- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Hol tudok venni mojo akkumulátort?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Frogged
aktív tag
válasz Sinesol #80546 üzenetére
Szerintem hiába szeretne a többség jobb hangot mindenkinek a pénztárca a legnagyobb szabályozó.
Főleg itt magyarországon a lakosság igen elenyésző része engedhette meg magának közép kategóriát, a high end-ről nem is beszélve.
A hifiben általában ki alakít az ember egy bizonyos néző pontot és aszerint élvezi ezt a hobbit legalább is remélhetőleg örömét leli benne.
Itt mindenki hisz valamiben van aki a fülében van aki a mérési diagaramokknak, van aki a jó marketingnek nincs ezzel baj szerintem.
Én csak azt nem értem miért nyírják a neten egymást olyan emberek akik amúgy is egy kis része a társadalomnak mint minőségi zene hallgatók.
Na jó értem még pszihologusnak se kell lenni hozzá, de nem örülök neki hogy mindig minden zene hallgatásal kapcsolatos forumon több a piszkálódás mint jó hangulatú beszélgetés. -
Dorien
veterán
válasz Frogged #80552 üzenetére
Ezt nemrég találtam, de nagy igazság:
"A négyféle tisztelet
1. Az első tisztelet, amit egy gyereknek meg kell tanulnia, fölfelé irányul. Az a gyerek, aki egy családban nem tanulja meg tisztelni azt, ami fölötte van, elkényeztetett, elviselhetetlen, lehetetlen alakká válik. Ugyanis a fölöttünk lévő dolgok és személyek tiszteletéből adódik, hogy nem nézünk le másokat. Egyébként is rettenetes látni, hogy gyerekek úgy viselkednek a családban, mintha ők szülték volna az univerzumot. Ez nemcsak abszurd, de ártalmas is a gyerekre nézve.
2. Aztán meg kell tanulni a tiszteletet lefelé is, így a gyerek előbb-utóbb már nem leli örömét például abban, hogy a legyeket agyoncsapja. Meg kell tanulnia gondoskodni, törődni, különben úgy nő föl, hogy mindenkit, aki nála gyöngébb, kihasználhatónak, kifoszthatónak, kisemmizhetőnek lát.
3. Amikor eléri a serdülőkort, meg kell tanulnia tisztelni mindazokat is, akik mellette vannak: a kortársait, csapattársait, barátait, szerelmét.
4. Ezután jön csak az, amit legutoljára tanulunk meg úgy igazán és mélyen: tisztelni önmagunkat. Nehezen tiszteli saját magát, aki nem tanulta meg tisztelni azt, aki fölötte, alatta és mellette van."(J. W. Goethe)
Wherever you go - go with all your heart.
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
válasz illes0102 #80509 üzenetére
Szédülésre megoldás lehet a crossfeed. Létezik szoftveres is, de néhány fejeserősítöbe raknak hardverest.
noif:
Az áthallást (crosstalk) nem illene kihagyni, ez ugyanis torzítást szokott jelenteni. Szóval, ha valami -120dB-t torzít, de az áthallás csak -70dB, az szarul fog szólni.
Leggyakoribb oka az szakszerűtlen NYÁK-huzalozás.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
addikt
válasz milkabrams #80551 üzenetére
Üdv!
Kb. egy éve én is erősen gondolkodtam, hogy az Amiron mellé beszerzek egy Mojot. Na, akkor tettem fel egy hasonló kérdést itt, a garancia, és az aksi témában [link]
Erre kaptam ezt a választ, a Chord cuccok hazai forgalmazójától: [link]
Hogy azóta történt e bármi változás, arról nincs infóm.
A válasz utáni további agymenésem [link] , ami miatt én végül is elengedtem a Mojo projektet, és lett belőle egy Topping E30, maximális megelégedésemre."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
niof
addikt
válasz bkercso #80557 üzenetére
Ennyire nem akartam belemenni, csak a legismertebbeket, vagy leggyakrabban emlegetett/mért értékeket említettem. De ezek is fontosak. Mondjuk az tényleg fura, hogy pl. a crosstalk-ot miért nem mérik soha?... A másik még talán érthető, de ez annyira nem.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Bodz
nagyúr
válasz illes0102 #80538 üzenetére
Igen, enyhén overkill. Időtálló, az viszont biztos. Nyilván az egy másik kérdés, hogy a fejesedhez mennyire fog passzolni, neked tetszeni, de ez majd kiderül. Ha pl. lágyítani, kicsit sötétíteni akarod a 990-et, akkor viszont tuti nem ez a megfelelő út. Tehát szerintem főleg akkor érdekes az SP200, ha alapvetően elégedett vagy a fejessel.
[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
Sziasztok!
Topping D50 helyett tudtok valamit ajánlani ami elérhető? Sajnos csak ebay-en találtam és csak kínából (necces ) elfogadható áron. Egy Emotiva BasX A-100-hoz lenne. Az lenne a legjobb ha valami itthon beszerezhető de ha esetleg eu-n belülről kell rendelni az még beleférhet. Árban 70-80k-ra gondoltam e fölé csak akkor mennék ha nagyon indokolt vagy ha ilyen áron nincs hasonló tudású dac. Előre is köszönöm! -
Bodz
nagyúr
válasz Beast007 #80564 üzenetére
Elvesztettem a fonalat. Kell fejes erősítő is, vagy már megvan az SP200?
Itthon ilyen Dacmagic 100 meg hasonlók kaphatóak, de azokért felesleges ennyi pénzt adni. Bár van aprón használt R2R 11 75-ért, de az eléggé más világ.[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
Az erősítő az egy Emotiva BasX A-100 lenne ehhez kellett volna alap koncepció szerint a topping D50 , hogy a kívánt hangzást elérjem és ennek a végére van egy DT880/600 (Moon Audio Blue Dragon kábellel). Na most ha a D50 kiesik akkor már az erősítő sem optimális erre az estre írtam a SP200 + SU-8 mert az még egy járható út.
Viszont átszámolva még egy kis ráfordítással lenne D50 németből (kb 110k).
Csak gondoltam bekérdezem itt is hátha tud valaki más alternatívát.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Beast007 #80566 üzenetére
Járható, csak éppen árban úgy már nem igazán 80k. Amúgy a SU-8 jó lehet a D50 helyett, elvileg hasonló a hangjuk. Az olcsóbb Loxjie D20 is játszhat, ugyanaz a részletes, világosabbnak érződő megközelítés.
SU-8 - SP200 - DT 880 hármastól feláll a szőr a hátamon. Én tuti nem ilyen irányba indulnék el. Az a vékony nyávogás, jaj.[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
Igen az nem annyi, de D50 se lesz annyiért. A SU-8 - SP200 hoz egy Beyer T1.2 illene. (de az már másik kategória ) Egyébként ahogy nézem SU8 85k körül lenne nálam alszom még rá egyet de szerintem marad a D50 csak ezzel az baj hogy nekem már annyit nem nagyon ér az a dac de ha emiatt az egész lánc bukik...
Köszi még 1x a tippeket![ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
A Sabaj D3-hoz keresek valami olcsó mini hangfalat, tényleg, hogy csak az asztalon szóljon. Jól emlékszem, hogy ennél csak a fejhallgatónál van AMP, és a hangfalnál aktív hangfalat kell vennem? Honnan lehet ezt tudni?
Azt sem vágom, hogy hogyan tudok a fejhallgató és a hangfal között váltani, de majd kitalálom. Úgy rémlik, hogy ennél mindkettő szól, akkor is, ha bedugom a fejhallgatót, de gondolom az aktív hangfalon meg lehet bekapcsoló gomb is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
OPiiPO
veterán
válasz Sinesol #80547 üzenetére
"a fizikai boltok nagyrészt megszűnnek" - hol? itt pl. most nyílt 2 új IT bolt.
"felnő egy tech generáció, akiknek már nehezen lehet beadni az audiovodoo-s maszlagot" - nézted már az itteni hifis topicokat?
"hogy a társadalom egyre élesebben ítéli el a tudományellenességet" - képben vagy az amerikai hírekkel?
( erősen off, topicgazda törölheti nyugodtan )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Sinesol
veterán
válasz OPiiPO #80571 üzenetére
Vannak még persze próbálkozások, de a globálisan beindult folyamatot ez már nem befolyásolja, az utóbbi években drasztikusan visszaesett a fizikai boltok forgalma, miközben az online boltok forgalma robbanásszerűen nőtt, mindennek a jelenlegi pandémia csak újabb erős lökést adott. Oké, hogy nyilt 2 IT bolt egy random magyar városban, de ez túl sok mindent nem jelent, max annyit, hogy hosszabb távon nézve 2-vel több megy csődbe. Bár amennyire elmaradottak ilyen téren a magyarok, lehet itt még húzzák valameddig.
Nemrég olvastam egy kimutatást, miszerint a magyarok közel 3/4-e tart az online vásárlástól, bankolástól, hát agyam eldobom, ez van nálunk 2020-ban, miközben míg Dániában éltem, elvétve láttam kp-t és mindenhova futár vitt szinte mindent az élelmiszeren kívül.
Máig emlékszem, hogy egyszer valamiert kp-ra volt szükségem és a főnök azon viccelődött, hogy minek nekem kp, talán el akarom ásni mint a kalózok?Követem egyébként az amerikai híreket és épp azok a bizonyos botrányos hírek generálják a tudományellenesség egyre erősebb elítélését. Ugyebár nem attól ítéli el a társadalom a dolgokat, hogy valaki azt mondja el kell itélni, hanem attól, hogy szembesülnek a probléémáéval, megbotránkoznak egyes emberek, csoportok világtalanságán.
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz pendre54 #80572 üzenetére
Csináltam egy rakás vaktesztet és csak az Atommal tudtam elérni 5/5 és 6/6 eredményeket.
Az MCTH és Loxjie P20 erősítőkkel max 1/1, 2/2.
Tényleg analitikus az AtomDAC-ok összehasonlítása dupla vakteszt volt.
10/10 soha nem sikerült. Így az én láncomban nincs különbség a
Sony CDP-597 CXD2561AM
Sony DVP-NS36 AK4385
Marantz PM7005 belső DAC CS4398
Asus alaplap VT1708S
között.Legalábbis vakteszten nincs különbség
-
niof
addikt
válasz bkercso #80574 üzenetére
Még régebben, a szép emlékű Hi-Fi piac magazin papíros formájában (mielőtt elkurvultak, mint a Soltészék lapjai), emlékszem, hogy voltak ilyen jellegű mérési eredmények a cikkekben. Persze gondolom nem ők mérték, csak a gyártók közlései voltak, de voltak crosstalk, damping factor értékek megadva a THD mellett. Aztán ahogy múltak az évek, egyre kevesebb ilyen jellegű infó került bele a cikkekbe, és a végén már olyan lett a lap, mint egy promóciós újság. Eleinte konkrétan megmondták, ha valami nem tetszett, meg is indokolták, aztán egy idő után már csak kenegették szét a sz@rt a készüléktesztekben.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
s4tch
veterán
https://www.uaudio.com/audio-interfaces/apollo-solo-usb.html
Gondolt rám (is) a Universal Audio: az Arrow korábban csak thunderbolt csatlakozóval volt elérhető, most itt az utód Solo néven, USB-vel is. Az ár maradt ~180k, de legalább nem kell hozzá egy drága thunderbolt kártya vagy ezt támogató alaplap.
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Bertalan féle CompositeAmp mennyire passzolna a Hifiman HE-400S-el?
Illetve mennyire szerencsés a CA elé olyan eszközt kötni, ami nem sima DAC, hanem DAC/AMP (Centrance Dacport HD)? 3.5 jack-RCA menne a HD-ból a CA-ba.
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
p76
senior tag
válasz bkercso #80582 üzenetére
Tudom, sajnos. Egyszer csináltam egy ABX tesztet ahol magabiztosan nyomkodtam hogy igen A-X, B-Y stb.
Aztán 5/0 lett, vagyis magabiztosan rosszul találtam el mindent
Azért kellett volna 10/10.De mindegy, őszintén nem lettem okosabb hogy azért nem hallható különbség mert
1. nincs
2. a lánc egyéb elemei elfedik
3. vakteszt alkalmatlan kisebb különbségek kimutatására
4. süket vagyok -
Frogged
aktív tag
Én sosem értettem ezt a vakteszt dolgot persze papíron jól hangzik,de mivel tudományos tény hogy az emberi érzék szervek nem meg bízhatók mivel az agyunk betud kavarni.
Pl hülye példaként ezért sem fogadják el bizonyítékként ha valaki azt mondja hogy Ufot látott, csak ha visz DNS-t is :DÉs ezért nem mérvadó egy olyan teszt eredménye amit egy olyan eszközzel végeznek (a fülünk és agyunkkal) ami megbízhatatlan.
Persze mindig lesz a kivétel erősíti a szabályt alapon pár ember akinek nem csak a füle jó de az agya se kavar be de jóval kevesebben mint ahányan gondolják magukról.Viszont mivel ezt a hobbit még is csak a fülünkkel hallgatjuk ha hosszútávon tetszik valaminek a hangja akkor az működik .
Legalább is én így látom a Hifit ,röpülhetnek a kövek -
Frogged
aktív tag
válasz Dorian #80587 üzenetére
Nekem nem fáj hogy te hiszel benne de azért hülyének nem kéne nézni a másikat
Született már pár 100 hozzászólás pro és kontra érv a témában az utóbbi években a hazai hifi forumokon,
fölösleges lezongorázni újra ugyan azokat a vitákat amik ismétlődnek folyamatosan.
Régebben én is úgy gondoltam hogy ez egy működő dolog de tanul és fejlődik az ember.
Nem fogok neki állni még jobban szét offolni a topicot aki szerint ez jó módszer használja egészséggel. -
Z.É.T.
őstag
Továbbra sem volt szerencsém összevetni őket, így csak hangmérnökök és review-k alapján:
A régebbi (Twin, Arrow család) jó, míg a TwinX sokak szerint ártól függetlenül csúcsminőség és kompromisszummentes hang.
Magam is megörültem egy szolgáltatásokban butább, de minőségben a TwinX+szel azonos hangkártyának, de mint kiderült, ez nem az.
Ettől még lehet jó (sőt, meggyőződésem, hogy az), csak nem az, aminek elsőre gondoltam.https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Z.É.T.
őstag
Elvileg füleserősítőben fejlődött az Arrow-hoz képest.
Pl itt beszélnek róla 21 perctől.https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
kromatika
veterán
válasz Dorian #80585 üzenetére
Szerintem is,a vak teszt dönthet. Ha úgy indulunk ki ,ahogy Frogged fórumtárs mondja,hogy mint az agy,mint a fül megbízhatatlan ,akkor egyáltalán mitől szólna jobban,vagy nekünk jobban bejövősnek valami?Ha az újdonság varázsa be kavar,akkor egyáltalán,ha hozzá szokunk ,idővel minden ugyan olyan jó lenne? Éppen hogy a vak teszt számomra is a mérv adó.
-
illes0102
aktív tag
DT 990 a hangjával nincs bajom, szokni kellett a zárt fejhallgató után de tetszik főleg igy Motu M2-n keresztül játékokban sokkal nagyobb a tér, csak egy kicsit hiányolom a robbanó mélyeket amit a zárt adott.. SP200ról minél többet olvasok annál több negativ tapasztalattal találkozom.. közben találtam egy két érdekes erősitőt.. pl a Schiit Heresy vagy a Magnius, bár a UK készlet még nem tudni mikor fog érkezni a virus miatt..az L30ról is találtam jókat az mellé még az E30 is beleférne a keretbe.. úgy fest várok még vele egy kicsit, jó lenne egyszerre megrendelni a 2-3 kiszemeltet és tesztelni melyik tetszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest