Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stellaz

    addikt

    válasz lezso6 #160779 üzenetére

    "1. felengedi az féket induláshoz, az gyakorlatilag a megállás visszafelé"

    Itt bukik is a dolog, ugyanis az autó nem invertált, tehát a fék eleve fel van engedve és nem megy tőle sehová. A gázpedált kéne lenyomni, de azt ugye nem fogja tudni, amiért a labdát sem tudja elrúgni. Ha megtenné, akkor semmiben nem különbözne, ahogy bárki lenyomja.

    Abban a jelenetben is ez ütközik ki, amikor kihúzza a fiókot és benne vannak invertált tárgyak, majd felugrik a kezébe. A fiók nem invertált, a rajta lévő dolgok igen, mégis, a fiókkal megeggyező irányban mozognak, mint normális esetben, majd feluranak, ami pont az ellentettje. Neki be kellett volna tolni a fiókot, hogy kijöjjenek az invertált tárgyak, de ez ugye sehogy nem működik, még filmtrükkel sem.

    A focilabda ugyanez, ha az nem invertált, akkor az csak akkor megy előre, ha előre rúgják, visszafelé nem fog jönni. Ergo az invertált ember nem tudja elrúgni.

    Ebben persze semmi csoda nincsen, hiszen az invertálás nem kétirányúvá tesz dolgokat, hanem a történések irányát tudja megváltoztatni. A való életben el tudod rúgni a labdát, de nem tudod "visszahívni", az inverz világban vissza tudod csinálni, de nem tudod elrúgni, amikor pedig keveredik a kettő, akkor nem fog menni egyik sem, mert ellentétesen kéne, hogy történjenek a dolgok: ha előre rúgsz és a labda előre halad az a normál állapot, ha hátra rúgsz, a normál labda egyhelyben fog maradni. Más opció pedig nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák