- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Pont ez jutott nekem is először eszembe. Mint valami kamu átverős márkanév.
Csak aztán meg néztem, hogy Meyer Optik?De valószínű erre az lehet a magyarázat, hogy a legendás német márkából mára szinte semmi nem maradt, csak a jól csengő neve. Na az ilyeneket szokták megtalálni az olyan gyártók, mint a Mitakon. Ők most nyomulnának és ehhez pont a jól csengő név az ami hiányzik.
-
jmakk
őstag
Rögtön szoroznák is kettővel az árat.
Mondjuk az Ibelux is így kezdte, azóta meg majdnem felére esett az ára, mert gondolom a kutya se veszi.Ui: És nézd már mit találtam a sonyrumors-on. FEDman-nek jár a hangszóró
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Ha valakinek problémája van wifin a PC AutoSave-el: (nálam egyik gépen jó, másikon csak párosítás megy, letöltés nem)
1, a könyvtárra legyen minden felhasználónak olvasási joga
2, tűzfalban is ellenőrizni kell, valamiért csak a nyilvános hálózatra engedte volna ki a programot, otthoni hálózatra nem - javítottam, már működik ezen is.Droidos kapcsolatra viszont nem találam mégy gyógyírt (közli hogy xy eszközzel nem tud kapcsolatot létesíteni, tehát látni legalább látja).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
madgie
titán
válasz MC Pite #7461 üzenetére
Droidos kapcsolatnál a Photo Receiver/Camera Remote-ra gondolsz? Elmondom, az hogy működik normálisan:
- megnyomod a wifi gombot a kép visszajátszásakor, ekkor ugye azonnal keresni kezd,
- elindítod a Photo Receivert,
- azonnal kilépsz, majd a beállítások/wifi résznél kiválasztod a fényképezőt, és addig nyomod a csatlakozást, míg tényleg nem csatlakozik. Néha nem megy elsőre, azért írom ezt. Mikor ténylegesen csatlakozott, akkor vissza a Photo Receiver-be és megnyomhatod ott a Connect-et. Kiírja, hogy Switch Access, vagy ilyesmi és már megy is a dolog.Elsőre tuti nem végzel annyi idő alatt, míg a fényképező nem bontja a kapcsolatot, de ott is van Retry lehetőség. Aztán idővel rááll az ujjad és ezt a pár lépést pikk-pakk megoldod.
Sajnos automatikusan nem akart nálam csatlakozni egyik eszközön sem (Android, iPad, iPhone), ezért mondom, hogy a beállítások/wifi résznél kell izomból erőltetni a dolgot.
-
MC Pite
veterán
Arra, köszi, hétfőn kipróbálom
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
Ó, hogy smacizz a blökiddel!
Nem volt időm benézni egész héten annyi a meló
Stauffenberg: #7384 az E-M1-nél nincs AA filter a szenzor előtt, talán amiatt is karcosabb 1:1 pixelkukkolva a képe.
torzo: Alkalmi makróra szerintem olcsóbb és praktikusabb egy Raynox DCR-250 tele-makró előtétlencse. Igaz off Pana vázon és elv. gyutávban kicsit hosszabb ott a 40-150, de az első kettő azzal készült (a többi is Raynox, de más obikon)
Pite: #7441 pont azért kell itt kibeszélni, ha zöldséget írsz, mert azt sem privátban hanem ide írod, és később ha valaki itt rákeresek mondjuk az X30-ra, akkor a zöldség cáfolatát is jó ha látja...Ehh értelmetlen leírni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MC Pite
veterán
válasz Mercutio_ #7467 üzenetére
Értem, csak azt nem mi volt a zöldség amit (én) mondtam. Amit a kolléga próbált a számba adni az nem érdekel.
Linkeltem egy képet hogy fasza a wb. Megjegyeztem, hogy szimpibb a proviája az X30nak mint az E2-nek. FEDman a galériámban egyéb helyen vakus teszképeket talált, kitalált erről ezt-azt, hogy én az biztos azokból vontam le (eltérő ison, eltérően expózva, eltérően villantva kinek ilyen eszébe?). Plusz szerinte ha a háttér is világosabb, akkor nagyobbat villantott (nem, világosabbra expózott). Csináltam árnyéktalan meg ma végre árnyékos proviás összemérést is, de nem terhelek ezzel senkit, pixelbuzulás nélkül is látszik hogy kevésbé agresszíven csapja le az árnyákokat az X30 (mint az E2), azaz továbbra is zöldségeket vélek látni. Megpróbáltad, megnézted valaha, valahol milyen a két gép egymáshoz képest, vagy hülye az össze tesztelő aki örül a jpg motor fejlesztésének? Ne is válaszolj, csak irogasd a topikba hogy zöldséget írok.torzo: Van DCR250-em is, ha van konkrét obi amivel kíváncsi vagy hogy mi a különbség köztük/együttes használatukkal, meg tudom próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz MC Pite #7469 üzenetére
Á, nem szoktak ilyet csinálni, mások is összevissza vakuzott képekről ütnek a hasukra, hogy "kevésbé csapja le a Proviát".
Meg ugye +1 color mittomén árnyék Pro Nega az új vázakon ugyanaz, mint a régieken az alap Provia. Ezt is előtted párszor, hiába mondjuk neked, hogy qrvára nem lehet ugyanaz, még színekben sem, decsakakkorisigazadvan.
Nem tűnik fel, hogy anno a Nikon topikban is pezsgőt bontottak, mikor leléceltél, az mft-ben ingyen Snickerst osztogattak, itt meg végre kezdett egy jó képelő társaság kialakulni, végre nem belterjes kényszercserélgető tagokkal (mint én, vagy te, vagy mittomén), erre jössz megint a böszmeségeiddel és xarrá rombolod (megint!) a topikot.
És nem, nem kell megint az én nem értem, miért jön mindenki szembe velem, mikor én megyek menetirányban duma.
-
FEDman
addikt
válasz MC Pite #7469 üzenetére
Hát te komolyan nem vagy normális.
Csak úgy elmondanám halkan, alapvetően nem a Provia dolgon akadtam ám ki.
Nem egy képet linkeltél, hanem egy galériát és mellé X30 X-E2 összehasonlításról beszéltél, nem volt nehéz dolgom össze kötni a kettőt. És hiába ködösítesz itt nekem, még ha nem is akartad össze kötni a kettőt, ettől még pontosan tudtad melyik képekről beszélek. Már az első rám adott válaszodban te is azokat a képeket kezdted el magyarázni.És itt akadtam ki végképp és nem a Provián, hiába is kapaszkodsz ebbe olyan görcsösen. Ami kiakasztott az az volt, amit vakus témakörben előadtál.
Kapásból lebarmoztál a nagyobb villantással kapcsolatban és kijelentetted, hogy ezt láthatom az EXIF-ben is.
Hahó, hát akkor még egyszer kicsit szájbarágósabban, csak neked, csak itt, csak most. Ez volt az amin kiakadtam, az EXIF egyáltalán nem tartalmazza azt, hogy milyen teljesítménnyel ment a vaku.
Remélem ezzel ezt most már tényleg lezárhatjuk. Kezdtem már én is élvezni, hogy beindult itt az élet, de ha ezt ilyen tempóba tolod tovább, akkor azt hiszem megint max olvasni fogom a topikot.
-
MC Pite
veterán
A vakus képek másra készültek, az irodában és kint próbáltam még valamennyi fénynél ki/össze őket. A nappali képek egy részét megtalálod, a fa törzsén vagy a kesztyűknél látszik.
Igen, többször mondtam hogy hasonló a pns+2 colorral. Nem írtam hogy mindenben teljesen ugyanaz, használd a keresőt*. Tónusokban hasonló, színekben naturálisabb még mint a régi provia (+2-vel, mert alapon nem sok értelmét látom, már-már fakó), de szerintem közelebbi eredményt ad, mint új proviából shadows mínusz akármennyi. Nem találtam (vázban profilként használható) közelebbit az X100 és E2 egyidejű használatánál. Magát a pns+2colort sokszor említem, főként kevés fénynél ill portrénál (proviákban nejem haja mindig vöröses lesz, pedig nem az) szeretem.Igazad van, hogy szimplán hasonlónak hívni nem szerencsés. Előzőleg abban is, hogy nem kell reklámoznom az ebay/aliexpress rendeléseknél a declare-t
a legtöbb HK-ból érkező csomagnál kérdés nélkül maguktól megteszik.*: (kerestem pronegstd-re amiket én írtam; sorban):
'a kettesen ha hasonlót jpeget akarok, legközelebbi eredmény ProNegStd, +2color -2noise mellett kapni'
'a régi vázak Proviájához közel van a ProNegStd +2 color. Nem ugyanaz, de sokszor kellemes amikor naturált kíván az ember.'
'Mindig ezt mondom én is, annyira jó volt a régi Provia, rohadjanak meg hogy a mostanit nem újként hozták be; vagy legalább a Classic Proviát meghagyhatták volna. ProNegStd +2 color még mindig nem az, és a shadow-2 vel a mostani sem provia az, sőt, az arcokon lév tónust el tudja k...lni rendesen.'
'ProNegStd mód +2 color-ral hasonló mint az E1/Pro1 színei, tónusai'
'ProNegStd+2color=régi Provia+1shadow' - itt a tónusokkal voltam elfoglalva, de ezt nem írtam ki; színekre/összességében ez tényleg nem áll!
'X100S újabb jpg motort használ, alapból lecsapja a sötétebb részeket és színesebb, normális tónusokat csak a ProNegStd ad, viszont 'cserébe' jó fényeknél/színeknél eyecandybb eredményt tud az új motor proviája/astiája mint a régi motoron akármelyik mód.'
'ProNegStd (visszaszínezve) az újakon az teljesen naturális. Régieken hasonló volt a Provia, szinte naturális.'
'ProNegStd(+2color-ral) film módban hasonló tónusokat kapsz mint a régi vázakon (az alap provia nagyon lecsapja a sötét részeket, ez nem mindig jó).'
"ha valamilyen újabb fujim lenne, ha kell akár vért is izzadnék, hogy valahogy kiszenvedjek a régiekhez hasonló tónusokat " és erre ment válaszként: 'de régi provia +1shadow=új pro neg std +2 colorral, ami szerintem simán jó' -ez félreérthető így, aláírom! Két helyen is félreérthető voltam (60-62ben válaszolgatásnál újra.)A neutrális pns kivételével a többi profil/provia a fuji színeket adja. Az új provia színesebb a réginél, beltér/magas isonál szerintem már érdekes néha, a réginél ez nem volt számomra zavaró mértékű. Ahogy említetted a színkontrasztot, illetve hogy különböző színeket máshogy emel ki,összetettebb a különbség mint, hogy mennyire szinez és milyenek a tónusok.
FEDman: Exif, villanás... Azt irtad: "csak nagyobbat villant a vaku, ennyi nem több". Itt én eleve mivel a saját összehasonlításomra gondoltam, X10hez képest kisebbet villantott (1600 vs 3200, ezt látni exifben, volt 2/3 fe előnye). De akár X10 akár X-E2-hez is néznénk, a háttérben a fal eleve világosabb, így eleve világosabbra lett kiexponálva. Persze hogy tudtam hogy ezekről írsz, csak nem értettem miért keverted azokat bele (innen is, temp galériából szoktam linkelni, de különböző embereknek, különböző fórumokra, így egymás után lehet kapcsolási rajz, obiteszt, vagy bringaalkatrész, nem foglalkozok azzal hogy a linkelten kivül más is van ott). Ok, továbblapoztál, arra gondoltál hogy arra alapozom a tónusokat(komoly?), aztán elkezdtünk más hülyeségen vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Scharm1976
tag
Jesszusom!
www.flickr.com/photos/scharm/
-
FEDman
addikt
Hát mint egy elszabadult hajóágyú..
Igyekszem jövőben úgy tenni, mintha Pite egyszerűen nem is létezni. Ha ennek ellenére mégis hozzászólnék, kérlek lőjetek le még mindjárt az elején!
-
Mr.Zazi
tag
Ti mit műveltek itt... Inkább menjetek képelni, márha nem szakad az eső. Apropó, valaki kipróbálta már az ixtét esőben. Mondjuk én tuti nem vinném víz közelébe a kis púpos markolatú vázamat.
Áldás békesség!
-
gyorgyi84
tag
-
Novics
senior tag
Na basszus, az aksi kijelzés megint jól át... ejtett a palánkon! Nem hoztam haza pótaksit, ami benne van, az meg pikk-pakk lemerült. Most kaptam kézhez a Biotár obimat, és nem tudok vele játszani.
Ezt a fehér peakinget meg kell még szokni. Világos felületen nem sokat ér.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
gyorgyi84
tag
Sajnos ezek az àrak tényleg nem nekünk lettek kitalàlva ! ... de talàn pont ez a vonzo benne
Mindenestre nem kell félni,h megkarcolodtrex4d: köszi
Mr.Zazi: inkább megvenném az összes Fuji optikát
Mostanàban inkàbb egy fix obit veszek magamhoz és az nap csak azzal probàlok fotozgatni. Ugy vettem észre ez sokkal jobb hatàssal van ràm, mint, hogy azon variàlok most mit is tekerjek fel!
Elég hamar be is àll a szemem arra a làtoszögre , igy kapàsbol tudom màr mit is lenne érdemes lefotozni vagy mi az amit teljesen felesleges.
Vissza kanyarodva az összes optika megvételére ..én pont most probàlom csökkenteni az obik szàmàt ! -
FEDman
addikt
Tényleg szépek ezek a bekoptatott vázak.
Ugyanakkor madgienek sikerült még ezt is sikerült csúnyán benéznie!
Nemrég keletkezett az addig hibátlan X-E1-én egy alig látható karc, erre a szerencsétlen ahelyett, hogy duplájára emelte volna az egyedi patinás váza árát, még lejjebb vitte azt. Micsoda egy kihagyott ziccer..
-
Mr.Zazi
tag
válasz gyorgyi84 #7489 üzenetére
Nem is gondolnád, hogy mennyire igazad van! Egyébként nem tudom mit kezdenék a nagy választékkal, mivel én is úgy érzem, hogy ha elindulok valahová, és van nálam 4-5 obi csak bajban vagyok, és fele annyi, és fele olyan jó képeket sem csinálok, mintha egyetlen optikával indulnék el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mr.Zazi #7493 üzenetére
fujiból van patinás hello kitty edizsön, az nem elég?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
FEDman
addikt
válasz Mr.Zazi #7493 üzenetére
Én már eleve úgy vettem az ezüst X-E1-emet, hogy volt rajta pár karc. Sajnos valami fekete alapozó van az ezüst réteg alatt, így nem öregszik valami szépen. De engem se nagyon zavar, így legalább már nincs bennem a kényszer, hogy hímes tojásként vigyázzak rá. Eladni meg szerintem én se fogom, ha egyszer tovább lépek, akkor is marad a családban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest