-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz mephi666 #140449 üzenetére
az a durva amúgy, hogy bár ez a godz v mechagodz '74-es alkotás, itthon nálunk jóval később mutatták csak be a mozikban, csak a '80-as évek második felében..
tudom, mert konkrétan emlékszem rá. Godzilla Mechagodzilla ellen volt a pontos filmcím, a harmadik szörnyünk pedig a Sárkánycsászár volt.. emlékszem arra is, ahogy néztem a kisvárosunk posta előtti moziajánló-kirakatában - akkor még volt ilyen, na igen..- amikor esténként bicikliztem, mindig ott időztem percekig, néztem a kis fekete-fehér képeket a filmekből, alattuk az írásokat, másik oldalt meg mindig két plakát volt, az aktuálisan futó két slágerről
ott volt ez is kirakva akkor. persze, elmenni már nem engedtek rá.. mégiscsak 14éven aluliaknak nem ajánlott volt -
nagyúr
válasz Tibiajax #140454 üzenetére
Igen, így volt, én moziban láttam, elvileg 89-ben. Már akkor is volt a dolognak egy erősen humoros mellékíze.
Amúgy ha már az új Godzilla a tengeren (is) játszódik, ez a kolléga is beugorhatna egy cameo erejéig
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mephi666
nagyúr
Én a 90es évek elején láttam a régi godzilla/majmok bolygója/king kong filmeket először német adókon... rtl, sat1, pro7... ha jó filmet akartam, itt kellett keresgélnem a vasmadarak sorozat is nagy kedvencem volt... gyerek fejjel azért meggyőzőbben nézett ki godzilla... volt valami tengeralattjárós film is... vagyis készült annak is csomó része és magyar adókon nem adták (a nautilus volt a tengeralattjáró, atlantist is megkeresték)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tibiajax
nagyúr
válasz gbors #140455 üzenetére
kiváltságos voltál, vagy csak szimplán már megvoltál 14éves?..
én meg még a Fantasztikus labirintus-t se nézhettem meg, csak a teremajtó vastag függönyéiig sikerült eljutnom. ott volt egy a kib jegykezelő öregasszony, aztán visszafordított.. mutattam neki h de hát van jegyem, megvettem rá, nem érdekelte, visszatessékelt, mert 'túl fiatal' voltam még
ott ríttam emlékszem, úgy kísért haza a két nagynéném
ja, tényleg, még kísérőim is voltak velem. és még úgy se..
örök beforratlan sebhely maradt ez a mozilelkemben -
nagyúr
válasz Tibiajax #140458 üzenetére
Korábbra emlékeztem, mint 89, csak az Internet aszongya, hogy 89 volt, oszt' azzal mit vitatkozzak? És ugyan 89-ben voltam 14 éves, viszont úgy rémlik, hogy csak azért engedtek el szüleink a moziba, mert velünk jött 2 évvel idősebb másod-unokatesónk is. Meg az öcsém amúgy sem volt 14. Szóval komplikált a történet
Az mondjuk biztos, hogy nálunk nem voltak olyan véresszájúak a jegyszedő nénik, mint nálatok.#140456Bad Pritt: hú baszki tényleg... Hirtelen felsejlett előttem egy vízió, amelyben
kizárólag a levegőben tevékenykedik. Az lenne ám csak a film!Megashark "We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mephi666
nagyúr
Én 83as vagyok, kb 12-13éves fejjel láttam a hetedik-et a városi moziban nővéremmel és exbarátjával szó nélkül beengedtek rá... pedig ahhoz képest pl a godzilla simán óvodásoknak való esti mese
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
ígyvanferi
addikt
Fura, hogy régen még volt szava a jegykezelő néninek és nem az volt, hogy csak a profit számít, és ha a 7 évesnek megveszik a jegyet, nézheti a Fűrész legújabb részét is, sz.rt sem érdekli a korhatárbesorolás. Meg az is, hogy nem volt még divat, hogy egyből rohanjatok a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, mert hát micsoda dolog ez.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz ígyvanferi #140462 üzenetére
profit..... ugyan... tök más világ volt. régen elvek voltak, erkölcsi morálok voltak. na és tisztelet mindenek előtt. nem fsszopó profit, marketing meg külsőségek
-
Hintalow
senior tag
Azért hozzátartozik az is, hogy bizonyos korhatárkategóriák nem is léteztek gyerekkorunkban, és sokszor nem is lehetett tudni kiféle-miféle egy film abban a korban.
Kíváncsi vagyok tényleg benne lesz -e mechagodzilla az új filmben. (szerintem nem illene bele, mivel a normál mai világ technikai szintjén van a film univerzuma)
Azt hiszem amúgy az előzetes hatására ideje lenne újranéznem a Godzilla összest, csak lehet a barátnőm többet nem óhajtana látni
A másik gond meg az, hogy lemezen vannak meg, és már nincs is olvasó a gépembenHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
atike
nagyúr
Honeydew - trailer [link] (Sawyer Avery Spielberg)
Horror. Wow.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
-
Mik76
senior tag
Ja erre en is emlekszem. Az az ot-hat foto volt a trailer a mozik kirakataban.
Kevesebb is volt a spoiler...
Meg a varos hirdeto oszlopain elhelyezett mozi musor plakatok. Huu gyerekkent ott szobroztam tiz percet siman minden heten. Vegig olvastam az uj filmek leirasat, hogy hol mit jatszanak, stb. Akkor ez olyan volt mintha valami parhuzamos dimenziot nezegettem volna.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
mephi666
nagyúr
válasz Mik76 #140468 üzenetére
Én a kecskeméti városi mozi pároldalas ajánlóit gyűjtöttem meg a bravo újság képekkel tarkított leírásait ...általános sulival voltunk egyszer bogácson nyári táborban és az akkori igazgató elvitt minket a street fighter-re a helyi autósmoziba... az is nagy élmény volt, pedig mai szemmel egy rettenet az a film
Ui: kicsiny falunkban meg volt pár hónapokra mindig mozi, heti 1 vetítéssel, szombat 18:00kor... (mindig becsődölt, évekig nem működött, majd átvette más és pár hónapon belül be is zárta) ...ott speed, maverick meg hasonló filmek mentek épp, amikor eljártam
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
válasz lemmy9 #140470 üzenetére
Egy emlek jut meg eszembe errol az idoszakrol. Napkoziben mikor olyan het eves voltam elkertem a tanarno Pest Musor ujsagjat. Neha elvitt minket moziba, megneztunk valami rajzfilmet. En meg lattam hogy jatsszak a "Nyolcadik Utas a Halal" cimu valamit a mozikban, amirol persze semmit se tudtam, de nagyon izgalmasan hangzott. Javasoltam is neki hogy vigyen el minket arra....
Nem sikerult meggyoznom...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
lemmy9
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Journey to China - The Mystery of Iron Mask
Anno a trailer nagyon tetszett, de kicsit becsapós is volt, hiszen Jackie Chan meg Schwarzenegger alig szerepelnek benne. Kis délutáni szösszenetnek jó volt, néhol low-budget CGI-vel, de egynek simán jó volt. Belehallgattam magyar szinkronba próbaképp, na az viszont szörnyű volt.
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz lemmy9 #140473 üzenetére
a pokoli torony-t együtt nézte otthon a család meg a félelem bére-t... (meg a többiek a twin peaks sorozatot, amit én is nézhettem... úgyis elaludtam mindig a főcím után, mert későn kezdődött)
ilyen orion mátra tv-n volt, ha jól rémlik a csatornaváltó alatt le lehetett nyitni, oda volt rögzítve egy piros műanyag tekerentyű, amit ki lehetett pattintani és azzal lehetett hangolni a csatornákat
-
shotika
őstag
Haverokat anno a Penge 2-re nem engedték be (úgy 13-14 évesek lehettünk anno). Nekem szerencsére ebben sosem volt részem.
2000-ben voltam 13 éves, akkor néztük meg a Temetetlen múltat, az Árnyék nélkült és a Pitch Blacket is, és mind hatalmas élmény volt, az Árnyék nélkül után pont ömlött az eső, és azt figyeltük hazafele, hogy megjelennek-e a lábnyomok (aki látta a filmet, érti)Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Miklós315
aktív tag
Summer of '42 (Kamaszkorom legszebb nyara)
Édes-bús visszatekintés '42 nyarára, mely során három kamasz próbálja elütni az időt egy unalmas szigeten. Coming of age sztori csetlés-botlással (a jelenet bónusz pontot ér ) és az élet komolyabb dolgaival.bolti
Nem kiemelkedő, de kedvesen kiröpít a mából.Le confessioni (Titkok és vallomások)
Jó téma, nem túl jól kidolgozva. Kicsit művészieskedő, cserébe sok újat sem mond. Több volt benne, de a színészek elviszik a hátukon: amolyan egynek jó ez, ha valami másra vágyik az ember.
A sztori: G8 találkozón az IMF elnökét holtan találják, az utolsó, aki élve látta egy vendég szerzetes.Swing Vote (A döntő szavazat)
Klisés, szirupos, de 2021-ben kimondottan vicces (szó szerint komolyan vehetetlen ) darab, szóval kikapcsolódásra tökéletes.
Sztori: az elnökválasztás döntetlenre áll, és egyetlen szavazaton múlik a jövő, így beindul a gépezet az állampolgár megnyerésére.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Pearce
aktív tag
Same Day Premieres Trailer - Warner Bros - megjegyzem, hogy bár a Düne is így van reklámozva, csodálkoznék, ha nem csak mozis bemutató lenne, tekintve, hogy Villeneuve is hogyan megharagudott rájuk + a Max-on levő Sisterhood első részét is ő rendezné, legalábbis eddig így volt.
[ Szerkesztve ]
-
BabMester
senior tag
LOL a modern filmgyártás és a csúszás problémái: [link]
Az új James Bond filmek lassan tényleg átmennek 2órás reklámhírdetésbe.
-
nagyúr
-
Kódos
aktív tag
válasz FollowTheORI #140489 üzenetére
Sziasztok valaki tudna ajánlani valami jó filmet ami figyelemre méltó?Tegnap néztem meg a boszorkányvadászatot(2011) és nagyon élveztem,előtte az Utolsó boszorkányvadászt(2015) néztem meg amit Vin Diesel játszik gondoltam megnéznem google-n milyen hasonló filmek vannak.2008-2010 régebbi filmekben nincs jártasságom és azokat nem is annyira szeretem,van 1-2 kivétel de a többség nem tetszik.Interstellar nagy kedvenc,Constantine se volt rossz,Tenet,Mentőexpedíció stb.Fantasy,Sci-fi,akció minden mennyiségben.Ha valami ilyet tudtuk ne tartsátok magatokban.Köszi
[ Szerkesztve ]
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
KISDUCK
addikt
válasz Kódos #140490 üzenetére
Ő hát, jól értem hogy 2008 előtt nincs jártasságod filmek terén? Akkor van jó pár film aminek nekiugorhatsz, de hát még így is nehéz elhinni, hogy vannak olyan filmek amik kimaradtak
Na mindegy, írok pár címet, max visszaírod hogy már mind megvolt: 22 évente sötétség, A sötétség krónikája, Riddick, Avatar (2009), Karib tenger kalózai 1,2,3. Alien 1,2,3,4 Tremors, ott vannak még a Gyűrűk ura filmek, bár azok nem csak akcióból állnak, Underworld 1,2,3 Van Hellsing. -
Kódos
aktív tag
válasz KISDUCK #140491 üzenetére
Már mind láttam amit írtál Nyilván a 2008 régebbi filmeket azért írtam mert sok olyan van ami nem tetszik és régi stílusú de ez egyben nem is pontos mert ha jol tudom pl a gyürük úra pont olyan aminek mindegyik része 2008 elötti még is kívülről fújom az összes részét...nagy kedvenc nálunk mindenki szereti a családba,na de ki az aki nem? Egyébként gondolkodtam az underworld részek újra nézését nagyon rég láttam őket.Van helsinget meg 1 hónapja néztem meg.A Tremorst nem ismerem de ha jól látom ez egy 1990 film?Na ezek a stílusú filmek már nagyon old school nekem nem sok van amit ezek közül szeretek,mondjuk a bud spencer részek mind jók.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye
-
Miklós315
aktív tag
válasz Kódos #140490 üzenetére
Boszorkányvadászok (Hansel & Gretel: Witch Hunters 2013)
Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold 2014)
A titánok harca / A titánok haragja
Herkules (2014 Dwayne Johnsonnal)
John Carter (2012)#140486 csicso82
+1 jól játszik benne (mondjuk amúgy is bírom, szimpi mégha nem is színészóriás)
Dennis Hopper viszont kevés játékidőt kap benne sajnos.[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
Kavkazskiy plennik (Prisoner of the Mountains / A kaukázusi fogoly)
Rétegmű. Lassan csordogáló, realista történet, melyben a legalacsonyabb szinten érvényesül némi kesernyés humor. Épp ezért nem jó párhuzam, de mégis a Senkiföldje vagy az Isten hozott Dongmakgolban, esetleg a Mandarinok jutott eszembe, miközben néztem, mivel a legfőbb tanulságként az élet értelmetlen pocsékolása fogalmazható meg.
A Lev Tolsztoj történetén alapuló filmben két orosz katonát foglyul ejt egy apa, akinek fia orosz fogságban van.
A tájak, a települések, az emberek mind egzotikusan ismeretlenek és távoliak, ezért izgalmas volt, de újdonságot filmileg vagy üzenet tekintetében nem tudott nyújtani. Mégis, akinek zsánere, nyugodtan repüljön rá, szerintem egész korrekt darab (pl. nem tekinthető háborús- vagy nemzet-propagandának).#értékelés
"Szerintem."
-
emiki6
veterán
válasz lemmy9 #140473 üzenetére
Alienhez még: apám mesélte, hogy mekkora hype volt körülötte annak idején. Ő csak a jelenséget látta, mint dolgozó: nemhogy teltházas vetítés volt, hanem ahol tudtak álltak az emberek egész a terem bejárata előttig, ahonnan még épp lehetett látni valamit. Biztos voltak akik csak hallgatták.
Ja meg eszembe jut, még a katonaságnál volt olyan, hogy bizonyos filmeket csak hallgattak és úgyis nagyon jó élmény volt. Pl gyalog galopp.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs