- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz freelanced #80433 üzenetére
Akkor tápcsere, alaplap csere... Ez utóbbit persze mindenki próbálja elkerülni, mert macerás.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
Fejhallgató erősítő vásárláson gondolkozom. Denon D5200 és HD58X fejhallgatókhoz használnám. Jelenleg Dragonfly Cobalt-al rendelkezem, amit ebben az esetben DAC-ként használnék. Keret tekintetében 50-100.000 között gondoltam, de lehetőleg azért a kevesebb irányába.
Hangzás tekintetében annyit szeretnék, hogy ne magasba húzó legyen. Illetve méret ügyileg inkább a kompaktot preferálnám.
Van néhány szimpatikus eszköz amikről jókat olvastam:
- Schiit Magni 3+
- SMSL SP200: Ez árban nagyon a plafon. Eredetileg nem akartam volna eddig felmenni, de ha annyira megérné, akkor lehet róla szó. Nagyon dicsérték, bár több panaszt is láttam, hogy egyik csatorna hangosabban szól mint a másik. Külföldi rendelésnél nem lenne jó ilyenbe belefutni...
- iFi ZEN CAN: Igazából ez a legszimpatikusabb számomra. Tudom ez még elég új termék, nincs túl sok infó róla. Tetszik, hogy tud balance-t is.. ki tudja mit hoz a jövő Árban is még azon a határon belül van, amitől nem fájdul meg annyira a szívem. Illetve a bass kiemelés funkció is tetszik, 58X-nél itt van főleg hiányérzetem.
Köszi előre is a segítséget!Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
contaxg
veterán
válasz Pocak89 #80452 üzenetére
Dobd piacra a Cobaltot az egy elég szűk keresztmetszet hangilag és csak az új erősítőd korlátoznád (értsd: csalódott lennél). Egy Questyle CMA400 vagy hasonló jelentős javulást hozna. Ha másképpen nem fér bele, használtan, de mindenképpen megérné fejlesztened.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
niof
addikt
Szia!
+1 az SP200-ra. Azok a panaszok olyan alacsony potméterállásban vannak, ahol nem is tudom, hogy milyen fülessel (mert tuti nem fejessel) érzékelhetők. Ez még amúgy a relatíve drágább potiknál is (ALPS, TKD) előfordul (illetve az adatlapjukon megadott értékekig nem minősül hibásnak). Én legtöbbször nem hallgatok vele hangosan zenét, low gain-en kb. 10-10:30 között áll a poti, és amennyire én meg tudom ítélni, egyforma a két oldal hangereje, nem húz semerre. Nem tudom milyen véleményeket olvastál persze, de én a HD 650- hez teljesen elégedetten használom.
Azt viszont elég furcsának találom, hogy az 58X-nél mélyben hiányod van, annak pont hogy elég dögös basszusai vannak, igazi fun fejes.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
alton1978
tag
Hello,
szeretnék egy kicsit upgradelni, s ehhez keresek segitséget.
Szeretnék előrelépni a következő szettről:10th Sankskrit + SMSL Sap-12 + Beyer DT 770 Pro 250Ohm.
A fejhallgatót megtartanám, azonban DAC+AMP csere szóba jönne, ha érdemes és megoldható 100-130 ezer között. Valami érdemleges ajánlat, vagy nem érdemes a fenti szetröl cserélni ilyen apró pénzért, mert hallható minőséget nem képvisel?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
-
Bodz
nagyúr
válasz alton1978 #80458 üzenetére
Inkább vegyél még egy fejest... Ha mindenáron cserélni akarsz, akkor pl. megvárhatod míg megint akciózzák az M200-SP200 párost, úgy beleférhet 130-ba. Vagy veszel egy CTH-t, hozzá Topping E30-at. Használt Liquid Spark is van most. De akad még csomó variáció. Attól függ, hogy milyen változást szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Minden tiszteletem, de 2 éve vagyok 10th tulajdonos, és amíg nem hallottam egy Mojot egy komoly fejessel, addig fogalmam se volt, hogy milyen változást lehet szeretni. Egy Qutest meghallgatása után megint mást akarnék. Azt se értem, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre miért nincs 10 válasz, 100-130-ért már normális szettet is össze lehet rakni, ami passzol a 770pro-hoz. Ha nem lennél, válasz hiányában arra következtetnék, hogy a topik halott, már régóta így érzem. Bocsánat a drámáért, de már sokszor végigment ez az agyamban.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
contaxg
veterán
válasz IO.sys #80463 üzenetére
A DT770-re nekem sajnos nincs semmilyen receptem. Talán egy stúdió DAC lehet a megoldás. Az egyik legjobb hangot ezzel a fejessel egy IBM laptop fejhallgató kimenetéről hallottam. A Mojo meg az Amiron Home-mal szólt eddig az egyik legjobban.
(#80461) Bodz
Valami hasonlóra gondoltam én is a végén. pl, hogy fel lehet hurkolni ezeket a dobozkákat egy áramforrásra. Szép gondolat, de erről inkább lebeszélnék mindenkit és az egyedi tápot ajánlanám minden komponenshez.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
IO.sys
őstag
válasz contaxg #80468 üzenetére
A 250-es nekem se annyira tetszett, mondjuk akkor még se jó tápom, se jó csövem nem volt, szóval valószínűleg soha nem tudom meg, hogy szólhatott volna. Most 80-as van, én bírom, van egy beyeres feelingje, ami eléggé be tudja szippantani az embert. Nekem egy Huawei p9 Lite-ról szólt a legjobban. Az M50x is nagyon állat normális párnával ebben a kategóriában.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
kromatika
veterán
Szia.SP 200-at még sajnos nem halottam. Viszont Schiit Magni 3+ al hajtottam az 58X -et,és nem volt rosz vele. Illetve még a Myrad Z40 -el is hajtottam avval még jobb volt,bár az nem igazán kompakt,használtan néha el lehet kapni. iFi ZEN CAN-t sajnos nem halottam. Egybe cuccal a Fiio K5 Pro val tetszett az 58X és a Tempotec Serenade IDSD vel is .Aprón van is egy potom pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz IO.sys #80465 üzenetére
Szvsz ott nem a 10 th lesz a gyenge láncszem. Nekem az elődje volt sokáig (nem is váltam meg tőle, csak lecseréltem az egész rendszert szimmetrikusra), meg voltam vele elégedve, úgy, hogy mellette azért volt jó pár másik (drágább) dac is. Egyetértek s4tch-el, ha fejlesztenék, én is először a fejest cserélném mindenképpen.
-
kavics325i
őstag
Sziasztok, nekem USB benetes, rca kimenetes dac-ra lenne szükségem. Talán 30e-ig elmehetünk árban. A hangja a lényeg.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Pocak89
senior tag
Köszönöm a tanácsokat a pár napja feltett kérdésemre (DF cobalt mint DAC + AMP). Afelé hajlok, hogy akkor kihagynám a cobaltot a képből. Lehet benevezek egy SMSL SP200+M200 kombóra, ha már az SP200 volt az egyik kiszemelt...
Szerintetek mivel lenne érdemes összekötni őket? Egy jobb minőségű RCA kábellel vagy XLR inkább? Mivel úgysem lenne balanced a valóságban ahogy olvastam, nem tudom mennyire lenne értelme a drágább XLR-nek.Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
freelanced
addikt
Ismét elérhetőek a Schiit termékek az európai oldalról ha valakit érdekel, bár hasonló összegre jönne ki Amerikából is...
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
bkercso
nagyúr
Ide is beírom:
Új titkos tipp: OPA1678. Még az OPA128-nál és az OPA2140-nél is jobbnak hallom, igaz, 1x-es erősítésben, agyonszűrt táppal és invertáló módban, sok kohm terhelést hajtva, A-osztályba húzva. De akkor is; és csak 300Ft!Emellett mindent tud: FET bemenet, kis zaj, nagy common mode rejection, EMI rejection, 40mA áramkorlát, 2mA tápáram, +-2,25V-tól jár. Open loop kimeneti imp. 30ohm.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Demol
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem erősítőt egy Audio Tecnica M40x és M50x mellé valami erősítő félét? Olyasmi kéne amire a számítógépemet (Dell Optipex 990 MT alaplapi integrált hang-kártyával) és a mobilomat (Xiaomi Redmi Note 5) is rá lehet kötni.
A keret 42.000 Ft. A hallgatott zenei stílusok: Jazz Rock, Country, Blues, 70-es évek Disco zenéi Acustic és Bryan AdamsKöszi
-
laleeee
őstag
Sziasztok van ez a kis dac 4.4-es balanced kimenettel[link] . Ezt írja egy kolléga róla :" van benne egy
Realtek alc4042 chip ,annak a földjét két kábelen kivezetve sem lesz balanced, de legalább törékenyebb csatlakozó." Mi a véleményetek erről, ez tényleg kamu ?
Ha ilyet veszek, tényleg nem lesz igazi balanced kimenetem ? -
bkercso
nagyúr
-
niof
addikt
válasz laleeee #80484 üzenetére
Igazából stúdiótechnikában, nagy távok áthidalásánál és esetleg zajos (elektromos-elektromagnetikus) környezetben van értelme. Erre lett kitalálva. A hifiben "csak" egy felkapott dili, a fentieken kívül nincs igazi előnye, inkább hátránya van a full balanced kialakításnak, mégpedig az, hogy a két oldalnak tökéletesen egyformának kell lennie, amit valamivel nehezebb kivitelezni, mint egy non-balanced készüléknél. Mert ugye az igazi balanced az az, ha (gyengébb esetben) a dobozon belül a táp is szét van szedve (tehát 2, egymásról független táp van belül), de az igazi az az, ha 2 különálló készülék végzi a munkát. Ami már inkább dual-mono kivitel. De ez csak extrém esetekben van alkalmazva, általában megoldják egy készülékházon belül...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Zoliee
senior tag
"A hifiben "csak" egy felkapott dili... "
ez tetszett, és nem kevés igazság van benne.
Azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy egy adott készüléket vizsgálva a kapott hang minden esetben "más" lesz a különböző kijáratokat használva, hiszen a kiegyensúlyozott kimeneten más műveleti erősítők dolgoznak, általában nagyobb kimenő teljesítménnyel.
Aztán ez a "más" hang nem lesz feltétlenül jobban tetsző is. -
Ear001
addikt
Miért kéne két táp a szimmetrikus jelút megvalósításához? Az alapvetően erre tervezett stúdióeszközökben sem csinálják mindig így, sőt. Azt meg nem értem, hogy mire gondolsz, hogy a két oldalnak tökéletesen egyformának kell lennie. Ez nem követelmény minden sztereó eszköznél?
Amúgy szimmetrizálni nem olyan nagy mutatvány, egy nem túl nagy trafóval megoldható szinte minden kapcsolásnál, de Hifiben spórolósan egy IC-vel is szokták, ami viszont pont ad egy nagy pofont a dolognak, a szimmetrizálás lényege, haszna veszik el tőle.
-
Zoliee
senior tag
válasz Ear001 #80489 üzenetére
Azért bogarat ültettél a fülembe, hogy miért is használtam azt a "kiegyensúlyozott" szót, amit nem értettél.
Rákerestem, és leírásokban rengeteg helyen használják a kiegyensúlyozott(xlr), és az egyvégű(rca) kifejezést a specifikációk megadásánál.
Nyelvészkedhetünk, de már tudom, onnan jött a használata részemről[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
a két oldalnak tökéletesen egyformának kell lennie
Ha 1% az eltérés az ellenállások értékeiben, akkor 40dB-vel csökken a kábelen összeszedett zaj a kivonás során. 1%-os ellenállás meg nem mutatvány, hanem teljesen kommersz. (Arról nem beszélve, hogy ha 1% tűrés mellett kis selejtarányra törekszünk, akkor az ellenállások >>90%-a 0,1%-on belül lesz.)kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Aki telefonhoz keres olcsó mobil dac/amp-ot, azoknak bemutatom a TempoTec Sonata HD PRO nevű kütyüt. Aliexpressről 11eFt körül lehet beszerezni közvetlenül a gyártótól. Ezt a belsőt árulják még Hidizs S8 néven is dupla áron.
Meglepően kis méretű szerkezet, Type-C csatlakozóval adják és jár hozzá egy átalakító, ha valaki PC-vel szeretné használni.
A Tempotec honlapjáról letölthető a legújabb V3.0 firmware, amit én fel is raktam, ha már foglalkoztak vele.
A hangja meglepően jó! Egy HD58X-el hallgatom, sima, nyugodt, érett hang, tágas térrel, ugyanakkor nagy dinamikával, lendülettel. Sokáig tudom hallgatni és folyamatosan fenntartja a figyelmet, nincs hiányérzetem.
Azért vettem, mert a telefonomhoz adott USB-s adapter nem volt képes elegendő hangerőt adni, ezzel már kellően hangos, keveset fogyaszt, nem vettem észre üzemidő csökkenést.
Van viszont egy számomra igen kellemetlen hibája. A hangerő állítás gombokkal történik kb.18-20 fokozatban, ahol az alsó 8 fokozaton semmit nem hallok, az utolsó fokozat minden esetben túl hangos, az eggyel kisebb viszont néha halk... nagyok az ugrások.
Fülhallgatóm nincs, így azzal nem tudtam kipróbálni, az erősítője két fokozatú, magasabb impedanciát észlelve automatikusan átkapcsol.
Részemről ajánlott darab![ Szerkesztve ]
-
Demol
újonc
Senki???
-
fericske
addikt
Ezeknek olvasgass utána, és amelyik tetszik. Mind jó a fejeseidhez, illetve PC és telóhoz is.
E1DA 9038S Gen 2
E1DA PowerDAC V2
Shanling UP2
Shanling UP4 -
Tim82
félisten
válasz fericske #80498 üzenetére
Az E1DA DAC-ok nem kizárólag balanced kábelekkel használhatóak? A PowerDAC v2 pl. teljesen biztos, hogy csak 2,5 mm-es balanced jack-kimenettel rendelkezik. A másik E1DA-t nem ismerem, de elnézve a linken írtakat, ugyanez a szitu...
Vélhetően sem az M40x, sem az M50x nem lesz így velük kábelfaragtatás nélkül használható.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest