- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Fujifilm X
- ASUS ROG Ally
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háromféle processzor is része lesz a Core 200 sorozatnak
- Hobby elektronika
Hirdetés
-
Nem fogod kitalálni, mire fókuszál a Dimensity 9300+
ma Spoiler: az AI-ra, ami májusban még az évszakot is megváltoztatja.
-
Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
ph A cég megoldása centralizált vezérelhetőséggel, masszív radiátorral és robusztus ventilátorokkal igyekszik vásárlásra csábítani.
-
Premier előzetesen a Gray Zone Warfare
gp A mai naptól hivatalosan is elrajtol a játék korai kiadása PC-n.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sütőben sütött, sajttal megszórt karalábé. Szintén király.
Nekem azért ha karalábé, akkor az első a finomfőzelék, ami eszembe jut. Nem tudom miért, mert csak azóta szeretem, mióta én csinálom.
Ha esetleg valaki nekiállna, akkor ez az én receptem:8 sárgarépa (nagyobb) - kis kockákra vágva (kb. 1 kg)
2 karalábé - kis kockákra vágva (kb. 700 gramm)
1 fej karfiol - rózsákra szedve (nagyobb méret)
kb. 400-500 gramm zöldborsóA karfiolt külön lábosban főzzük, sós vízben. Ahogy forrni kezd lekapcsoljuk és úgy hagyjuk.
A sárgarépát kevés olajon nagy lángon kezdjük pirítani, majd hozzámegy a karalábé is. Tovább pirítjuk, majd amikor kész (ez kb. 5-10 perc), akkor lejjebb vesszük a lángot, mellé dobunk 60-100 gramm vajat ízlés szerint, abban átforgatjuk és fokhagymanyomóval rányomunk 4 gerezd fokhagymát (aprítva más mennyiség kell!) és hozzáadunk 1 csokor petrezselymet apróra vágva és 3 evőkanál cukrot (aki nem használ cukrot, annak ez a kaja kimarad, mert csak azzal jó). Felöntjük a karfiol főzőlevével és még annyi vízzel, ha kell, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és én szoktam tenni bele egy kicsi curry-t (1 mokkás kanál) és (ez végképp nem kötelező) vanília pasztát is kicsit, kb. egy negyed vanília rúd kikapart belsejének felel meg. Ez egyébként az édeskés ízére van jótékony hatással és kiemeli a zöldségek ízét.
Ha megpuhult minden, akkor beleöntjük a karfiolt, 3 deci tejszínt és még annyi tejet, hogy ismét legyen elég leve (ez függ attól ki mennyire szereti sok lével a főzeléket). Összekeverjük, kimerünk belőle 2 merőkanállal egy tálba, amibe lisztet csomómentesre keverünk (szintén attól függ ki mennyire szerei besűríteni - nekem 3 evőkanál ehhez a mennyiséghez), majd mehet vissza. Felforraljuk, közben ízesítjük még ha kell és kész. Sokáig már nem szabad főzni, mert szétmegy a karfiol.Ha valaki még finomfőzelék mániás, akkor minden további ötlet jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS ROG Ally
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- DIGI Mobil
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kerékpársportok
- További aktív témák...