- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
brumesz
aktív tag
üdv mindenkinek!
A nagy kérdés: egy notiba amiben 2.5" hdd van, bele tudok tenni bármilyen 2.5" ssd-t?
(ja igen, SATA a vinyó, tehát SATA ssd-t tennék bele ofkorsz.)[ Szerkesztve ]
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Adott egy Toshiba Portege R100, benne egy microATA (50pin) csatlakozós 1.8" HDD-vel, XP SP3 operációs rendszerrel. Ennek leváltására vettem egy ugyanilyen méretű és csatlakozójú, 64 GB-os Kingspec SSD-t és ahhoz hozzá egy kis USB-s rack-et. Gondoltam, majd átghost-olom a HDD tartalmát az SSD-re. A problémám az, hogy az SSD-t nem ismeri fel, illetve nem jelenik meg kötetként az SSD, így még formázni sem engedi az XP.
A rack biztosan jó, kipróbáltam, ha a HDD-t rakom bele, azzal működik.
Tud valaki olyan programot, amelyik segítségével felismeri az XP az SSD-t? Acronis Disk Director Suite-val próbáltam, de az nem ismerte fel.
Még olyan alternatívám van, hogy az SSD-t a subnotiba rakva XP-telepítő CD segítségével megformázom majd, de ez nehézkes.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Overlocker
veterán
Apacer 64GB A7 Turbo 7202
Gyári adatok: 230/150MB
Alaplap: DFI LANPARTY DK P55-T3eH9
-
DV
senior tag
válasz Overlocker #3607 üzenetére
Szep eredmeny. Kozel hozza a gyari ertekeket 230/200.
Feltehetned meg az AS SSD vagy a CrystalDiskMark 3.0 beta 2 eredmenyeket is, ha gondolod.[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Kerdezd meg a sracokat a "Ghostolás, de hogyan?" topicban.
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
válasz Overlocker #3607 üzenetére
-
didyman
őstag
Egy lényeges dolog kimaradt a tiltandó dolgok listájából, ez pedig az NTFS által naplózott fájl utolsó hozzáférési dátuma történet. Egy regkulcs az egész, létrehozandó DWORD-ként/állítandó 1-re a HKLM/System/CurrentControlSet/Control/FileSystem/NtfsDisableLastAccessUpdate bejegyzés. Esetleg, ha nincs rá szükség, a jelen lévő 8.3-as nevek képzése is tiltható.
Végignéztem az MS-illetékes ember válaszait, és pár dologgal vitatkoznék.
NTFS töredezése. Töredezik, és igen, hosszútávon az ütemezett töredezettség-mentesítés előnyös HDD-k esetében, érezni a hatását. Sokáig volt ez téma itthon is, végül az ismét engedélyezett ütemezett feladatok (függőség) után több, mint érezhető volt a hatása. SSD-nél valóban lényegtelen, értelmét veszti.
Lapozófájl tiltása: Én ugyan a netezős gépen tiltom, de elég sok alkalmazás függőségi, illetve teljesítmény/erőforrás viszonyban van vele, ami miatt általános megfejtésben nem illik tiltani. Célszerűbb valami fix, alacsony értéket hagyni neki, így kevés terület lesz érintett, az elektronika könnyebben tudja az adatok ide-oda szórását végezni.
Klf indexelések: Az indexelés sosem áll meg, az újonnan lemezre kerülő tartalmak indexelése rendre megtörténik. Hogy őszinte legyek, egy SSD-n fájlkeresés tekintetében azért nem akkora érvágás, ha nincs indexelt adatbázis, de nyilván ezt a használati szokások döntik el, én például TCMD alatt célirányosan keresek fájlt, ritkán több 2-3 másodpercnél, ha valamit keresek, így abszolút tiltom és a legtöbb ügyfél gépén is tiltott, egyszerűen nem keresnek olyan gyakran a gépen akármit, minek reszelje a lemezt.
SSD-nél is van buffer, igen. Ennek szervezése, használata kevésbé napirendi kérdés, én sose foglalkoztam vele, de nyilván van írási gyorsítótárazás.Élettartam. Hááát...maradjunk szkeptikusak. Amennyi pendrive-ot és egyéb, tömegtermelt flash alapú áramkört látok tönkremenni, én nem mernék annyira megváltóként nyilatkozni róluk. És nem az írási ciklusok miatt van ez a kétkedés bennem, hanem egyszerű elektronikai és gyártási törvényszerűségek miatt.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
pitbull93
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni azzal kapcsolatban hogy 64 bit-es windows7 hez elég lenne a
KINGSTON 40GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV125-S2-meg ugya a kötelező programokhoz szerintetek amúgy ez lenne a konfig!:Alaplap: ASUS Rampage II Extreme LGA 1366Processzor: INTEL CORE i7 950 3.06 ghz
Processzor hűtő: Noctua NH-D14
Memória: KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKIT
Videokártya: Gigabyte Hd 5970 ddr5 2gb
Rendszer(SSD): KINGSTON 40GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV125-S2
Tároló(HDD): WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 WD1001FALS
Optikai meghajtó: NEC AD-7243S fekete
Hangkártya: Asus XONAR DS
Táp: Enermax PRO82+ 625W
Ház: COOLMASTER 922
Légkavaróoctua NFP121300 ventilátor 12cm, 1300RPM
ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN SEGÍTSÉGET !!!!!!!!kÖSZ SRÁCOK!
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
3 x Apacer 64GB A7 Turbo 7202 RAID0
Raid beállítás:128k stripe, default allocation unit
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz Overlocker #3617 üzenetére
Gratulalok, ez mar szep eredmeny! Gondolom a win7 hasit a progikkal egyutt.
-
Overlocker
veterán
Progikat még nem próbáltam, még hangolom a rendszert.
Mindensetre a restart és a win leállás baromi gyors
3 x Apacer 64GB A7 Turbo 7202 RAID0
Raid beállítás:128k stripe, 16kb allocation unit
OS: Windows 7 7100, index off2. (üres) partíció: 617/467MB
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
válasz Overlocker #3619 üzenetére
Akit érdekelnek ezek az SSD-k, írjon PÜ-t.
-
gg72
veterán
Most készülök váltani SSD-re és egy ilyenhez hozzá tudnék jutni Németo-ból 30ezerért:
Intel X25-V G2 40GB, 2.5", SATA II, Trim, retail (SSDSA2MP040G2R5)
WIN7 kerülne rá, szerintetek megéri? Itthon vajon miért nem lehet (még) kapni?
-
MrLebowski
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom szépen a forumot az elejétől, az első 1000 en már tuljutottam, de nem bírtam megállni, hogy ne kérdezzek. Szeretnék tanácsot kérni ssd vétel ügyében.
1. 2 db. OCZ Vertex Turbo Series 2.5" - 60 GB - SATA II amit RAID-0 ba raknék.
vagy
2. 1 db. OCZ Vertex Turbo Series 2.5" - 120 GB - SATA II
vagy esetleg
3. 2 db. 300 Gb os raptor amit szintén RAID-0 ba tennék.Mindegyik esetben csak az oprendszer ( WIN 7 64 bit ultimate), és a programok lennének ezekre feltelepítve, a dokumentumok külön RAID-1 ben lévő 34 Gb os raptorokon lennének.
A 60 Gb os vertex turbok olvasási, írási sebessége gyártó szerint (240/145 MB/s) kicsit kisebb mint a 120 as nagytestvéré (270/200 MB/s).
Kérdés, 2 db. 60 as ssd vel el lehet érni jobb teljesítményt írás, olvasásban, mint 1 db. 120 al? A hétköznapi életben ez mennyire lenne észrevehető?
Két 300 Gb os raptor raid-0 ban mennyire lenne ott teljesítményben, mint 1 vagy 2 ssd? Azért említem a raptorokat, mert 2004 óta van két 34 Gb os, és teljes mértékben megvagyok velük elégedve.Még egy kérdés? Ha 2 ssd-t javasoltok raid tömbe, akkor a Promise FastTrak TX2650 vagy 4650 es PCI Express x1 es kártya jo lehet ?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Acer Ferrari 3400
-
DV
senior tag
válasz MrLebowski #3626 üzenetére
Udv!
2db SSD-vel fogod elerni a legnagyobb teljesitmenyt, csak legyen hozza egy jo RAID kartya.
A ket raptort kenterbe veri az SSD, mivel a veletlen eleresi ido kevesebb, mint 1 ms a 4.x ms-hez kepest.
Azt, hogy a 2db mennyivel lenne gyorsabb 1-hez kepest leginkabb adat mozgataskor venned eszre, 1db SSD is gyors mar. Boot idoben a 2db SSD nem jelentene tobbet, mint 5 sec.
Van itt egy PH! teszt 1db Raptor vs. 4db SSD. Ki merem jelenteni, hogy 1db 120GB OCZ van olyan gyors, mint 2db raptor RAID 0-ban.
Az altalad emlitett Promise FastTrak RAID kartya szerintem nem eleg gyors SSD-hez, mert azt irjak, hogy "Offers sustained data transfers up to 250MB/sec" es "Designed for Microsoft Windows XP/Windows 2003 Server".[ Szerkesztve ]
-
strebacom
senior tag
Sziasztok, vennék SSD-t, kérdezném, hogy semmi trükk vagy egyéb nincs amit tudni kell, csak beteszem, formázom és már telepíthetek is????
A lap Asus P6T......
Köszi!!!
-
Overlocker
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz Overlocker #3631 üzenetére
hát ezt tényleg érdemes
már 2k méretnél lekörözi a buffalomEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mg105
senior tag
sziasztok!
szeretnék beruházni egy ssdre, de nem tudom eldönteni, hogy a corsair p64-es, vagy a 64-es apacer érné meg jobban. árban nem hatamas a különbség. ha megéri, a drágábbat választanám. jól tudom, hogy a kettő közül csak a corsair támogatja a trimet? az mekkora előnyt jelent?
előre is köszi a válaszokat! -
fsb1000
nagyúr
válasz Overlocker #3631 üzenetére
Ez nagyon durva! GRAT!
Windiws mennyi idő alatt tölt be?
-
Qru
MODERÁTOR
-
orbano
félisten
sziasztok! van megint egy 32es samsung slc SSDm és úgy érzem kissé be van lassulva. van valami tippetek, hogy hogy lehet kicsit feléleszteni?
egyébként az első HSZ-ben miért erőltetitek még ezt a "kapcsoljuk ki a pagefile" marhaságot?
A vér nem válik VAZZE!™
-
DV
senior tag
Probaltad mar teljesen leformazni, lehet, hogy az segitene rajta?
Az az eszrevetelem, hogy az OCZ kezdte az egesz marhasagot (meg az elso generacios jMicron-os SSD korban, mivel nem ment jol a szeker es valahogy gyorsabba akartak tenni es azota is folytatjak a win7-tel bezarolag), tobben is belinkeltek mar.
-
james008bond
őstag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy ssd hdd-t. win 7 Ultimate 64 bitre szeretném használni, op rendszert telepítenék rá. Mire kell figyeljek, mit kell beállítani windowsban illetve maga az op rendszer telepítésénél van-e valami különleges beállításra szükség?Elvileg újratelepíteném a rendszert, de van Acronis mentésem, esetleg abból gyorsabban hogy lehet?Kösz
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
orbano
félisten
-
canniball
nagyúr
válasz james008bond #3643 üzenetére
Klatty!
Ha van mentésed nyugodtan rátolhatod.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
tomamd
tag
Sziasztok.
Corsair CMFSSD-128GBG2D 220/200 jó vétel?ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .
-
DV
senior tag
Olyan SSD-t vegyel, amelyik tamogatja a TRIM fukciot. Corsair CMFSSD-128GBG2D, a leirasban sehol sem emlitik a TRIM-et.
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest