- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz binatone #48200 üzenetére
Magyarán ha van egy tuningolt "kiskínai"-d, akkor nem DAC-ot keresel (hiszen az van), hanem csak a transzport érdekel, ezeket pedig megkapni 10-15k között.
(#48198) vodkaboy22: Jaja, sőt, még a Musiland 03-ba is kellett néhány órát belefektetni, hogy kijöjjön belőle, amit az amúgy jól megtervezett digitális része tud. (sőt lehet tudna még többet is).
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
binatone
tag
A fogalmazás sosem volt az erősségem ezek szerint most sem sikerült. De DAC-ot keresek méghozzá koax bemenettel mert van egy XMOS USB transzportom és az általam hallott DAC-ok mindegyike amin volt koax bemenet szebben szólt arról mint USB-ről. Musiland Monitor 03 jelenleg is van a tulajdonomban SMSL Sanskrit-et ma adtam el a kiskínai váltotta. Nem hencegésből írom csak hogy ezeknek a hangját már ismerem.
A Sanskrit-ben 10-15 különböző OPA-t próbáltam a 2 év alatt, de soha nem éreztem azt hogy na most igen.
A Musinál pedig csak a táplálásán változtattam jól szúrt stabilizált majd k multiplier-t kapott az van a dobozban. -
speedernet
aktív tag
Üdv
Megérkezett tegnap az Audinst HUD mini.
Hát így durván 1 napi ráhallásbol nem nagy külömbséget veszek észre a DG hez képest. Foobarban egyáltalán semmi, Youtub szebben szól, tisztább... persze a komolyabb minőségű tartalmakra értve, már amennyire lehet komolynak nevezni.
Elképzelhető h Foobarhoz más beállítás szükséges? ASIO4ALL fent van de hiába állítom át, nem változik a hang, ugyan az mint DirectSound kimeneten. DG nél van Xonar ASIO, na ott hatalmas külömbség volt ASIO és DS közt.
Mit rontok el? Vagy valami más lejátszóval próbáljam más kimenettel?Reméltem h telefonhoz is jó lessz, (Xperia Z5) idő közben a 6.0 ás frissítés is meg érkezett, de azt írja h az USB ezközök áramfelvétele megnőtt ezért letiltja...
Köszönöm előre is a javaslatokat
-
ati888
senior tag
Hello!
Vettem egy Focusrite Solot, amit ha egy 3 m-es USB kábellel használok az asztali géppel, akkor mindig ledobja az eszközt. Ha egy rövidebb, jobb minőségű kábellel használom a monitor USB kimenetéről (ez ugyanis nem ér el a gépig), akkor működik jól. Kérdésem, hogy számít valamit ha a monitor USB-jét használom vagy teljesen mindegy?
Számítógépes lejátszónak melyik ajánlott tömörítetlen anyagokhoz?
Köszi
Ati
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Létezik olyan jó minőségű stereo DAC/fejhallgató-erősítő, ami egyben előfok is és lehetőleg panel formájában érhető el?
Van egy végfokom, amibe új életet kívánok lehelni. Az előző átalakítás során egy egyszerű előfok-kit hajtotta, ennél szeretnék most valami jobbat adni neki, ha lehetséges. A végeredménnyel a jelenleg haldokló Denon PMA-980R erősítőt szeretném kiváltani.
A hangok forrása egy Asus Xonar Essence STX.
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
krichd1
addikt
válasz speedernet #48205 üzenetére
Szia.
Használj Wasapi kimenetet ASIO4ALL helyett. A Xonar DG saját Asus ASIO és Direct Sound kimenet közötti különbség jóval átlagon feletti, akkora hallható különbség nem szokott általában lenni DAC-oknál, ez inkább amolyan "Asus feature".(#48206) ati888: Nem mindegy milyen USB portot használsz, előfordulhat minőségi különbség, ez főként az összeszedett zaj mennyisége és tápfeszültség/tápáram stabilitásában mutatkozik meg.
(#48208) TESCO-Zsömle: Ár/érték arányban úgy jönnél ki legjobban, ha vennél egy régebbi, de jófajta használt előerősítőt.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
blve
csendes tag
Üdv a fórumozóknak!
(Elnézést a szószaporításért, egy előzetes megjegyzés:
Sajnos eltűnt néhány korábban aktív fórumozó, akik audiofil szemszögből néztek az olcsó ketyerékre. Talán belefáradtak a Fiio özönbe (igen, nálam is egy E10k világít az asztalon). Nem kellemes, ha belenyomják az orrom a szutyokba, de szerintem jobb, ha tudom, mihez képest veszek egy szart, mert egyelőre csak addig terjed a horizont meg a pénztárca. Szóval nem lenne baj, ha járnának erre ilyen tagok.)A fejhallgató irányvonal érdekel. Nem csak hazai beszerzés jöhet szóba, külföldi netes rendelés, ebay, paypal O.K. Ha egy hozzáértő veszi a fáradságot, hogy válaszoljon, arra kérem, csak egy vagy két, tapasztalatai alapján optimálisnak mondható tippet adjon. A fejhallgató: AKG 615 Pro, talán Q712, mobilhoz talán majd még valami (mobil zenehallgatáson nem feltétlenül (sőt inkább nem) utcait értek, csupán nem asztalhoz kötöttet).
1. Mobil zenehallgatás
Az "audiofil" szót ennek megfelelően értelmezve. Fontos: a mobil mellett lenne egy asztali konfiguráció is, tehát itt nagyobb lehet a megalkuvás faktor.Lehetőségek:
a) DAP (+Amp)
b) mobiltelefon + DAC/Ampa)
Ha ciki a Fiio-t emlegetni, mert nem éri meg az árát (X3ii itthon 70e, ebay-en 50-60e, X5ii itthon 120e), akkor mit ajánlanátok helyette ebben az ársávban maradva? Illetve nem vállalható-e mégis pl. egy X5ii külföldről beszerezve (kb. 100k-ért)? 120-nál nemigen tudnék többet adni mobil DAP-ért, tehát van-e más választás? Ehhez kapcsolódóan: X5ii-hez kell-e feltétlenül amp?, ha egy nagy impedanciájú fülest kell megszólaltatni? Az önmagában nem zavar, hogy fel kellene tekerni a hangerőt. Ha viszont sokkal jobb az élmény egy erősítővel, az E12 helyett van jobb javaslat?b)
Úgy érzem, a DAP szoftveres adottságai eleve korlátoznak a lehetőségekben a mobiltelefonhoz képest, ezért egy telót inkább használnék lejátszónak. Kérdésem, hogy van-e hátránya a telónak hangminőség szempontjából? Azt gondolnám, nincs, mert úgyis egy DAC-ba megy az USB-s adatfolyam, tehát a DAC/Amp minősége a mérvadó.E18 komplett megoldás lenne mobilhoz, ciki vagy vállalható? (bolti ára 50e)
Vagy jobb lenne a fórumon korábban emlegetett kínai XMOS+PCM5102+TDA1308? Ebben van-e elég kraft egy magas impedanciájú füleshez? (ebay-en kb. 9e)
Illetve, ha egyik sem, mi lenne a javaslat mobil DAC/Amp témakörben, ha kb. az E18 50e körüli ára az irányadó?Utolsó kérdés mobil témakörben:
Túl nagy szentségtörés-e bluetooth-os fülest megemlíteni? Konkrétan az AKG k845 érdekelne, ami szerepel az aptX-es eszközök listáján. Az aptX kodekkel elfogadható-e a hangminőség?2. Asztali konfig
Konkrét kérdések:1. Erősítő:
Heed Audio CanAmp, bolti ára kb. 110e (megépíteni sajnos nem tudom). Ha ez ajánlható, milyen DAC lenne jó hozzá?2. DAC és erősítő:
Ezeket azért vettem egybe, mert "testvérek". Kérdésem, hogy jónak mondhatók-e?
Lupus Minor (50e) DAC + Bubo Cupropenis amp. (49e), együtt tehát kb. 100e forintból kijönne.
A Bubo-t láttam emlegetni.A lejátszó persze még kérdéses, de lehet, hogy eleve rossz az elindulás.
Köszönöm, ha ezt valaki végigolvasta, és válaszol.
-
.DLL
veterán
Jó, világosan összeszedett kérdéssor még emészteni kell a lehetőségeket, és persze a végszó mindig az lesz, hogy a kiszemelt darabot/kat ki kell próbálni vásárlás előtt.
Ami még felmerül viszont-kérdésként: milyen zenei stílusokat hallgatsz, van-e konkrét elvárásod pl. a források hangkarakterét illetően (lágy, dögös, világos, stb).
Egy biztos más most: a 10k-s Xmos panel DAC/AMP-nak nagyon gyenge. DAC-ként még csak-csak, de nem ilyen szintű fejesekhez.
(P.H.)
-
blve
csendes tag
Köszönöm a választ, hát, próbáltam összefoglalni, bár túl hosszú litániára kisebb eséllyel jön válasz, de adtam egy esélyt.
Ami a zenei stílust és a forrás jellegét illeti, kis zűrzavar , mondjuk pl. electropop, komolyzene. Szeretem a szintetizált hangokat, a finom művi zizegésüket, a komolyzenében meg ellenkezőleg, a természetes hangokat, ennek megfelelően összességében mindent inkább szeretnék olyannak hallani, amilyen, semlegesen, túlságos kiemelések nélkül, tisztán, világosan. De bizonytalanul fogalmazok, ennél többet nem is tudnék mondani egyelőre, mert alig pár hete ért el hozzám az audiofil téma, már úgy konkrétabban. Szóval az olyan szavak, mint pl. egy erősítő levegőssége még csak fikció, vagy még nem tudom jelentéssel felruházni a "gyorsaság" szót stb.
A semlegesség miatt jöttek képbe az említett fülesek (mindkettőnek sikerült elírni a nevét, javítva K612 Pro, Q701), de persze jó adag véletlenszerűség van ebben, nézelődtem, olvasgattam, mindenesetre ezek, azt hiszem, bejönnének, illetve a 612 bejön, mert az már raktáron van. Bár néha vágyom egy kicsivel több basszusra (hogy ellentmondjak a fentieknek), de azért élvezem azt is, hogy ott van az a basszus, csak annyi, amennyi eleve ott volt, és hogy úgy mondjam, "elébe kell menni", figyelni kell rá, így végül az ember elkezd figyelni a hangokra, az összesre.
Szóval nekem a számítógépre kötött ótvar fröccsöntöt asztali zörgődoboz után egyelőre vigyort csal a képemre egy E10k is, de értem, hogy ez így még szerény, és keresem a továbblépés irányát, viszont nemigen lesz módom 200-300 ezret adni mobil lejátszóért, valószínűleg nekem fölösleges is volna.
-
Tulku
veterán
Ha a mobil zenehallgatás a cél - nem helyhez kötött asztali megoldás 230V-os betáppal - akkor igen komoly mobil erősítő egység beszerzése esedékes az említett két fejes meghajtásához....x3II és x5II nem jön szóba...és itt nem a hangerőt értem.
Vmi dap-amp kombinációt tudnék elképzelni, ha fülessel utcán is használni fogod, az általad felvázolt modellek közül az X5II-nek adnék esélyt, amit otthon ki kellene egészítened egy izmos (nem 3-5 V-os akkuval rendelkező) erőlködővel...biztos hozzáértők tudnak ajánlani, de véleményem szerint - ha a fejes már rendelkezésre áll - mindenképp próbálni kellene, hogy az illesztés, a hangkép megfelelő mivoltát tesztelni tudd...Az elvárásaid igen magasak, ehhez sok próba, meghallgatás szükséges...nem biztos, hogy bárki által ajánlott kütyü számodra meghozza a várt hatást, sikert...
-
törölt tag
Nos, azt kell mondjam, hogy a mobilitásért rettentő nagy árat kell fizetni sajnos, vagy kompromisszumot kötni hangminőségben. Többen jártunk ezen az úton, és általában az a vége, hogy (egy jelentős pénzmag elköltése után) mégis asztali rendszeren köt ki az ember.
Ha normálisabb fejest akarsz (márpedig a K612 és Q701 sem gyenge), akkor muszáj lesz olyan rendszert nézzél, ami normális, 230V-os tápról üzemel, mert az ilyen rendszerek megkövetelik a kllő hajtóerőt. Még ha egy aktív hangfalpár alá keresnél DAP-ot, akkor tudnék jó szívvel ajánlani ilyesmit, de fejes alá nekem mindig hiányérzetem volt meghajtás terén.Külön érdemes megjegyezni, hogy tapasztalat szerint, ha mobilról akarsz egy hordozható DAC-ot hajtani, nem mindegy nagyon az sem, hogy milyen mobilról teszed. Főleg az olcsóbbakban általában elég gyatra SoC és USB modul van, ami adott esetben eredményezhet olyat, hogy a hang hallgathatatlanul jön ki, szakadozik. Ráadásul ez így is úgy plusz egy kütyü, amit hurcolhatsz, bejövő hívásnál ugye a mikrofon jelét nem viszi át, így vagy lehúzogatod ilyen esetben, vagy a szádhoz emeled DAC-ostól a beszédhez.
Egyébként, hogy a konkrét esetedre is reagáljak: 612-t nem hallgattam még, viszont a Q701 az elég szenvedős lesz meghajtás terén. Ha nem elég bika forrást teszel alá, akkor csak azt fogod hallani/érezni, hogy hú, ez egy jó fejes, van benne potenciál, de nem az igazi. Én szeretem a Q701-et alapvetően, de igazán jól szólni egy RSA Raptor erősítőről hallottam eddig csak, ami alatt egy Auralic Vega volt, de ez nem egészen az általad megcélzott árszint
Viszont ennek megfelelően én talán valami jobb csövest ajánlanék, ami nem mossa a hangot, hanem rendesen kihajtja az említett fejest, illetve alá egy kellően részletes DAC.Persze ha egyáltalán ennél a fejesnél maradsz, mert ugye még van azért bőséggel lehetőséged.
-
.DLL
veterán
válasz #16820480 #48214 üzenetére
Sense V1-es erősítővel azért egész jó barátságban van a Q701.
Csak kérdezem a tapasztaltabbakat (mert nekem DAP-okkal nincs sok emlékem) hogy vonalkimenetes DAP (pl. Fiio X5, II. stb.) + egy asztali AMP mennyire járható út? Az én tapasztalatom a Sansa Clip+-el, hogy nagyon is hallgatható ha erősítőre kötöm, nyilván egy komolyabb lejátszó mégrészletesebb hangot tud, kérdés, mennyire jól illeszkedik erősítőkhöz.
Tehát egy ilyen felállást pl. el tudnék képzelni: Fiio X5, II. (vagy más USB DAC funkciós DAP) + Sense V1 + Q701
A 612 Pro-t még én sem hallottam sajna.(P.H.)
-
Tulku
veterán
Úgy látom ez adapteres, tehát hordozható kategóriába korlátozottan fér bele...ugyan kisebb mint egy asztali dac-amp, de gondolom a hordozhatóság alatt bizonyos mobilitást ért a kérdező...tehát ha felkapom a cuccost, akkor beülhetek vele autóba mondjuk...de ez nekem is homályos....már a 701 miatt is....
-
krichd1
addikt
Szia.
Mobil zenehallgatáshoz célszerű lenne zárt fejhallgatót vagy fülhallgatót használni, nem pedig nyitottat. Mobil forrásnak inkább használnék a helyedben valami DAP-ot (olcsóbbak között például Musiland 06 MX-et) mint mobiltelefont, így megszabadulva a szoftveres, hardveres kellemetlenségektől. Ugye nem mindegy milyen típusú mobilt használnál, milyen szoftverekkel.
Asztali rendszer esetén a Heed Canamp szerintem nem éri meg új árát, helyette inkább választanék egy használt Canalotot, ha már a Heed. Hivoxék most csináltak új DAC-okat, honlapjukon még nem láttam, ha jól tudom dac4me, dac4you néven futnak. Minornak nincs USB bemenete, egyébként nem rossz DAC.
Valaki használ itt Audio-gd NFB-5.32-t AKG Q701-el és elégetett vele, ezt többen is hallották a legutóbbi fejhallgató találkozón, tehát egy ajánlható kombináció. Az 5.32 is kijön használtan 100eFt-ból. Bubot én nem ajánlanám AKG-hez.
Mindenek előtt viszont a fejhallgató választásodat kellene jobban átgondolni, illetve meghallgatni többmindent AKG-n kívül. Mivel sem a K612 Pro-t, sem a Q701-t nem mondható semleges karakterű fejhallgatónak, mindkettőnek nagyon is sajátos hangzásvilága van. A K612 Pro egyébként valóban kicsit mély hiányos, pontosabban hiányzik belőle a határozottság, egy kis energikusság. A Sense V1-el az a baj, hogy az inkább a közép és felső mélyeket emeli ki, nem csak a szub basszus tartományt, amire igazából szüksége lenne az AKG-nak, amellett hogy eléggé színezett hangja van.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
Ha jól láttam inkább az asztali megoldás az elsődleges nála, a hordozhatóság csak egy plusz opció, és lakáson belül gondolta, vagy elvinni pl. üzleti útra, szállodába, stb. ott is legyen muzsika. (nem tudom ez nála igaz-e csak egy példa ahol hordozható cucc jól jön)
Ha a fő cél lenne az utazás közbeni zenehallgatás akkor én is zárt fej/fül hallgatót ajánlanék inkább.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorian
félisten
válasz HUNNIA1920 #48221 üzenetére
Az új erősítője az 55e (kicsi) és a 100e (nagy) árát kifejezetten - szvsz többszörösen - éri.
Dac-ját nem próbáltam, arról nem tudok nyilatkozni. Ill. annyit, - mivel "manufakturális" gyártmány - ezért a modern, jó minőségű USB bemenet biztosan sokaknak hiányzik róla.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Cool Face
aktív tag
válasz krichd1 #48166 üzenetére
Szia!
Végre úgy tűnik, hogy sikerült szilárd elhatározásra jutnom. Úgy döntöttem, hogy a Pi 3 és DAC párossal megpróbálom a dolgot. Hiába vennék drága HTPC-t ahhoz is kellene DAC, mert "csak" 2 Focal Electrát használok filmre.Csakis a kép megy a HDMI-n így elméletileg semmi különbségnek nem szabadna lennie. OPPO BDP-103 lenne még ebben az árkategóriában, de szerintem egy külön DAC-al jobb hangzást eltudok érni.
Szóval a keret legyen mondjuk 100e vagy egy kicsit többb. Én az AVX.hu-n gondoltam használtan beszerezni egyet. Így az eredeti árának a feléért is hozzá lehet jutni.
-
Bodz
nagyúr
válasz speedernet #48205 üzenetére
Ha már a Youtube is szebb, tisztább, akkor csak jobb a mini.
Ott a wasapi is, próbálkozz azzal! -
blve
csendes tag
Na, most jutottam ide, köszönöm a felvetéseket.
Csak hogy látszódjon, mi a "szint", úgy indult a dolog, hogy nemrég eszembe jutott, nagyobb kedvvel pucolnám a krumplit, ha közben szólhatna a fülembe valami anélkül, hogy kábelekkel kellene vacakolni. Beszereztem egy bluetooth-os JBL R50-t, és mobilról ment a dolog. Ja a teló: Xperia Z Ultra. Az lett a vesztem, hogy ergonómiailag nem egészen illettünk össze a fülessel, de arra elég volt, hogy ráérezzek, ez azért így jobb, mint egy asztali zizegő, kellene ebből még több, jobb.
Esetemben a "mobil" tehát nem utcai, utazás közbeni zenehallgatást jelent, hanem otthonit, vagy akár munka közbenit, csak nem konnektorhoz kötve, hanem kis hatósugárú, kényelmes mozgási lehetőséggel. (Mondjuk a jelforrás lehetne akár helyhez kötött is, a bluetooth pedig azért került képbe a wireless-szel szemben, hogy egyszerűen telóval lehessen használni, ami növelné a mobilitást. De lassan ezt az egész kábel nélküliséget feladom (habár a K845bt-t még szívesen kipróbálnám.))
A nyitott rendszerű fejhallgató tehát nem probléma (ha mobil szintű eszközökkel nem is illik egy társaságban említeni őket).A bluetooth korlátai miatt tehát a kábeles megoldás felé fordultam, gondoltam, majd vigyázok a zsebemig lógó kábelre, szóval a "mobil" jelleget még szerettem volna megtartani. Ilyen szintű igényre elég lenne egy zsebre vágható, már elfogadható DAP, tehát én is a .DLL és Tulku által felvetett összeállításra gondoltam, hogy vennék egy DAP-t, amit viszont asztalnál ülve ráköthetnék egy erősítőre, és akkor mobil is lehetek némi (vájtfülüeknek erős) megalkuvással, helyhez kötve peig jobb hangot kapnék. Nem tudom, ez működhet-e, bár az én jelenlegi fülemnek valószínűleg megfelelne.
Egyelőre tehát erősen képlékeny a játéktér, pl. csak nemrég szembesültem azzal, hogy egy X5ii+E12 még nem a haladó szint, hanem belépő. Na de kinek, mert jelenleg akár közvetlenül is rádugom a telóra a K612-t, nagyjából kimaxolva a hangerőt (igen, itt kérek elnézést ), vagy az említett E10k-ra kötöm.
Ha van olyan nem túl drága (100-130e összárú) mobil, akkumulátoros érdemi konfiguráció, akkor beszerezném (a telefon tényleg nem igazi megoldás), és egy majdani asztali összeállítás lehetne picivel igényesebb. Mondjuk ilyen igényszint mellett talán annak se kell túl drágának lenni, úgy látom, a fentebb javasolt eszközök mind elérhető árúak, és szimpatikusak (Musiland 06 MX, Audio-gd NFB 5, Sense V1 stb.) Ha megoldás lenne a mobil lejátszó, plusz asztalon erősítő, akkor ez a lejátszó lehetne drágább is. Viszont a komolyabb asztali rendszereket látva (pl. a Sheratan említette UD301) ez a felállás talán kiesik a képből, merengés tárgya.
krichd1:
Köszönöm az eszköz tippeket, a fejhallgató témában mondottakat pedig emésztem , mert ezek egyelőre a horizontomon túl vannak, ami egyáltalán nem baj, sőt, mindenesetre a színezett jelleg most újdonság, mármint olvastam ilyen-olyan jellegzetességeket, AKG-s "szoba hangzás", 2 kHz körüli túlzás stb., de általánosságban ezt így nem.(Végül még valami, nem akarok olyan lenni, mint akik eljárnak pl. egy fotókörbe, aztán az idejük nagy részét fényképezőképek és lencsék paramétereinek megtárgyalásával töltik, épp csak fotózni nem nagyon fotóznak. Komoly hozzáértéshez idő és sok tapasztalat kell, nekem meg egyelőre az elindulás is élmény, ezért nincs problémám azzal, hogy most kiválasztok egy fejhallgatót ("szimpátia" alapján, tehát nagyjából véletlenszerűen), és azzal egyelőre elvagyok, kiismerem, amennyire tudom, és később talán majd lesz más is.)
Ismét köszönök minden eddigi javaslatot!
-
Bodz
nagyúr
-
blve
csendes tag
Igen, pont most találtam rá az ajánlott listádra, és láttam ott a denon da-10-et és a 300-at. Az itteni figyelmeztetések miatt kezdem azt gondolni, inkább adjak ki pénzt egy asztali szisztémára, mint erőltessem a mobilitást. A da-300-at tudnád jó szívvel ajánlani? Az se elérhetetlen, és ha jól vettem ki egy gyors rápillantással ez egy dac/amp eszköz. Vagy akár az Teac UD-301? Ezek önállóan meghajtanak egy nehezebb esetet is, mint a k612?
Egyelőre utána kell járnom dolgoknak, pl.
- Fülelek gyártmányok, fenti tipp alapján
- Headflow, elérhető-e, ide való-e
- Sense V1
- Ha csak erősítő, milyen dac -
Bodz
nagyúr
Ha mégse olyan fontos a mobilitás, akkor hagyjuk is a DA-10-et. A DA300 igen jó, mint DAC, és egész jó, (de nem túl erős), mint fejhallgató erősítő. Ha a K612-t nézzük, akkor önmagában nem annyira tartom jó választásnak. Teac vonalon inkább az UD501, az remekül ellensúlyozná az AKG karakterét, illetve a mélyeket szépen feldúsítaná. Egyébként egy kényes picsa, volt nekem is, de szerencsére nem reménytelen eset.
Egy DA-300USB + Kumisa (alkudj!!!) páros szerintem megfelelne. Ez durván 120k-ból megvan cakkpakk.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Szerintem még egy DA-300 méretű eszközt is át tudsz vinni egy másik helyiségbe, ahol USB-n ráköthetsz egy telefont, és a "fő" szobán kívül is kb. ugyan olyan jó hangod lehet.
Ha értesz az elektronikai építéshez akkor a DacTron-t is összerakhatod, ez egy nagyon korrekt, kis méretű DAC-AMP, saját készítésben lehet akár akkumulátoros is (alapból csak USB-s táplálású)(P.H.)
-
blve
csendes tag
Szerencsére hülyeséget írtam először, hogy eltűntek a fórumról emberek, plusz komplett ismeretlen témák nyíltak meg, mint a diy erősítők.
Mostanra, annyi maradt a mobilitás igényből (ha még fenntartom), hogy be lehessen vágni a cuccost táskába, és magammal vihessem pl. melóba, ott kirakom asztalra, bedugom és had menjen. Zéró audiofil tapasztalattal nekem egyelőre talán fölösleges lenne egy több darabból álló lánc, mint player+dac+amp, inkább megfelelő lenne egy player+dac/amp, ezért a DLL által linkelt Dactron most biztosan kielégítene az alapján, amit maga bkercso ír róla. Viszont sajnos a megépítésére nem tudok vállakozni. De talán más igen.
Ha "gyáriban" gondolkodom, a fentiek alapján szintén próbálnék a kezdő szemével elfogadható kompromisszumot keresni, szerinted az ud-301 nem az? Az is "rendes" nagy tápról megy, nem volna elég? (Még ha nem is kell sokkal-sokkal nagyobbat álmodni az 501-hez sem, ha már egyáltalán képbe jött a 301.) Sheratan fentebb említette, vajon csak dacként használja erősítővel összekötve, vagy önmagában?
Mindezzel együtt észben tartom a tippet.
-
krichd1
addikt
válasz Cool Face #48225 üzenetére
Egy használt 100eFt-os DAC-al nem leszel előrébb a Marantz NA8005-től, illetve a modernebb DAC-ok nem féláron mennek használtan általában, annál azért drágábban. Én ennyiért a Teac UD-301-et szoktam ajánlani, de ezt is jobbára 100eFt felett lehet beszerezni.
(#48227) blve: Ne klasszikus értelemben vett színezésre gondolj, mint amit például a Sense V1 vagy a Canamp csinál. Inkább egy analitikus, száraz, sterilebb, világos jellegűre, komolyabb fáziscsalásokkal kiegészítve. Azt viszont nem értem mire érted a AKG-s "szoba hangzás"-t, mivel ezeknek (K612 Pro, Q701) teljesen irreális, össze-vissza tere van. Mát amennyire lehet térről beszélni egyáltalán fejhallgatóknál. A 2-3kHz körüli kiemelés külön zavaró, főleg azért, mert ebben a tartományban egyébként is kiemelnek a fejhallgatók általában, ez jól látszik méréseknél a kompenzáció előtti grafikonon.
(#48233) blve: Az UD-301 fejhallgató erősítője nem szereti ezeket az AKG-kat.
(#48221) HUNNIA1920: Az olcsóbbik új Hivox DAC is 50eFt környékén van, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
M-Audio DAc-okról ki mit tud? pl. az egyszerűen csak "Super DAC"-nak elnevezett cucc vajon megéri az 50 lepedős árát? Erről egy külföldi vélemény, és belső képek: [Link]
(P.H.)
-
blve
csendes tag
válasz krichd1 #48234 üzenetére
Hm, akkor próbálok más felé is tapogatózni.
Az említett Audio-gd 5.32-t már nem gyártják, ahogy látom. Helyette ez milyen lehet?
A specifikációra értő szemmel ránézve meg lehet legalább nagyjából tippelni, vagy csak a próba segít? Vagy inkább próbáljam az 5.32-t használtan levadászni?
-
fericske
addikt
Nekem van egy Audiophile 2496 hangkártyám, htpc-hez vettem anno. Egy zenész ismerős ajánlotta, nem ismertem a márkát. Sokat nem volt használatban "helyi" kérdések miatt, de el van téve "jobb" időkre.
Az AKG k301x-emmel figyulázgattam (Amit újra felfedeztem. Régen vettem már elő és kíváncsi voltam miért is szerettem zenét hallgatni vele. Már emléxem, talán a k550 megy is a levesbe.)mi a szitu az integrált hangkártyához képest. Semleges, tiszta hangja van, a FIIO E10-nél(wolfson) világosabb, szárazabb. Ami fontos, hogy mentes az alaplapi zajoktól.
Ár/értékben jó cucc és tudomásom szerint a többi M-audio cucc is.
No én ennyit tudok az M-Audio DAc-okról[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
Ismeri valaki a KORG DS DAC 100M-et?
Az E10-emhez (wolfson) képest milyen?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #48234 üzenetére
Azért ezt nem lehet ilyen módon kijelenteni szerintem Az a kiemelés az AKG-ban például engem egyáltalán nem zavar, ellenben a Beyeres emeléssel. Illetve a Beyeresek jellemzően panaszkodtak a TH900 magasaira, pedig szerintem sokkal lágyabb és visszafogottabb, mint amilyen Beyereket én hallottam (kivéve T1, de az kicsit hasonló volt felül, de alul sokkal vékonyabb).
Amúgy az UD301 karaktere a saját fejes kimenetéről szeirntem illene a Q701-hez, csak nem igazán tudja meghajtani. De egész kellemesen hallgatható róla, csak sokat hagy benne.
-
Bodz
nagyúr
Nagy taskad van, szeretsz cipekedni?
(#48236) .DLL: Jóféle kinai, Speeddragon, Sybasonic akármi neven olcsóbban kapható, vagy akar Alin noname cucckent.
(#48239) fericske: Tisztább, kulturáltabb, nagyobb felbontású, dragabb hangja van. Indokolt az arkulonbozet. Kb. semmi sem szol a E10 mellett.
[ Szerkesztve ]
-
blve
csendes tag
Na, nem tudom, miért, lassan esett le, mire gondolsz, hogy tehát a da-300-at kössem valamilyen erősítőre, és ha mozdulni akarok, kompromisszumként csak a da-300-at viszem magammal, arra dugom a fejest. Mondjuk pl. az ud-301-et már tényleg kevésbé lehet könnyen mozdíthatónak mondani a maga két kilójával és nagyobb méretével, ezt inkább igen.
Ez a DacTron dolog azért még érdelne, bár nem akarnék az a kezdő pistike lenni, aki mindent igényét egyetlen darabbal akarná megoldani, de ha a tervezőnek jó, akkor finoman szólva nekem se lehetne túl rossz (még ha értem is, hogy komoly esetben eleve a fejhallgatóhoz kell erősítőt választani). Találhatnék valakit, aki vállalna egy megépítést, és bízhatnék benne, hogy is belerakja, amit kell?
-
.DLL
veterán
Mivel nincs sok prekoncepciód, és tapasztalatod (ha jól vettem ki a szavaidból), így bármi előrelépés lesz és örülni fogsz az eredménynek. Akár a fentebb említett Korg DS-DAC 100M is. Egyébként nem csak ezek az AKG-k léteznek mint jó fejhallgató, ki kéne próbálnod más fejeseket is, lehet hogy a Beyer hang jön be, lehet hogy az Audio-Technica hang, stb.
Én egyébként a kisebb lépések híve vagyok, akkor is érezni a fejlődést, viszont többször lehet átélni az újrafelfedezés élményét. Kezdetben pedig használt cucc a legkifizetődőbb, a későbbi eladás miatt.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
blve
csendes tag
válasz #16820480 #48241 üzenetére
"UD301 karaktere a saját fejes kimenetéről szerintem illene a Q701-hez [...] egész kellemesen hallgatható róla, csak sokat hagy benne"
Most már komolyan sajnálom, hogy ennyire nincs tapasztalatom, egyszerűen érdekelne, jelenleg mit hallanék én ebből. Túl nagy veszteség, ami benne maradna? Ha már fejlesztenék, miért hagyjam veszni?
-
krichd1
addikt
válasz Cool Face #48235 üzenetére
Minimum ennyit használt áron, de inkább többet, például azokat, amiket korábban írtam.
(#48237) blve: Nem, ez alacsonyabb szintű, más felépítésű és hangú mint az Nfb-5.32.
(#48241) sheratan: Engem zavar mindkét fajta, csak másképp. Illetve az egész hangzást tekintve nem tetszenek még mindig. Bár azért jobbnak tartom a K612 Pro-t és a Q701-et, mint az előd K601 és K701 típusokat.
(#48245) .DLL: Audio-Technicának van legkevésbé egységes hangzásvilága, nagyon sok a különc.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Ne hagyd veszni: adott esetben vegyél egy fejest, amit teljesen ki tud hajtani az UD301. Egyébként szerintem az egy "megérkezős" DAC, ha nem szán az ember vagyonokat fejes lánc építésére.
Olvastam a posztjaidat, felebaráti jótanács: ha ennyire nincs tapasztalatod, ne ragaszkodj a kinézett fejesekhez. Saját tapasztalat: el kell menni hallgatózni sok helyre, azzal tisztul a kép, tisztulnak a szándékok, megismersz különböző hangkaraktereket, különböző kényelmű, hangú fejeseket, forrásokat.
A feletted lévő hozzászólásban van egy nagyon jó gondolat arra az esetre (is), ha nincs érkezésed próbálkozni, hallgatózni: "Kezdetben pedig használt cucc a legkifizetődőbb, a későbbi eladás miatt."
-
fericske
addikt
válasz BigBlackDog #48240 üzenetére
Nem voltam. Egyszer remélem sikerül összehozni. Amúgy az aláírásomban lévő fülesekhez.
(#48242) Bodz: Köszi. Akkor jó vétel lesz az E10 árában, ha nem kapkodják el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest