- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z2solti
tag
Kis segítséget kérnék!
Vettem egy usb type c jack adaptert . Meg szeretném állapítani, hogy valóban 32bit/384 khz dac van-e benne.
A win 10 szerit a 32/384 teszt hangot tudja. Csak azt nem tudom, hogy ez azt jelenti-e hogy a dac fizikailag is
képes a dekódolásra, vagy a win átkódolja és azért van hangja.
Köszönöm ! -
Mandarinn
senior tag
Sziasztok! Senn HD 58X-hez milyen hordozható usb amp/dac-ot ajánlotok ha telefonhoz szeretném használni? A Dragonfly Black vonalig eljutottam, van ennél jobb megoldás 20-30 pénz körül? Ami nem asztali. Illetve a Red mennyire éri meg a pluszt? Érzékelhetően jobb a hangja? Ha esetleg a jövőben továbblépnék az 58X-ről.
-
Bodz
nagyúr
válasz Blackhole13 #71843 üzenetére
FX-01 ahonnan a legolcsóbb.
-
p76
senior tag
Közben kiderült miért szól olyan vacakul a Jds Labs Atom nálam. Azért mert olyan vacakul szól a forrásom. Az Atom meg lusta javítani rajta
Azt régebben is hallottam hogy PC-s lejátszók jobban szólnak nálam mint az Usb Audio Player Pro, de most ezt az Atom még jobban kihozza. Előszedtem a Volumio és Daphile pendrájvokat és hatalmas javulás van hangminőségben.
Elég baj ez nekem mert kényelmes volt az UAPP-t használni. Most kereshetek hangtalan PC-t vagy raspberry pit lejátszónak
A Volumio egy kicsit jobb, legalábbis a kezelőfelülete biztosan jobb mint a Daphile.
Kíváncsi vagyok a P20 hogy fog szólni a Volumio-val.
Remélem nem az OTG kábel toldás miatt ilyen rossz az UAPP.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most, hogy az elmúlt fél-egy órában gyermeki kíváncsiságtól hajtva próbáltam az öreg multibites CD-lejátszómba hangot (pontosabban a lemez beolvasását, lejátszását) lehelni, meg kellett állapítanom, hogy eddig az életben általam valaha kiadott/átélt stressz min. 5%-a CD-lejátszók lelkén (idézőjel nincs, mert ezeknek tényleg van lelke, méghozzá koromfekete) szárad. A legnagyobb áldás, hogy az optikai adattároló mára szinte teljesen kikerült a képből.
[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz #56474624 #71865 üzenetére
Én ezzel pont fordítva vagyok. A 25+ éves Sony-mat 25+ éve csak bekapcsolom 1 gombnyomás és pár mp múlva már zenél.
Bezzeg amikor az okostelóra lejön valami frissítés és az UAPP lefagy tőle. Majd pár óra hibakeresés és installálgatás után javul meg.
Pc-ben volt egyébként olyan cd olvasóm ami nem tudott beolvasni a cd-t és hosszas kínlódás után megnyomtam az open gombot mire még pörögve kidobta a cd-t mint egy frizbi-t[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Persze ez az egy gombnyomásos működés pendriveról, külső SSD/HDD-ról is megvalósítható akár (na nem a 25+ éves lejátszónál), így igazából ez sem kifejezetten az optikai adattároló erénye.
Míg működik rendesen a mechanika, elég erős a lézer, addig jó, na de utána, ajjajj.
Főleg a hordozható lejátszóknál (discmanek) csak néhány év kérdése volt, hogy legyen valami bibi.[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
válasz Mandarinn #71868 üzenetére
Dragonfly Black-el nem tudsz mellé fogni szerintem, nekem is volt az. Javasolnám hogy ne az 1.2-t vedd (vigyázni kell mert sokan a használtpiacon black-ként árulják). A Black már tudja az MQA-t, és az 1.2-n nem lehet firmware-t frissíteni (tudtommal).
A Black újonnan 30k, de van itt az aprón egy srác, akinél 22k a zsír új.
Nekem volt még Sabaj DA2 az sem volt rossz, egyszerű de nagyszerű.
Dragonfly RED meg elvileg mindenben jobb, de az ára újonnan 60k, aprós srácnál 45k.
Én is kompakt DAC-ot kerestem, végül a Dragonfly Red-et rendeltem meg 1-2 napja (előnye hogy kisebb a fogyazstása és így nem szívja annyira a telefon akksiját), és egy kicsit még hangban is jobb mint a fekete verzió.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz Mandarinn #71868 üzenetére
Nekem Red-em van, nagyon állat. Black-et nem hallottam még, biztos jó. A Red 300ohm-os fejhallgatót gond nélkül meghajt, a Black asszem azt már nem igazán.
Én úgy vettem, hogy letöltöttem a telómra az usbaudioplayert, fizetős nem nagy pénz, ezzel tudod használni.
Felhívtam a legnagyobb AQ dealert kishazánkban, megkérdeztem, hogy kipróbálhatom-e.
Aztán felpakoltam kis fülest, nagyfülest, notebookot, telefont, beültem a boltba és próbálgattam egy órán át.
Szóval szerintem hallgasd meg, azután dönts.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
p76
senior tag
Drop THX789-et most már folyamatosan lehet rendelni novemberi szállítással.
Legalábbis már nem hiánycikk. -
-FreaK-
veterán
Az igen. A legutolsó drop-nál még azt írták, hogy még azt az 1000db-ot tudják csak legyártani idén, aztán annyi, a többi majd jövőre.
szerk.: épp látom Duncan kommentjét, rögtön erről ír
A májusi adag szállítása csúszik szeptemberre, de remélem az áprilisi (aminél én vettem) marad augusztus..
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Üdv újra mindenki
Kérdeznék. 50-100 között legalább 1 miki bemenetes és spdif vagy toslink bemenetes usb studió jó hangú interface-eket mit ismertek?
Sajnos az Impact twin már nem kapható és kéne megint valami hasonló.Üdv
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Dorien
veterán
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen csodakütyüm, amit PS4 Pro és 17 éves Genius Home Theater 5.1 összevarázsolásához vettem. Szuperül működött is végig, sosem volt vele probléma. Most viszont Samsung Q70-es tv-t is beledugtam a DAC-ba. Plex-en keresztül játszom le a sorozatokat és filmeket. Néha gondol egyet és elhallgat. Mondjuk ha megállítom a sorit távirányítóval és a play lenyomása után már nincs hang. De nem csak Plex! Tv-n mondjuk youtube alkalmazás. Jön a következő szám és ott már nem szól. Ilyenkor DAC ki és bekapcsolása segít. Vagy pedig az, ha a bemenetváltó gombbal megyek egy kört és elérek ismét a 2. optikai bemenetig, akkor ismét szól. Ez így mi lehet? Lehet ezzel valamit kezdeni? Annyira jó lenne, ha nem kéne új hangrendszert vennem emiatt!!! De ez így ritka idegesítő....
-
darkengurry
csendes tag
Arról van infó, hogy Budapesten DAC/AMP-okat hol lehet kipróbálni? Fejhallgató plázában múltkor nem voltak demo darabok.
-
Ear001
addikt
válasz darkengurry #71878 üzenetére
Nomono például.
-
lapalapa
senior tag
válasz darkengurry #71878 üzenetére
Hívd fel a főforgalmazót és beszéld meg vele, hogy kipróbálhatod-e. Ha nála nem, akkor kérdezd meg, melyik viszonteladót ajánlja. Azután hívd fel azt is....
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
p76
senior tag
Van valami összefoglaló oldal hogy milyen DAC típusok vannak?
delta-sigma
R2R ladder sok ellenállással - ez is multibit?
multibit AD5547 chip-pel - ez is ladder belül?
NOS vagy oversampling
stb -
magickonfig
tag
Sziasztok!
Még amatőr vagyok a témában, de lenne egy Genelec 8020 aktív (erősítővel ellátott) hangszoróm.
Hozzá egy belső Sound Blaster Z hangkártya.Érdemes ehez még egy kis DAC-ot vásárolnom a szebb hangért (+egy kis extra mélyért) vagy teljesen felesleges, mivel a hangkártyában is van egy gyenge dac.
Majd később tervezek fülest is venni.fórumokat végigolvasva egy ilyenre ruháznék be FX-AUDIO DAC-X6
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
válasz magickonfig #71883 üzenetére
Ha az a doboz akusztikailag jó helyen van, akkor az X6-nál sokkal drágább cuccot is érdemes alá pakolni. De a Z-nél mindenképp jobbat érdemel. Mondjuk kezdésnek jó.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
lapalapa
senior tag
Meghallgattam a Dragonfly Cobaltot egy Jitterbug-al.
Nagyon kíváncsi lennék hallgat e valaki ilyet és mi a vélemény?!
Szerintem az AQ ezzel a két kütyüvel, így együtt, egy-két kategóriával feljebb lépett.
Máshol ilyen hangot többször ennyiért adnak.
Vagy nem?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
binatone
tag
Ha csak informálódás céljából szeretnél olvasni a különböző DAC típusokról akkor nem szóltam,de ha a DAC csip típusok és működési elvük alapján szeretnél valamilyen minőségi listát felállítani az szerintem hamis dolog.
Többen leírták már itt is hogy egy DAC hangját a döntően az oszcillátora és a tápegysége határozza meg (persze csak egy bizonyos szint felett) nem a beépített csip típusa.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz magickonfig #71883 üzenetére
8020-ad van és X6 a kiszemelt? Ne csináld már! Most komolyan... Mennyit tudsz max költeni? Keresünk valami normálisabb cuccot.
4", szóval mély téren nagy csodát ne remélj egyik dac-tól sem![ Szerkesztve ]
-
darkengurry
csendes tag
válasz Ear001 #71879 üzenetére
Kösz a tippet!
Honlapjuk szerint: "Személyes átvétel hétfőn és csütörtökön 14-17 között időpont"
Hát ezt az időpontot nehéz lesz megoldani :/ :/ :/lapalapa:
Hívd fel a főforgalmazót és beszéld meg vele, hogy kipróbálhatod-e. Ha nála nem, akkor kérdezd meg, melyik viszonteladót ajánlja. Azután hívd fel azt is....Az a baj, hogy még csak keresgélek, hogy egyáltalán mit vegyek.
Főleg laptopról "lo-fi - hip-hophoz" szeretnék összerakni egy fejhallgató - DAC/AMP párost, ahol jól szól a basszus.
-
p76
senior tag
válasz binatone #71888 üzenetére
Azt tudom hogy a delta-sigma chipeknél a körítés a fontosabb.
Az a tervem hogy meghallgatnék más DAC típusokat is mint a szokásos delta-sigma.Például az audio-gd r2r 11 az resistor ladder, de vajon NOS vagy OS?
Airist-ban is külön ellenállások vannak a NYÁK-on.
DE a schitt multibitek mintha egy chip-et használnának a sok ellenállás helyett.
Ezeket nyomozom, de csak ezer fórum hozzászólásból lehet valamit kihámozni
Például: [link]Egyáltalán van akkora különbség ezek hangja között? Vagy ezeknél is inkább a körítés fontos?
-
Ear001
addikt
válasz darkengurry #71891 üzenetére
Írj neki, vagy hívd fel, meg lehet vele beszélni más időpontot is.
-
lapalapa
senior tag
Technikai irányból is lehet közelíteni, de szerintem célravezetőbb olyanokat kiválasztani, amiről elég sokan mondják, hogy jó, azután elmenni és meghallgatni, azután ha tényleg tetszik akkor megvenni.
Annak idején én is járkáltam asztali dac ügyben, kinéztem valamit (amiről sokan mondták hogy jó), ott ültem a kereskedőnél és látta az arcomon, hogy ez nem az ami nekem kéne. Mondta hogy mutatna valamit ami árban stimmel és szerinte..., azután megszólalt a hang. Két napot gondolkodtam, azután megvettem. Máig örülök neki, pedig nem volt aprópénz.[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ear001
addikt
Van a D/A átalakítóknak saját hangjuk, de a körítés, az órajelgenerátorok, a táp, a használt alkatrészek, sőt még a NYÁK kialakítása, például az, hogy milyen hosszú úton és merre van elvezetve az I2S jel is számít. Mindez pont annyirra van így a delta-sigma chipeknél, mint a bitstreamnél, az R2R-nél, stb.
Magát az R2R ellenálláslétrát is többféleképpen meg lehet valósítani. Az elvetemültek például így:
Ezek egyenként válogatott dága és spéci ellenállások, de lehet az egészet az áramkörre ültetett felületszerelt és lézerrel trimmelt ellenállásokból is kirakni:
Aztán lehet ezt még tovább integrálni, vagy épp tokozni, hogy semmit se láss belőle:
Az, hogy te látsz még ellenállást, semmit sem jelent.
-
binatone
tag
A működéshez szükséges energiát a tápegységből nyeri mindegyik ez a legfontosabb de úgy is fogalmazhatnák ha a tápegység rossz (zaj, belső ellenállás stb.) akkor hiába a jó kiforrott kapcsolás nem fog jól szólni. Kis túlzással DAC belső fotójából sok mindent ki lehet következtetni a nyák fele a tápegység és filterek kell hogy legyen ha nem így van spóroltak és ennek hallható hatása van.
-
lapalapa
senior tag
Akkor most már még kíváncsibb vagyok!
Mi lehet jobb és mennyiért???
Nekem eddig a titkos óriásverő olcsó cucc nem nagyon működött, általában elég jól
pozicionálják a hangot az árakkal.
Jó lenne hallani véleményeket meghallgatás alapján.
Szerintem: hűűűhaa, és ezt fenntartom, győzzetek meg!Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bodz
nagyúr
válasz lapalapa #71898 üzenetére
"Nekem eddig a titkos óriásverő olcsó cucc nem nagyon működött, általában elég jól
pozicionálják a hangot az árakkal."
Aha, pont te írtad nemrég, hogy többször annyit kérne más ilyen hangért.
Nem akarlak én semmiről meggyőzni, mint mondtam nem hallottam még, de Blackből és Redből kiindulva valószínűleg túl van árazva ez is.
Pl a Topping DX3 Pro olcsóbban csak jobb lehet, erre még fogadni is mernék.[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
A fogadást valószínűleg megnyernéd, csak két különböző kategória (ez az én szubjektív véleményem). Az AQ full portable, a topping meg asztali ugye. Aki portable dac-ot keres amit telefonnal/laptoppal tud használni, az szerintem Dragonfly vonallal nem tud nagyon mellélőni. Az AQ szerintem mindegyik színből kihozta a maximumot (habár a cobaltot még nem halottam - sajnos), árban persze lehetne olcsóbb, vagy néha talán akciók is lehetnének (mert MO-n nem nagyon vannak), és akkor talán még népszerűbbek lehetnének.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest