- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #40902 üzenetére
Nem nagy elvárás, csak azon csodálkozom hogy ezen csodálkozol.
Hiszen azt eddig is tudtuk, hogy nincs HD hang. Korábban BayTrail-en sem volt aztán egy új driverrel megoldották, reméljük itt is ez lesz.
Amit nem tudtunk az az hogy a 3D megy-e, ez volt most a teszt lényege s mint kiderült nincs vele gond.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cinemazealot
addikt
válasz radi8tor #40902 üzenetére
Alapvetően nem válasznak szánom a hozzászólást, inkább ennek kapcsán kérdezném azokat, akik már próbálták: egyszerű földi halandó, egy átlagos lakásban, hétköznapi eszközökkel milyen eséllyel hallaná ki a HD hangot a "hagyományos" 48 kHz/16 bit-hez képest? És most nem arra gondolok, akinek földalatti bunkerbe épített süketszobában van kialakítva a stúdiója a millás hangtechnikával, egyébként pedig zeneszerzőként/szupernovapukkanástfülelőcsillagászként éli életét.
Nem szeretnék szópárbajt kirobbantani, de tényleg érdekelne, hogy mennyire van ez túlhájpolva vagy tényleg hallani a különbséget hétköznapi körülmények között is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz cinemazealot #40907 üzenetére
Filmek HD hangja alatt Atmos-t értjük vagy valami mást?
⭐ Stella
-
cinemazealot
addikt
válasz radi8tor #40908 üzenetére
Tudtommal bármit, ami HD "felbontású", azaz 24 bites, és a mintavételi frekvencia legalább 96 vagy 192 kHz. A Dolby Atmos, úgy tudom, csak annyival tud többet a "hagyományos" mozi/házimozi hangzásnál, hogy hivatalosan max. 128 különböző hangcsatornát definiál (ezzel sokkal nagyobb térbeli lefedettséget képez egy 5.1, 7.1, 7.2, 9.2-es stb. hangrendszernél), de természetesen otthoni felhasználásnál ennek csak egy töredéke realizálható, és ott is csak valamilyen speckó tér-hangkódolással. A kettő tehát nem ugyanaz, de a gyakorlatban összefügghet.
Összehasonlításként a manapság mindennapos 5.1, 7.1 stb. Dolby Digital (EX), DTS stb. hangkódolások max. 48 kHz mintavételt és 16 bites felbontást alkalmaznak csatornánként (legalábbis én így tudom).
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Igyekszem olvasgatni a Házimozi topikot is..és ott azt írták, hogy bizonyos szint alatt nem vehető észre a "sima" és a HD hangok közötti különbség..de ez erősen rendszerfüggő (is)..
Janaboy
-
PuMbA
titán
Hétköznapi eszközökkel bőven elég a sima DTS és a sima Dolby Digital. Egyébként meg az összes filmet 24bit/48KHz-en "csinálják" és adják ki, ha megnézed a DTS-HD hangsávot az is ilyen lesz és a benne lévő alap DTS is A 96kHz már "pocséklásnak" számít.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
válasz canniball #40837 üzenetére
Én ezt elhiszem, de a kérdés ugye arra irányult, hogy induljon a kodi "magától". Na ehhez tényleg nem kell semmi külső program. Amúgy én ezeket a launchereket és egyebeket passzolom, teljesen homály vagyok velük kapcsolatban, hogy mire is jók, mi a fő céljuk stb. Max. ha nagyon nagy késztetést és kiváncsiságot érzek akkor majd egyszer utánna olvasok ezeknek is.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
A hetvegen talaltam par videot amiket az asztali kodim csak tetemes mennyisegu frame droppal tud lejatszani. Tunetek koze tartozik a videok bizonyos reszeinel a kep szaggatasa es a dropped frame count utemes novekedese (1-2000 frame/resz es ha ujra jatszom a videot ugyanott jonnek elo a problemak). Ez kb 2-3 percenkent ismetlodo jelenseg, a koztes tartalom viszont hibamentes. Az eloadasban resztvevo eszkozok egy htpc + Sony Bravia fhd tv. A frissitesi frekvencia elteresere gyanakszom, bar fura hogy nem allando a drop es nem talaltam meg olyan beallitast amire erdemben valtozott volna a dolog (bar valoszinu csak rosszul probalkoztam). Raspberry + OSMC + PC monitor kombo hiba nelkul tudja ugyanezt igy a fajl hibajat kizarom.
Tudnatok tanacsot adni hogy mivel lenne erdemes probalkoznom?It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Filmezésre, max. fullhd felbontásig keresek htpc-t amit NASként is használnék. A keret 40-50k, ebből ki lehet hozni valamit? -
Patice
Topikgazda
válasz zenwalk #40920 üzenetére
(Imádom az ilyen kérdéseket... )
Tisztázzunk akkor pár részletet:
- Használt gépet akarsz venni, vagy magad szeretnéd összerakni?
- A PC mekkora legyen? (Hol lesz elhelyezve?)
- NAS-ként történő felhasználás alatt mit értesz? (Mert nagyon sok mindenre használható egy NAS...)
- Van-e már meg bármilyen harvder a géphez? (Ha nincs, akkor szvsz. felejtős a projekt ennyiből.)Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
zenwalk
senior tag
válasz canniball #40922 üzenetére
bocsi lemaradt, igen teljesen nulláról. igazából csak az állandó usb-re/cd-re való másolást váltaná ki és mivel úgy is windows alapú egy +hdd-vel akár nasként is üzemelhetne.
Patice
Új gépet szeretnék, minél kisebb annál jobb mivel tv mellett/alatt lenne. Nas alatt letöltést értettem+ a rajta lévő tartalmakat el tudjam érni a hálózaton.
Nincs semmi, mennyi lenne a minimum amennyiért össze lehetne rakni egy erre megfelelő gépet?[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz zenwalk #40924 üzenetére
Úgy látom árgépen a legolcsóbb lap most az ASRock Q1900B-ITX (kb. 20k). A többi nagyban függ attól, hogy milyen/mennyi memória, mekkora merevlemez és milyen ház amit szeretnél hozzá; ezeket nagyjából válogasd össze és kiderül mennyi az annyi.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Patice
Topikgazda
válasz zenwalk #40924 üzenetére
A kicsi házakba általában csak noti vinyókat lehet rakni, abból, meg jelenleg 2 TB a max. (van már 3 TB-os is, csak még nem igazán kapható), de nem tudom neked mekkora tárterület kell, én 1 TB-ra saccolok.
Kicsi házba mini-ITX méretű, integrált procis alaplap lesz jó leginkább, a költségek miatt, a rendszer lehet akár a vinyón is, de jobb lenne SSD-n, bár az plusz költség. RAM szvsz. 4 GB elég. Egy notivinyóval + max. egy SSD-vel elég alacsony lehetne a fogyasztás is, így nem kell túl nagy táp sem, egy ilyen konfigot elvisz egy legkisebb paneltáp vagy picoPSU + külső tápkocka kombináció.
Ha nulláról indulsz és ha még használt alkatrészeket is szedsz össze apróról, akkor is a 40-50-et duplázod majd a végére.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
sb
veterán
Tudom mert én szoktam ide belinkelgetni az adatlapot.
De ez nem azt jelenti, hogy nincs hivatalos támogatás, hanem hogy egy rakás szar az adatlap.Már ezt is leszedték, de évekig kint volt a saját InTru 3D leírásuk alatt.:
Q: Which Intel graphics support Intel® InTru™ 3D Technology?
A: Intel InTru 3D Technology is supported by the following products:
...
- Intel® Pentium™ & Celeron™ Processors with Intel® HD Graphics (formerly codenamed Bay Trail)
... -
zenwalk
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor a céljaimra elég az egyik legolcsóbb (20k körüli) integrált cpu-s lap is?
-
_Smooth
senior tag
válasz zenwalk #40920 üzenetére
A többiek által javasoltak mellé alternatívaként: [link]
A gép kicsi, a benne lévő hardver elegendő BD3D-re és HD audiot is támogat.
4GB RAM és 500GB HDD van az árban. Ha a merevlemez kevés (lesz), akkor vagy cseréled benne (akár később), vagy bővíted egy USB3-as külső merevlemezzel.
De indulásnak talán jó lehet, még ha kevésbé is fér most bele az általad megszabott keretbe, ellenben pár használt vassal.
Azokkal szemben +előny, hogy a táp házon kívül van (és annak sincs extra zaja).Illetve még egy fontos kérdés/szempont, ami nem merült fel, ha jól látom.
Mire akarod kötni? A TV, mint megjelenítő, rendben. De a hangot is oda akarod kiküldeni? Vagy van valamilyen hangfalszett/házimozi rendszer is? (HDMI bemenet van-e az erősítőn - amennyiben van erősítő).[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
tlaci72
tag
Patice
Abba a MS-TECH CI-70 házba nem lehet belevarázsolni egy ssd-t és egy 2,5 HDD-t is? Nekem is nagyon tetszik az a ház de mindenképpen szeretném a rendszert SSD-re és plusz egy 2,5 HDD-t is bele.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz tlaci72 #40936 üzenetére
Nekem most két SSD lakik benne. Egyik az alaplapra integrált foglalatban lakik (mSATA), a másik az egyetlen 2,5-es helyen.
Giga B85 Phoenix lap.
mSATA-s lapokkal megoldható a dolog.
(#40937) Oszilaci:
Igen, Win nélkül van ingyen szoftver, kérdés akar-e/tud-e ilyesmivel kezdeni valamit.
Szvsz. én alap gépnél sem bíznék 10-15 ezres házakban, amikben már a táp is benne van. A tápos házak a normálisabb fajtából 20-30 között kezdődnek.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Oszilaci
senior tag
válasz Patice #40938 üzenetére
az asztali gépemben nekem is 50eft-os 650W táp figyel meg a ház is kb ugyan ennyi ,de HTPC-nek amivel csak filmeket nézek szerintem bőven elég míg i3 (S) mellé egy ilyen házikó egy jobb kockatáppal igaz ez 3000ft és benne a paneltáp +6000ft volt a kockatáp hozzá
-
Janaboy
veterán
Ez draga?
[link]Janaboy
-
tlaci72
tag
válasz Patice #40938 üzenetére
Nálam akkor ez kizárt mert mindenképpen maradok az N3150-nél, a te alaplapoddal plusz proci már nagyon túllépnék a kereten.. már így is túl vagyok azon amit rászántam Csak azt hittem, hogy van akkora hely benne, h belevarázsoljak egy SSD-t a 2,5 HDD mellé. Ezek szerint nagyobb házat kell nézzek Köszi!
-
borsodiv
csendes újonc
Sziasztok!
Legjobb képminőség elérése érdekében melyik a jobb választás HTPC-be?
Komoly alaplap videó kártya nélkül(ill.saját),vagy alsó,ill.középkategóriás alaplap külön videókártyával?
Gondolom utóbbi.Tudnátok ajánlani mindkét verzióra tippet?
ATX méret mehet.
Lehetőleg Gigabyte termékek közül,de más alternatívát is meghallgatok.
Többen ajánlják az AMD procikat HTPC.be,úgyhogy inkább olyan foglalattal. -
hunaqua
addikt
válasz tlaci72 #40945 üzenetére
Itt vannak jó cuccok (házak)!
http://www.aliexpress.com/store/109426?spm=2114.01010208.3.22.6wLMAp
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs