Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • body007

    addikt

    válasz Keef_Lee #11059 üzenetére

    Ha leves készítése előtt áll, akkor a fazék után érdemes nyúlnia a konyhaszekrényben keresgélve. De melyik is az tulajdonképpen? A fazék magassága nagyobb, mint az átmérője, így a viszonylag kis alapterület nagy befogadóképességgel társul. Ezt általában lassú tűzön készítendő ételek, főként levesek esetében használhatja eredményesen. Folyékony, vagy nagyrészt folyadék alapú ételek remekül elkészíthetőek benne, és akár egy nagy családi ebéd alkalmával is elegendőnek bizonyul, így nem kell több edényt bevetni a cél érdekében. Ha torkos a család, a szintén lassú főzést igénylő töltött káposztát is elkészíthetjük benne, de spagetti, makaróni főzéskor is hasznosnak bizonyul. Minimum 3-4 literes változatban kaphatóak, a választáskor pedig érdemes a magasabb minőség mellett dönteni.

    A fazékkal ellenben a lábas alapterülete nagyobb, mint oldalfalának magassága, jellemzően tehát nem levesek készülnek benne, hanem gyakorlatilag minden egyéb. Elődje három lábon álló volt, mivel szabad tűzön készítették benne az ételeket, innen a lábas elnevezés. Létezik nyéllel ellátott változata is, mely kiválóan alkalmas mártások, szószok elkészítésére, de víz vagy tej is kényelmesen forralható benne.

    Én kb. mindenre a fazék szót használom :K
    Na meg, h vájling :D

    [ Szerkesztve ]

    Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

Új hozzászólás Aktív témák