- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #22198 üzenetére
Egyszerűen túl sok volt túl hirtelen. Vegyél vissza vagy távból, vagy tempóból. Hagyni kell időt a szervezetnek szokni a terhelést. És az idő itt nem egy-két hét, hanem egy-két, vagy több hónap. Azért fáj, hogy előre tudd, hogy sérülés lesz, ha állatkodsz.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alg
veterán
Ma nekem nagyon nem adta...
Volt egy órám kb, reggelizni nem tudtam redesen csak bedobtam valami sonkás szenyát, de a sonka is ilyen gyorspácolt agyonsózott íztelen valami volt. Túl is öltöztem, vettem fel egy softshell mellényt, nem kellett volna. Éhes-szomjas lettem, melegem volt, pulzus elszállt, eredmény: 8,5km 55 perc alatt, 6:25-ös átlag, 158as átlagpulzus. Siófokon kis túlzással egy perccel jobb tempó ment ugyanilyen pulzussal...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
válasz Vertigo18 #22198 üzenetére
Szerintem is csak túl megnyomod, vagy sokat futsz. Ezt az évet szinte teljesen végigszenvedtem, mindig fájt a lábam. Gyanakodtam már mindenre, cipő, ízületek, stb.. Vettem is porcerősítőt, semmit sem értem el vele. Zavart, hogy mindenki a környezetemben sokkal jobb, még akikkel szinte egy időben kezdtem, azoknak is jobban ment a futás. Tök fölös volt ezzel foglalkoznom, jó másfél hónapja elengedtem a dolgot. Most megtaláltam az ideális tempót / távokat, sokkal kiegyensúlyozottabb is a dolog. Nem is szokott fájni a lábam, teljesen jól érzem magam nagyobb távok után is. Szép lassan építsd fel magad, ne egyik napról a másikra.
-
concret_hp
addikt
nekem részben azért sem megy ez a téli alapozós móka, mert többnyire túlöltözök (2 éve télen többször sikerült visszaesnem megfázásilag és azóta inkább próbálok figyelni rá) és kapásból 10el több a pulzusom, mint kéne. bp maratonon is valószínű maradt benne 1 kicsi emiatt így utólag.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Andris837
senior tag
válasz concret_hp #22204 üzenetére
Én is pont a megfázástól félek. Ma is elindultam és félúton legszívesebben a felvett ruhák negyedét ledobtam volna, de nyilván akkor jött volna a megfázás, így végigfutottam a tervezett útvonalon, de eléggé csorgott a víz a hátamon. Kezdőként ki kell tapasztalnom, hogy mikor milyen ruha kell. Arra már rájöttem, hogy a szél a legnagyobb ellenségem. Ma -4-ben sokkal kellemesebb volt futni, mint 3 fokban, de nagy szélben.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Vertigo18
addikt
válasz Andris837 #22205 üzenetére
Én pár napja írtam le ide, hogy a hátamon az izzadtság, amint szélirányba fordultam szembeszél helyett, elkezdett ráfagyni...
Akkor kaptam itt tanácsot ruhával kapcsolatban, amit meg is fogadtam: aláöltözet, rendes hosszú ujjú futófelső, aztán egy széldzseki. Így tegnap, ugyanannyi fokban, nagyobb szélben már semmi bajom se volt.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
törölt tag
Pedig még nincs is hideg, szerintem ez a legjobb idő futásra. Már csak egy kis hó kéne.
-
Andris837
senior tag
válasz Vertigo18 #22206 üzenetére
Nekem a mai öltözet: vékony hosszú ujjú futó felső, vastagabb hosszú ujjú futó felső erre rá a szél-eső dzseki, sál, kesztyű, sapka, vékony alsó aláöltözet + vékony futónadrág + két zokni.
Végül is a jó az volt, hogy nem fagyott rám az izzadság, pedig erősen mínusz volt még mikor hazaértem. Egyedül a kesztyűt vettem le félúton. A sapkát és a sálat nem mertem, mert tuti megfáztam volna.
SwitcX: Pont ezt mondtam én is mikor hazaértem, az asszony meg azt mondta, na, h*lye vagy, tűnés zuhanyozni!
[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #22206 üzenetére
Ugyanez, annyival kiegészítve, hogy széldzseki helyett egy futós kardigán van rajtam, ez jobban szellőzik, cserébe esőt-szelet nem szereti, de az szerencsére az utóbbi időben nem volt. Még annyi, hogy a hosszú ujjas futópóló helyett én rövidujjasat vettem, mert a két hosszú ujjas dolog egymáson nekem a karjaimat nagyon melegítette. Én valahogy a felsőruházat ujjának minimális visszatűrésével tudom a legjobban szabályozni a hőháztartásom, úgy tűnik.
Ami viszont elmaradhatatlan, az a csősál. Illetve a kesztyűn gondolkodom erősen, eddig egyszer próbáltam, akkor nem kellett, de most már tombolnak a mínuszok, szerintem zsebre rakom, hátha...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
Vertigo18
addikt
Elnézést, az elmaradhatatlan "köcölléket" kifelejtettem: csősál rajtam is van mindig, de még nem kellett egyszer sem a szám elé húznom, nem voltak olyan hidegek. Mindig húzok valamit a fejemre is, mivel tarra vagyok nyírva és az elmúlt 20 évben mindig hosszú hajam volt, idén toltam le és szó, mi szó, megszoktam, hogy van "szőr a fejemen", most meg, hogy nincs, fázik. És a kesztyű is elmaradhatatlan nálam. Nálam viszont alul csak egy hosszú, rugalmas futónadrág van. Eddig még sosem fázott, csak egyszer a combom, meg egyszer a "pötsöm"
-
ígyvanferi
addikt
Amatőr kérdés így a második téli szezonom közepén, pár év futás után, de pontosan mi is az az aláöltözet? A műanyag póló? Vagy miben más, mint a műanyag futópóló? És a lábon? A cicanadrág? Vagy még az alá is mehet valami?
Én egyelőre elvagyok az 1000 Ft-os poliészter pólóban, amire egy szintén kalenji felsőt veszek. Egész jól kizárja a hideget, bent tartja a meleget. Mínuszban a kettő közé jön egy pamutpóló. Ezek közül melyik az aláöltözet? -
Apollo17hu
őstag
válasz ígyvanferi #22212 üzenetére
Nekem is van aláöltözettel kapcsolatban kérdésem. 182 cm magas vagyok, vettem egy L-es Kalenji aláöltözetet, amin a vádlialjon 1-1 cipzár van. Ha ezeket teljesen összehúzom, akkor majdnem a sarkamig ér a nadrág. Ezt ugye nem kell megpróbálni a cipőbe tűrni? Tegnap volt rajtam először, és inkább 3 centit hagytam lifegni, nem húztam rá a cipzárt. Mintha kicsit hosszú lenne a nadrág, pedig vádliban még feszül is rajtam (egyáltalán nem vastag a vádlim).
Ha már az öltözködésről volt szó: aláöltözet + póló + hoodie volt rajtam, amíg el nem kezdtem futni. Futás közben a pulcsit levettem, és derékra kötöttem. (Nem vagyok az a megfázós típus.)
-
kk831228
addikt
Passzos, hosszú újjú, alsó - felső... Kicsit másabb anyagból van szerintem mint a futópóló... Itt le van írva az anyag: [link]
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kolosanyi
veterán
válasz kk831228 #22214 üzenetére
Múltkor felpróbáltam egy XXXL-eset a Decatahlonban, mert valami 2 ezer forintért adták volna csak. Konkrétan nem kaptam levegőt benne, az ujja meg a könyökömig ért. Elmennek a fenébe a méretezésükkel együtt.
Én póló + hosszú technikaiban nyomom, ha nagyon hideg van, fúj a szél vagy esik, akkor meg a dzseki a külső réteg.
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #22204 üzenetére
Csősál 10 fok alatt, 5 fok alatt meg sapka. Akkor jó, ha kimész, érzed, hogy jó hideg van, de mégsem az a mindjárt ide fagyok életérzés. Lehet kesztyűvel is kezdeni, hogy gyorsabban bemelegedj, de 0 fok felett menet közben el kell dobni, ha nincs nagy szél. -5 alatt meg jöhet az aláöltöző. Nagyjából nekem idén ezek jöttek be. Azért így is beizzadok néha, ha van szél, és veszek még egy szélálló esőkabátot felülre.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Alidban lehet kapni (többek között) sport aláöltözet név alatt néhány ezer forintért. Izzadáselvezető anyagból készült, és ráfeszül a testedre. Egyáltalán nem olyan, mint a technikai póló, az nem feszül rád, azért nem is tart annyira melegen. Egyébként nagy találmány, én újabban farmerhoz is ezt veszem fel, aztán nem fázok mínuszban sem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
Az aláöltözetnek az a lényege, hogy minél jobban feszüljön a testre, ezzel mintegy második bőrt vonva rá. Akkor a két réteg (bőr és aláöltözet) közé nem tud bemenni a hideg, így olyan, mintha maga a bőröd lenne vastagabb.
Munkám során sokat éjszakázom, -20 fokban kint gyaloglok a hóban. Sokáig molinót, vagy egyéb vastag cumót hordtam, aztán valaki felvetette (15 év után, érted...), hogy miért nem használok valami termo ruhát, vagy aláöltözőt? Amikor először a kezembe vettem, csak mosolyogtam, olyan vékony volt, mint egy függöny, ráadásul amikor még csak az volt rajtam, úgy néztem ki, mint aki eltévedt a melegfelvonulás után. Aztán magam is meglepődtem, hogy mennyivel jobb, mint egy vastag plusz ruha.
Jah, és erre még simán fel lehet húzni az említett molinót, ha annyira nagy a hideg.
-
törölt tag
Sikerült, megcsináltam a tervezett ~26 km-t. Jó volt, az emelkedőket szívesen kihagytam volna Tavaly dec. 29-én nekimentem a maratoni távnak, akkor kb. 23 km után elvéreztem (35 meglett, de a végére már sok volt a sétafika). Annál az átlagtempóm közelített a nyolchoz és a végére simán elérte a pulzusom a 150-et. Most emelkedőkkel együtt is az átlagom 147 lett és ehhez 7.02-es tempóm volt.
Tény, a végére kimerültem (lassan kellene vennem valami könnyű táskát kajának, italnak), itthon kizabáltam a hűtőt is, most viszont egy jó másfél óra pihenés után nem érzek semmi kínt. Nincs lábfájás, csak kellemes izomláz. Király, ha ez így folytatódik, meglesz a maratoni táv is január hatodikán.Ja igen, a fejlámpám végig bírta a kiképzést, pedig max. fényerőn toltam neki. Büszke vagyok rá, köszönöm még egyszer a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Szeretnék egy pulzusmérőt vásárolni, vagy egy órát pulzusmérő övvel.
Maximum 60e forintig terjed az erre szánt pénz.
A Polar M400 vagy, ha csak övet vennék a Polar H7 tűnik jó választásnak.Érdemes lehet várni újabb készülékekre?
Ha csak a övet vennék nem látnám a pulzusom, mert telefonnal használnám (Runtastic, Sony Xperia Z)
A Polar m400 tud jelezni, ha elérek bizonyos pulzus értéket?Ti mit használtok, ajánlotok?
Per aspera ad astra.
-
Alg
veterán
válasz Oryctolagus #22224 üzenetére
Én ezt venném inkább nem az M400-at, 20%-os kupont mindig találni valahol - most pl. SALEDUCK-20, így pont beesik 60ezer alá
De ha kicsit szétnézel biztos van mostanában még jobb áron is valami webshopból...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
concret_hp
addikt
na megcsináltam 2 egymás utáni nap ugyan azt a kört, a lehető legjobban ugyan olyan körülmények közt (első nap talán nem kajáltam előtte rendesen ill. ez előtt múlt szombaton futottam, de tökéletes összehasonlítás nincs ugye...) elég pontosan 12.9km , csak általában nem várom meg amíg tökéletesen belövi a gps-t.
szombat: [link] 6:38/km, 148 avg pulzus
vasárnap: [link] (7. km-t direkt nyomtam meg picit jobban) 5:25/km, 158 avg pulzus.vicces, hogy 10 ütésnyi különbség ekkora tempó különbséget eredményez
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
inf3rno
nagyúr
válasz joysefke #22222 üzenetére
Hú hát ez bonyolult, az érdemi munka idén június óta történt, és olyan 550km ment bele a lábamba azóta. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy 1:50 (~5:20)-ről levittem 1:40 (~4:50) felé a félmaratoni időmet. Közte ami volt egy év, az gyakorlatilag úgy telt, hogy tavaly augusztustól idén márciusig sérült voltam. Utána a tavasszal megpróbáltam visszahozni a régi formám kb. heti 2x10k-s edzésekkel, meg rájönni, hogy mitől sérültem le. Nagyjából ez jött össze júniusra. Még annyi azért hozzá tartozik, hogy ez a 2:05 (~6:00) tavaly nyári idő ilyen szempontból hendikepes, mert akkor még egyáltalán nem voltam hozzászokva az ilyen 20km körüli távokhoz. 15-nél többet elvétve futottam csak, és inkább a 10k volt a jellemző, ahogy ma is az az alap távom. Szóval olyan 5:30 körüli félmaratoni tempó benne volt a lábamban, viszont a keringést, állóképességet, ilyesmit hozzá kellett edzeni, mert anélkül csak ez a 6:00 ment. Gyakorlatilag a tavaszi edzegetéssel sikerült 6:00-ról 5:20-ra vinni a tempót. Szóval nem kellett hozzá sok, hogy hozzászokjak ehhez a távhoz is. Utána az 5:20-ról 4:50-re már keményebb dolog volt, de végig versenyeztem a nyarat, a félmaratoni versenyek közé meg beiktattam jópár 10-15k-s edzést közepes tempóban, volt, hogy pulzus kontrollal is, viszont legtöbbször csak úgy elmentem futni egyet valami közepes tempóban, aztán inkább csak loggoltam az eredményt. Így heti 10-50k, amik voltak teljesen vegyesen. Nyilván mert nem volt benne semmi tervezettség. Novembertől kezdtem tervezetten futni, de ennél is csak úgy, hogy heti 50k, nem úgy, hogy napokra beosztom, hogy mennyit és hogyan. Úgy érzem már egy hónap után is, hogy sokkal könnyebben megy hosszú távon ez a 4:50-es tempó, és tudnék még csavarni rajta 4:40-re is akár. Viszont a térdem nem bírja a heti 50km-t, úgyhogy most leveszem heti 30km-re egy hónapra, aztán fokozatosan próbálom inkább emelni. Ez is egyébként elég nekem, mert nem volt régebben sosem jellemző, hogy heti 30km-nél többet fussak, úgyhogy az ízületeim nincsenek annyira hozzászokva az ilyesmihez. Idő kell nekik gondolom nem kevés, meg esetleg én is bepróbálkozok megint a porc erősítővel, hátha javít a helyzeten. Meg persze jobb lenne terepen futni, mint aszfalton, de azt valahogy nem csípem ilyen esős időben. Összesen június óta így kb. 550km-t futottam, a tavalyi edzés óta meg olyan 800km-t.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #22226 üzenetére
Érdemesebb több hasonló edzés átlagát venni, mert bármikor dönthet úgy a szervezet, hogy ez nem a te napod. Egyébként még igaz is lehet, legalábbis nálam is ilyen tartományban 10 ütés eltérés az átlagban 1 perc különbséget jelent. Azért legtöbbször inkább 5:00-6:00 között futok 140-145-ös pulzussal, és nem 6:00-7:00 között 130-135-ös pulzussal.
Buliban hasznos! =]
-
Chuck Norris
senior tag
-
medica
senior tag
ez elvileg mér mindent szinte (kipufogógázt nem), de nem tudom a gyakorlatban milyen: [link]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
medica
senior tag
válasz Chuck Norris #22231 üzenetére
Nem értek ezekhez, a leírásban közöltek tetszenek de a gyakorlati tapasztalat számít (pl ingyenesek az app-ok, kompatibilitás, tartósság, szerviz,stb).
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
Chuck Norris
senior tag
válasz medica #22232 üzenetére
Március óta használom a sima runnert, idáig hibátlanul működik és most vettem egy kardiósat is, hogy tavasszal el tudjam kezdeni a tudományos edzést pulzusméréssel. Remélem nem olyan lesz mint bizonyos márkák, hogy garancia idő+1 nap után kell eldobni. Egy programot töltöttem csak le hozzá amivel a PC-n szinkronizálódik, az hiba nélkül megy. Ami negatívum, hogy nem lehet tölteni futás közben mert újraindul de amit írtak, hogy 10 óra az üzemidő azt tudja.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Futó órát szeretnék venni, egyáltalán nem ismerem őket. Karácsonyra lenne, szóval addig kéne beszerezni.
Alapvetően GPS-re és pulzusmérőre van szükségem, és hogy ezeket minél megbízhatóbban tudja. Esetleg valamiféle interval funkció.
Keret annyi, amennyibe kerül. Fölöslegesen nem szeretném szórni a pénzt, szóval azt a best-buy-t keresem, ami ezeket tudja megbízhatóan. Gondolom polar vagy garmin, de nem ragaszkodom ezekhez a márkákhoz.köszi előre is!
szerk: ha esetleg tudna zenelejátszást, annak örülnék, mert nem kéne pluszban telefont vigyek magammal, de amennyire tudom, ezek az órák nem szoktak tudni, szóval megvagyok nélküle
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
beltram
tag
Ennyiért ajándék, első rendelésre -10font. Ha itthonit szeretnél, akkor run van 56-ért 20%-os kuponnal, vagy szintén sport 67-ért.
pace be with you
-
Vertigo18
addikt
Érdekes, hogy egyre több ilyen kérdés merül fel a topikban, pedig épp azt gondolná az ember, hogy jön a tél, kevesebb lesz a futó. Persze ez nem a régebbi topik látogatókra vonatkozik, de nem gondoltam, hogy pont most akarnak többen is órát (sőt, ELSŐ órát) vásárolni. Engem ez meglep.
Javaslom az egyik kolléga ajánlatát, ami nagyon kevéssel feletted van. Egyébként se lesz lyan itt, hogy pl. a Garmin használói kinéznek, mert Suuntod van, vagy fordítva. Viszont mindkettő (sőt, a legtöbb másik termék is) eléggé megbízhatóak.
-
törölt tag
válasz Chuck Norris #22229 üzenetére
Szerettem volna, de végül megvárom a nyári időszakot. Pesttől is 50-60 km-re lakok, ha ott fönt történik velem valami (nem bírom, le kell állnom, kihűlök rögtön, elesek, bármi), akkor olyan megfázást kapok, hogy csak nézek. Meg utána is nem tudok hol átöltözni, ez így esélytelen. Megvárom vele a jó időt, hó meg előbb-utóbb csak lesz erre is.
-
Alg
veterán
Ha zavar az öv, én most a Dekában vettem beépített pulzusmérő érintkezős technikai trikót valami 5000ért, első próba alapján egész jól működik, bár a gyengébb érintkezés miatt kicsit "rá kell izzadni" hogy megbízható legyen.
Zenét a TomTom "+Music" megjelőlésű órák tudnak, olyan 70ezer körül
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Hálás lennék, ha leírnád, hogy mik az érveid az öv ellen. Nem kötekedésből, hiszen láthatod, hogy a válaszom után kb. 5-en írták, hogy jó az az öv, nincs vele semmi baj.
Őszinte leszek, én sosem értettem ezeket az eszközöket. Méghogy pulzusmérő, meg ilyenek! Minek? Aztán gondolkodtam, hogy kellene venni egy jobb órát, ami képes több köridőt tárolni, mert az jó lenne azért. Vettem is egy Casiot, tök jó volt, minden futásom után itthon írogattam ki a körértékeket egy excel táblázatba. Aztán jött a mobiltelefon + app használata, így már láthattam is, hogy hol futok. Csak sajnos kiderült, hogy a Gps-e a mobilnak nem éppen erre lett kitalálva, így megesett, hogy ház tetején szaladgáltam át, meg kerítéseket ugrottam látványosan. Végül jött egy választás, a Gps-es óra, de még mindig nem tudtam hova tenni a mellkasövet, volt egy ilyen régi órám, érdekességképpen azt tapiztam, mert az mért pulzust, de sok értelmét nem láttam.
Végül itteni "nyomásra" vettem egy Garmint mellkaspánttal és esküszöm, egy pillanatig sem bántam meg. Az edzéshez is kiváló, hogy "folyamatosan" szemmel tartható a pulzus, maga az öv pedig egyáltalán nem zavaró, mondhatni észre se veszed egy idő után. Egyre többször van olyan, hogy annyira megszoktam, hogy futás előtt, induláskor veszem észre, hogy elfelejtettem felcsatolni, így mehetek vissza.
Szóval +1 a mellkaspántos, folyamatos pulzusmérésre!
-
kk831228
addikt
válasz #78687232 #22239 üzenetére
Múltkor 60-ér linkeltek fr 235-öt, német amazonon... Azért nem olyan rossz ha nem kell mindig öv... Néha nem tökéletesen mér az biztos, de lehet venni mellé övet ha nem felel meg...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Haugland
aktív tag
válasz Vertigo18 #22242 üzenetére
+1 a mellkaspántos pulzusmérésre részemről is!
Először ez érdekelt legkevésbé a unkciók közül, ma pedig már szinte kizárólag csak ezt figyelem!
Az útvonalam az esetek 95%-ban ugyanaz. Városban futkosok, így nem igazán érdekes, hogy merre jártam a 80-90perces futásaim alatt. A lényeg számomra, hogy megadott pulzustartományban menjek legalbb 80 percet -
Pá
addikt
válasz Vertigo18 #22242 üzenetére
Igazából csak annyi érvem van az öv ellen, hogy azt külön fel kell tenni. Nem gondoltam, hogy nagy dolog. Apukámnak nemrég vettem ilyen kis alap fitness bandet és az pulzusmérős, szóval azt hittem ez nem számít extrának. Bár lehet, nem annyira megbízható.
Meg ha mindenképp kell külön öv, akkor lehet veszek csak egy övet és a telóval összekapcsolom. Szóval innentől inkább az a kérdés, hogy akkor az óra mivel ad nekem többet, mint egy telefonos app?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #22240 üzenetére
Ezt a megbízhatóságot hogyan értitek? Nekem hacsak nem csúszik le az izzadtságtól a pulzusmérőm, teljesen jó adatokat ad. A többiek hozzászólásai alapján az FR235-höz már van valami gumírozás, ami megakadályozza, hogy besüssön a szenzorhoz a nap, szóval az még ennél is megbízhatóbb. Nem tudom, ezen kívül mi az a plusz, ami még kellene?!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Alg
veterán
- Könnyebb folyamatosan figyelemmel kísérni, figyelni az órán mint egy telefonon
- Könnyebben hordozható, mint egy manapság átlagos 5-5,5"-os okostepsi
- Nem merül a telefon a folyamatos mobilnet+bluetooth+GPS használattól
- Néhány kisebb-nagyobb extra funkció, jellemzően magasabb kategóriában, pl. extra szenzorok (barométer, iránytű, mindenféle futásdinamikai elemzések)Ha ezek nem zavarnak, akkor szerintem simán jó egy BT-os öv a telefonodhoz (BT 4.0 kell minimum a telón)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest