Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • didyman

    őstag

    válasz moho-jojo #1 üzenetére

    Egy lényeges dolog kimaradt a tiltandó dolgok listájából, ez pedig az NTFS által naplózott fájl utolsó hozzáférési dátuma történet. Egy regkulcs az egész, létrehozandó DWORD-ként/állítandó 1-re a HKLM/System/CurrentControlSet/Control/FileSystem/NtfsDisableLastAccessUpdate bejegyzés. Esetleg, ha nincs rá szükség, a jelen lévő 8.3-as nevek képzése is tiltható.
    Végignéztem az MS-illetékes ember válaszait, és pár dologgal vitatkoznék.
    NTFS töredezése. Töredezik, és igen, hosszútávon az ütemezett töredezettség-mentesítés előnyös HDD-k esetében, érezni a hatását. Sokáig volt ez téma itthon is, végül az ismét engedélyezett ütemezett feladatok (függőség) után több, mint érezhető volt a hatása. SSD-nél valóban lényegtelen, értelmét veszti.
    Lapozófájl tiltása: Én ugyan a netezős gépen tiltom, de elég sok alkalmazás függőségi, illetve teljesítmény/erőforrás viszonyban van vele, ami miatt általános megfejtésben nem illik tiltani. Célszerűbb valami fix, alacsony értéket hagyni neki, így kevés terület lesz érintett, az elektronika könnyebben tudja az adatok ide-oda szórását végezni.
    Klf indexelések: Az indexelés sosem áll meg, az újonnan lemezre kerülő tartalmak indexelése rendre megtörténik. Hogy őszinte legyek, egy SSD-n fájlkeresés tekintetében azért nem akkora érvágás, ha nincs indexelt adatbázis, de nyilván ezt a használati szokások döntik el, én például TCMD alatt célirányosan keresek fájlt, ritkán több 2-3 másodpercnél, ha valamit keresek, így abszolút tiltom és a legtöbb ügyfél gépén is tiltott, egyszerűen nem keresnek olyan gyakran a gépen akármit, minek reszelje a lemezt.
    SSD-nél is van buffer, igen. Ennek szervezése, használata kevésbé napirendi kérdés, én sose foglalkoztam vele, de nyilván van írási gyorsítótárazás.

    Élettartam. Hááát...maradjunk szkeptikusak. Amennyi pendrive-ot és egyéb, tömegtermelt flash alapú áramkört látok tönkremenni, én nem mernék annyira megváltóként nyilatkozni róluk. És nem az írási ciklusok miatt van ez a kétkedés bennem, hanem egyszerű elektronikai és gyártási törvényszerűségek miatt.

    "Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Aktív témák