Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    Kovászos teljeskiőrlésű zsemle

    Recept:
    - 400 g liszt (200 g KBL 100, és 200 g Barilla TK)
    - 100 g kovász (100% hidros)
    - 1 ek olaj
    - 1 tojás
    - 9 g só
    - 1 ek cukor,
    - 50 g tejföl
    - 2,2 dl tej
    - Szezámmag, lenmag, mák
    Ebből a mennyiségből 8 db, 100 grammos buci lesz.

    Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, 1 óra múlva hozzáadtam a sót, ezt követően háromszor hajtogattam(szobahőmérsékleten volt a tészta és 50 percenként hajtogattam), majd megformáztam a bucikat, lekentem őket tejjel, és megszórtam magvakkal, kb. 2 órát keltek, ismét lekentem tejjel (így rájuk tapad a mag és szép fényesek lesznek), 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket, ezután levittem a hőfokot 200 fokra és így 20-25 percig készre sütöttem.

    Nagyon könnyedek lettek a zsemlék, nagy kedvenc lett most nálam. :)

    Aszalt paradicsomos-provolone sajtos-szalámis szendvics:

Új hozzászólás Aktív témák