Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CheGhost

    aktív tag

    Sziasztok!
    Nemrég gondoltam, hogy építek egy cmoy-t, összeszedtem mindent, ami kell hozzá, és összeraktam valamit... :)
    Az alap az alábbi cmoyBB volt. A nyákot én marattam, a rajzokból kiolvasott infók alapján rajzolt kapcsolásra. Az alkatrészeknél próbáltam az ott felsoroltakat használni, ami nem volt könnyen elérhető, azt valami hasonlóval helyettesítettem (pl. OPA2134-et tettem bele).
    Összeraktam, kipróbáltam, és nem volt jó. :O Megfordítottam az opát, akkor már kezdett hasonlítani arra, mit elkezdtem építeni, de állandó és ütemes zúgás volt hallható. (Egyébként utána megnéztem az opa adatlapját megint, és az eredeti kapcsolási rajzot is és szerintem az eredeti pozícióba kellett volna lennie az opának, de mindegy, most szól. XD )
    Az energiaellátása egy 12 V-os táp volt, amit elsőnek találtam. Ezt kihúztam, és 9 V-os elemet raktam rá. Ekkor elmúlt a zaj. Hurrá! Egy probléma megoldva... :) (Egy kicsit kutakodva kiderült, hogy egy akku-töltő tápegysége volt.)
    A következő gond, hogy jelenleg csak halkítónak nevezhető, azaz jó esetben csak azonos hangerőt lehet kicsikarni ebből az "erősítőből". A táprészre rámérve kiderült, hogy nem szimmetrikusan osztja szét a feszültséget, azaz +/- 4,5 V helyett kb. 1-2 / 7-8 V az ágak feszültsége. Azaz szerintem emiatt lehet ennyire halk. Ezt okozhatja, hogy rosszul építettem be a táprész elemeit (kapcsolás és elemlista), vagy ez a megtáplálás ennyire pontatlan?

    [ Szerkesztve ]

    *** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

Új hozzászólás Aktív témák