Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    Tyű. Röptetitek a filmművészet szót ezerrel, ki tudja ki mire gondol alatta, milyen emelkedett definíciót kreált saját magának erről, de kíváncsi lennék hányan vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek bármikor is ... Ez egy PH topik szintjén is gáz, de Scorsese is ugyanezt csinálta, az ő szintjén meg ultragáz.

    Oxford, Cambridge, Merriam-Webster, Collins szótárak szerint: The art or business/industry/technique of making movies/motion pictures. Ennyi.

    Mik76 írta, hogy az öreg valószínűleg a nagybetűs mozira gondolt, szerintem is ez állhat a dolog mögött, csak hát egy dolog magunknak exkluzív kört gyártani, meg egy másik nyilatkozatban kizárni bizonyos filmeket. És nem, nem arról van szó, hogy jajj nehogy valakit megbántson, hanem arról, hogy az ez alá a gyűjtőfogalom alá tartozó filmek szubjektív értéke avagy jelentősége alapján durva hiba objektív igazságot gyártani, akárkiről is legyen szó. A szórakoztatás mindig is az egyik fő szempont volt az iparág kialakulása óta. Chaplin is mit csinált a filmjei nagy részében? Bohóckodott, esett-kelt, mindezt persze hihetetlenül profin tette, de ettől még a szórakoztatás volt a cél, akkor őt is húzzuk ki a listácskánkról? Kilóg a lóláb erősen...

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák