- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
igaz, én valamiért m39-re gondoltam, az nem ugyanaz
a képminősége viszont van amelyik orosz üvegnek meglepően jó, pl. jupiter 37 vagy jupiter 11... amúgy én sem értem miért pont M-es manuálokra hajt a kolléga, minolta md, OM meg m42 üvegek között olcsóbban vannak kiváló darabok is... na meg azt sem értem mire jó ez a manuál vs kitobi vita, semmi értelme, hisz szvsz teljesen egyértelmű, hogy mindegyiknek vannak előnyei, egyik sem váltja ki a másikat, sztem egy natív kitzoom mellett sem fölösleges egy fényerős manuál nem csak képélesség meg CA létezik, hanem fényerő, dof kontrol, karakter és árcetli is...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Olyan szórás van mint állat (orosz)manuálokban. Az én jupi11emmel ált 4en fókuszálltam, alatta annyira kontraszttalan volt. 1.4... Igen, extrém esetben jó nyitva, de CZ-ekkel is inkább 2,8 ahol élesség, kontraszt, CA már normális. Ha nem lutrit akarsz, akkor meg két manuál(meg az adapter) annyiba kerül mint egy 18-55, ami zoomhoz képest nagyon korrekt bokeht tud. Tudom hogy te több manuállal próbálkoztál, de apsc xtrans előtt rosszabb a helyzet.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tacto
aktív tag
Teljesen igazad van, vannak kituno es izgalmas obik. Az altalad emlitettek, vagy akar a Volna makrok stb.
En anno a meglevo objektivekhez tenyleg a "szegeny ember kropos leicajat" almodtam magamnak. Nincs is kulonosebb gond, teljesen szepen hasznalhato, de a semmibol nem ugranek bele, mint ahogy itt mar elhangzott masoktol is. Most epp toled. A rendszer tan legnagyobb erossege a karakteres szinvilag mellett a kituno objektivpark (ahogy hallom, latom, de en nem tapasztalom, mertugye az alapkoncepcio )[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #6702 üzenetére
három fényerős 50-esem van jelenleg, (F1.4, F1.8, F2), mind olyan amit te lutrinak neveznél, én viszont 3 éve elvagyok velük, összesen max 15k-ba kerültek, és még soha senki nem mondta azt, hogy minőségileg gagyik a fotóim... F4-et meg max tájképre meg streetre használok na mindegy... a lényeg, hogy amíg neked 50-100k + "majdnem ugyanannyinak" tűnik, addíg sokan 10k extra kiadást is alaposan megfontolnak, a fényerő, élesség, kontraszt meg teljesen szubjektív, mindenkinek másra van szüksége, igénye, sokan sőt, hogy rajonganak a karakteres bokehekért, becsillanásért, a kontraszt meg egy kis csúszkahúzogatással korrigálható... nem azt akarom mondani, hogy a 18-55 nem éri meg a pénzét, csupán azzal nem értek egyet, hogy mellette fölösleges egy fényerős manuál.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #6702 üzenetére
Itt Planar-os képek vannak, a többi manuál üvegem ehhez képest pocsék. Van pár portréra még használható kép f/2őn, de pl remekül látszik fél monitornyi méretben is a leveles összehasonlítón, hogy nagyot lép 2.8-ról 4-re rekeszelve is, az f/2 pedig inkább szükség megoldás, néha jó eredményt hozhat.
És hogy egy Planarral készült 2,8as képet odaraknék-e a kit f/4-e mellé? Simán.
Ez az én véleményem/tapasztalatom, aztán mindenki maga dönti el hogy mire költ, de X rendszer mellett sokat nem feccölnék a manuálokba, vagy inkább mft-t vennék ha manuálozni szeretnék relatív olcsón.szerk: Mester, abban megegyezünk hogy mft-n jobb a helyzet mint apsc-n? Vagy mered ajánlani az 5-10.000 forintos manuálokat? Tessék, írd le bátran ha igen. Próbáltam sokat, próbáld ki te is ha tudod a kitobit. Amit ajánlani mernék üveget apsc-re, 30-50 között mennek. Ebből kettő (meg az adapter) szerintem ott van mint a 80-90 körül vesztegetett zoom.
A 'karakteres' bokeh nem zavar, az hogy perceket kell kell képenként melózni hogy a képi hibák eltűnjenek és a kontrasztalan fátyol 'oszoljon', a becsillanás, az mf-el való tornázás, az már zavar.Nem azt mondom ne legyen a kitobi mellett egy portréobija manuálból, kb az az egyetlen amit talán érdemes mellé venni; hanem ha választani kell két manuál meg a zoom között, akkor bármennyire is csábító a fényerő, nem érdemes 2-3 manuált venni a kitzoom helyett szerintem.
Ezek rekeszelt, korrigált képek már, itt pedig láthatóak a gépből kieső képek korrekció nélkül.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jjeahh
nagyúr
válasz MC Pite #6705 üzenetére
na ez egyre keményebb, sztem sőt, hogy egy x-e1-en érdemesebb manuálozni mint mft-n, mivel fujira drágábbak a fixek, mft-re majdnem a 18-55 áráért már vannak natív fényerős fix üvegek (és én még ezek mellett is manuálozok, mivel még mindíg olcsóbban jövök ki!), + van focus peaking, meg a szenzor is nagyobb, mft-n 2x-es a crop factor... sztem egyetlen egy dolog annak az oka, hogy nem értünk egyet: szerinted 30-50k-ért érdemes max manuált venni, szerintem meg egy 3k-s manuállal is el lehet lenni, 10k-ért meg már F1.4-est foghatsz ki. A fuji kitobit nem próbáltam, de a pénz az pénz, a fényerő meg fényerő, ezeket nem feledtetné el az sem ha kipróbálnám.
Na mindegy, ez a vita úgy tűnik sehová sem lyukad ki, én itt be is fejeztem, mindenki azt vesz amit akar, és amit a pénztárcája megenged...[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
Köszi a sok választ srácok. Igen Leica M adapterre gondoltam. Pl a 90 2.8 tele elmarit is egy varázslatos optika. kicsit könnyű stb.
Az alapgondolat az volt hogy kimondottan csak manuálozni, aztán a teszteken láttam a 18-55 meg a 35 képeit, és hát ha már ilyen jól dolgoznak lehet hogy néha feltenném, de ezen még el kell gondolkoznom, mindenesetre csábító.
Mi az CC ... ?
ezt az albumot szoktam nézegetni, a srác Xe1-el képel, 80 százalékban manuális optikákkal, mondjuk itt tényleg vannak drága darabok, a képei gyönyörűek.
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
FEDman
addikt
Gyerekek, ez így nagyon parttalan. Főleg, hogy az igazság valahol félúton van.
A régi manuál obik nem tesznek csodát. Az hogy valaki szép és jó képeket lő egy Helios-szal is az nem azt jelenti, hogy adott esetben ha kezébe nyomnának csak akár egy XF 60/2,4 akkor azzal is ne lőne automatikusan jobb minőségű képeket. Azaz nem kell a legenda gyártás se.
Másrészről meg ez az XF 18-55 minden régi manuális fix obit kivált szöveg is messze túl van azért a normalitáson. Nem minden az elérhető abszolút legjobb képminőség. Egy jó 50-es ha mást nem, hangulat szempontból tud varázsolni egy XF18-55-höz képest is. Az már önmagában nem mindegy, hogy f2 vagy f4.
Másrészt meg a manuál obik finom építése és az azokkal való fókuszálás ad egy olyan élményt a fotózáshoz, amit más nehezen.Szóval szerintem kicsit lazítsatok mind a ketten, dobjunk be közösen egy Snickerst és inkább koncentráljunk arra, hogy az új Fuji XF 35/2 R milyen dögös kis cucc lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz Elektrosokk #6707 üzenetére
Nekem van egy adapterem, még a géphez kaptam. Akár oda is adhatom. Egy Snickers-ért.
Classic Chrome. Egy filmmód, amit az X-E1 nem kapott meg, csak hekkelt raw-val elérhető egyelőre. De ebben madgie a szakértő.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
FEDman
addikt
válasz Elektrosokk #6707 üzenetére
Elmarit 90/2,8 na az alá én is tuti vennék egy adaptert!
-
Elektrosokk
addikt
Leica M adapter ? kapsz érte kettőt is!
Madgie: igen, nagyon jó kis gép, a mini otussal kegyetlen képe van, de nekem kissé túl plasztikus, az új zeiss-ek nagyon neutrálisak. ráadásul dolgozom vele, nem öröm fotózásra, sajnos féltem mindenhová.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
FEDman
addikt
Arról még nem, de nem is csoda, a roadmap-en az az obi csak 2016 második felére van feltüntetve.
Ez a kompakt XF 35/2 viszont megint arra emlékeztet, hogy milyen jó lenne egy ilyen az XF 60/2,4-ből is.
Már régóta mondom, hogy abba az obiba annyira mélyen ülnek az apró pici lencséi, hogy makró nélkül ilyen csini kompakt építéssel akár az optika, a fényerő változtatása nélkül is ki lehetne hozni egy olyan XF 60/2,4-et, ami nem makrós, de méretben nagyjából pont akkora, mint az Oly mZuiko 45/1,8.Ezzel meg is lenne egy egész ügyes kompakt fix obi sor is Fujira.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A táblázatban megtalálod a várható érkezést is.
Idén "csak" egy
XF 16-55/2,8
XF 16/1,4
XF 90/2
XF 35/2
1,4x konverteraz ami várható.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz Elektrosokk #6712 üzenetére
Azt mondta az eladó. Majd megkeresem otthon.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Stauffenberg
nagyúr
Te jó ég, mit keresel itt?
Nagyon királyul néz ki az XF 35mm f/2, de ezekkel az új infókkal már arra számítok, hogy egy fillérrel sem lesz olcsóbb a meglévő 35mm f/1.4-nél. Az időjárásálló kivitel és a kompakt felépítés pont ellensúlyozni fogja azt amennyivel olcsóbb lehetne.
-
Elektrosokk
addikt
nekem volt olyanom ne bánkódj, az optika nagyon jó valóban, de az af pocsék, a váz fogása meg módfelett kényelmetlen, nem is tudtam nyúzni egy hónapnál tovább. a videója tetszett, de ennyi.
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #6722 üzenetére
azért az eos-m3 nem tűnik rossznak. fogásra konkrétan szupernek tűnik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem értem én azt a szerencsétlen M3-at. Annyi pénzért annyival jobb vázak vannak, kiforrottabb rendszerrel a hátuk mögött (E-M10, G6, A6000, stb). Persze szerintem telitalálat az EF-M 22mm f/2, de ez így még mindig sovány. Pedig én szeretnék már végre lelkendezni, hogy milyen jó is az EOS M rendszer, de előbb vennék egy A6000-et, az biztos.
Ne bánd, hogy lemaradtál.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stauffenberg #6731 üzenetére
végül mégsem maradtam le. viszont 25e ft alatt vicc az obi ára. af+is gyári adapter is van 13e ft körül, utána meg ott a 10-18 ef-s, ami szintén egy qrva jó obi lett. a váz az gyenge, igen. illetve az m3 nekem untig elég, és ugyan én is hamarabb vennék a6000-et (kifejezetten jó volt kézbevenni, a keresője is pazar, csak kényelmetlen az üveg belenézőke ), de ha csak rágondolok a 16-50, mint egyedüli opcióra, kiver a víz.
rászoktam már az lcd-ről komponálós gagyizmusra, belefér, hogy ne legyen evf egy vázon (azért persze jobb, ha van és jó).
de lényeg a lényeg, hogy ennyi pénzért felrakom a polcra, és maximum két év múlva veszem majd le. vagy eladom. kockázata semmi, ez konkrétan vázsapka obi ár mft-ben
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
madgie
titán
Na jó, holnap tuti X-T1 árzuhanás várható.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #6741 üzenetére
Ne aggódj, 100%, hogy lejjebb fog menni az ára, nem kicsit. Ez már csak így megy.. beindult a vezérhangya
-
Scharm1976
tag
én is tegnap rendeltem egy XT-1-est.
ha lejjebb megy az ára, a fejemet a falba fogom verni.www.flickr.com/photos/scharm/
-
madgie
titán
Az egy nagyon jó cucc lesz annyiért, csak nálam megvolt a félsz is, hogy mi van, ha a csillagok alatt ugyanannyira "sötét", mint az X-E1? (ami még így is sokkal jobb az X-A1-nél). Az X-T1-ről több helyen is azt írják, hogy "night vision", majd meglátjuk.
Sajnos az internetes tesztek a Sony A7S kivételével nem szoktak ezzel foglalkozni, remélem FEDman kartács ránéz majd erre is, egyre több hozzám hasonló Batman nyargal éjjelente a szabad ég alatt, hiánypótló lehet egy-egy ilyen infó a tesztekben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.