- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #27800 üzenetére
Úgy értem, hogy maga az spdif jel legyen periodikus, mert a folyamatosan változóra nem tud rászinkronizálni az scope. Bár lehet arról meg tudja a dac, hogy nem jel és nem lockol rá. Legalábbis ha nincs jel beadva akkor sem próbál lockolni. Pedig ha nem indítok semmit foobarral, akkor is van jel az oszcin.
-
bkercso
nagyúr
olyat nem lehet csinálni szerinetem, mert ez bináris kód.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
Ha egy sinusgeneratort használsz (szoftver) az is periodikus jelet fog adni csak éppen a periodus nagy lesz.
Van megoldás: olyan sinusgenerator kell ami olyan dc jelet ad ki a dacnak ami az I2S jellel pont olyan mintát ad hogy 00(start jel) 1010 1010 1010 1010 1010 1010 (24bit adat) 1-0/5(stop bit és fél bit (negyed periodusig fentartott bit)) Egy ilyen jelre scope-al rátudsz állni és láthatod a reflexiót, de ide már digit scope ajánlott, mert a negatív hullám okozta "jeltalp"-at máshogy nem veszed észre. és X-(invert) Y ábrázolásban is nehéz meglátni 0.1 -es reflexió hibát.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Locutus
veterán
Xonar Essence STU-hoz hasonló erősítőket tudtok még mondani?
Tehát olyat, ahol két külön hangerőt lehet állítani speaker és headphone kimenetnek.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
őstag
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy milyen belépő kategóriás DAC-ot tudnátok ajánlani notihoz (MacBook Pro), ami külső tápos. Jelenleg Egy Creative T20-as hangalat kötnék rá, de a közeljövőben elképzelhető, hogy valamilyen monitor sugárzó kerülne beszerzésre, de azt még nem tudom, hogy milyen típus lesz a befutó.
Max plafon 50k, de ennyit lehetőleg nem szeretnék rákölteni, jó volna megúszni a felébőlVálaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Zoli133
addikt
Tegnap kitakarítottam a hépet, újrarendeztem a kábeleket és sokat gyengült a 88,2kHz-es recsegés, lassan ideje lecserélni azt a hátlapi kivezetést.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Xantomas
őstag
Egy olcsó kínai fpga fejlesztő boarddal, spartan 3 alapu, integrált usb-s programozóval, hogy ne kelljen xilinx, vagy digilent jtag-et használni. Halommal vannak az fpga alapú fgv generátor design-ok a neten. Alap dolgokra elég, komolyabbra meg Úgyis veruház az ember egy rendesre.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
hibavissza
veterán
Üdv! Ez:[link] milyen lehet? Egy 20 ezres Fiio-t gondoltam, de mivel a lágy hangást keresem, elkezdtem ezt az irányt nézni...Nem tudom mit fog hajtani. Superlux 681 EVO (mert mindenki dicséri) vagy ha nem érkezik meg márciusig akkor: AKG K 242 HD vagy Beyerdynamic DT 990 Pro. Rá kell szánnom pár napot melyik kényelmes. Mit hallgatok: most épp Hendrix Woodstock megy. DM-tól a Fourplayen át a Panteráig mindent. Néha Mozart és Schubert...
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #27814 üzenetére
ja, a forrás. általam rippelt cd flac-ban (gagyi dvd íróval, ami a gépben lakik) vagy egyéb flac. egyébként mi a favorit cd to flac program?
-
honfoglalo
senior tag
Üdv,
Ez a kártya ajánlott lehet alaplapit kiváltandó fülhallgatóhoz (GR07)? Az alaplapi sajnos még az mp3 lejátszónál is lényegesen rosszabb. -
bkercso
nagyúr
Most őszintén, egyetlen szempont a kényelem, ami eldőnti, hogy 7k-ért vagy 45k-ért veszel-e fejest? Inkább egy rendes elektronikát vegyél szerintem, ne ilyen noname hibrid kínai vackokat! DT 990 Pro-hoz meg pláne ne!
Cd-ripper: EAC (Exact Audio Copy): addig olvassa a korongot, amíg hiba nélkül be nem olvassa. 1 óráig is eltarthat.honfoglalo: Igen, ez jó. Nem zajos és élvezhető a hangja (árához képest jó).
-
.DLL
veterán
Azért ezek a fejesek kategóriában is különböznek, abban a sorrendben ahogy leírtad, de főleg a Beyer húz el a kanyarban.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
válasz honfoglalo #27816 üzenetére
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Nem hallottam még a GR07-et, de valószínűleg ennél sokkal jobbat is megérdemel.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz bkercso #27817 üzenetére
Gondoltam, hogy leoltotok, de nem vagyok egy vájt fülű. Most egy Maxell Retro van használatban. Szerintem jól szól lendületes zenékkel. Nagyobb puha fülpárna, nagyobb terű puha hang az elvárásom. Szép, hosszan lecsengő magas, nem brummogó mély, bársonyos énekhang. Tehát nem jobb, csak más hangot keresek. Jelentsen ez bármit . A "Hi-Fi" itthon egy Tannoy Mx (2/1/cent/sub) házimozi rendszer egy középkategóriás Pioneer házimozi erősítővel...ezt szeretem. Amit imádok: Heybrook HB1...ezt akarom csak fülesben...ha már megvenni nem tudom hangsugárzóban. Tehát elkezdem hallgatni a füleseket, amíg meg nem találom ezt a hangot.
Az erősítőre nem szánnék többet. Nem látom értelmét, hisz a füles sem lesz drága top-pro cucc. Lehet, egy Superlux is tetszeni fog...és a többi sem egy ökör ára.Szóval ez nem jobb mint a Fiio? 35 körül
lennevolt az elvi keret. Arra gondoltam, ha tetszik a Superlux, akkor megtámogatom egy ilyennel. Ha meg maradnak a drágább fülesek, akkor nyomom tovább alaplapival, míg megint meg nem csíp a bogár. Vagy ez így nagyon kretén? -
Bodz
nagyúr
válasz honfoglalo #27820 üzenetére
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #27820 üzenetére
Ez annyival jobb lenne pl? Azt olvasom, hogy jobb, de ehhez nem kell amp?
-
hibavissza
veterán
itt linkelitek az olcsóbbnál olcsóbb cuccokat, de ezek itthon beszerezhetetlenek....rá kell valahogy venni magam erre a neten vásárlásra bankkártyával...úgy parázok tőle...lehet csinálok a bankomnál egy fake számlát és csak azt használom neten. ettől a pay-paltól is irtózom.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz hibavissza #27825 üzenetére
A pay-pal is egy olyan számla, amire ha akarsz csak annyit töltesz fel amennyit épp le akarsz vásárolni. Mo-n besétálsz az egyik unicredit fiókba (ők kezelik fizikailag a számlát Mo-n), a hölgy kezébe nyomod a pénzt, megadod a Paypal adataidat és 2-3 nap alatt fent is van az összeg. És semmi nem köt bármilyen más számládhoz.
1. Ha nem vagy vájt fülű, akkor nem szükséges 50 ezres fejes.
2. Ha azért vennél 50 ezres fejet, hogy utána alaplapiról hallgasd, az megint fölösleges, vagy biztos lehetsz benne, hogy meg fog csípni az a bizonyos bogár, és elköltesz még 50-80-at forrásra, és akkor nagyjából pariban lesznek a dolgok
3. Olcsóbb fejes - jobb forrás mindig jobb felállás, kivéve ha semmi mástól nem kapod meg azt a hangkaraktert amit elvártál, de mivel tengernyi fejes van ez nem valószínű. Így a jobb forrás jobban meghálája magát, és a fejest is egy kategóriával feljebb repítheti.Ha a lágy, analógos hangot szereted, akkor kerest fel Vodkaboy22-t egy csöves erősítőért, tud többfélét csinálni nem egy vagyonért.
Bele egy kisDAC card from Bkercso, vagy valami hasonló jó DAC from Kína* és elkezdhetsz hátradőlve fejeseket próbálgatni.*Sajnos ezek közül nem tudok ajánlani, mert én leragadtam egy kiváló moddolt Dactilusnál, és nem jutottam el a temérdek DAC próbálgatásig.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz hibavissza #27821 üzenetére
Vegyél Musiland 02 US Dragont, az is 36k, ahogy írtuk már sokszor. Az tényleg egy jó eszköz.
-
hibavissza
veterán
köszönöm a segítséget.
bkercso: ez nem csöves ahogy nézem...ha már pénzt áldozok (és ahogy leírtátok muszáj) egy külön erősítőért, akkor szeretném, ha csöves lenne. ez most becsípődött (egy régi haveromnak volt csöves erősítője egy HB1-gyel)...futok egy kört a fejhallgatókkal aztán ha megvettem alaposabban körbekérdezek nállatok épített erősítő ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
Pbalint78
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Denon AH-D2000-es fejhallgatóm. Szeretnék venni, hozzá egy DAC AMP kombót, amivel szépen szólna számítógépre dugva is. Nem a 100.000 kategóriában gondolkozom, hanem az alatta lévőkben. Esetleg van valakinek ilyen fejhallgatója, ill. tapasztalata ezzel típussal? Mi passzolna hozzá hangkarakterben?Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Jó a gyári táp szerintem csak érdemes megszűrni egy LC-szűrővel. Ilyet én is készíthetek, a piacon viszont nem kapni.
-
Bodz
nagyúr
válasz honfoglalo #27824 üzenetére
A Musilandet, de csak azért, mert a másikat nem hallottam még,
-
őstag
válasz schawo #27834 üzenetére
Azt láttam, de már 10.8-ason sem ment egyeseknek ez a verzió. Ettől még lehet, hogy jó 10.9.1-en, de még nem tudtam érdemben utánanézni. És persze kérdés, hogy mennyire lesz hozzá támogatás a későbbiekben.
Úgy nem szeretnék járni mint régen a creative Audigy kártyával, hogy kijött talán a Vista és nem volt hozzá többet driver, és mindenféle foltozott 3rd party cuccokkal kellett szarakodni. -
SsPL711
őstag
Sziasztok!
Egy K242HD-hez ajánlanátok az Audioengine D1-et?
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Bodz
nagyúr
válasz honfoglalo #27838 üzenetére
Amit linkeltél azt pont nem hallottam. Vagy ki tudja? Sokszor egyforma ezeknek a kínai cuccoknak a belseje. Ilyesmihez már volt szerencsém. A filléres, egyszerű PCM270x cucc arra jó, hogy szóljon valami.
-
bkercso
nagyúr
válasz honfoglalo #27841 üzenetére
<E10, jitteres (2000 ps körül), de élvezhető a hangja, főleg egy alaplapi után meg főleg. Belépő kértya, de 4k-ért jó szerintem. Előszeretettel teszik az olcsó hibrid látszat-készülékekbe 20-40 k között.
Viszont ennél csak jobbat kapsz szerintem.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
RetepNyaraB
veterán
válasz honfoglalo #27843 üzenetére
Ugyan kibickent, de beleugatok :
nezd en mikor az Fííjó E17-et radugtam a laptopra, az egyszerüen mellbe vagott az alaplapi utan, pedig a valtas pillanataban epp Youtube-ot neztem, tehat ocska jelforrast. A FiiO-t pedig igencsak szidni szokas öntudatos hifista körökben (es bizonyara igazuk is van; ez nezöpont kerdese). Tehat minden felfele valtas hallhato lesz, de ha mar raszanod magad akkor lehetösegeid szerint ne a legolcsobb megoldast keresd, hanem a legolcsobb olyat, amit meg ki tudsz jo erzessel fizetni. Nö a különbseg es kesöbb kezd piszkalni a vagy, hogy lecsereld egy jobbra
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
honfoglalo
senior tag
válasz RetepNyaraB #27844 üzenetére
Ezzel egyetértek. A kérdés pusztán annyi, hogy jobb-e annyival, vagy van-e valami, ami jobban megérné hasonló árban.
-
GML
őstag
válasz honfoglalo #27843 üzenetére
Esetleg még az iBasso D-zero. Hasonló ár. Valamiért jobban preferálják.
-
Bodz
nagyúr
válasz honfoglalo #27841 üzenetére
Jobban szeretem nála, de az E10 inkább boldogul nagyobb, impedanciás, érzéketlenebb fülesekkel (ok, ez jelen esetben nem szempont). Hogy is mondjam, kb. 1 kategória, de más hanggal. Pl. a Musi nem csapja le a magasakat, míg az E10... Úgy egymás mellett még nem hallgattam őket. Viszont a 01 Mini jóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
.DLL
veterán
¿Nem probléma, ha egész délután-este megy az erősítő? "A" osztályú és ugye melegszik, nem fáradnak ebben bele az alkatrészek egy idő után? Illetve nyilván elfáradnak, de ezt (fatális hibán kívül) észre lehet venni?, történhet-e lassú, folyamatos minőségromlás a hangban?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest