Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz inf3rno #4235 üzenetére

    Na sütöttem közben fele durummal, fele tk-val. Nem annyira meglepő, egyetemen is azt tanítják, hogy nem alkalmas kenyérnek. Wikipedian is csak ezt olvasni:

    "A durumbúza kevéssé alkalmas kenyér készítésére, mert bár fehérjetartalma majdnem olyan magas, mint az erősebb őszi és tavaszi búzáké, a kötött gluténtartalom miatt nem tud annyira megkelni, mint az a kenyérnél elvárható. Bár előfordul olyan kenyérkészítmény is, amely 100 százalékban durumbúzából készül, de jellemzően a durumbúza kenyerek alapanyagául szolgáló liszteket keverik más, szabadabb gluténtartalmú lisztekkel, a megfelelő gluténszerkezet kialakulásának érdekében. Az egyszerű durumbúzából készített kenyerek laposak, sűrűek, kismértékben tartalmaznak buborékos részeket, és rendkívül rugalmasak."

    Lehet, hogy a királybúzánál sikerült valahogy beletalálni, és a gluténje hozzáférhetőbb lett a keresztezéstől, passz. Elég drága az a liszt, de majd rendelek belőle, összességében inkább csak relatív drága más lisztekhez képest, nem egy nagy összeg 10kg berendelése, csokira többet költök...

    Ami még esetleg izgamas lehet, hogy fele durum fele kenyérliszt vagy BL55. Azzal már működhet a kenyér is.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák