- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktommy91
addikt
-
freelanced
addikt
válasz bkercso #80245 üzenetére
Jó kérdés. Nem találtam arra utaló jelet, hogy ne lenne. Megnéztem sehol nem láttam semmi szokatlant, minden alaplapi csavart kitekertem majd újra be. A kábeleket (CPU,GPU stb.) kihúztam, újra bedugtam. Az alkatrészek stabilan állnak.
Kivettem az egész videókártyát nem változott. Ezen kívül letiltottam a BIOSban az USBket konkrétan áramot nem kapott sem az erősítő sem a Scarlet és ennek ellenére a sípoló hang maradt. Ami ludas lehet az a CPU de az nem túl valószínű szerintem, a táp, bár nem onnan jön hanem inkább a CPU környékéről tehát lehet még az alaplap amit valószínűbbnek találok mert kézenfekvő magyarázatot nyújthat, hogy miért hallatszódik az egész rendszerben. Azon belül esetleg VRAM mivel megszűnthethető részben.
A BIOS-ba lépve főleg az USB szekciónál még hangosabb ahogy lépkedek folyamatosan változik a hang.
Ellenben találtam egy beállítást sok keresgélés után ami nem szünteti meg a zajt de 80-90%-ban minimalizálja, alig hallani kb 80% hangerőnél kezd el hallatszódni amit már úgy sem használnék és épp, hogy kivehető, míg előtte 20-30%-nál is már zavaró hangerej volt.
Ellenben ez a megoldás nem épp használható:Ha ezt kikapcsolom a Windows szerint 100%-on kezd pörögni a processzor (mással nem néztem) de cserébe a zaj elmúlik nagyrészt. Elég furcsa, ezek alapján az alaplapra tippelnék illetve mások hasonló problémával cseréltek tápot és maradt a probléma. Önmagában fel sem tűnne de erősítővel kombinálva ez így nem kellemes. A kérdéses dolog, miért is viszi át az USB, a JACK a hangot. A coil whine teljesen normális jelenség egy adott mértékig, a munkahelyi laptopomnál is jelen van, mégsem veszi fel az erősítő még ha közvetlenül mellé rakom sem...
Kicsit OFF topic de ha valakinek előfordul hasonló legalább tudja merre keresgéljen, nekem kb két napomba telt meg rengeteg olvasásba, hogy egyáltalán találjak olyan fórumot ahol nem egyből földelési problémaként írják le vagy sima coil whine-ként amit a videókártyára fognak. A szóban forgó alaplap egy Gigabyte Aorus Pro.
A szomorú tényleg csak az, hogy még így sem teljesen csöndes míg bármelyik másik eszközzel teljesen néma az erősítő. Ezen túl tudnám tenni magam, de egyelőre nem tűnik megoldásnak ha kikapcsolom az Idle módot, de jó kiindulási alap lehet talán a probléma igazi forrásának felderítése irányában.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
törölt tag
válasz freelanced #80252 üzenetére
Mellékesen nézd meg passzív hűtéssel is a procin. Vagy az van rajt?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz ktommy91 #80249 üzenetére
Nem csak asio létezik, szóval a használhatatlan túlzás lesz, ahogy a szándékos is. Ezt te sem gondolhattad komolyan. Gondolom a firmware mellett a drivert is frissítetted, asio hiba inkább utóbbi miatt valószínű. De lehet egyedi probléma is, ami nyilván nem vigasztal, tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Hirtelen ötlet. Spread spectrumot próbáltad ki vagy bekapcsolni?
-
bkercso
nagyúr
XFöldelt az erősítő vagy a DAC? Próbáld megszütetni a földelését! Feltehwtően a védőföldhöz képest van zaj az USB árnyékolásán vagy GND-jén.
Mit próbáltál ki az ötletlistámról? Adapteres táplálású Usb-HUB-bal kezdeném.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
freelanced
addikt
válasz #71562240 #80254 üzenetére
Aktív hűtő van rajta (Noctua D15H) , de majd még próbálkozom azzal is.
Bodz
"Hirtelen ötlet. Spread spectrumot próbáltad ki vagy bekapcsolni?"
Köszönöm a tippet, megnézem mindjárt, elég sok dolgot kilőttem a BIOS-ban aminek a Turbo frekvenciákhoz van köze, pl. C State, Turbo mode stb, de nem tudom, hogy ebbe belebotlottam-e vagy sem.
bkercso
"XFöldelt az erősítő vagy a DAC? Próbáld megszütetni a földelését! Feltehwtően a védőföldhöz képest van zaj az USB árnyékolásán vagy GND-jén."Ehhez annyira nem értek, ki tudod esetleg fejteni, hogy kell egy ilyet csinálni?
"Mit próbáltál ki az ötletlistámról? Adapteres táplálású Usb-HUB-bal kezdeném."
Ferritszűrő még hátra van, nem volt alkalmam beszerezni de egy saját tápról működő USB Hubot próbáltam ami nem is egy szimpla USB hub, hasonló módon átviszi a zajt, nem nagyon változott semmi vele.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Sipasanyi
tag
Üdv jelenleg egy külső FiiO K3 erősítőt használok Sennheiser HD 598 fejhallgatóval amit most egy zárt HD 569 -e szeretnék cserélni. Kérdés maradhat a jelenlegi K3 erősítő vagy cserélni kell a zárt kialakítású fejhallgató végett ?
LUXURY IS A CHOICE
-
bkercso
nagyúr
válasz freelanced #80260 üzenetére
földeletlen hosszabbítóba digd a konnektornál a DAC-ot és az erősítőt (de a gépet ne!).
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
ktommy91
addikt
Igen, mindent frissítettem és WASAPI-val is ugyanez a helyzet. Böngészőből a youtube meg be van lassulva.
Le a kalappal az amazon.de-s Hifi-Booster Shop előtt, mert gyorsan válaszoltak és rendkívül segítőkészek. Az első körös én vagyok a hülye kategóriás levél után megkaptam a régi FW-t, amit vissza is tettem... Viszont a hiba továbbra is fennáll. Régi FW, régi driver kombóval.
Fater 2 hetes notijával amin tiszta windows van, ugyanez a helyzet.(az új fw+ driver kombóval)[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ktommy91
addikt
válasz bkercso #80269 üzenetére
Annál érdekesebb történt. Lesz ami lesz alapon nyomtam egy dfucons revertfactory-t. Ennek köszönhetően SMSL M6 lett belőle és annak a driverével tökéletesen működik. Majd megpróbálom rátenni a Loxjie FW-t, de addig is van egy teljesen működőképes DAC-om.
Nincs kerítés.
-
p76
senior tag
[F.Audio AM01 fejhallgató erősítő]
Másolják a THX erősítőket? -
-
OPiiPO
veterán
Úgy tűnik hogy stabil a cég/meló, sőt már új ajánlatom is akad, szóval most befért egy Airist R2R. Ráadásul hogyha árában el tudom adni az Audio GD R2R-t, akkor kicsivel több mint 16eFt amit bele kellett tennem a tranzakcióba - a hülyének is megéri, hát még nekem
(#80275) Bodz : köszi Nem volt egyszerű, gyakorlatilag rákövültem a HifiShark-ra az elmúlt hetekben. De végül is kifogtam egy karcmentes állapotút, teljes gyári tartozék/doboz, most van öröm és bódottá
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Pierre75
senior tag
-
daehun
tag
Sziasztok, erősítésnél alapesetben low vagy high mód az ajánlott? Milyen érvek szólnak az egyik és másik mellett?
Adott eszközök:
- HyperX Cloud Alpha fejhallgató (65 ohm)
- Creative Sound BlasterX G1 (Low gain 16-64 ohm, high gain 64-300 ohm)Nyílván egy 250 ohm-os fejhallgatónál a választás egyértelmű lenne, de ez pont középen van. A megfelelő hangerő elérése egyik módban sem probléma.
[ Szerkesztve ]
-
aerosmith
őstag
IFI AUDIO ZEN DAC SIGNATURE tapasztalata van valakinek? Dropon most nyomják.
-
kromatika
veterán
válasz Pierre75 #80281 üzenetére
Mint írtam Sundaránál nálam elveszett egy kicsit a zene.Pedig remek füles az tény.. Ok.Basszus tekintetében ,mennyiségben az Amiron erősebb.Pontos feszes basszus mind kettőben,sőt talán a Sundaránál,még feszesebb egy kicsivel.Egyiknél sem érnek rá a közepekre. De nekem az Amiron basszus válasza természetesebben hangzott,mind két forrásnál.Közepeknél egy hajszálnyival jobbnak találtam a Sundarát.A magasaknál viszont szintén elő jött a természetesebb ,zeneibb hang számomra az Amiron javára.Mind kettőnek remek tere van,a Sundarának kicsivel nagyobb is mint Amironnak. Részletesség terén egálnak mondanám a két fülest.Kényelemben egyértelműen az Amiron nyer nálam. Összességében nekem az Amiron egy zeneibb előadás,és több műfajjal jól szóló füles,mint a számomra kissé száraz karakterű Sundara. "Milyenek klasszikusokkal?" Beethoven,Bach,Chopin,stb.. Jazz,pl Oscar Peterson,Miles Davis,Michael Brecker, valamint nép zene, akusztikus pop stb.. "Amiron utánra várólistán szerepel-e a HE560?" Nem. "Milyen előnyöket veszel észre a középkategória után (HD58x, 660S, HE400S) feljebb lépve?" Őszintén szólva a 400S -től számomra a Sundara nagyon kicsi előre lépés. Viszont az Amiron egyértelműen magasabb hang kategória a számomra az általad írt fülesektől.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
-
ribizly
veterán
válasz kromatika #80284 üzenetére
@ Pierre75 (#80281)
"Viszont az Amiron egyértelműen magasabb hang kategória a számomra az általad írt fülesektől."
És ez rendben is van így, de ettől még nem lesz minden tekintetben jobb. Vannak olyan tulajdonságai pl. a HD600-nak, ami kb. csak a HD600 (nomeg közel 20 év késéssel az ATH-R70x), amit felsőbb kategóriákban sem kapunk meg. Szóval sok esetben nem lehet rámondani a "jobb"/"rosszabb" jelzőket ezekre.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
p76
senior tag
válasz #03969024 #80290 üzenetére
A 6J1 cső olyan hogy jobb ha rögtön lecseréli az ember.
Ez a rengeteg mennyiség elírás lenne? Vagy a kínai piac akkora hogy ezresével veszik?
Mit jelent az erősítők nevében a bile és a fever? Ezek sok eszköznél szerepelnek
epe? a lázat még értem - erősítő vásárlási láz[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz OPiiPO #80292 üzenetére
Hallgasd meg és megérted. ;) Pl. kiemelt közép, skálázódás, lágy, "folyékony" hangzás. Persze ennek ára, hogy részletek vesznek el. Pl az AD900X is egy ilyen "csoda" számomra.
Nem viccelek. Nem hiszem, hogy fogod szeretni, mert eléggé vérszegény a legtöbb forrásról, de meg fogod érteni, hogy miért írtam azt.
Egyébként én pl. azért is hagytam abba a keresgélést, mert bár fantasztikus fejesek vannak, aminél tuti ledombám a hajam (pl. Hifiman Arya), de ezt a hobbit valahol meg kell vágni, mert sajnos nincs végtelen money. A HD800(A) meg nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, illetve a befektett pénz, kapott hang / élmény nem volt arányban. Ezzel a lépéssel pedig valahol én el is engedtem a dolgot.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Exodius
őstag
válasz ribizly #80293 üzenetére
"de ezt a hobbit valahol meg kell vágni" és te csinálod jól. Sokunkban nagyon működik a spirál, a CHASE-dolog.
És ehj....nagyon nehéz leállni ezzel. Hiába is, rögös az út, ami egy olyan végcélhoz vezet, ahol azt tudjuk mondani, hogy nah akkor itt most lenyugszunk.
Közeledek én is, de sok a dilemma, és jó volna megállapodni végre. -
s4tch
veterán
Te most milyen láncnál állapodtál meg? Az adatlapodon található holmi nagyjából naprakész?
Bennem is dolgozik a kisördög, kéne valami smooth magasakkal rendelkező, jobb felbontású forrás az Elear elé, de valahogy nem tudom magam rávenni... Kicsit olyan hazaérés feelingem van a mostani motyóval is, úgy érzem, hogy minden előrelépés túl drága lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Bear
aktív tag
Sziasztok,
az SMSL Sanskrit 10th SK10 MKII-ről mi a véleményetek? Egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t váltana. A fejhallgató egy HD681EVO, az aktív hangfal pedig egy ModeCom MC-SHF120U. Jelentene egyáltalán ez a DAC bármi előrelépést a mostanihoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
Szerintem az számít hogy ki mekkora kompromisszumot képes kötni amivel még felhőtlen boldogsággal tudja hallgatni a rendszerét.
Hiába jó az árérték arány ha valaki számára még nem elég jó az a hang.
Amíg valami hiányzik addig mindig mocorogni fog a fejben a kis ördög hogy kéne valamit változtatni.
A szerencsések ezt le rendezik pár 10-100K-ból , van akinek meg egy ház ára kell ehhez.De télleg jó dolog ha az ember meg tud állni időben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest