-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
IEM-hez mi az első (ár szerint) usb-s dac/amp ami már ajánlott lehet? Irodai PC-hez gondolkodom valamiben, ami nem túl drága, de az alaplapi hangkártyánál jobb minőséget tud. Illetve asszonynak is ugyan ez, a gagyi laptop dac helyett.
Extra igény talán annyi lenne csak, hogy az usb vége kábeles legyen, ne ilyen usb "dongle", mert abban nem bízom, hogy nem töröm le -
Bukk900
őstag
-
törölt tag
-
proci985
MODERÁTOR
Elso tapasztalat alapjan a (bejaratos) Korg DS Dac 100 kicsit tul vilagos volt a Beyer DT990 edition 250ohmhoz (meg elegge szet volt esve a hangkepe zorejesebb daraboknal). Megjott kozben az Audio-Technica ATH-MSR7, azzal tokeletesen jol es szepen mukodik egyutt. Egyetlen baj az volt, hogy a Korgnak 6.3mas kimenete van, az MSR7 pedig 3.5os es egyikhez se adtak atalakitot (es ezt csak a meloban vettem eszre).
Mindketto bejaratos meg, de nagyon ugy nez ki remekul mukodnek egyutt.
Egy aprosag: a Korgra nem hat a windows hangeroszabalyzasa, szoval pl nem lehet billentyuzetrol vezerelni a hangerejet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bkercso
nagyúr
válasz proci985 #52815 üzenetére
a Korgra nem hat a windows hangeroszabalyzasa, szoval pl nem lehet billentyuzetrol vezerelni a hangerejet
Szerintem az az ASIO miatt lesz, ha használsz ilyet. Válaszd ki ezt az eszközt alapértelmezettnek a Win-ben és kapcsold ki az ASIO-t.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #52816 üzenetére
Nem biztos, van aminél firmware-ben fixálva van az oprendszer hangerő maxon. Dctilus Plus-nál sem lehetett a mixerben hangerőt állítani, pedig annak csak valami PCM vevője volt, nem is ilyen fancy FPGA, és a böngésző, youtube, stb. az DS-en keresztül szólt, nem ASIO-n.
(P.H.)
-
Tim82
félisten
Esetleg keresgélj olcsó DacMagic XS-t.
Az necces lesz, a Richer Sounds-nál volt még tegnap belőle, mire ma eljutottam volna odáig, hogy UK-beli ismerős el tudott volna menni érte, el is fogyott (végkiárusítás volt).
Az XS-nek van valamilyen v2 változata, azt is lehet ott kapni, 50 fontért, de csak helyben, boltban.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
A v2 csak külsőleg tér el. Az 1 szálcsiszolt aluja nekem jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz proci985 #52815 üzenetére
Később se számíts sokkal jobbra a Beyerdynamic esetén. A Korg is világosabb karakterű, a Dt990 Edition 250ohm verzió meg amúgy is egy elég gyenge típus hangminőségileg, sok alapvető hibája van, azt csak úgy lehet élvezhetővé tenni, ha erősítővel "szétmosod" a hangját.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #52823 üzenetére
"azt csak úgy lehet élvezhetővé tenni, ha erősítővel "szétmosod" a hangját."
Ez bullshit. Neked nem tetszik, ennyi.
(#52825) Tulku:
T90, na az világos hangú... A DT990 is de nem annyira és nem kell "szétmosni" a hangját, épp ellenkezőleg, szóval az a rész kicsit erős, hogy úgy en-bloc egy gyenge típus.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
válasz Sinesol #52824 üzenetére
Nem teljesen, de a 600ohmosok valamivel jobbak, de azok sem jók Editionból.
(#52826) .DLL: Nem volt erős. Elég sokat kell kerekíteni a hangján, hogy a középtartomány hallható legyen, ami még úgysem elég tiszta. A T90 is rossz, csak másképp.
(#52827) Tulku: Mondjuk azt már nem kell, illetve az vág is felül.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #52828 üzenetére
De más a szétkenés, és más egy egyenletes, de tisztán hagyó csökkentés. Csökkenteni lehet a reá jutó magas hangok szintjén, de csak is tisztán és kifogástalan minőségben. Nem a fejest akarom védeni, de ez a szétmosás abszurdum bármilyen eszközről is legyen szó.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
Azért tettem idézőjelbe, mert nem szó szerint kell érteni. Ha nagyon megváltoztatod egy fejhallgató eredeti hangját, az viszont már gyakorlatilag szétmosás, akármilyen rosszul is hangzik, de abból kell kiindulni, hogy mosni is lehet szépen és csúnyán is.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz bkercso #52835 üzenetére
De egyébként tényleg így van....számomra sem volt hallható a középtartomány, zongora különösen nem...
Sheratan: LCD-ben a végtelen nagy hangszertestek tetszenek...nekem a PM3 szimplán mosott...persze meg kéne hallgatni a mostani szerkómmal...meg féloldalas a akábele, nem lehet DIY kábelt buzerálni hozzá....
[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Köszönöm a javaslatokat dac témában. Az eredetileg kinézett és általatok javasoltak közül végül 3 maradt ami érdekes lehet a Pioneer U-05, TEAC UD-503, Gungnir Multibit, illetve találtam még egyet a PS Audio NuWave DAC. Utóbbiról illetve magáról a PS Audio márkáról van valami tapasztalat? A fenti 4 készülék között szerintetek mi lenne az "erősorrend" ha csak a dac részt nézzük belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Zolix64
tag
Üdv újra Urak. Ma meg is érkezett a DT 1770 PRO. Féltem tőle, hogy nem lesz kényelmes, de nagyon kellemesen csalódtam és végre van basszus .
Hogy ON is legyek, ma megrendelem az UD-503-at. Még volna egy olyan kérdésem, hogy mennyire jó ötlet (notebook) dokkolóra kötni, mert lényegében 2 gépen használnám? A dokkolóra kötném USB-n keresztül és az asztali gépet koaxra. Esetleg koaxból van ajánlott márka? (Láttam, hogy USB-re Suprát ajánlottatok)UplayID: Z0lix
-
-
bkercso
nagyúr
válasz Zolix64 #52845 üzenetére
Legfontosabb az USB-SPDIF-átalakítás. Erre pl. egy XMOS külső konverter kiváló. De könnyen lehet, hogy az UD-503 belső USB-vevője még jobb, hiszen ezzel kimarad (?) az SPDIF, egyből készíthető az USB-ből I2S, amit a DAC-chip fogad.
Szóval én a DAC USB-ját digdosnám ki-be.Csak második a kábel. Ez kevesebbet nyom a latba.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Ezt komolyan nem értem srácok Eddig az volt a topik mottója kb, hogy a legjobb a világon a koax, mindenképpen érdemes koaxon táplálni a DAC-ot. Ha nagyon nincs, akkor USB is megteheti, de igazából nem jó, de az optikai főleg a legszörnyűbb a világon, olyat aztán soha. Ehhez képest meg Tulkunak optikairól tetszett jobban az UD503 hangja az USB ellenében (igen, nyilván a 24k arany optikai kábel volt a noname USB kábel ellenében).
Szóval most akkor mi a jó és mi a rossz?
-
Polllen
nagyúr
válasz #16820480 #52849 üzenetére
Az amelyik a legjobban tetszik, illetve azért tegyük hozzá, hogy ezen a téren is fejlődtek - szerintem a dac-k.
Nálam a denon: Pc -> hdmi -> TV -> optika -> denon majdnem olyan jól szól, mint pc -> usb -> denon.
Ez az emotiva xda-1-nél még nagyon nem így volt. Ott csak coax-ról szólt jól.
Ha megjön rpi-hez a coax transport, azt is kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hyundai, Kia topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Futás, futópályák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest