- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagle16
addikt
válasz Mik76 #103249 üzenetére
A könyv teljesen más, a filmmel lényegében annyi egyezés van, hogy mindkettőben zombik vannak.
Nekem nagyon tetszett, szerintem érdemes elolvasni. Ezt úgy mondom, hogy a film kb. nekem is annyira tetszett, mint neked. Jó lenne ha készülne belőle valami, ami hasonlít is a könyvre.[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
atike
nagyúr
Tűnj el!
Get OutSzámomra meglepően jó film lett. Nem ültem le nagy elvárásokkal elé - lehet ez is segített. Néhol kicsit lassúnak tűnt így utólag, de úgy volt rendben. A sztori ahogy kibontakozott az valami félelmetesen jó.... Lehetett ott gondolkodni a poénon a csavaron, de a végére, amikor kiderül hogy mi van és miért azért rendesen ütött. A színészek is teljesen rendben voltak. Nekem ez az egyik idei meglepetésfilm eddig. Ajánlom!
8/10
#értékelés[ Módosította: Viszlát ]
-
madgie
titán
Ez egy jó film, tényleg jó. Röviden ennyi
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
What Happened to Monday / Mi történt Hétfővel?
Volt egy kis időm netflixezni, és megnéztem ezt is... és azt kell mondanom kellemes csalódás lett. Nem világmegváltó film, de jól szórakoztatott. Kellően akciós és a színészek is jól hozzák a szerepeket, hitelesnek érződik. Noomi 7 karaktert hoz meglepően jól megcsinálva...
A feldolgozott téma meg igencsak komoly és mély... gondolom ez a film is amolyan vitaindító lenne. Tényleg durva belegondolni amúgy...7/10-re értékelem és ajánlom megnézésre.
A másik meg amit régóta terveztem, csak eddig nem jutott rá idő a Spectral. Nos ez már nem annyira jó, de még éppen az élvezhetőség határán van... főleg a vége miatt gyenge amúgy... az nagyon gyenge lett a megoldással meg mindennel együtt. Nem tudom hogy lett volna jobb, vagy legalább egy picit hihetőbb... de nem így.
Amugy a színészek jók, a sztori végének kivitelezésén kívül egyéb problémát nem tudnék felhozni neki. Ahogy mások is írták Budapestből is egész jó romos várost hoztak ki.Egyszer azért ajánlom megnézni ezt is, de nem mint prioritást (ahogy nekem sem volt az).
6/10-et megkapja tőlem.A Baywatch-t is letudtam, de ez tényleg ultragáz film lett... kb mindenki beleszart olyan érzésem volt végig.
Színészeken is picit érződött, hogy "legyünk már túl rajta" üzemmódban vannak. Bár kicsit a film is próbált ezen a leszarom vonalon mozogni, nekem úgy tűnt. A viccek is tényleg gyengék. Meh... 4/10 kap jóindulatból...#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
WayneGace
őstag
Beasts of No Nation
A műfaj kedvelőinek ajánlom. Nem olyan háborús film, ami után az effekteket kiemelése az elsődleges. Eltérőbb, mint klasszikus hollywoodi ábrázolás. "Mocskosabbnak" érzem, hiába nincs olyan jelenet benne, mint például Hacksaw Ridge-ben a bombázás után.
#értékelés
BestSecret invitációt privátban adok.
-
Gery9112
őstag
válasz WayneGace #103255 üzenetére
Nagyon jó film szóval + 1. Kicsit el is szomorított a filmet a nézve az afrikai helyzetet leszámítva, hogy pont ekkor volt az Oscarnál a botrány, hogy néger színész nem érvényesülhet....de egyik néger színész se említette meg Idris Elba nevét, aki eszméletlen alakítást nyújtott ebben a filmben és méltán megérdemelte volna a szobrot.
PSN: KGery91 | https://psnprofiles.com/KGery91 | Origin: G3ry_HUN | BNet: Gery#2832
-
k-adi
nagyúr
Sokkal több mint testőr (2017)
The Hitman's BodyguardAzt adja amit várunk tőle, és szerencsére a lazaság, humor is a helyén van. Nem a legjobb, de egyszer érdemes megnézni.
-
emiki6
veterán
válasz marilllyo #103260 üzenetére
B kategóriás író + B kategóriás rendező, hááát...
Btw azt hallottam, hogy aki otthon akarja megnézni, már megteheti...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Én még nem láttam a filmet, de talán érdekes lehet nektek:
"Harmincnégy év után vette le műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak rasszizmusa miatt."
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
oriic
HÁZIGAZDA
Schwarzenegger egy jó kis komédiában?
Live-Die-Respawn
-
gyuromoj
veterán
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
De4d
őstag
Helló!
Egy magyar film címét keresném, a "közel" múltból. Olyan 2-3 éves lehet, de egyszerűen nem találom semmilyen listán.
Moziba is ment, amit még úgy tudnék mondani róla, az annyi amennyi az előzetesében volt.
Ha minden igaz testvérpár volt benne, az előzetesben egy ilyesmi párbeszéd zajlott.
Most mihez kezdünk? (fiatalabb)
Nem tudom (idősebb-cigizve) Talán az egész jelenet egy kocsiban volt.
Valami miatt menekülniük kellett.
Krimi thriller lehet a műfaja.Minden jó, ha a vége jó!
-
warcat
veterán
EA: It's in the crate!
-
aktív tag
Tegnap este megnéztem a T2 3D-t. (Corvin mozi, Korda terem)
Magát a filmet nem szeretném értékelni, mivel sokunk gyerekkorának egyik klasszikusáról van szó, mindenki tudja hogy hol a helye a filmtörténelemben.
A kép 10/10 volt számomra, (új 4k transzfert kapott + azon kevés filmek közé tartozik ahol a 3D-nek volt értelme, Cameronnál ugyanolyan ez mint Nolan-nél az IMAX kamera használata, látszott hogy nem csak dísznek volt)
A hang nálam 9/10 mivel némelyik jelenetnél "eltompult" a szinkron (mikor pl.: bemenekülnek a garázsba) és ez néha nagyon picit kizökkentett.
A motorhangok és a fegyverlövések nagyon jók voltak. (a motort kb. kerestem a teremben )
A film elején és végén is ment a taps a közönségtől.
A film után levetítettek egy 24 perces Berlin-i Filmfesztiválkor (ott volt februárban a premier) készült interjút Cameronnal. (magyar feliratos volt, a Corvin mozi vezetője a film előtt bejött, és elmondta hogy ez le lesz vetítve, akit érdekel maradjon)
Mondanom sem kell hogy a terem kb. tele volt. (és a közönség is megadta a tiszteletet a filmnek, nem volt telefonnyomkodás stb.)
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Fitzgerald
veterán
Exorcist: The Beginning 8/10
Ez egy nagyon-nagyon alulértékelt horror. Még moziban láttam először 13 éve, most újra megjött hozzá a kedvem.
Az eredeti Ördögűzőnek nyilván nem ér a nyomába, de ez egy tök tisztességes előzményfilm lett.
Az eredeti filmben megismert Merrin atya első találkozását mutatja be az Ördöggel.
Megvan a jó szereplőgárda, megvan a jó prequel sztori, megvan a klasszikus Exorcist-hangulat, jó a zene, a dramaturgia. Az Ördög ugyanolyan prosztó és elvetemült, mint az eredetiben, viszont jóval kevesebbet szerepel. Ami kifejezetten jó dolog, mert ettől még félelmetesebb lesz a karaktere, amikor megjelenik.
Ami szar az a CGI, de az meg ki a ferde phaszt érdekel egy ilyen filmben.
Mindez egy 5.1-es score-ra volt elegendő IMDB-n (na ezért érdemes fenntartásokkal kezelni azt az oldalt).
Aki ezt megnézi, az viszont nézze meg a Dominion-t is, mert úgy lesz teljes a kép.
Két előzményfilm készült annak idején (a Dominion meg ez), de a stúdió akkoriban a Beginning-ben látott több fantáziát, azt küldték a mozikba először.
Nekem ez sokkal jobban tetszett, mint a Dominion.#értékelés
-
atike
nagyúr
Ezek igaziak? Mármint ez komoly....?
Pókember Hazatérés kínai plakátok, index.hu-s galéria.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Tibiajax #103284 üzenetére
van egy 11 hónapos kölykünk, tudod nincs idő most ilyen csacskaságokra mint mozi. bújnak ki a gyerek fogai, meg nyár is van, nem tudunk bébiszittert keríteni... majd ősz-tél és írok
ellenben előfizettem a prime-ra is :d, ha elaludt marci akkor legyen miből válogatni
-
mark!
őstag
Death Note 2017
nagyon féltem tőle hogy szar lesz, de egész jól sikerült. imdb-n nagyon le lett húzva, (4,7) de attól azért sokkal jobb.
vegyesek az érzéseim, a 2006-os live action-től jobb is meg nem is. az animét egyenesen rühellem, attól sokkal jobban lekötött, ezért kap annyi pontot, amennyit. (enélkül olyan 6/10) lehet hogy egy téli estén majd újranézem, fene se tudja.
8/10
#értékelés[ Módosította: Viszlát ]
>
-
aktív tag
válasz lionshamlet #103281 üzenetére
Van térérzet, már az elején is éreztem a jövőben zajló csatánál.
Bár hozzá kell tennem, életemben két filmet láttam 3D-ben: ezt és az Avatart.
Egyébként ők csinálták a 3D konverziót: Stereo D
Cameron jelenetenként hagyta jóvá a konverzió elkészültét. (az interjúban ezt nyilatkozta)
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
hoffman_
nagyúr
Ghost in the Shell (2017)
1080p engdubjómagam nagyon kedvelem az anime műfajt (és úgy egész Japánt, ehh). egyszer már dióhéjban kifejtettem, hogy ez valószínűleg nagyon harmatos lesz a GitS '95 eredeti rajzolt verziója után. akiben van annyi, hogy egy komoly animében nem mesét lát, annak nem kell magyaráznom, aki zsigerből el se indítaná, annak meg minek szajkózzam. a látvány közepes volt, Scarlettet én szeretem, de ez gyengusz volt. szódával, unalmas estén azért belefér.
persze én bajom, nem vagyok hajlandó 3 órás filmet belökni, vagy olyat, amire figyelni kell, meh.
Betty Blue (1986)
hundubfilmklub matéria volt megint. kicsit húztam a számat, mivel a Chinatown volt még ringben és azt akartam. 6 emberből egyedüliként, szóval Betty. arra ezek után közel s távol nem számoltam, hogy ez egy nagyon jó film. csapongott az érzelmekben, akárcsak Betty, szerintem nem feltétlenül egyszerű lezárással és gondolatokkal. a karakterek engem megvettek, mellékágon is, de a Zorg - Betti kettős baromi jól működő kombó volt. helyenként kicsit megült, rendezői 3 órást néztük, de ez biza tetszett.
#értékelés
Tibi:
ez komoly? 2017 július 25? my man...
Viszlát:
épp pár napja mondtam le a Netflix előfizum. hónapokig fizettem úgy, hogy be se nyomtam... most az új lakásban se sűrűn. a párom rendesen ráfüggött, pont 1-2 héttel azután, hogy elindítottam a lemondást. a kettő független volt egymástól, szomorúan szembesült vele, hogy tegnaptól nincs. gondolkodom rajta, hogy visszapattintom, de itthon egyszerűen karcsú. vannak jó filmek, tényleg. még azt is megkockáztatom, hogy sok. ellenben nem frissül a kínálat, ezt vettem észre leginkább talán. javulni mondjuk sokat javult a kezdetekhez képest. a koncepciót én pártolom, havi súlyos-súlyos ezreseket is megérne egy rétegnek szerintem (nekem is mondjuk), ha premierfilmeket otthon tudnék kezdeni...
(szerk.: folyamatosan olvasok közben. láttam, hogy a kínálatra ellenérvelted a beugrót havonta. ez viszont jogos érv. persze a fejlődését tartsa csak meg, valahol meglesz a metszet nekem is)
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
madgie
titán
Wonder Woman: Gadot békat (főleg a beszéde), sztori vótmá, szídzsiáj ennyiből jajjnemár.
Nem olyan rossz ez, csak az olvasottak alapján többet vártam. Egy hét múlva már arra sem fogok emlékezni, miről szólt. Kérem a következőt.
#értékelés
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #103291 üzenetére
jajlemaradt.
Covenant, ezen mit ragozzak. emlékszem, hogy nem olyan rég láttam a '81-est Ripley-vel és mennyire oda meg vissza voltam 30 év után, első nézésnél. ezt még most is élmény volt végigülni. hát még ha akkor láthattam volna mozipremieren, jesszus. nos, a Prometheus és Covenant ezt lesajnálja, ahogy kell. feszegetik a Jockey-kat itt-ott, szóval megnézem, de átlagolva a végeredmény....
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz sixpak #103294 üzenetére
rutinból gépeltem. valami nagyon hülye rutinból... thx!
Watchment két napja kezdtem el nézni újra a párommal, de 15 percig sem bírta, kénytelen voltam feladni. messze a legjobb a mai napig pedig. Marvelt bezzeg szereti :d
-
Bad Pritt
félisten
Nem is tudom, mit mondjak... jó volt? Másfél órányi nyers világvége hangulat, amiben a The Last of Us-tól kezdve a The Road-on át egészen a régi ház az erdő mélyén jellegű trancsírozós filmekig minden benne van. Élvezetesnek nem mondanám, de mindenképpen olyan "élmény", amit sajnáltam volna, ha kihagyok, de el tudom képzelni, hogy mások nem fogják ugyanezt érezni a film megtekintése után.
Nem olyan explicit amúgy, mint a fent említett kettő, vagy akármelyik ismertebb posztapokaliptikus sztori, hisz el vagyunk zárva mindentől, összesen nincs 10 ember a filmben, még kevesebbnek van egyáltalán szövege, gyakorlatilag csak az erdő egy szeletét és a házat látjuk, nem tudjuk meg, mi történt, teljesen a szereplők tudására kell hagyatkoznunk és ez egy idő után félelmetessé válik: nem hogy válaszokat nem kapunk, de igazából még kérdéseket sem, hisz ők sem teszik fel azokat a kérdéseket, amik minden ilyen film velejárói.
Ez valami egészen elképesztő módon koncentrálttá teszi a történetet, mert csak azzal tudunk foglalkozni, amit látunk és hallunk, ez pedig hatalmas terhet akaszt a színészek nyakába.
Carmen Ejogo és Joel Edgerton csuklóból hozzák a szerepüket, utóbbi egyértelműen a hátán viszi a produkciót egészen sok helyen, olyan szomorúan szenvedő arca van alapból a csávónak, ami tökéletessé teszi egy ilyen szerepre (és ezután tuti, hogy simán befutó lenne Joel szerepére, ha a Sony valaha Last of Us filmet szeretne csinálni).
A film nyeresessége nem éri el a The Road szintjét (szerencsére), de azért vannak olyan pillanatai, amiknél erősen kamilláztam és szerencsére a rendező ügyesen megérezte, hogy mit mutathat és mit kell csak sejtetni, pont ezért üt talán még jobban pár jelenet.
A film vége pedig, azok az utolsó, kegyetlen, hangtalan képkockák akkor ütnek igazán, ha belegondolunk mindabba, ami a másfél óra alatt történt, hogy honnan és hogyan jutottunk el idáig. Nem hiszem, hogy valaha újra fogom nézni, de elfelejteni is nehéz lesz. Az pedig szerintem már most kijelenthető, hogy ez az év abszolút a thriller/horrorok éve, annyi minőségi film jön ki a zsánerekben, csak győzzük nézni őket.#értékelés
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest