- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Remus389 #71450 üzenetére
Ehhez idő kell, szépen otthon nyugiban élvezni, hetek és hónapok alatt, az számít, annak a véleménye, akinek VAN.
Ezzel csak annyi a bibi, hogy akinek van, annak általában azért van, mert szimpatizál adott termékkel.
Ha most te ez alapján alkotsz véleményt, akkor gyakorlatilag nem fogsz rossz termékkel találkozni.
Árukeresős vélemények. Pl. Sennheiser HD201: 58 véleményből 42 db 5*, 8 db 4*. Haha.És amúgy nem kellenek hetek-hónapok. Ha elég tapasztalt vagy, akkor megy sokkal gyorsabban. Ha nagyon gáz számodra adott termék, akkor 2 perc is sok lehet. Fél óra amúgy bármilyen cuccnál elég, addigra már az elsőre nem mindig nyilvánvaló fárasztó hatás is kijön.
Hetek-hónapok ahhoz kellenek, hogy megpróbáld magaddal lenyeletni a békát, hogy kiadtál fél milliót egy cuccra, ami valójában nem tetszik. Így jár, aki jobban hisz az árképzés megkérdőjelezhetetlen racionalitásában meg a "szaklapok" véleményében, mint a saját hallásában/ízlésében/érzéseiben.
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #71451 üzenetére
Árukeresős vélemények. Pl. Sennheiser HD201: 58 véleményből 42 db 5*, 8 db 4*. Haha Megint okos vagy, nem véletlen a sok 5*, azért mert az árához képest tényleg jó termék lehet.
A HD 800S tulajdonképpen olcsó. Ott van a 4000 dolláros Focal Utopia, ami 1 milla felett van, ahhoz képest egy ebay-es 800S olcsó. Ízlés kérdése, ezt sok helyen írják, hogy a csilli-villi baromságokhoz képest az általam kinézett "lánc" tulajdonképpen verhetetlen ár/értékben.
HDVD 800-ast láttam már 230-250 ezerért ebay-en.
Mindegy, én ezt néztem ki, Senneheiser fan vagyok, minden másban csalódtam, de a Seniben még nem, biztos vagyok benne, hogy nem csalódnék a szóban forgó DAC-AMP-Fejes-ben sem.
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
törölt tag
válasz Remus389 #71452 üzenetére
Megint okos vagy, nem véletlen a sok 5*, azért mert az árához képest tényleg jó termék lehet.
Nekem csak évekig volt HD201-em. Akkoriban még fejhallgatóra nem sokat adtam, nem is válogattam, mikor vásároltam (eleve bele sem hallgattam), mert úgyis hangfalon hallgattam a zenét sokkal jobb minőségben. Ki kell ábrándítsalak, árához képest sem volt jó termék a HD201. Még csak az átlagos szintet sem érte el. Ez később derült ki, mikor elkezdtem komolyabban foglalkozni fejhallgatókkal, és még mindig megvolt a HD201.
A HD 800S tulajdonképpen olcsó.
Azért, mert van nála drágább? És persze még se azt, se a HD800s-t nem hallottad, de megállapítottad, hogy a HD800s olcsó. Te tényleg zseniális egy kölök vagy.
[ Szerkesztve ]
-
elprimo
tag
válasz dgyuri0123 #71449 üzenetére
Olyannyira, ahogy te megjósoltad hogy a forrásom nem jó
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz #56474624 #71453 üzenetére
Tök mindegy, csináltak olcsó terméket is, na és. Olyanom nem volt, de hát 8700 Ft, szidd nyugodtan, köze sincs a csúcstermékeikhez.
Érdekes hogy a kolléga ezt írta:
Amúgy még diplomatikus is voltam az alibi hangzással (kellemes, meleg; de kevés részlet, kevés definiáltság, elég hasonlóan szólt minden stílus), mert az inkább a HDV 820-asra volt jellemző a HD 660 S -sel. A HDVD 800 + HD 800 S páros számomra egyes zenéknél kritikán alulian szerepelt, volt ugyan amin egész jól, de ott sem volt semmi extra.
A HD 820 hasonlóan nem fogott meg, de azt már nem tudom, hogy az mire volt rádugvaAz alibi hangzás csúcs
Mindenhol máshol éppen az ellenkezőjét mondják: analitikus, elképesztően neutrális és részletes, magyarul: precíz
Ez a fórum egy vicc.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Bodz
nagyúr
Ez az egész már elég gyerekes. Minden további szükségtelen off hsz-t törölni fogok.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz #56474624 #71451 üzenetére
"Fél óra amúgy bármilyen cuccnál elég" Szerintem ez nagyon nem így van.Sok olyan fülesem volt,ami már első hallásra nagyon tetszett(Pl. HP50,HE 400S stb..) és az idő teltével elkezdett valami hiányozni,(említettek nél a részletek) és csak több nap után döntöttem hogy más kell.Szerintem sokan vagyunk így a fórumon. Remusz911-el egyet értek abban hogy pár perc hallgatózás után, egy zajos környezetben,véleményt mondani ,főleg ilyen szinten mint a HD 800 nem biztos hogy mérvadó.Ennyi erővel el mondom én is,hogy kb 2 éve halottam először HD 800-at,a hozzá gyártott cuccról(tudom tesztek szerint nem is az a legjobb hozzá),kb 15 percet.És az agyam el dobtam.Akkor HD 650-em volt. Tavaly már hosszasan több napig alkalmam volt hallgatni,ugyan abban a felállásban.Még jobban be jött.Most van HD 600,58X,és 6XX(teljesen meg egyezik 650 -el hang ban,ez igaz) AUDIO-GD R2R 11-ről.Tetszik,jól szól.OK. De a HD 800 teljesen más kategória volt hangban.(tudom árban is)És érdekes,de pont részletesség,és tér terén.Nem véletlen hogy a 6-os széria tulajdonosai is ezt állítják igen sokan.És nem csak azért mert "mert szimpatizál adott termékkel."Biztos hogy nem egy ár érték bajnok füles a HD 800,de számomra egy értelmű,volt hogy jóval feljebb áll a hatos szériától.El is várható bőven,figyelembe véve az árát.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
nyilvánvaló volt, hogy megint ide jutunk.
(#71455) Remusz911
Szuper, már megint megtaláltad sok-sok olvasás és youtube-ozással a tutit. Gyűjts rá, löjjél használtan ebay-en, és élvezd. Semmi szükség megint napokon keresztül a feszültséget keltened egy vicc fórumon. Engedd el, mi is elengedünk. -
gianni85
veterán
válasz gianni85 #71458 üzenetére
De hogy ON is legyek.... azt hittem leiratkoztam minden drop termékről, de most jött email, hogy elérhető a Massdrop x Eddie Current ZDT Jr.
Hátha érdekel valakit. Laconic Night Blues Mini néven is érdemes róla infót keresni. Én olyan régóta vártam erre a drop-ra, hogy már tárgytalan -
dgyuri0123
nagyúr
válasz elprimo #71454 üzenetére
Ha nem hallod a Supra USB kábel előnyeit (másságát), akkor vagy halláskárosult vagy, vagy pedig gyenge a lánc valamelyik eleme. Ez nem jóslás, hanem tény. Bizonyos "szint után" evidens, hogy kristály tisztán hallható az USB kábelek közötti eltérés/különbség. Amíg ezt nem hallod, nincs miről beszélni, az általam fent említett okok miatt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
OPiiPO
veterán
válasz kromatika #71457 üzenetére
Azt is vegyük figyelembe, hogy neked képzett füled van, pontosan tudod mi az amit keresel, és elég sok mindent is meghallgattál már. Sokunkkal (pl. velem) ellentétben nem vaktában tapogatózol. Nekem sok hónapba (és pénzbe) került mire egyáltalán arra rájöttem hogy milyen hangzást is keresek valójában?
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ribizly
veterán
válasz OPiiPO #71463 üzenetére
Ez amúgy nagyon igaz. Én például nem tudom megmondani, hogy 1-1 hangszernek hogyan kell(ene) szólnia, míg néhányan itt a topic-ban ezt pontosan tudják, mivel éveken keresztül azon vagy mellette játszottak/játszanak. Én pl. csak azt tudom megmondani, hogy valami számomra jó/rosszul szól, esetleg melyik ad nagyobb élményt. Ugyanakkor arra kb. mindenki képes, hogy megmondja 2 cucc közül melyik szól mondjuk részletesebben, hiszen lesznek olyan elemei a zenének, amelyek az egyikben jobban kijönnek, míg a másikban esetleg háttérbe szorulnak, vagy meg sem jellennek. De az is igaz, hogy ehhez el kell teljen elég sok idő, mire az ember rájön, hogy amikor ilyen összehasonlításokat végez, akkor nagyon nem engedheti magát át a zenei élménynek (az elején). Nekem pl. volt eddig kb. 4-5 olyan eset, amikor valami annyira jól szólt egy ilyen összehasonlítás alkalmával, hogy nem bírtam nem mosolyogni. Akkor van baj, ha az nem a Te cuccod volt.
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Polllen
nagyúr
válasz dgyuri0123 #71462 üzenetére
Vannak olyan termékek, amiknél az USB kábel nem igazán számít. És ez nem szint függő. Az m-dac pl nem a világ teteje.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
kromatika
veterán
válasz OPiiPO #71463 üzenetére
Az a lényeg,hogy végül is meg találtad számodra az ideálist. ribizly.Azt aláírom teljesen,hogy egy akusztikus hangszer természetes tonalitásának meg hallásánál,tuti előny.amit írsz.De kell hozzá fülesek terén tapasztalat is.Csak magában nem elég."amikor valami annyira jól szólt egy ilyen összehasonlítás alkalmával, hogy nem bírtam nem mosolyogni. Akkor van baj, ha az nem a Te cuccod volt." Nekem is volt ilyen,amikor párszor már össze ültünk. A TE Beyerdynamic DT1770-nél. És nem az enyém De emlékszem te is mosolyogtál egy párszor,2r2 11,HD 600,és HD 58X hallgatása közben.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz dgyuri0123 #71467 üzenetére
Én azt gondolom, h egy jó dac nem érzékeny az USB-re. Innentől kezdve pedig mindegy mi van utána.
-
elprimo
tag
-
Polllen
nagyúr
válasz dgyuri0123 #71474 üzenetére
Ha érdekel a dolog, próbálj ki több dacot huzamosabb ideig. Nyilván érdemes azokat, amelyeknél felmerült, h nem érzékeny az USB kábelre. Aztán meghallod és eldöntöd.
Attól nem fog változni semmi, h teszünk 1-1 egymásnak ellentmondó állítást.
-
-
Ear001
addikt
válasz dgyuri0123 #71476 üzenetére
+1
-
elprimo
tag
válasz dgyuri0123 #71476 üzenetére
M-dac is egy 8 éves gyengébb közepes szintű dac,azért lehet szerintem. Akkor még nem voltak olyan modern szintű USB-k mint amivel ma szerelnek eszközöket .
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz elprimo #71478 üzenetére
Ennek nem túl sok köze van az usb csatoló kérdéséhez. A kábelek minden körülmények között "saját " hanggal rendelkeznek, legyen az analóg vagy digitális. Már az "ősidőkben" is ismert volt ez a tény, amit természetesen ma is tagadnak sokan. Nem baj, nekem (és még sokaknak ) attól még igen jó lesz a Supra usb kábel.
"csak a zene van"
-
YceBear
tag
válasz hajraolaj1 #71402 üzenetére
(#71402) hajraolaj1
Lehet drivert frissiteni csak a megfelelo csillag egyuttallas kell hozza. Biztonsag kedveert meg lehet kenni valogatoott gyumolcsok parlataval. Viccen kivul jelenleg melyik driver -el megy?
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Szerintetek egy Presenter 3 Mk2-es mennyire tudna finomítani az AD900X magas-kiemelésén? És mi volna még az a plusz, amit hozzátenne?
Egyáltalán mennyire lenne neki való úgy, hogy van egy DA300-USB-m is? -
Dorien
veterán
válasz Exodius #71483 üzenetére
Szerintem az a Denon DAC és az AD900X nem passzolnak egymáshoz. Olyasvalami kellene hozzá, mint a már említett Starting Point DAC 3. Erősítőkkel, opamp-okkal is lehet játszani, de én azt tapasztaltam, hogy ennél a fejesnél (meg az AD500X-nél is) inkább a DAC karaktere mutatkozik meg jobban a hangban.
"IMO it is a better fit for close field or maybe brighter headphone setups, I was never impressed how it sounded in my main 2-ch system. This DAC may be a ticket for those who think all digital is too bright and harsh." [link]
A DT880 600 ohm hangja is atomkirály lett tőle, semmi magaskiemelés, ütős basszusok, hatalmas tér. Nem is adtam volna el, ha a hangerő nem lett volna túl alacsony a Sense V1 erősítőmmel.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Exodius
őstag
válasz Dorien #71488 üzenetére
Az a baj, hogy olyan rendszerben gondolkodok, ami nagyjából univerzális mindennel. Vagyis nem érzékeny a dolgokra, hanem viszonylag sok fejeshez lehetne használni őket. Magam sem tudom, hogy mit keresek, csak annyi bizonyos, hogy amióta megvan a 900X, jobban tetszik, mint az 500X, mert tisztább és meggyőzőbb, viszont nem steril és száraz, ami elidegenítene.
A magasa viszont botrány, mert bizonyos zenéknél úgy karcolja a dobhártyám, mint egy macska és az őrjítő.
Fogalmam sincs, hogy ez a fejes karaktere, (más is megerősítette, hogy ez zavaró benne és a frekin is látszik, hogy ott az a tüske) vagy a DAC. -
Dave™
nagyúr
válasz Exodius #71486 üzenetére
A középmagas kiemelés előtt van egy kisebb árok is, bár az emelést könnyebb észrevenni. Ezt szerintem nem fogod tudni kompenzálni semmilyen DAC-kal. A helyette mit jó kérdés, mert gondolom tetszik az élénk karaktere, csak így már sok. Zártban az MSR7 elég jól tudja ötvözni a közel lineáris, de élénk és tiszta karaktert, de azt is erősen ajánlott melegebb hangú forrásra kötni.
-
Exodius
őstag
válasz Eugene Roe #71491 üzenetére
Van DarkVoice-om. 45K-ért hol találnál olyat? 90K körül reális.
-
s4tch
veterán
válasz Exodius #71493 üzenetére
Nekem a Hifiman HE400s nagyon tetszett. Nem tökéletes, planártól ütősebb mélyeket vártam, és kissé csapott a magas tartomány, de az áráért nagyon klassz fejes. Nulla alkalommal kellett akár fizikai fáradság, akár idegesítő hang miatt levennem a fejemről. Kár, hogy a család is hallotta, amit én, máskülönben el sem adtam volna.
-
Dave™
nagyúr
válasz Exodius #71493 üzenetére
Zárt és zárt között nagy különbségek lehetnek, pl. az MSR7 esetén van három nyílás is körben, amik miatt nem szigetel olyan jól, viszont zárthoz képest teljesen korrekt térábrázolása van. A másik, hogy a nyitott AT-k általában mesterségesen széthúzzák minden irányban a teret, pl. az AD900X a középmagas emelésével és az előtte lévő csillapítással azt az illúziót kelti, hogy a női énekhangok nagyon közel vannak hozzá, a kicsit mélyebb hangok pedig érezhetően távolabb, holott könnyen lehet, hogy mindkettőt ugyanoda szánták eredetileg. Ennek nagy mestere az eredeti AD700, nekem az volt az első rendes nyitott fejesem, és pont emiatt voltak utána "irreális" elvárásaim a térrel kapcsolatban. Most már máshol vannak a prioritások, de értékelem a szellős, nyitott hangzást, ezt viszont simán tudja pl. az R70x is, csak nem nyújtja meg mesterségesen. Nem tudom mit lehetne helyette, főleg olcsón. A K612 lehetne egy jelölt, de az AKG-k többnyire elég sterilek. Volt valami nyitott Philips, amit sokan dicsértek, az esetleg ilyesmi árban lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest