Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FerNandor

    őstag

    válasz fradi81 #6663 üzenetére

    Ez nagyon jól néz ki, hamarosan megcsinálom én is :)

    Ma, szecsuáni(-szerű?) csirkét csináltam. Elég jó lett.
    2 egész csirkemell (azaz 1 csirke melle) felvágva, só-bors, 2.5 evőkanál keményítő és kevés vízzel elkeverve, fél óra pihentetés és bő olajban hamar kisütöttem. Fél pritaminpaprika, 1 chili, negyed hegyes zöld csípős, 1 újhagyma, fél répa, 1 teáskanál chili pehely, 1 mokkás fokhagymapor, fél mokkás gyömbér. Kb 2 órára, 2 deci vízbe áztatott szeletelt shiitake gomba kicsit felaprítva, 1 evőkanál kínai főzőbor és fél teáskanál glutamát, kb 2g, 1 teáskanál cukor, só, ez kevés olajon megpirítva, aztán rá a csirke kicsit kavargattam, aztán a gomba vizében elkevertem fél evőkanál keményítőt (nem volt több) és ráöntöttem, utána kb fél perc és kész.

    "A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Új hozzászólás Aktív témák