Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Tetsuo: The iron man (1989)

    Filmként kvázi értelmezhetetlen. Állítólag van sztorija, ugyanakkor az egész inkább egy kafkai lázálom. Normál esetben jobban szeretem a show-not-tell történetmesélést, de ez ebben a filmben nem működik. A rángatózó és össze-vissza fókuszáló kamerakezelés a japán splatterhorrorokra jellemző style-over-substance megvalósítással nagyon nehezen követhető eredményt ad. Mármint tényleg el kéne olvasnom a film ajánló szövegét, hogy értsem, mire gondolt a rendező? Színészi játék nagyon nincsen, az operatőr általában gyenge, a beállításai inkább rosszak és kb a maszkmester pár tényleg erős és szuggesztív jelenettel viszi a hátán valamennyire a filmet.

    Ez talán az egyik legismertebb kísérleti japán underground bodyhorror. Pár jelenete tényleg szuggesztív, ugyanakkor tipikusan az a film, amiről érdekesebb beszélni koncepció szinten, mint tényleg megnézni. A Naked Lunch, a Fly, a Titane vagy a District 9 pl hasonlót csinál, csak jobban. A PI szintén hasonló, bár inkább a mentális részre fókuszálva. Esetleg ott a Tokyo Gore Police ami bár végeredményben nem jobb film (a színészi játék brutálisan rossz hasonlóan gyenge dialógusokkal), de legalább követhetőbb.

    4/10. Lehúztam a listámról. Nagyon bizarr egy film és a kora 90es években, amikor horroroknál elég volt pár erős jelenet, hogy végigszenvedje az ember a maradékot, ez a film érthetően került kult státuszba. Mai szemmel részben meglepően jól tartja magát, ugyanakkor viszont inkább érdekes, mint jó.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák