-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
It Comes at Night 3/10
Újabb semmiről sem szóló, dögunalmas "It"-el kezdődő kamuhorror az It Follows után. Reméljük a Stephen King-féle It ma megtöri ezt a trendet, és tényleg nagyot fog szólni.
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
-
Wonder Woman (2017)
Az elején jól elvoltam, megadtam volna rá 6 pontot, mert szórakoztató popcorn-mozi, bolond főszereplővel. De aztán olyan középszerű unalmas lett az egész. Pedig már épp megbékéltem képregényfilmekkel, főleg a Logan miatt, ami nálam top. De ez a film olyan egyszerű, mint egy faék. Rengeteg baki és lyuk van benne, ami rettentő illúzióromboló és hülyének nézi az embert. Mivel végig tudtam nézni, ezért kap 5/10-et, de ez csak a jóindulatom jele.
#értékelés
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
Hostiles trailer. Bale és Pike (istennő) miatt egyértelműen várós, de nagyon remélem, hogy nem az lesz az üzenete, hogy „lám, az ellenség is ember, és tisztelni-becsülni kell, mert esetleg még egyenlőbb és nagyszerűbb is lehet, mint mi vagyunk”, mert akkor egyszerűen kiégek. Jó lenne valami olyasmi hangulatú cucc, mint a Jesse James meggyilkolása…, a Félszemű, vagy a A kelletlen útitárs (a régi nagyokat meg sem említem, azokhoz úgysem tud felérni semmi), nem pedig valami manapság divatos Django vagy Aljas Nyolcas-féle foshalom.
-
emiki6
veterán
válasz Mik76 #103559 üzenetére
Uhh, most eszembe jutott az a gitár, ami korabeli volt és a filmben, a jelenet hevében szétverték. Képzelem mit érezhetett abban a pillanatban a gitár tulaja...
Szerintem remek film volt btw.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Igen, azaz. Most mikor eszembe jutott még jobban sokkolt, mint mikor olvastam.
Brownus: na az említett jelenet tuti belekerült a filmbe.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Viszlát
addikt
válasz Fitzgerald #103537 üzenetére
8-10 éves filmről van szó, ha részletes elemzésre vágysz akkor azzal nem tudok szolgálni. De az beszédes, hogy itt töröm a fejem néhány perce, de csak annyira emlékszem a filmből, hogy Heath Ledger jól nyomta. Az átlagos filmekre jellemző, hogy néhány momentum megragad bennem de ennyi, nincs ingerenciám újranézni. A TDKR-ből már több minden megmaradt, bár nem pozitívan, csak mindig elkap a kínos röhögés ha felidézek egy-két jelenetet.
Ellenpólusként: a Heat-ből a mai napig tudom idézni az ominózus párbeszédet, igaz nem is egyszer láttam, sőt, most, hogy így beszéltünk róla, ideje lenne újranézni.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
brownus
veterán
-
cyberkind
félisten
Christian Bale csak hobbiból hízott meg, vagy csak bekamuzta egy régebbi filmnél, hogy azért nem vállalja a főszerepet mert ilyen korban veszélyes már ez a dolog?
-
nagyúr
válasz cyberkind #103569 üzenetére
Lehet mégis volt az a pénz vagy szerep, amiért vállalja... hobbiból biztos nem.
Bár ugye az sem mindegy mennyire kellett volna elhínia... lehet most csak egy "picit" ahhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Viszlát #103566 üzenetére
Vegre egy ember aki nincs oda azert a filmert rajtam kivul.
Bar nekem foleg az volt a bajom vele, hogy hulyenek nezett es legalabb haromnegyed orat (lehetoseg szerint a parbeszedekbol) ki kellett volna vagni belole. Azt hiszem egyszer el is aludtam rajta, ami azert komoly feature.
Vegiggondolva: A vizualisan nem volt tul otletgazdag, a narrativaja meg toksemmilyen volt, engem meg jellemzoen ezekkel lehet levenni a labamrol. Csak azert mert kepregenyfilm pedig nem szoktam lejjebb vinni a skalat, ld ott az Oldboy ami szinten kepregeny volt elso formaban.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Blade Runner (1982) Edward Olmos
rákerestem, mégnemmótvá, de ha mégis, akkorbocs
-
Tibiajax
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz proci985 #103573 üzenetére
Nahát, miket nem írsz te hallod, hol voltál amikor egyedül kaptam az ekézést miatta?
Tibi: úgy-úgy. Kicsit szégyellem is magam, hogy nem jutott eszembe előbb, bő egy hónapja, hogy összeraktam az új rendszert és nekiálltam újranézni régi kedvenceket, de ez eddig kimaradt. Nademajdmost!
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
sixpak
nagyúr
válasz Tibiajax #103575 üzenetére
Én is megkerestem a dvd-t a minap, nagyon jó film.
Biztos sokan emlékeznek rá a dvd-zés hajnalán nem full plasztik tokban jöttek a filmek, hanem papír a front oldal, csak a szélein van műanyag keret, de úgyanúgy könyvszerűen nyitható,
ez is ilyen, meg egy rakat filmem még.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Tibiajax
nagyúr
válasz sixpak #103580 üzenetére
de nem az volt egyébként az első-féle dvd tok.. a legelső diszkek -amiket ugye még csak virinben láthattunk mi is kirakva annak idején- olyan tokban voltak, mint a cd-k, csak magasabban. volt valami neve a toknak, bele is volt gravírozva belülről emlékszem, de istenemre nem jut eszembe. sőt, a neten sem találok képet róluk
na itt van, ez volt az[link]
ja, vettem is 4 lemezt akkor amikor megjelentek, valami 24ezret hagytam ott Csabán az univerzálban.. xd godzilla, az ördögűző, a kegyetlen játékok meg még egy valami volt. talán a feet of flames[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Viszlát #103579 üzenetére
szerintem mondtam en itt is, vagy legalabbis a geekzen.
sixpak: azok a korai warner filmek jellemzoen, jobb esetben kitoltik a DVD5ot de jellemzoen szornyu a masteruk sajnos. erre gondolsz gondolom, nekem pl az Eastwicki boszorkanyok es az Animatrix van meg ilyen formaban.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
devil-k
nagyúr
Az
It (2017)7.5/10
Valahogy így kellene kinézni majdnem minden Stephen King filmnek. Hangulatilag eltalálta azt a miliőt, amit a régi, az 1990-es verzió adott, de mégis hagyott bennem egy kis űrt a film. Jó volt, élveztem, a karakterek is majdnem 100%-ig hozták az "elvárásomat", de mégis valami hiányzott belőle. Mike Hanlon karakterét nem tudták teljes egészében integrálni a történetben, viszont Ben Hanscom pont az, akinek lennie kell, zseniális srácot találtak. Nem egy bugyuta horror, hanem egy összetett gyerekkori rémálom az egész. Azt írták sok helyen, hogy a második részben nagyon hangsúlyt feketnek Pennywise szerepére, történetére. Tiszta szívemből remélem, hogy így lesz, hogy kikerekítik a történetet egy nagyon hosszú és még félelmetesebb rémálommá. Pennywise "feltűnései" ötletesek és valóban megrázóak, Bill Skarsgård alapos munkát végzett. Annyit sajnálok, hogy a mellékszálakat, a gyerekek történeteit nem fejtette kis jobban a rendező, pedig elkezdte kapargatni a felszínt... Viszont volt egy-két pillanat, jó pár hosszú perc, amikor nagyon vontatottnak éreztem az egészet és alig vártam, hogy vége legyen..
El tudnék képzelni egy rendezői változatot... mondjuk +30 perccel.
#értékelés
- mozi bolondéria -
-
Pitterix
őstag
válasz devil-k #103583 üzenetére
Khm, én úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy annyira azért nem voltam kíváncsi rá. De feleségem nagyon el akart menni rá. A régit láttam és az elment, a könyvet nem olvastam, de a film után valahogy nem is igazán érdekel.
Nekem a legjobb rész a filmben a végén lévő gyepa volt, no meg Ricsi marhaságai.
Mellettem a srác, meg a csaja majd besz*rtak párszor, én meg úgy éreztem, mintha kellemes családi mozit néznék disznóöléssel.
Az jó volt, tetszett, ahogy megcsinálták az átalakulásait, Georgie aranyos volt, de a szinkronja valami förtelem.
Még egyszer nem nézném meg.7\10 #értékelés
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
emiki6
veterán
Ha már King, lehet érdemes ránéznetek a Gerald's game-re, nemtom ki jött e már (és vótemá), netflixes.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Pitterix #103587 üzenetére
Igazából... ez egy kellemes nosztalgikus érzés. Aki olvasta annak idején a könyvet (ami cirka 1.200 oldal) és még előtte nem olvasott SK-t, az hamar beleszeretett a műfajba. Nálam ugyanígy volt anno. Pont ez tetszik ebben az SK műben, hogy nem egy tipikus horror, nem csak egy "mészárlást" hivatott bemutatni, hanem jó alaposan végigjárja a szereplők életét és minden mozzanatot próbál az olvasó elé tárni. Elég sok SK filmet csináltak már, de azoknak a javarészt bukás lett a vége. Ezért is írtam azt, hogyha legalább ilyenre sikerült volna a többi bukott darab, akkor itt figyelne a gyűjteményeben egy külön HDD a SK filmekre.
- mozi bolondéria -
-
Pitterix
őstag
válasz devil-k #103590 üzenetére
Olvastam tőle sok könyvet és láttam sok filmet. Mind közül talán ez a legjobb adaptáció.
A Mobilhoz fűztem nagy reményeket, no meg a Setét toronyhoz, de ahogy néztem a kritikákat (amikre sok esetben nem hallgatok), nem mertem bevállalni egyiket sem. De mi késik, az nem jön meg időben."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Sir Pocok
őstag
IT - 2017 8/10
Összeségében elégedett vagyok, egy kicsit lehetett volna keményebb is. Érdemes megnézni biztos.
#értékelés
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
rii
nagyúr
sziasztok
volt 1986-os kincses sziget, és utána sci-fi sítették, kincses bolygó néven
de még a google-el se találom, csak az animációst.
milyen néven lehetne megtalálni?-.-.-.-.-.-
illetve volt régebben egy kalózos film, amiben a hajósinas megsebesül, és le kell vágni a kezét ... nem tudja valaki, annak mi lehetett a címe?
előre is köszönöm
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Pitterix
őstag
Én csak ezt találtam:
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
emiki6
veterán
Kincses sziget az űrben?
"A Kincses sziget az űrben 1987-ben készült színes, olasz-német film. Robert Louis Stevenson A kincses sziget című regényének sci-fi átirata, mely Olaszországban készült és maga a történet is onnan indul."
Beírtam, hogy treasure island sci fi, ezt dobta..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest