- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
KingKress79 62795
Skandináv krimi.Fasandræberne
Kraftidioten
Kvinden i buret
Open Grave (nem skandi szerintem,de nem rossz,Sharlto Copley-val)
The Treatment+2 fekete humoró horror vígjáték.
Død snø
Død snø 2Ace owner Nem tudom,de az 5.3 nem túl meggyőző egyelöre.
[ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Nálam már akkor elkaszálta magát, mikor a lovagló emberek előtt porzik az út. Hogy ezen még mindig nem tudnak túllépni, pláne egy ilyen volumenű filmnél.
Harmatgyenge, hosszú.
Szeretem a Bibliát, a történeteket, de ez...4\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
törölt tag
Kezdődjék hát a mozimaraton .
-
cyberkind
félisten
válasz #79621120 #62803 üzenetére
Sharknado 1-2?
---------------
A legjobb filmek, amiket sosem fogsz látni: híres el nem készült szuperhősfilmek
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
dokee78
félisten
válasz FoxiestFox #62813 üzenetére
Az első tetszett,ezt még nem láttam.
-
Bad Pritt
félisten
válasz FoxiestFox #62813 üzenetére
Rotten 22%, közönség 86%, erre mondják szerintem, hogy megosztó.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
félisten
-
petata
őstag
No, nálam is megvolt a Birdman. Azt hittem unni fogom majd és túl elvont lesz számomra, de pozitívan csalódtam. Habár kemény dráma volt, a vágás és a poénok nagyon feldobták. A kikacsintások közül a
Keaton és Norton zseniálisak voltak, a többi szereplő is teljesen rendben volt. Illetve én megjegyezném, hogy ez egy a kevés film közül, aminél életszerű, és aminek jól áll a rendszeres káromkodás.Scorsese-set nagyon adtam. Maga az ötlet, na meg a neve kiejtésével való bénázás iszonyat jól állt a filmnek. Bár lehet elfogult vagyok, lévén ő a kedvenc rendezőm Tarantino mellett. 8/10
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
pohár
félisten
válasz cyberkind #62804 üzenetére
az a '78-as Avengers videó, meg alatta a komment:
Vasember elég korrektnek nézett ki A kolumbiai drogbáró, akire ráhúzták nagyanyám mosógépét.
lényegében össze is foglalta
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Bad Pritt
félisten
Tony Stark formájában meg kicsit olyasmi, mint Cappa72 fórumtárs avatarja. Ez nem tudom bók-e.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
félisten
-
devil-k
nagyúr
És akkor befutott az Interstellar BD-n, IMAX verzióban!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Viszlát
addikt
Exodus: Gods and Kings: gusztustalan és öncélú megerőszakolása egy történelmi jelentőségű történetnek, érthetetlen torzításokkal, ferdítésekkel. Nem ma kezdtem, így nyilván fel voltam készülve néminemű "egyedi" értelmezésre, de ez sokkal durvább, több volt annál. Egyetlen pozitív momentumot sem tudok megnevezni, mintha csak azért kellett volna a cím, hogy valahogy eladják az embereknek ezt a szánalmas ámokfutást. Vallásosság ide vagy oda, ez nem egy tiniregény, hogy kényünkre-kedvünkre szórakozzunk a sztorival...
De még ha mindezt félre is teszem, akkor sem tudok jót írni a filmről. Kidolgozatlan és egysíkú karakterek, erőltetett konfliktus (bár itt nem lehet elmenni a kérdés mellett, hogy vajon miért nem volt jó a valódi ok), ritmustalan, csapongó történetvezetés, gyenge színészi játék, helyenként kifejezetten borzalmas CGI-vel, hihetetlen, hogy 140 millióból csak ennyire futotta. Hálát adhatnak a készítőknek a jó marketingnek, csak az menthette meg a csúfos bukástól a filmet...
2/10
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
-
PuMbA
titán
válasz Vikthor #62827 üzenetére
devil-k: De hamar... A magyar szerintem se annyira jó, TARS beszédét elrontották, de nagyon.
IMAX verzió csak a változó képarányt jelenti, elméletileg az összes BD kiadás IMAX-es lesz az USA-ban, Európában kérdéses, mert egyiket a Warner Bros, másikat a Paramount adja ki Xpress.hu-n például szélesvásznúan van felsorolva a magyar BD, ami azt jelentené, hogy nem lesz IMAX-es.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
eeXaa
addikt
...vagyis minél kevesebb alul és felül 16:9-en a fekete sáv, annál közelebb áll az eredeti verzióhoz, sőt ha az eredeti vágatlan verzió lenne akkor még kétoldalt kellene lennie egy kis vékony fekete sávnak 16:9-en... [link] ...nagy valószínűséggel a zöld képarányra vágták ki...
#62833:..mindenképpen! ...legalábbis nekem...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Így van Az eredeti vágatlan verzió csak filmszalagon létezik, ugyanis az IMAX digitalizáláskor, ahogy a képen látszik 1.9:1-re szkennelték be, moziban is így volt, tehát pár mm fekete csík van alul-felül egy 16:9-es kijelzőn (mint a Transformers 4 esetén), ami azért megfelelőbb, mint a széleken a vastagabb csík a nagyobb terület miatt
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...amúgy megtévesztő lehet ez az ábra annak aki nem érti, de az összes szélesebb arányt addig kell kicsinyiteni, amíg az eredeti Imax-os két oldalsó szélével nem egyezik, tehát a valóságban viszonyítva, az összes szélesebb verzió kissebb felület, vagyis az eredeti kompozíció sérül, és részleteket vágnak le alulról és felülröl... jobban belegondolva, szivesebben nézném oldalsó csíkokkal, az eredeti formátumban....
... de szerintem változik a filmen belül is valamenyit, mert 3 különböző formátumban lett felvéve [link] ...Igy volt legalábbis a Dárkknájt Imaxos verzióján ami nekem van... -
eeXaa
addikt
...jja belenéztem most a DK-ba, kompoziciós eszközként váltogatja őket, a nagylátó objektível forgatott jelenetek, (leginkább a közelről felvett akciójelenetek) amik igénylik a minél nagyobb felületet.... ilyenkor eltűnik az alsó, felső sáv és átvált 16:9-re, ami ugye közelebb áll az eredeti képarányhoz..
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egyébként ez az ábra hibás, ugyanis az IMAX pont annyira széles, mint a többi, illetve az egész kép és felfele meg lefelé jön be még nagyobb képterület, hogy meglegyen az 1.4:1, de gondolom azért nem sikerült így ábrázolni, mert senkinek sincs IMAX képkockája egy filmből se
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...nem az ájmax anyira széles mint a többi, hanem azok kissebbek hogy beleférjenek, mintahogy leírtam..
...mellesleg sokat gondolkoztam, ezen a filmen, azóta hogy jól lehúztam, és arra jöttem rá hogy 2 dolog volt iszonyatosan elrontva.... a legfontosabb, hogy nem szabadott volna az öcsire bizni a forgatókönyvet, bár tudom ő dolgozott rajta eredetileg, és spilberg viszadobta időközben, mostmár értem miért... bűn rosz...
a másik kapitális hiba a cast miatt volt.... mettyu mcconahi, meg ann hettövély, teljesen borzasztó volt ezekben a szerepben, hetövély szrtem abszolute nulla... mindkettő helyett komolyabb kaliberű szinészeket alkalmazva, szerintem sokat lehetett volna menteni az öcsi fércforgatókönyvén...
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz bagyulajuve #62834 üzenetére
Nah szuper, epp most reggel akartam megnezni...de mivel mas nincs, lehet neki kezdek...max elore tudom, hogy fjosh lesz
By the way, szerintem eleg sok Interstellarol szolo hozzaszolast kapunk hamarosan.
...
-
bagyulajuve
addikt
válasz Devid_81 #62839 üzenetére
Bár megbírtam nézni, de csak 2 részletben. Volt 1-2 jobb jelenet, Bale hozza az erős karaktert, jó színész, ha ő nem lenne benne, akkor kb kuka lenne teljesen. A CGI helyenként pocsék, néhol elmegy, de csak kevés helyen lenyűgöző: ahogy Viszlát írta, nem tudni mire ment el 140 misi, mert nem erre az biztos
Azt nem mondom, hogy ne nézd meg, mert 1-2 ismerősömnek tetszett, mondjuk nekik a Noé is[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Devid_81
félisten
válasz bagyulajuve #62841 üzenetére
En a Noe-t vegigneztem, de elejetol a vegeig ugy ereztem magam mintha egy vallatason lennek...szinte fizikai fajdalmaim voltak attol a filmtol, olyan rossz volt
...
-
devil-k
nagyúr
válasz Realradical #62846 üzenetére
Nem, hanem szerintem a pokoljárásra gondolt ami most következni fog.
- mozi bolondéria -
-
McAdam6
aktív tag
Az interstellarnál döbbentem rá a moziban, hogy mennyire nincs feketéje/dinamikája a d-cinemának a jó öreg filmhez képest, mintha LCD tv-t néztem volna (kékes-lilásan derengő űr)...
-
PuMbA
titán
Erre gondoltam, de igen
Természetesen első nézésre nem látjuk teljes valójában egy film hibáit, mert nem tudunk mindenre figyelni, de ezektől függetlenül szerintem a film nagyon-nagyon jó, mert a pozitívumok azért jóval többen vannak. Ahogy eredetileg írtam az első 1 órában semennyire se mozgatott meg a film, amikor néztem a moziban. Most például érdekes módon már jobban mozgat, mert tudom, hogy milyen a közepe/vége és keresem, hogy mik vannak még a film elejében
McAdam6: IMAX-ben nem vettem észre, majd következőnek jobban megfigyelem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest