Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    Szerkezetileg elkészült ma a Canamp klónom. Superlux HD330-al próbáltam. A mélyek sokkal jobbak, a hangja sem olyan fátyolos, mint az alaplapi hangkártyával (igaz, most nem alaplapról, hanem egy Musiland US01 2012-ről kapja a jelet). Pár héten belül meglesz a festés is, valamint lesz egy LED az előlapon (a furata már megvan).
    A képeken is látható, hogy a két oldal teljesen el van szeparálva egymástól.
    A 230V-os hálózati csatlakozást hárompólusú EMI zavarszűrt aljzat látja el, ezáltal a készülékház fémrészei is életvédelmi földre vannak kötve.
    Külön tápot is kapnak, egyenként 10VA-s transzformátorral, dupla diódahidas egyenirányítás. A szűrést 2x4700uF elko, 2x1000uF LowESR elko és 2x1uF MKT fóliakondenzátor látja el. A feszültségstabilizálást L7812/L7912 stabIC-k végzik.
    A műveleti erősítő szerepét két darab OPA2107 látja el. A bemenet leválasztását WIMA fóliakondenzátor látja el. A negatív tápág és a kimenet közötti nagyteljesítményű ellenállás 10 darab párhuzamosan kötött 0,6W-os fémréteg ellenállásból áll, emiatt a tűrés mindössze 1%, és a nagyobb felület miatt a hűtése is jobb. A kimenettel soros ellenállásnak ugyan nem kellene szükségszerűen ekkora teljesítményűnek lennie, azonban a negatív tápági ellenálláscsoport közelsége miatt ezek is részt vesznek a hűtésben.
    A bemenő jel Proel 6mm-es gitárkábel juttatja a panelre. A hangerőszabályzás pedig egy 25 lépcsős, 1%-os fémréteg ellenállásokból felépített forgókapcsolóval lett megoldva.
    Itt vannak a képek róla: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák