Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    Brightburn (2019)

    Kompakt es jellemzoen konzekvens rendezes, egyszeru de feszes sztori, elfogadhato szineszek, elfogadhato operatori munka. Igazabol minden legalabb elfogadhato, ami low-budget (tini?)horroroknal igazabol meglepoen ritka.

    A film gyakorlatilag horrorfilmes variacio Supermanre es Spidermanre, csak eppen a csecsemo az urbol egy gonosz parazita. Innentol allna harom labon: Egyreszt ott van a szuperhosos (szupernaturalis) film, masreszt ott van a film a felnotte valasrol, harmadreszt ott a horror vonal. Igazabol itt a baj az, hogy rendesen osszehozni egy hasonlo filmet nehez: Van ra pelda, de az a Hereditary, a Donnie Darko es a Raw. Itt az extra a szuperhosos vonal lenne, de igazabol attol meg tenyleg tovabb kellett volna lepni szupernaturalis fele, hogy rendesen mukodjon, ami itt nem tortenik meg. A 18+ besorolas is eroltetett, kb ket eros es teljesen tulzas jelenet van, de mindketto oncelu: Szo sincs arrol, hogy az explicit tultolt vizualis horror az elbeszeles resze legyen, mint ahogy az megvolt a Hereditarynal es a Rawnal. Hala egnek a sztori viszont fokuszalt, tehat nem probal meg univerzumepiteni es szajbaragoan megmagyarazni mindent, ez ugye jo.

    5/10 Korrekt egyszernezos iparosmunka. A szuperhos jelnel meg nem tudom mennyire volt szandekos, hogy a Berserk demoni jelet hasznaltak, bar ez lehet csak veletlen.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák