- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primary92
senior tag
válasz krisztianAMG #26650 üzenetére
Mit tudhat a kiskínai egy ASUS U1-hez képest? Az kb egy árban van vele használtan. Egy kis bütyköléstől nem riadok vissza.
A fentebb tárgyalt ELE EL DAC milyen lehet az 6-7 ezer forintos stickes hangkártyákhoz képest?
-
SOAD19
addikt
Belebotlottam egy eladó Mytek Stereo 96 AD-be, hátha érdekel valakit, bár nem tudom, hogy 170k-ért jó vétel-e egyáltalán: [link] ( #542421)
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
[link] Na mégegyszer. Lehet persze alacsonyabb is az ár, gondoltam nagykínaira is cmoy-jal. Vagy várjak kicsit és menjek 100 fölé akár?
-
matyi94
senior tag
-
donpe
aktív tag
válasz vodkaboy22 #26662 üzenetére
+1, bár itthon 120 alatt nehéz lesz találni.
-
Bodz
nagyúr
válasz DEJVID #26665 üzenetére
Ez így kettő, bárhogy is számolom. Yulong + erősítő, meg ugye már van egy erősítőd. Oké, így kell még XLR-RCA átalakító vagy kábel.
Elég sok dac úgy működik, hogy némítja a hátsó kimeneteket, ha fülest dugsz be, ráadásul ez kikapcsolhatatlan. Gondolom ezzel tisztában vagy és így nézelődsz.
(#26666) kk831228: Látom, kicsit bolondnak tűnik, de hát a DAC a lényeg, nem a gazdája.
(#26668) DEJVID: Majd guppy nyilatkozik, neki volt. Én nem vagyok benne biztos, hogy az áfás, vámos árát megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DEJVID #26668 üzenetére
Hm, most látom, hogy van már belőle Mini-i Pro (XMOS USB, más kijelző, Sabre DAC, DSD). A sima változat is frissült.
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz bkercso #26583 üzenetére
Röviden a felállás az, hogy van egy tv-m amihez vettem aktív 2.0 szettet és rá szeretném kötni a tv-re. A tv-n van digitális kimenet ami szerintem a legjobb megoldás lenne, mert akkor csak a DAC dolgozna, viszont ha hangerőt szeretnék állítani, akkor mindig oda kell mászni a hangfalhoz és állítani. Ez film alatt nem hiszem hogy egy előnyös dolog. De gondolkodtam azon is, hogy olyat kéne nézni, ami 3,5 jack kimenetről veszi le a jelet, és akkor tv-t összekötöm vele és megoldva a hangerőszabályzás, csak nem tudom hogy ez kivitelezhető e.
üdv!
-
agoka07
senior tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata/véleménye a Little Bear P6-ról? Egy erősítőt mellé néztem, elég jó áron hozzá tudnék jutni.S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
matyi94
senior tag
válasz agoka07 #26674 üzenetére
Az elado csapnivalo. Ha visszaolvasol, par napja irtam, hogy a b1-es par perc hasznalat utan felrobbant. Szo szerint. Ja es az elado megirta, hogy mivel nem ez volt az elso eset visszaadja a penzt. Szurd le ebbol, hogy megis milyen minoseget kepviselhet...
Legyen szép napod!
-
Melorin
addikt
válasz Bitpalace #26673 üzenetére
Szia.
Megértem a dilemmádat, ugyan ebben a cipőben jártam.
TV kimenetét kellett valahogy jó minőségben hallgatnom. Van hangszóró kimenete, fejhallgató és digitális.
Az analóg kimeneteit hallgattam erősítőre kötve, de valami elképesztően rossz hangminőséget produkál mind filmnél mind pedig zenénél. Reklámokra elmegy, akkor úgy is lehalkítom
Az egyetlen pozitívum az a távirányítható hangerő volt.
Aztán vettem egy DAC-t, és elképesztő javulást hozott hangminőségben. Soha nem hallgatnám újra az analóg kimeneteit a TV-nek.
Viszont ahogy te is írtad, egy film közben macerás a hangerő állításához felállni, főleg hogy sok filmnél olyan halk a beszéd az effektekhez képest, hogy percenként lehetne szaladni a potméterhez
Ennek a megoldására készítettem egy digitális, távirányítható hangerőszabályozót. De lehet venni ebayon távirányítós motoros potmétert, ami fel van programozva előre. Adsz neki 5V-ot és már működik is.[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
válasz Melorin #26676 üzenetére
szia!
Abban kérném a segítséged, hogy tudnál mutatni nekem egy ilyen vezérlős valamit ebay-en? Mert akkor érdekelne egy ilyen kis kütyü, a másik dolog meg neked milyen DAC-od van?
Én egy FiiO D03K néztem ki, nekem ez bőven elég lenne, csak hogy végre rendes és tiszta minőséget kapjak.üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz Melorin #26678 üzenetére
Köszönöm!
Tehát ha a potis változatot szeretném, akkor mindenképp ilyen DAC-ra lesz szükségem? Az általam kinézett "kész" kis fiio gondolom azért nem nyert, mert nem tudom rákötni. Még azt kérdezném, hogy ezekhez egy kis dobozt kaptál ami valamennyire körülfogja és védi vagy így csupaszon?
üdv!
-
-
Bitpalace
senior tag
válasz Melorin #26681 üzenetére
Az a DAC amit linkeltél az kicsit komolyabbnak tűnik nekem mint a FiiO. Ha így van, akkor szerinted jobban megéri? Nem sok a különbség, és annyit még talán elbír a kassza....
Viszont ha bármit kötök a tv-re legyen az hdmi vagy akármi, az összs jel megy a tv-n keresztül a DAC-ba igaz?üdv!
-
Melorin
addikt
válasz Bitpalace #26683 üzenetére
Komolyabb bizony, viszont darabokban fog érkezni (KIT), és neked kell mindent beforrasztanod, beleértve az SMD IC-ket is
Találsz olyat ebayon, ami már össze van rakva, csak az egy kicsit drágább (~14K) Ja és kell hozzá még trafó is, ami plusz ~5K. Így már 20K körül lennél, és még nincs is bedobozolva.Egyébként igen, a DAC-on keresztül fog menni minden hang ami a TV-re van kötve (HDMI, SCART, TV adások, stb)
-
Bitpalace
senior tag
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Megválok a champ erősítőmtől, nem tudja valaki laconic lunch box-ot lehet valahol szerezni? -
Bitpalace
senior tag
válasz bkercso #26688 üzenetére
Helyesbítek:
a digit kimenet mindig olyan hangos mint az analóh
úgyan úgy követi a hangerőt, ahogy változtatodha olyan formátumot küldesz ami tömörített pl DTS, dolby ilyesmi azokat nem tudja, de a tv nem hiszem hogy ilyeneket küldene, mert nem adnak így tv adást
most kaptam ezt az infót, ami biztos forrásból van!
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Tudnátok ajánlani Audio-GD DAC és Fostex aktív monitorok közé minőségben hozzáillő XLR kábelt?
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Nincsijennév
csendes tag
Sziasztok!
Én kb 40-50e Ft-ig bezárólag szándékozok DAC-ot vásárolni. Használtra gondoltam, reménykedve jobb ár/érték arányban. Kérdésem az itt sürgelődő szakikhoz, hogy pl EZEN DAC eladójához milyen kérdést lenne érdemes föltenni, hogyan deríthetem ki, hogy meghallgatásra egyáltalán érdemes-e a készülék. Köszönöm előre is a válaszokat, akár privátban is jöhetnek, ahogy jobbnak látjátok! -
Primary92
senior tag
Segítsetek nekem.
A kiskínai DAC ha jól számolom kijön trafóval, tápkábellel csatlakozóval, biztosítékkal 11000-ből.Hangilag hogy szól egy Creaitve X-Fi Surround 5.1 Pro USB, X-Fi HD, Asus Xonar U7-vel összevetve. Nincs mögötte milliós rendszer, egy házilag épített sztereó Tannoy páros, és egy A osztályú MOSFET technics erősítő.
Jó lenne az 5.1 is, de oda beérem a mostani hangkártyával is, viszont a 5.1 Pro és U7 ezekre is megoldást hozna, nem beszélve a fejhallgató erősítőről. Dobozolva közel a 5.1 Pro áránál járunk.
Sztereó zenére határozottan jobb az említett hangkártyáktól?USB-n is jól teljesít? Koax maximum az alaplapi HD audióból van, bár ennek szerintem nem kéne számítania.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
van ennél jobb megoldás?
FiiO E10 Olympus DAC+AMP + Philips Fidelio X1 vagy Philips helyett Beyerdynamik DT 770/880/990 Pro ??
Vagy van ezeknél mégjobb megoldás?Árban ne nagyon lőjünk fölé köszi.
-
contaxg
veterán
válasz Nincsijennév #26697 üzenetére
Azt kérdezném, hogy visszaveszi-e ha nem tetszik a hangja.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest