- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
Végre ez is elérkezett:
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
mephi666
nagyúr
húbakker, kicsit jó áron megy 5lemezes pakk, törölt jelenetekkel, alternatív befejezésekkel, csecsebecsékkel, díszdobozban... (ha kevésbé lennék leégve, lecsapnék rá azonnal...)
ha ez lenne 20eur alatt, tuti helyből megvenném... és meg is fogom, ha jóárasítják (eredeti hang+angol felirat amúgy se rossz a nyelvet gyakorolni)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
brownus
veterán
bringásoknak kötelező premium rush (2012) - nekem nagyon bejött, annyira, hogy éjszaka álmomban én is zúztam a városban
(#10555) Integra, nem rossz! kéne
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Integra #10555 üzenetére
jaja... tegnap néztem épp az új filmet renner-rel... hát eléggé lelohasztott... viszont a matt damon féle trilógia jó, ahogy van... ennyiért esélyes lehet még nálam is a beszerzésre
a problémám az új résszel: úgy éreztem, hogy nem igazán tudták a készítők, hogy mit is akarnak... csapongott a film jobbra-balra, időben előre-hátra és felületes maradt... a cselekményekhez képest pedig hosszú.... 3 mondatban le lehetne írni, mi is a története: számomra ez a matt damon-féle trilógia mellé egy gyenge mellékszál, aminek ténylegesen semmi jelentősége nincs... renner ment, megmutatta, milyen kemény, szedte a pirulákat, többi ügynököt lekapcsolták, meg aki csak kapcsolatban volt az egésszel, azt hidegre akarták tenni... ő visszatért, lerendezte a dokinőre szabadított bandát, átugrottak a fülöp szigetekre, kapott ellenanyagot, pillanatok alatt kigyógyult a függőségből, ekkor rászabadítottak egy keleti ügynököt, de kemény volt és azt is lerendezték, majd leléptek háttérben meg edward nortonék ármánykodtak, mert bourne filmekbe alap az összeesküvés... nem bántam meg, hogy megnéztem, de ez nálam csak egy 10/5 (amikor a régi trilógia minden egyes darabja legalább 7.5-et érdemel)
ui: potter pakkot nézegettem már többször én is... nem semmi jó áron be lehet innen szerezni bd-pakkokat: innen lett már 15-20 eur/font környékén predator trilogy meg alien anthology-m
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
TazLeacher
nagyúr
The Hunger Games - Az éhezők viadala
Lesz bőven SPOILER!
Ez a film egy vicc volt. Annyi potenciál volt magában az alap sztoriban, és sikerült az egész fimet összecsapni, tele logikai bukfencekkel, ki nem dolgozott részekkel, és úgy egyébként adott a film több, mint 2 óra semmit. Ott volt ugye ez a féle jövő "feeling", ami hányinger, olyan, mintha mindenki homokos lenne. Biztos van ebben hangulat, csak nekem nem jött át, de ez így egy mesefilmen is sok lenne. Még azt sem mondom, hogy ellenszenves - pedig az - inkább nevetséges. Úgy, ahogy van. Aztán jött ez a közel 1 órás felkészülés/pontozás, aminek lényegében pont SEMMI ÉRTELME nem volt. Kb. 142-szer mondták el, hogy nagyon fontos, hogy elkápráztasd a szponzorokat...bla...bla...bla...nagyon fontos, aztán miért is? Láttam a filmet, tényleg rohadt fontos volt, meg nagyon király volt, hogy a kiscsaj 11-est kapott, és? Mi értelme volt? SEMMI. Eltelt a filmből 1 óra, úgy, hogy lényegében semmi értelme nem volt.
Aztán elindult a "viadal"...ja...annyira volt viadal, hogy igazából a főszereplő az egész filmben semmi mást nem csinál, csak baktat...idefut, odafut, ideszalad, odaszalad, de nem történik konkrétan semmi. Aztán amikor elkezdték a tűzgolyókat, meg a lényeket teremtgetni, ott hangosan felnevettem...
Aztán ott volt a film vége, ami igazából semmilyen. Megnéztünk 1 viadalt, a 74-ből, de ennyi. Ez sem volt másabb, mint az előző 73, az öngyilkossági kísérlet meg nagyon harmatos volt...semmi.
A film legnagyobb baja viszont tényleg az, hogy nem szól semmiről. Ennek egy élet-halál harcról kellett volna szólnia, a "nagy túlélőnek" kicsit többet kellett volna villantania. Kellett volna bele harc, küzdelem, valahogy egy "kölyök Rambo"-t vártam volna, e helyett nem történt semmi. Aztán ott voltak a klisés, és sokszor értelmetlen, bugyuta jelenetek:
- fogalmunk sincs, hogy az emberek miértt öltöznek úgy, mintha bu*ik lennének, holott a játékosok "fellépő" ruháin egyértelműen látszik, hogy továbbra is a klasszikus ruhák a divatok.
- a darazsak. A csajszit megcsípik talán 2-szer, 2 napig kóma, a másik csajszi belehal, a többi lent fekvő meg leszalad, mintha mi sem történt volna...igen, a darazsak nem voltak rájuk kíváncsiak.
- amikor a kiscsávó kaméleont játszik, és betemeti magát...ja. A csodacukrász gyerekből maszkmester lett, mindenféle eszköz nélkül. De elég jól be tudta maszkírozni a saját arcát tükör nélkül...
- amikor a főszereplőt elkapja a másik csaj a késsel. Rajta térdel, és bezsélkgetnek, meg a tököm tudja...és a torkához szorított kés nem elég jó, előhúz egy nyilat, hogy azzal őlje meg...mi van? A rákért nem vágta el a torkát? Ja...mert arra várt, hogy valaki hátulról leüsse.
- aztán ott van a fekete gyerek. Leöli a gonosz lányt, majd megkegyelmez főhősünknek. Miért is? Akkor már összesen 3-an voltak. Ő, a "főgonosz", meg a 12-es csapat. Tehát azért ad kegyelmet neki, hogy a ki is tudja nyírni a másik srácot, akkor 1 v 2-ben kelljen 10 perc múlva megkűzdeni vele? Ez aztán rohadt logikus volt.
- az egész szerelmi szál, úgy ahogy van.
Az egész film egy Battle Royale koppintás, de nagyon harmatos. Az, ami ott működött, hogy gyerekek gyilkolászták egymást, itt nincs meg. Semmi dráma, sőt igazából akció is alig van. Bele vitték ezt a Cabin in the Woods vonalat, amivel eztán végképp padlóra küldték az egészet. Beletették egy antipatikus, csiricsáré világba, ami igazából ki sincs dolgozva rendesen...a film leírásában valami gladiátor viadalról volt szó, de itt erről szó sem volt, itt csak bohóckodás volt. Nagyon jó indulattal, és igazából azért, mert egyszer megnézhető volt, adok rá egy 5/10-et, de olyan messze kerülöm ezt a filmet a jövőben, ahogy lehet.
-
brownus
veterán
válasz TazLeacher #10563 üzenetére
az alapsztori jó, de nem pg13-at kellett volna csinálni, bár már az alapsztori miatt sem engedtem volna a pg13-at, minimum r16! lásd battle royal, az amcsik soha a büdös életben nem fognak tudni kemény és beteg filmeket készíteni. ehhez csak a ferde szeműek értenek meg a franciák
pl. ott van a tetkós lány, az is egy felhígult változata az eredeti svéd filmnek csodálkoztam is, hogy miért remakeli... vagy a let the right one in,az is jobb mint a remake.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Spoiler
A gazdagok a minél nagyobb csicsát szeretik.
A bírák adnak pontszámot, ezzel mutatják a világ és a többiek felé, hogy mennyire vagy veszélyes/mennyi potenciál van benned, ezzel tudsz már az elején sok sponzort szerezni, akik küldik be neked a cuccokat (lásd: ejtőernyős orvosság; ahogy esnek ki az emberek, úgy lesz minden egyre drágább).
Na majd a 75. ünnepi viadal!
Srácnak ez volt a skillje, mondja is, hogy a torták díszítése közben tanulta meg, bőségszaruban meg direkt ilyen eszközöket raktak.
Haverkodott a menő csoporttal, így betudta zsebelni a megfelelő dolgokat+ugyebár a többiek nincsenek tisztában a másik skilljeivel.A kis fekete nem gyilkos, csak kényszerből, elsősorban túlélésre és csapatjátékra hajtott, nem győzelemre.
Könyvben sokkal durvább a nem létező szerelmi szál+érzelmi nyavalygás.
Író kijelentései szerint egészen a megjelenés utánig nem hallott a BR-ről, Cabin pedig utána jelent meg.
Amúgy ja, érdemes előtte/utána elolvasni a könyveket, ha vkit érdekel a téma, mert sok háttérinfót adnak, viszont a filmben is volt pár újdonság (irányítóterem és Seneca kibővítése).
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
brownus
veterán
válasz Zirowe #10565 üzenetére
Író kijelentései szerint a megjelenés utáni nem hallott a BR-ről, Cabin pedig utána jelent meg. - ezt nem tisztem eldönteni, de gyanús
the cabin in the woods szerintem egész kellemes film! nekem tetszett. a cube-ra is emlékeztetett, whedon itt összelopkodta a dolgokat innen-onnan, és egy kerek egészet varázsolt belőle, és kurva jól megcsinálta
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Eagle16
addikt
SPOILER előfordulhat
A szponzorokat azért kell elkápráztatni, hogy később a mentor finanszírozni tudja a viadal közben kívülről adott segítségeket (étel, gyógyszer stb.). Lehet hogy a filmben ez így nem jött le, már nem emlékszem, rég láttam, de a könyvben egyértelmű volt. Ezek a segítségek rendkívül drágák, és ahogy a viadal a végéhez közelít úgy lesznek egyre drágábbak. Minél több pontot kap valaki, annál több szponzort szerezhet.
Ez még csak az első rész volt, még lesz kettő, szóval a lezárás azért ilyen.
Fellépő ruhán mit értesz? Amikben bemutatkoztak? A Kapitóliumban máshogy öltöznek, ott épp az a divat, ott nincs szegénység, ezt jelképezi a sok csili-vili ruha meg a sok smink.
A néger fiú azért kegyelmezett meg neki, mert Katniss segített Ruta-nak, illetve tisztességesen eltemette mikor meghalt. (Ruta ugyanabból a körzetből jött ahonnan a néger fiú) Most nem emlékszem hogy ezt ő honnan tudta, de tudta Rég olvastam már az első részt.
A könyvet én a második rész közepe felé abbahagytam, vannak jobb olvasnivalóim is jelenleg Ez a szerelmi vívódás nekem enyhén szólva nem jön be. Nem rosszak a könyvek, egyszer el lehet őket olvasni és kész, de semmi különös szerintem. A film(ek) pont ilyenek (lesznek), így az első rész alapján. Kicsit olyan semmilyen az egész, nem elég merész, megragad egy bizonyos szinten.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
horush
addikt
válasz Zirowe #10565 üzenetére
"(lásd: ejtőernyős orvosság; ahogy esnek ki az emberek, úgy lesz minden egyre drágább)"
Gondoltam én is, hogy ezt adhatják a szponzorok, de ezt mégis honnan tudjuk meg? Lehet, hogy anno elsiklottam egy rész felett, de én nem emlékszem rá, hogy kiderült volna. 1 óráig másról sem volt szó, csak a szponzorokról, s a végén gyakorlatilag semmi szerepük nem volt.
jer1cho:
Teljesen egyetértek veled amúgy, hasonlókat éreztem én is a film megnézése után. Nagyon jó alaplapötletből sikerült kihozni egy teljesen átlagos amerikai tinidrámázást. -
Zirowe
nagyúr
válasz gyuromoj #10567 üzenetére
Durva, viszont nagyon a mágia/időutazás/további bonyolítások felé viszi a vonalat, amivel egyre inkább rétegfilmmé alakulnának ezek, ami sokkal kevesebb embert érdekelhet/kevesebb pénz.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz horush #10569 üzenetére
Igazából már nem nagyon emlékszem a filmre (moziban láttam), de
Spoiler
a könyvben van, hogy Katniss folyton szeretne vmit (víz, meg ilyenek), de persze nem kap semmit, és ebből tök sok mindent kikövetkeztet (közel van mondjuk egy patak, és ezért nem).
Aztán, nem csak úgy a semmiért kapják az ajándékokat, hanem műsort kell adni, amit az emberek élveznek.
Ezért kezd el a szerelmi szál megjátszását, csók, ölelés, stb.
Ezen műsor jutalmaként kapja a cuccokat.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz #54715584 #10573 üzenetére
Spíler kimaradt.
Kb utoljára ott nézett ki normálisan, remélem azért "visszafogy" arra a szintre.
-
hoffman_
nagyúr
válasz littlelion21 #10575 üzenetére
Szerintem itt már benne volt, hogy a Bane szerepre is készült. Brutális amúgy.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TazLeacher
nagyúr
Ömlesztve válaszolva, még mindig The Hunger Games és még mindig SPOILER!
A gazdagok lehet, hogy a csicsát szeretik, de a csicsa az nem egyenlő a transzfesztitával. Hozzáteszem, Donald Sutherland sem nézett ki úgy, mint egy rossz *uzi, legalább a film az egy képernyőn szereplő emberekre legyen következetes, ha már magában nem az...Fellépőruhán azt értem, amiben felmennek a színpadra. Ott aztán tökre nem a saját ruhájuk van rajta, a piros lángoló ruha sem az övé. Tehát nem lehet indok, hogy csóró. Az volt a cél, hogy lélegzetelállító legyen, mégsem divatosan öltöztetik, de még a főgóré sem divatos...értem én, hogy azzal akartak egyéniséget adni a dolognak, hogy mindenki hülyén néz kis, de ez így röhejes lett.
A filmben 1 db segítséget kap, az a gyógyszer. (A levest nem ő kapja...) E miatt aztán rohadtul fontos volt a film első 1 óráját erre áldozni. Feltételeztem, hogy extra készlettel kezdenek, vagy ilyesmi...ennek így nem volt értelme. Lehet, hogy a könyvben máshogy volt, de ha itt így írták meg a forgatókönyvet, akkor viszont az első 1 órát le kellett volna rövidíteni 20 percre...
A néger fiú tudom, hogy miért segített neki. Az indokát értem, de akkor is baromság. A cselekményben van rosszul beillesztve. Ha ez az elején történik ok. De könyörgöm, akkor maikor már csak 3-an vannak? Mire számított a csávó...hátha többet nem futok vele össze?
A Battle Royale-ban éreztem, hogy miért készült a film. Itt igazából egy focimeccsből is lehetne filmet csinálni. Nincs eleje, nincs vége, nem tart sehova. Kiragadtunk 2 hetet, megtörtént, kész, ennyi. Biztos lesz második rész, de én ez után az első után nem vagyok rá kíváncsi. A sokat szidott Alkonyat első része simán megáll a saját lábán külön filmként is..ott nem kellett arra hivatkozni, hogy majd a következő részben.
A srácnak akármekkora skillje volt, megnézném, hogy melyik top maszkmester tudja ezt megcsinálni saját magával tükör nélkül. Nem egy átlagos "apám mellett rámragadt" suttyó, hanem egy képzett maszkmester.
A kis fekete lehet nem gyilkos, de akkor minek ment oda? A vörös nem volt gyilkos, elszaladt, ez odament, megvágta, majd elkezdett vele beszélgetni...fail.
Továbbra is fontos, hogy nem a könyvet értékeltem, hanem a filmet. A könyv lehet zseniális, a film akkor is sz@r. Születtek már jó könyvekből/játékokból sz@r filmek, nem befolyásolja a film megítélését, hogy milyen volt az alapanyag. Egyre biztos jó volt, hogy a könyvet is messzire elkerüljem, mert - az előbbiektől függetlenül - amint látom a logikai bukfencek abban is benne vannak bőven.
-
pohár
félisten
válasz hoffman_ #10576 üzenetére
pedig ott még a csuklyája nem is látszott nagyon
bár egyszer nem volt rajta kabát, ott látszott talánGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
mephi666
nagyúr
válasz TazLeacher #10577 üzenetére
nekem tetszett a film, tényleg vannak benne béna dolgok, de mindenesetre nem unatkoztam rajta és bejött nekem speciel kedvet csinált ahhoz, hogy elolvassam a könyvet és megnézzem majd a másik 2 részt is
a fekete srácot megértem: oké, nem sokan voltak már a végén és, ha a csaj lett volna a másik utolsó túlélő, akkor "összecsapnak", de ezzel kifejezte ő is a tiszteletét, amiért az íjászlány a körzetéből érkezett kiscsajt eltemette, stb és nem ölte meg... megtehette volna ott helyből, de ezzel, hogy elengedte, szerintem az összes körzetből megértették a tettét apropó: a körzetek nagyjából egyikük sem önszántából ment oda... mindegyiküket kiválasztották (esetleg önként is beállt valaki más helyett, mint a főszereplő) ...ilyen szempontból ők sorstársak és, ha rajtuk múlt volna, akkor nem is gyilkolnak... mint ahogy a főszereplő tette, vagy a néger kislány... egyedül az erre kiképzett nagypofájú "elitgyerekek" voltak, akik az ölés élvezete miatt és a dicsőségért kerültek be
-
Zirowe
nagyúr
válasz TazLeacher #10577 üzenetére
Spoiler
Mégiscsak az elnök, legyen kicsit visszafogott, bár mintha a könyvben nem lett volna ennyire.
Csóró, de már a felvonuláson és az interjú alatt meg kell mutatnod magad, ki kell tűnnöd a tömegben, hogy már ott megszeressenek, hiszen utána már harc van.
Azért az első óra nagyon nem csak ezzel ment el.
Kiválasztás, utazás, bemutatás, kiképzés (ne felejtsük el, képzetlen emberek, sose volt rendes fegyverük, ez volt az első alkalmuk, hogy mesterekkel konferálhattak+spéci fegyőkat forgathattak), ismét bemutató, pontozás és harc.
Mindezek alatt megemlítve, hogy fontos kitűnni, mert később ezen múlhat az életed.Könyvben van leves, égési seb, meg friss kenyér (kislány szektora küldi hála jeléül).
Mások is kapnak, arról is tesznek említést.Jó, film, el kell fogadni, hogy ennyire ügyes.
Akkor a többi (génmódosított állatok, posztapokaliptikus világ, stb) nem szúrt szemet?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
littlelion21
addikt
a marhája...
-
pohár
félisten
válasz littlelion21 #10584 üzenetére
a kis Quanchi
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
madgie
titán
válasz littlelion21 #10584 üzenetére
Hát ez kész
A borítót tükrözték, ugye? Jól rémlik, hogy Willis papa "sete" (balkezes)? (szinte tuti, ezt a filmet kábé 47-szer láttam kölyökkoromban )
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Zirowe #10583 üzenetére
Nem jó film, nem szól semmiről...a Battle Royale koppintotta le, de ott volt értelme, ha a megvalósítás hagyott is némi kívánnivalót maga után. Ez olyan ziccereket hagyott ki, hogy az őrületes.
Csóró, de már a felvonuláson és az interjú alatt meg kell mutatnod magad, ki kell tűnnöd a tömegben, hogy már ott megszeressenek, hiszen utána már harc van.
Akkor mi a retekért nem úgy öltözöl, amit a divat diktál, és miért X évvel ezelőtti letűnt korok ruháit húzod magadra?
Valóban, az első 1 órában volt képzés, meg utazás is. Csak az a gond, hogy ez elvitte a film felét...
Jó, film, el kell fogadni, hogy ennyire ügyes.
Mi az, hogy ennyire ügyes? Ezt nem értem...
Akkor a többi (génmódosított állatok, posztapokaliptikus világ, stb) nem szúrt szemet?
Ezt nem értem...
Egy ilyen címmel az ember nem picsogós nyávogós filmet várt, hanem azt, hogy 24 tini élet-halál küzdelmet folytat. Hozzáteszem, ez már lényegében a béna klisés "11 pontos" dolog után el lett cseszve. Ő a szuper, a király, biztos volt, hogy ő lesz a győztes. Egy ilyen filmhez speciel sokkal jobban illett volna egy "Út, Éli könyve, Mad max" vagy valami hasonló posztapokaliptikus világ. Ahol nem csilli-villi melegítőben fényesre polírozott tőrökkel kergetik egymást a kicsit sem "éhezők"-nek tűnő sablonos és klisés karakterek. Kiszámítható vég, klisés sztori és karakterek, gyenge megvalósítás, 0 látványelem, semmi csavar...semmi, amitől azt mondanám, hogy jól szórakoztam. Ez egy vasárnap esti RTL klub-os film volt, amit éppen odakapcsolva megnéz az ember.
Szerk.: bocsánat, a béna CGI kimaradt...még azt a rohadt vonatot is sikerült úgy megcsinálniuk, hogy nehogy elhiggye az ember, hogy az tényleg ott van.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Az éhezők viadala
Szerintem egy jó film, mondjuk maradandót nem alkottak vele, sokkal jobbra is össze tudták volna rakni. Egyszer viszont szerintem jó szórakozást nyújt és engem lekötött végig. Csaj pofikája is csini
7/10 nálam.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
rt06
veterán
mi ez a sok ehezok viadala velemeny? most jott ki a szinkronos rip?
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
törölt tag
válasz littlelion21 #10594 üzenetére
+1
-
rt06
veterán
válasz littlelion21 #10594 üzenetére
na jo, de a hunger games 3-4 honapja jott ki (kozben megneztem, a szinkron a ludas a dologban)
bar igy sem ertem, hiszen...
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Zirowe
nagyúr
válasz TazLeacher #10589 üzenetére
Spoiler
Miről beszélsz?
Kapitóliumon kívül szegénység, áram és élelem alig, nem hogy csicsás ruhák.Amint megérkeztek a vonattal, mindenkit kezelésbe vett a személyes divat guru, jött az új imázs felépítés (+a szőrtelenítés, erre nagy hangsúlyt fektettek a könyvben ) és onnantól minden egyes perc azzal telt, hogy megnyerd a nézőket.
Mit nem lehet ezen érteni?!
Ha egyszer a könyv is így van felosztva: fele az út+a kiképzés, fele a harc.
Nyilván nem lehetett hosszabbra csinálni, de így is ki kellett hagyni csomó mindent.Mit kell ezen nem érteni?
Ez egy film, abből is elvileg egy scifi féle.
El kell fogadni, hogy a srác ennyire ügyes a sminkkel.
A méhek meg a végső farkasok génmódosított állatok voltak, a fecsegőposzáta is, erről is szót ejtettek a filmben, ezt is el kell fogadni.Ha figyelted a filmet, akkor tudnád, hogy nyilván nem azért kapta a 11pontot, mert hú de ügyes, sőt, az elején el is rontja, hanem azért kapta mert pimasz és merész volt.
Mit vártál pg-13tól?
Pov emberáldozatokat?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
rt06
veterán
válasz Zirowe #10597 üzenetére
"Kapitóliumon kívül szegénység, áram és élelem alig, nem hogy csicsás ruhák."
ez mondjuk egyaltalan nem egyertelmu a film alapjan
a technikai elmaradottsag igen, de az ehezes korantsem - a leanyka vadaszgat, a fiuja hoz neki kalacsot (vagy fene emlekszik mar mit), a peknek meg annyira jol megy, hogy az esobe szorja ki a termeket (ugy remlik, ez az egyetlen vonatkozo jelenet, de ezt sem az ehezes miatt tettek bele)az oltozkodessel gondolom az a problemaja jer1cho-nak, hogy mig a kulteruleti szakadt oltozkodes es a versenyzok diszes megjelenese ertheto, addig a varoslakok eroltetetten futurisztikusnak szant ruhai nem, azok inkabb zavaroak
"Ha egyszer a könyv is így van felosztva: fele az út+a kiképzés, fele a harc."
a konyvet nem ismerem, ezert nem tudok erdemben nyilatkozni, de van egy olyan erzesem, hogy ott nem volt ilyen sulytalan az egesz elso fel, mint itt"Ez egy film, abből is elvileg egy scifi féle.
El kell fogadni, hogy a srác ennyire ügyes a sminkkel."
igen, el kell fogadni, de nem azert, mert sci-fi, hanem mert mese (megvalositasa miatt gyermekmese, de errol majd meg kesobb) - ha sci-fi lenne, akkor bele kellett volna hogy tegyek a sci reszt is - ez teljes egeszeben elmaradt"Ha figyelted a filmet, akkor tudnád, hogy nyilván nem azért kapta a 11pontot, mert hú de ügyes, sőt, az elején el is rontja, hanem azért kapta mert pimasz és merész volt."
nem tudom, lottek-e mar rad ijjal, de en, nem fogok 11 pontot adni, mert elvetett, foleg akkor nem, ha mindenbe belesz*ro bira (vagy mentor, vagy szponzor) vagyok, aki amugyis csak trecsel, nem foglalkozik a versenyzovel (megintcsak, gyermekmese: a felso tizezer szemrebbenes nelkul elismeri az oreg paraszt legkisebb leanyat szemtelen emo lanyt, s az utana elnyeri melto jutalmat)"Mit vártál pg-13tól?
Pov emberáldozatokat?"
pg13 != buta gyermekmese
pl a bourne sorozat (mind a 4 resz) pg-13, megsincsenek benne ekkora blodsegek - az, hogy milyen mpaa besorolast kap a film, nem azon mulik, mennyien es hogyan halnak meg a tortent szerint, hanem hogy ezt mennyire reszletesen latja a nezo - ha csak tudod, hogy egy eletlen kapaval levagja a masik fejet (mert miutan meglenditi, jon a vagas), az meg belefer a pg13-ba, akar tobbszor isosszessegeben azt mondanam, hogy a megvalositas az, amin ez a film elhasal (nalam legalabbis), illetve azon, hogy butanak nezi a kozonseget, mert az alapotletbol sokkal tobbet ki lehetne hozni (mint azt tettek a masok altal is emlitett batoru rowaiaru-ban is)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
tailer: the day the earth stopped...
-
Zirowe
nagyúr
Akkor nektek sok minden nem jött le, de ez a film megvalósításának is a hibája.
A körzet körül elektromos kerítés (ami nem kap áramot, de fog ez még változni), elhagyni a körzetet tilos.
Az, hogy Katniss kimegy, a saját szakállára csinálja, hogy tudjon enni adni a családjának+fekete piacon eladja a többit.
Az összes fegyver és vadászeszköz el van kobozva, amit ő használ, az vhogy az apja találta/eszkábálta, és nagyon nagy kincsnek számít+ha őrök megtalálnák, akkor ki is végeznék ezért, de ők is cinkosak a vadhús miatt.Nyilván mindig van egy kiváltságos réteg, nem csak a Kapitóliumban, hanem a körzetekben is: őrök, pékek, polgármester, stb.
Amúgy a srác direkt égette oda, hogy aztán odadobja neki, mert látta, hogy éhezett és már akkor tetszett neki (amúgy pedig a disznóknak kellett volna adnia, szóval nem a kukába ment volna).Amúgy az egész könyv súlytalan.
Mondtam már, hogy a vakmerőségérért kapta a magas pontszámot, mert odalőtt közéjük a malac szájába.
Következő részben már előtér lesz előttük.Alapvetően ez az új Twillightnak készült, azért lightos.
Szerintem abban jó a film, hogy viszonylag hű marad a könyvhöz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest