ennyit tanultam szűk fél év alatt
A következő időszakban szeretnék majd még 1-2 percet lefaragni a mezőny elejéhez képest, lehetőleg valami olyan edzésformával, ami nem teszi napi szinten próbára az ember kitartását, magyarul amig lehet kényelmes kocogással illetve néha-néha egy közbeiktatott résztávval, esetleg rövid tempóval fejlődni, addig azt fogom csinálni. Félek, ha minden héten többször próbára kellene tennem az akaraterőmet (intervallumtréning) akkor rövid úton abbahagynám a futást
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Bocsássátok meg a hosszú hsz-t, de átkozottul büszke vagyok magamra, hogy az 5 hónappal ezelőtti formámat 6+ perccel megvertem 12Km-en, nem tudtam magamban tartani.
Abszolút értéken nem nagy eredmények, de mégis az enyémek...
-
StLui
veterán
Neki futottam a pulzuskontrollos futásnak, csütörtökön 10 km pont egy óra alatt. első 20 perc 130 alatt, 10,5 km/h tempó, 2. 20 perc 140 alatt, 3. 20 perc-nél az utolsó 2 km-t 13 km/h tempóval nyomtam az elején 0 10,5 km/h tempónál 140-150 között, amikor felemeltem a tempót 150-160 közé ment a pulzusom. Ma megint futottam, pénteki tenisz és láb edzés után elég fáradtnak éreztem a lábam még ma is. Csütörtökön kb 3 perc után váltottam tempós gyaloglásról futásra, most 1 percen belül 8,6 km/h-ra váltottam, és egyből felment a pulzusom is 150 fölé. 15 perc után visszament 130 alá, felemeltem a tempót 9,6 km/h-ra, és sikerült tartani a 130-135 közötti pulzust. Tehát gondolom nem a fáradtság, stb számított, hanem a gyorsabb tempó növelés.
(mindezt futógépen).Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Chuck Norris
senior tag
Szombaton lettek új fülbevalóim 21Km alatt készültek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Chuck Norris #22815 üzenetére
Az igen, gyönyörűek Milyen tempóval készítetted?
-
concret_hp
addikt
na én még mindig nem futottam idén, sőt decembert sem vittem túlzásba... lassan nem sok minden marad a lábaimon amivel még nem volt gond az utóbbi 1 hónapban, de legalább minden kis mikrosérülés helyreáll remélem
meg voltam úszni 1 csomót mostanában legalább
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Chuck Norris
senior tag
válasz #78687232 #22816 üzenetére
Inkább kocogás volt mert 8 perces kilométerekkel sikerült összehozzam. Mentségemre legyen mondva, hogy volt benne közel 900m szint és a második csősálamat amit pont a fülemre szántam volna ha már nagyon fázik elhagytam valahol és azt keresgettem egy jó darabig a csalitosban
-
kk831228
addikt
Azta quva... Nem gyenge...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
törölt tag
válasz Chuck Norris #22818 üzenetére
Akkor még durvább, nekem mostanában a nagy átlag a hét perc körüli km, mégsem sikerült még ilyen ékszereket készítenem. A csősál végül meglett? A bármilyen cucc elhagyástól néha nagyon parázni tudok
-
Vertigo18
addikt
Látod, milyen jól melegít az a Karrimor sapka, ha így izzadtál?
Hogy tudtál elhagyni egy csősálat?
-
gombi01
tag
(#22815) Chuck Norris:
Szép ékszer!
Barnagon is volt egy futóverseny ebben a jó időben, igaz én csak a 10km-es távon indultam ott nem jött össze a jégcsap (pedig toltam és izzadtam is) viszont a 22km-es körön a nyertesek haja hátul hasonlóan le volt fagyva"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
parandroid
félisten
Olyan szépen havazik, megyek is futni!
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #22823 üzenetére
Nálunk nem havazik már, csak havas az út és -13 van még mindig... Én délben indulok...
-
bandus
veterán
válasz parandroid #22823 üzenetére
tegnap este 9 előtt kicsivel értem haza, de olyan szépen megenyhült az idő (-12°C -> -6°C) és szállingózott a hó, hogy elmentem még a szokásos 8,7 km-es körömre így már most 55 km a hónap, esélyes, hogy még egy hét síeléssel is rekord lesz így.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Chuck Norris
senior tag
válasz gombi01 #22822 üzenetére
-14 -et jelzett a hőmérő az ablakban, egy darabig filóztam, hogy tudok-e majd egyáltalán futni de végiggondoltam, hogy ennél hidegebb már úgysem lesz, hogy kipróbálhassam szóval kár lenne kihagyni Magamra vettem szinte mindent amit találtam:
hosszú ujjú aláöltöző, téli futópóló, dzseki, aláöltöző nadrág, téli futónadrág de az erdőben valoszinüleg még hidegebb volt mert még így is nagyon fáztam amint a kocogásról gyaloglásra váltottam már a legelején is amikor még nem izzadtam le egyáltalán.
Próbáltam csak annyira futni, hogy az orromon vegyem a levegőt, a taknyom ahogy fagyott be húzogatta az orrszőreimet és még a szempilláim is összeragadtak ha kicsit gyorsabb tempóra váltottamA csősálat úgy lehet elhagyni, hogy a dzseki ujjára húztam fel mert nem tudtam hova rakni, aztán amikor elkezdtek fázni a füleim gondoltam, hogy ráhúzom a fejemre de akkor már nem volt meg, valahogy a nagy kalimpálásban lecsúszhatott és nem vettem észre.
-
bandus
veterán
válasz Chuck Norris #22826 üzenetére
mondjuk a futódzsekiken általában van zseb, vagy belső háló
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
borix
őstag
Lehet,hogy mégis váltok FR220-ról FR230-ra főleg az akkuidő miatt.
Akinek van vagy volt FR230 tudna segíteni,hogy ha mindkét műholdat veszi egyszerre és 1 mp frissítéssel mennyi az akku ideje (gondolom 1 műholdnál USA akkor 16 óra)? -
parandroid
félisten
Fú, hát ilyeneket én nem tudok. Viszont az akkuidővel én elégedett vagyok. A december elég erősre sikerült nekem (257 km körül), ami volt, hogy heti hat nap futás jelentett, mindig gps-szel és pulzusméréssel (FR235), így azért nem volt elég a heti 1 feltöltés, kb 5-6 naponta kért enni (20% körül rá szoktam dugni éjszakára a töltőre). De ahogy mondom, ebben azért volt egy héten minimum 6 órányi futás, néha több, és amúgy is egész nap rajtam van az óra, és a pulzusmérés is folyamatos (ha nem is olyan intenzív nap közben, mint futásnál).
Amúgy megvolt az első havas futás.
A pulzusom szar, de most már lassan két hete. Amit észrevettem, hogy mindegy, hogy 7:00-val megyek, vagy 6:45-tel, ugyanannyi, szóval ez legalább pozitív. Viszont az átlag ma is brutálisan magas lett, a végén meg közölte velem a Garmin, hogy akkor most 3,5 napra üljek le a seggemre ([link]). Különösebben nem akarok most ezzel foglalkozni, ma úgyis szétvagdossák kicsit a lábam, szóval jön 1-2 hét kényszerpihenő, aztán meglátjuk, mi lesz utána. de nagyon az az érzésem hogy tavaszra nem leszek én kész ezzel az alapozással.
Amikor párom elkezdett velem futni (valamikor július végén), akkor néha még lassítanom kellett miatta. 7 fölött mentünk mindig, ráadásul olyan 6 km körül volt a max távja, szóval én utána szoktam futni még egy kört. Aztán egyre jobban belejött, most simán hozza az én tempómat, csak egy tizessel alacsonyabb pulzuson (az enyém újabban el van szabadulva 150 körülre, ő meg 138 ütés körüli átlagokat produkál), viszont olyan 8-10 km között rendszeresen megfájdul a térde, 12-nél már minden baja van, nagyjából ez most a max, amit engedek neki lefutni. Nekem meg nem fáj semmi, megyek, ahogy kell, rendesen kapok levegőt, nem kell kapkodni, nem szúr, nem szorít, van még tartalékom is (olyan 6:00-ig biztosan), bírom is a tempót akár félmaratonig, viszont közben folyamatosan 'magas' a pulzus.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
Állat. Én már lassan 2 hete ki sem mozdultam, lassan múlik ez a rohadt megfázás.
Buliban hasznos! =]
-
joysefke
veterán
Most voltam kint futni a XIII kerben a Rákos-patak partján, a patak szépen kezd befagyni, a szélén már jég illetve egy két nagyon rövid szakaszon már havas jégpáncél fedi, a kacsák meg még mindig úszkálnak a tiszta részeken, -12C fokban. Szóval ez a része tök hangulatos lenne a dolognak.
Futás után jövök haza, itthon kérdezem a barátnőmtől, hogy "mi ez a bűz", erre kiderül, hogy az én ruháimnak van masszív égett műanyag szaga. Futás közben nem nagyon éreztem, de valahogy mégis beleitta magát a ruhámba. Nyilván itt is dívik háztartási szeméttel tüzelni, a "törvény szigora" meg nem rak seggbe ezért itt senkit...
Mindez a nagy falu egyik viszonylag még belső részében, nem Mucsaröcsögén.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Nincs csak dechatlonos cuccom, de amikor megkérdeztük a nike boltban, hogy büdösek-e ezek is, akkor azt mondták, hogy igen, sajnos ezek mind ilyenek, pedig arról mintha hallottam volna, hogy van egy szériájuk ami nem az. Napi szinten használom őket, így háromszor fel szoktam venni mosás nélkül. De feleségem, akinek jó az orra, már a második után rosszul van tőle, első után azt mondja elviselhető, csak műanyag szaguk van. Én a harmadik után nem bírom
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
medica
senior tag
-
deicide
veterán
válasz concret_hp #22836 üzenetére
Igen, ez a jó kérdés. Mióta bevittem a görgőt a konyhába, azóta naponta moshatnám a bringás szerkókat, mert literszámra izzadom a vizet 160-as pulzus felett.
Mondjuk hamar rászoktam a félmeztelen, csak bringásgatya kombóra és akkor csak egyet kell mosni.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
joysefke
veterán
Felül ilyent hordok: http://www.decathlon.hu/run-warm-ferfi-felso-id_8312451.html
Alul ezt: http://www.decathlon.hu/keepdry-alaoltozet-futballmez-id_8341252.html
Alsónadrág: http://www.decathlon.hu/legatereszto-alsonadrag-id_8337503.html
Gatya asszem ez: http://www.decathlon.hu/elio-ferfi-futonadrag-id_8367667.html
Mind olcsó, de a célnak és az én teljesítmény illetve igényszintemnek tökéletesen megfelelő cuccok.
Kifejezetten hideg-szeles időben (-5C alatt) fel szoktam venni még egy nagyon vékony aláöltözetet a linkelt fehér alá. Tegnap -12C környékén voltam kint futni és hőmérsékletügyileg rendben volt a szerelésem, az első 1Km erőltetett gyaloglás után (pulzus 109) már nem fáztam.
A sárga felsőt kb hetente kell mosni (6 alkalom) az aláöltözeteket esetleg lecserélem közben egyszer, de még ez sem jellemző. A nadrág is hetente egyszer van mosva, de nem azért mert nagyon igényelné, hanem ha már be van a futócuccoknak röffentve a mosógép, akkor éppen a nadrág is belefér.
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy mostanában edzés jelleggel a hideg levegő miatt (torok!!) nem nagyon hajtom magam meg, ezért izzadás sem nagyon van. Amikor két aláöltözet van rajtam, akkor futás után érzem, hogy az alsó réteg jobban nedvesedik, mintha csak egy aláöltözet lenne rajtam, de nem vészes.
Futás után mindig minden cuccomat azonnal gondosan szárítóra rakom, hogy minden kiszáradjon, mert ha csak úgy nyirkosan lehánynám a sarokba, akkor valóban büdösödne. Mivel egyéb fizikai munkát nem végzek, ezért a göncöket (általában) teljesen tiszta testre, izzadtságmentes veszem fel, nyilván ez is segít abban, hogy nem kezd idejekorán büdösödni. Egyszer hordott futócuccokat sosem rakom egymásra (a szárítón lógnak a következő használatig), ezzel is kerülve, hogy a szagok "összeérjenek".
Azt egyébként észrevettem már, hogy huzamosabb használat után az aláöltözetek, technikai cuccok mosás után frissen felvéve is hamarabb kezdenek el büdösödni, gondolom mert az izzadságerjesztő-bacikat a gyenge mosás nem öli meg mind. Mivel ezzel nem nagyon van problémám ezért feltételezem, hogy barátnőm ilyenkor csinál valami erősebb mosást több vegyszerrel és utána megint minden visszaáll a régi kerékvágásba.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Nem csinál rosszul semmit. Én is Budapesten lakom, de van, hogy kertes házas övezetben futok. Ott érzem is az enyhe füstszagot, amióta bejött a hideg, de tényleg csak nagyon enyhén, inkább hangulatos, mint zavaró Aztán amikor hazaérek, érzem a hajamon meg az összes ruhámon, hogy olyan füstszaguk van, mintha szalonnát sütöttem volna kb.
Mostanában direkt elkerülöm azt a környéket emiatt, így nincs is szag. Nyáron sincs soha.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Andris837
senior tag
[link] A mai csapatás. Jó volt, nagyon jól esett és gyönyörű futóidő volt. Holnap és pénteken pihenő, azt hiszem majd vasárnap fogok legközelebb futni, hasonló távot, vagy kicsit hosszabbat.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest