- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Persze, nyilvánvaló, amit írsz. De te is írod a méretet: a 27/2.8 viszonylag kicsi, ezzel az xe2, ha nem is zsebgép, de jóval kompaktabb, mint az előre nyúló zoom-mal. Ha pl. kimegyek - örök példa, majd rájöttök ti is - játszótérre, praktikus, ha egy kisebb, a gépet nem előre billentő obi van rajta.
Madgie: asszem Fedman írta a 20/1.7 bokeh-járól, hogy olyan, mintha szögletes konfettik lennének a háttérre szórva
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
Abszolút egyetértek, engem sem vonz igazán a mostani formájában a 27/2.8, no de azt hozzá kell tenni, hogy amíg a 20/1.7 egy rettentő kemény, "szögletes" képű objektív, addig a Fuji a relatív, fixekhez mérten fényerőtlen mivolta ellenére is sokkal puhább, lágyabb képet ad... ami bizony kompenzálhatja valamennyire az elméleti számokból adódó értékeket (magyarul bokét).
Nem ugyanakkor készült képek, de talán érthető így a példa: Pana 20, Fuji 27. Hiába kevésbé mossa el a hátteret a Fuji, valahogy az egész életlen rész kerekebb, puhább, filmesebb képű. A Pana kemény, mint Ivan Drago a Rocky-ban... előtérben, háttérben, mindenütt. Seems digital.
Ez néha jó, néha nem. Én sem értettem igazán egy időben, miért mondják az MFT-ben, hogy bezzeg a PanaLeica 25-ös, próbáld ki, nézd meg... hát erről beszéltek.Szerk: persze ezt tudod, van egy finom képű PanaLeica 25-öd, meg mellé egy pucér X-E1-ed Lassan már nálam is kacifántosabb üzleteket csinálsz
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ezek uolyan latoszog? tenyleg nem egyszeru mennyivel szebb a pana bokeh. targytavolsag is kb uannyi volt?
en is most nezegetem a rengeteg 28 2.8-as canon kepemet, es annak sem igazan tetszik a kepe, ott is eleg ideges a bokeh[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Freddy76
addikt
Egyelőre egyiket sem veszem meg. Használom az xe2+18-55 párost, meglátom, hogy bejön-e a fuji fíling, szerelmes leszek-e én is, mint ti mindannyian. Ha igen, akkor majd kitalálom, hogy mi lesz a következő. Ha nem, akkor lesz egy eladó xe2.
-
arn
félisten
Errol beszeltem mindig, amikor arrol volt szo, hogy 20as vagy 25os. Hiaba van kozel latszolag a fokusztav, ennel elterobb karakteru obik nem is lehetnenek. A 20ast nagyon szerettem varost fotozni, a latoszog es a penge kepe, kontraszt miatt, de az embereknel mint a darabolos gyilkos. Sose volt atfedesem a 25ossel, es ha nem ugrok bele a fujiba, ujra vettem volna egy 20asat melleje. Hiba volt eladni.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Hat nekem egyike se tetszik bar bokeh szempontjabol a 25os is jobb volt szvsz, mint a 35os, de a 35os kepe jobban tetszik osszessegeben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
madgie
titán
A Panát ismerem, én nagyon szerettem sok éven át, igazán ha akarnám sem tudnám megdorgálni, de szegénykém tényleg elég darabos bokeh-ileg a szupersztárokhoz (Pana 25/1.4, Fuji 35/1.4 stb) képest.
Egyébként imádom a palacsintákat, de ez a 27-es engem akkor sem fog meg. F2.8 talán még zoom-nál elmegy, alap fix-nél nekem sötét. Persze a látószöge fincsi, az tuti...
-
MC Pite
veterán
Rohangáló gyerek esetén lehet hogy inkább a 27-est választanák többen; de valószínű hogy a 35öst sem nyitná 2,8-nál jobban ki. Nem mindenki mazochista
szerk: Hű ki van itt, hogy került ide
Hja, ha már ráfirkantották hogy XF, illett volna egy rekeszgyűrű meg f/2 a huszonhetesre... Így ha palacsintára vágyódok épp, mindig a 18as felé is kikacsintok, majd a végén hagyom a fenébe a palacsintákat és lerendezem azzal, hogy 'inkább leveszek a napellenzőt a 35ösről'[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Aki kevésbé van képben... akkor ezt most hogy is? Oké hogy váltaná mft-re, de 18-55 hogy jött? (kitben vetted gondolom az E1et)
szerk: Neked már csak X30 kéne gyűjteni Vagy X100ra, pár hét után egyből nem lenne szűk a mostani átfogás
Nekem meg kéne szerezni pár napra egy huszat, hogy ér-e annyit a ovf/sebesség, amennyivel xarabb a zaj/jpg moci...[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Azt közben elfelejtettem írni, hogy ma vettem egy xe2-őt, 18-55-tel. Sikerült egy nagyon jó vételhez jutni, ha eladom, nem lesz nagy bukás.
Egyelőre mondjuk még ki sem bontottam...
-
arn
félisten
válasz Freddy76 #3767 üzenetére
Leirtam mindent targyilagosan. Az elonyoket, hatranyokat. Nyilvan elonyosebbnek tartom osszessegeben, hogy lecsereltem es megvan.
Nemtom mennyivel jobb, hogy vki vesz vmit, agyonajnarozza, aztan eladja, majd elkezdi szidni. A poen, hogy meg a hirdetesnel is megy ez a hude jo ez nekem. En oszinten elmondom rola a velemenyem. Erdekes, hogyha az ember realisan meglatja a rosszat is is vmiben, es nem csak a jot, akkor az tuti csak szar lehet...
Reszedrol az elejen is mondtam, hogy nem eri meg az arat, es vegyel em10et. Ha nincs ra lehetosegem, nem is valtottam volna. Az em5 es az xt1 is remek masina, nem lesz egyik sem korlatja semminek.
Az xe2 a zoomal a nyero kulson kivul nem lesz semmivel se jobb kepben, mint az mft fixekkel, ellenben joval nagyobb. A kezdeti lelkeses utan majd jon a minek cipelek nehezebb vasat dilemma, majd rajossz, hogy elonyod is legyen a rendszerbol kellene egy fix, meg nem artana rawba se fotozni a jpg vizeffektje miatt, ami zavarni fog neha. Ha nem hasznalod ki az elonyeit, csak a hatranyok maradnak idovel.
[ Szerkesztve ]
-
Everet1971
újonc
Sziasztok! Az elmúlt napokban kezdtem olvasni a fórumot, mivel tulajdonosa letten egy X-E1-nek (+17-55). Jónéhány tükörreflexes (Nikon D300, D300s, D3) után váltottam és nagyon elégedett vagyok vele. Persze nem minden professzionális rajta, de azokhoz a városi témákhoz, portréhoz, amit szeretek fotózni, kiváló, nagyon szeretem. Különösen az expozíció korrekciós tárcsát a jobb hüvelykujjnál. Az nekem nagyon bejön, és hogy látom a keresőben a végeredményt is.
De nem ezért írok. Hanem az lenne a kérdésem, hogy előzetesen az a terv, hogy ma veszek egy Canon FD bajonettes fix objektívet. Viszont ha megveszem, sürgősen szükségem lenne egy adapterre, mivel hétfőn egy hétre elutazom. Van-e esetleg valakinek ilyen vagy eladó, vagy kölcsönbe 1 hétre, hogy használni tudjam?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
válasz Everet1971 #3770 üzenetére
Szia! Nekem van egy ilyen, oda tudom adni. Keress privátban!
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
MC Pite
veterán
Mint mindenkinél, meglátjuk 2-3 hét múlva hogy szoktak össze - az oly meg a D7K magasra tette a lécet, de szerintem nagy csalódásra azért nem kell készülni.
EM10 egy elég jó vas lett mft fronton, szerintem hatalmas űrt töltött be (papíron nincs messze a G6, képileg meg de) - viszont zoomok terén -szerintem- szopás az mft (kivéve a pro zoom). Fixfelhozatal jobb; bár aki megteheti hogy a jobbik üvegeket vegye ott is, az x fronton széles mosollyal válogat általában.X-E1 cserekor sokat filóztam az olyn is, de én arra jutottam:
-Olyra kármilyen zoomot veszek a pro kivételével, nem túl bejövős, a dof meg nem annyi amihez szoktam/amennyi tetszik. Csak a 12-35 játszhatott nálam, a többi egyszerűen nem lépte (láthatóan/egyértelműen) le az X10et. A 18-55 meg jó kompromisszum számomra.
-Végül akárhány fixet hasonlítok (ekv 35-50 fronton) mft vagy x fronton, mindig arra jutok: Á, legyen a 35ös
-hordozhatóság: Összeségében sokat dob nálam hogy bőrtokban használom az x-et, és így kompaktan hurcolászom az oldalamon - EM10-re mondjuk neoprénből találtam hasonlót, ami ugyan nem tetszik, de praktikus - bár kívánná az oly a retrósabb csomagolást nálam.
-Ami előnye van nálam az OMD-nek képileg, annyi hátránya EVF ügyileg, kezelésben.
-Időnként mikor egyéb gépet fogok a kezembe, mindig beötlik: ahh, minek ez a sok tekerő meg tárcsa meg módok...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz MC Pite #3773 üzenetére
na, azért ez a zoomos dolog erősen userfüggő. értelmes méretű teleobi vagy superzoom például csak mft-re van, a fuji teléi is... hát... inkább dslr-en volnának kényelmesek. a 18-55 éppen tényleg jó példa, mert minden téren a 12-35/12-40 a megfelelője odaát, ugyanakkor hozzájuk képest jóval olcsóbban beszerezhető. de itt véget is ér a történet... 14-140/14-150? hiába lesz jó a 18-135, nagy, nehéz és rohadt drága, nem alternatíva. stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Freddy76
addikt
Hát, ha most lelkisebb júzer lennék, és nem ismernélek, már vinném is vissza a gépet .
Persze, igazad van mindenben, nem volt racionális választás. Az em10 lett volna az, de még az ep5 is (pedig abban is van egy adag észérvek nélküli szimpátia). Az is nyilvánvaló, hogy a maximumot a gépből fixekkel fogom tudni kihozni, és ha marad a gép, akkor jön is egy 35.
A vásárlásban benne volt, hogy nem volt fujim, és mindig szerettem volna. Bejöttek, ennyi, mindig ezeket tapogattam az MM-ben. Megtehettem, hogy megvegyem, megvettem (ez persze nagyképűen hangzik, de nyilvánvalóan szerepet játszott, hogy anyagilag belefért, azzal együtt, hogy tudom, jöhet még 1-2 obi is). Nincs érzelmi kötődés, használom meglátom, ennyi. Aztán úgy járok, mint az a hozzám hasonlóan öreg és dagadt kollégám, akinek ellopták a BMW-jét, és a casco pénzből vett egy mx5-öt. Használta két hétig, majd jó nagy bukóval eladta, és vett egy Mondeo-t .
Parci: igazad van . X20-ból ezüstöt vettem, a feleségem ezt választotta, de abból szebb a fekete. Xe2 esetében nekem az ezüst jobban bejött.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
volt itt nagy xe1 imadat most hogy elerheto, nem kell senkinek sem...
-
MC Pite
veterán
Azon is gondolkoztam hogy X100 helyett (az ithtoni árában) XE1+XF27 oszt legalább eseményeken egyik vázon tele, másikon nagylátó lehetne... De szerencsére a zsebem felül szokta írni az ilyen elmélkedéseket
Igaz, velencében tök kényelmes volt hogy 14milivel a nagytesót; kistelére meg az X10-et emeltem fel az oldalamról.
Egyébként a képeit és a zaját máig jobban szeretem, kevés fénynél jobban komáltam - pont ez a legnagyobb visszatartó erő az X20ra váltásnál is.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem is, ennek a váznak egyszerűen jót tesz az ezüst. Régen mérgelődtem, hogy az X-A1-ből nem készült ezüst változat (illetve de, piros alappal), mert az X-M1 esetében nagyon bejött, de most már annyira megszoktam, hogy jobban is csípem így, legalább dögösebb a barna tokjában:
Ezzel szemben az X100 nekem sokkal jobban bejön full feketében. Lehet azért, mert amikor legelőször találkoztam vele élőben, az egy Black Limited Edition volt, amit az elképesztően elegáns, bélelt dobozából vettem ki. Na hát na, a Fuji tudja, hogy mivel lehet megfogni azokat akik egy Leicához csórók, de mégis kell nekik az az élmény.
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #3791 üzenetére
Nekem olyan az ezüst váz, mint az AF segédfény: szükségtelenül hívja fel magára a figyelmet.
-
Freddy76
addikt
Urak, feldolgozással kapcsoaltban szeretnék érdeklődni. Nem vagyok vájtszemű, nem veszek észre olyan hibákat, mint pl. Arn, ezért a feldolgozásba nagyon mélyen nem mennék bele. Maradnék az általam többé-kevésbé ismert LR-nél. Azt hogyan érem el, hogy az LR-ben megmaradjanak a fuji színek?
-
silmatauki
őstag
Hát én pl. nem bántam meg, hogy azt vettem, persze 18-55-tel (megfejelve az 50-230-cal), postával, bank-átváltási sarccal együtt kb. 795 euróért (alapban 750 euro volt egy bécsi kereskedésből, eBay-en). Álomszép képeket csinál az általam eddig használt Nokia 808-hoz képest (is); a fényerős kitzoom meg eleve nagy előny *bármelyik* másik, hasonló árfekvésű kithez képest. Meg persze sokkal olcsóbban kijöttem, mint ha valami A6000-, Nikon D5300- vagy m43- (csak a GM1 / GX7-et vettem számításba, mint szóba jöhető kamerák) alapú duplakitet (zoommal) vettem volna...
-
silmatauki
őstag
A GM1 nálam is sokáig listás volt – kitűnő, a 16-50-es Sonyt kenterbe verő kitobi, jó, GPS-re is használható Wi-Fi (bár NFC nincs, amit pedig imádok a 808-amon, amikor gyorsan kell képeket átküldenem a Nexus 7-emre) stb. De akkor még nem volt 199e Ft (ill. Amazon.de-n 550 euro) alatt példány, szemben a mostani kb. -20 ezerrel...
-
arn
félisten
válasz silmatauki #3797 üzenetére
fel even belul sokkal olcsobb lesz. nekem csak masodik gepnek kellene, amugy ott az xt1.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mivel én fotózok mobillal is, ezért nekem olyan érzésem van, hogy minden ami csak kicsit is nagyobb egy mobilnál, az szükségtelenül hívja fel magára a figyelmet. Meg szerintem inkább az számít, hogy mekkora a géped. Ha nagyon DSLR formájú és még nagy is, azt semmilyen rejtőszín nem menti meg, ha meg kicsi és kompaktosnak tűnik, annak mindegy milyen színe van. Amikor egyszer nálam volt egy neon színű kompakt, az senkit sem izgatott, pedig a rikító színével feltűnőbb jelenség lehetne mint egy dög nagy DSLR.
-
OTika
aktív tag
Újabb hír az X30-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest