Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bAtt001

    addikt

    Chappie @ OV

    Ez tipikus az az eset, amit nagyon bántam volna, ha hagyom magam befolyásolni a kritikák által és nem mentem volna el a moziba megnézni a filmet. Imádom a sci-fi-t alapjában véve is minden fajtájára vevő vagyok, de ez az ultra realisztikus változat még jobban magával tud ragadni. Mert bizony Blomkamp-ban most sem lehet csalódni, beállt a kedvenc rendezőim sorában most már végleg, Disctrict 9-t imádom mai napig, Elysium kicsit gyengébb lett, de a Chappie hozta majdnem a D9 szintjét számomra.

    Megértem azokat a kritikusokat, akiknek nem tetszett a film, mert tényleg elég sok olyan aspektusa van, ami nem fog tetszeni mindenkinek, és igen itt a főszereplőkre gondolok főleg és arra a stílusra, amit a filmben képviselnek. A valóságban sosem találkoztam a zenekar munkásságával, nem is tervezem igazából, de nem ítélem el a stílust, mert eléggé egyedi és figyelemfelkeltő, ami a filmbe szerintem abszolút beleillett. Mert itt is egy olyan világot mutattak meg nekünk, amit személy szerint én abszolút el tudok képzelni pár éven belül. Ezentúl a megjelenítés is nagyon realisztikus, néhol tényleg látszik, hogy persze CGI-ra épül a film, de ugyanakkor legtöbbször fel sem tűnik, mert annyira hihetően néznek ki a robotok, hogy az valami hihetetlen. Ilyen téren a rendező mindegyik filmje csillagos ötös…

    Nem tudom milyen lehet a magyar szinkron, de semmiképpen nem javasolnám, nem tudom elképzelni, hogy ezt a szöveget, stílust normálisan le lehet fordítani és el lehet játszani más nyelven. Kár volt szinkronizálni, ez tipikusan az a film, amit feliratosan kellene küldeni a mozikba, szerintem úgysem harapnak rá annyira az emberek mivel nagyon rétegfilm ez is.

    Magáról a történetről annyit hogy Dev Patel iszonyú jól hozza ezt a fajta karaktert, a Newsroom sorozatban is szinte ugyanilyen volt és jól áll neki szerintem. A különcökön látszott, hogy nem színészek, nem megy nekik annyira, de ettől valahogy nekem csak még reálisabb lett a film. Hugh Jackman karaktere a kötelező szar karakter, kár érte, sokszor láttuk már ugyanezt, szerintem ez a film egyik legnagyobb gyenge pontja, de mivel nem értek a forgatókönyvíráshoz nem ítélkezem :D

    Na és a tényleges főszereplő, Chappie. Komolyan, amit mutattak az hátborzongató volt, onnantól hogy életre kelt iszonyatosan felkeltette az érdeklődésemet, hogy tanul, mivé válik a végére és szépen megmutatták, hogy egy gyerek fejlődése abszolút a környezetétől függ. Happy endet sem kerülhette el a film, de mégis nem az a tipikus hollywoodi vége volt szerintem, mert nyitva hagyták a néző számára, hogy tovább gondolja a történetet.

    Tehát szerintem igenis megéri megnézni az alacsony értékelések ellenére a filmet, egyszer mindenképpen. Nálam felkerült a D9 mellé, bármikor újra nézném akár már most is.

    8/10

    bocs hogy hosszú lett :B

Új hozzászólás Aktív témák