- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dee Dee
tag
Sziasztok!
ROG Strix Evolve gari lejárta után rögtön elkezdte a duplakikk és a pillanatra eleresztés művészetét. (A szokásos kamu ellenére: "Tartós, 50 millió kattintásnyi élettartamú kapcsolók
Az egérgombok és a kapcsolók — különösen a gamer egéren lévő kapcsolók — vannak kitéve a legnagyobb terhelésnek. Kiváló minőségű Omron egérkapcsolókkal gyártott, legalább 50 millió kattintásnyi élettartammal bíró, ROG Strix Evolve egér garantáltan sokáig kitart.")
Van konszenzusosan bevált javasolt mikrokapcsoló csere alany? Omron D2F-01F? Kailh beszerzésből lett valami?
Köszi! -
Dee Dee
tag
Ha jól látom, akkor a Kailh viszont pont passzol a helyére. Ez esetben az az egyszerűbb, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Dee Dee
tag
A cél az volna, hogy minél ritkábban romoljon el (ne kelljen megbontani).
Ha jól olvasom, akkor ugyan olyat bele rakni (D2FC-F-K) nem jó ötlet, mert gyakran romlanak. Az Omron D2F-01F kicsit más méretű, de még az is lehet van elfekvőben itthon, másik egérbe már raktam olyat. A GM 4.0-ról olvastam egész jókat, és nem tűnik olyan vészesnek az ára, 3-5$ két db alin. (Meg kiváncsi is vagyok rá )
Egér szinten egyébként balkezes lévén eléggé korlátolt vagyok, hiába egy hulladék a strix evolve, ez áll kézre. -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Adott egy Hama MW-300 bluetooth egér céges gépen.
Egy ideje azt tapasztalom hogy hiába görgeted lefelé az egeret össze vissza görget.
Mi lehet a gond?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Dee Dee
tag
Lehet félre értelek, de minek pöcköt cserélni? Adatlap alapján én úgy néztem h teljesen azonosak a méretei az egérben lévő omron D2FC-F-K -vel. A gm 4.0 és gm 8.0-nak is.
Min mennyiség alatt a Kailh Official Store-t mondod?Egyébként ha valakinek lenne eladó, ne tarts magában
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Van egy Steelseries Rival 100 am. Mikrokapcsolók voltak benne cserélve kb két éve, de utólag kiderült hogy anno nem is az volt a baja. (egy műanyag távtartó tört el, anno amit helyreraktam).
Mostanában fordul elő az a probléma, hogy windows alatt, olyan mintha kb 5 ből 1 szer dupla kattintást érkzékelne a bal gombon. Fizikailag csak egyet kattan. Játék közbe viszont ilyet még nem tapasztaltam.
Ez nagyon bosszantó, már átnéztem a beállításokat stb, de nem találtam erre vonatkozó rossz beállíást.
Kihúztam, bedugtam a csatlakozót, de nincs javulás.
Fizikailag lenne valami baja?Nem tudom mit csnáljak vele.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Zaied
addikt
válasz Dee Dee #5863 üzenetére
Szerintem elnézted a rajzot és nem adtad hozzá a "karikás részt". Az japán omron OP az inkább 7mm és olyan 7,1-7,2 a FP ami neked kell, ez a nem lenyomott állapot.
A kailh-k OP 6,9 FP 7,35, az én mérésem szerint inkább 7,2-höz(amiket gyorsan lemértem mind annyi) van ez is közelebb, de ugye van tűréshatár megadva mindkettőnél.
A Omron D2FC-F-K ugyan ezekkel az adatokkal szerepel elvileg, de tapasztalatból mondom hogy nem szokott jó lenni, kisebb egy nagyon picit(van ahol árulnak hozzá "magasítót" a kapcsolóval együtt az azért van). Van olyan egér hogy kicseréled és a ház engedi hogy elférjen, de többször van az hogy nem(amik nálam vannak olyan 1mm el kisebbek a japán omronnál, héten javítottam egy venator ott pont így jártam). Erre azért készülj föl és ne lepődj meg.
Viszont hamar kiderülne ha lemérnéd hogy a tied mekkora[ Szerkesztve ]
-
Dee Dee
tag
Köszi a türelmet. Igen, most nézem h a japán rajzon nem ugyan úgy van számítva az OP. Egy nálam lévő megnyúzott japánt le is mértem, annyi amennyit mondasz.
Az egéren lévőt nem igazán tudtam pontosan mérni, mert a nyákon van és a tolómérőm is elég öregecske. Egymás mellé téve viszont tényleg látszik hogy a pöcök magasabb. Szóval asszem értem, 1 mm-rel magasabban lenne a japánnal. Ránézésre nem okozna gondot, mert elég laza az egér gombja. De ez nyilván utólag derül majd ki.
Ez esetben inkább az számít, hogy melyikhez milyen gyorsan tudok hozzá jutni -
looser
addikt
Sziasztok!
Egy Logitech M310 sok-sok év hibátlan működése után ma azt kezdte el csinálni, hogy bekapcsolás után néhány másodperccel lefagy. Ki-bekapcs után működik szintén néhány másodpercig, majd megáll a kurzor. A receivert áttettem másik usb portra, de a probléma nem szűnt meg. Az elem töltöttsége megfelelő. Valaki találkozott már ilyesmivel?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Atla
senior tag
Leírom kálváriám,hátha valaki hasonló cipőben jár!
Logitech G502 Hero , jobb egérgomb,önálló életre kelt egy év használat után.
Böngészés közben ,windows betöltése után közvetlen.Magától benyomódott,kb. percenként,pedig hozzá sem értem.
Megoldás. Logitech gaming software letöröl. Firmware frissítés az egeren,de nem a külön erre a célra letölthető szoftverrel,hanem undorító Logitech G-hub telepítése.majd ő magától felajánlja az új" belső vezérlő programot" az egérhez ami jelen esetben a 127.3.10. Na ezzel helyre áll a rend és béke honol az univerzumban.[ Szerkesztve ]
-
zlito11
csendes tag
Nekem olyan problémáma lenne, hogy nem találok olyan min 3000 DPI-os egeret, ami nem világít, vagy legalább teljesen kikapcsolható lenne a világítás használat közben, nem akarom minden filmnézésnél letakarni egy pólóval. Tud valaki olyan egeret normális, hagyományos alakja van , nem iciri piciri és nem rikít mint egy szivárvány ?
Köszönöm !
Örök hálaM.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Egy ideje az egerem (Asus GX860) adott irányba való görgőzése közben a weboldal/Windows intéző ablak/stb. ugrik egyet a másik irányba is.
Az imént szétszedtem, kapott egy kis sűrített levegőt, de nem hiszem, hogy ezzel megoldottam a problémát, ugyanakkor készítettem két képet, és elkezdtem nézegetni encodereket.Az encoder magassága a nyáktól ~18mm. A lábait nem mértem le, ami utólag hibának tűnik. Feliratot nem láttam a fém burkolaton.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy milyen - kompatibilis - alkatrészre érdemes cserélnem azt, ami ebben az egérben van (?)[ Szerkesztve ]
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Nyugis
senior tag
sziasztok!
van olyan kontkatja valakinek Bp-en aki steelseries rival 500 egérben tud mikrokapcsolót cserélni?
nem a hagyományos kapcsolok vannak benne. mindegy is, aki hozzáértő az úgy is tudni fogja miről van szó. -
Vanir
veterán
válasz jolti05 #5874 üzenetére
A nyák kezdetétől lyukközépig mérj, lehetőség szerint minél pontosabban. 1 mm-t lehet csalni, ha ügyesen hajtogatsz. Ránézésre 11 mm körül lehet a mérete. Attól függően, hogy mennyire akarsz taktilis görgőt, színek szerint vannak rendezve a TTC-nél és a Kailh-nél, ezekből van a legnagyobb kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Köszönöm szépen a válaszod.
A napokban ismét szét fogom szedni, és valahogy ügyesen lemérem (kiforrasztani nem szeretném még).
A kis lyukacskák a műanyagon jelölnek/jelentenek bármit is?
A taktilis görgő fogalmát még nem hallottam, de feltételezem, hogy azt jelenti, hogy mennyire érezhető/értékelhető görgőzés közben az "egy egységnyi elfordulás".A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
ShepardS
csendes tag
Sziasztok,
G603 egeremnek lett baja, a középső klikket nem érzékeli, pontosabban úgy érzékeli mintha mindig nyomva lenne. Azt tudtam hogy a görgő kritikus ennél a típusnál, de pont ilyenről nem olvastam. Egyik napról a másikra lett ilyen, pedig elég ritkán használtam azt a gombját. Más gépen sem működik. Mi lehet a baja? Még garanciális egyébként.. -
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Jó pár éves G400s-emen kellene görgőt cserélnem, illetve nagytakarítanom, de lehet, hogy a kopottas burkolat is megérne egy misét. Alin és eBay-en négy-ötezer forintokért látok ilyen generikus burkolatokat - valakinek esetleg van tapasztalata, hogy érdemes-e velük foglalkozni, vagy nagyon silányak?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Pár hete küldtem gariztatni a g403 Prodigy egerem, az összefoglalóban is olvasható görgős hiba jött elő nála. Gondoltam micsoda mák, hogy talán 2 héttel a gari lejárta előtt jött elő...
Megcsinálták, minden király, erre most hétvégén játszanék és az egérpad közepén amikor húzom az egeret horizontálisan akkor akad egyet...
Mivel mindig kb ugyan ott jön elő, gondoltam koszos az egérpad. Azonban semmit nem látni rajta, csak pár hónapos amúgy is, baromira vigyázok rá, amikor nem használom le is takarom, hogy ne legyen poros. (Kodiak pad XXL LIMITED)
Tudom az lenne a megoldás, hogy próbáljam ki egy másik egérpadon, de mivel mindegy, hogy az egérpad tetején, vagy az alján csinálom szerintem nem az egérpaddal van a gond. Valahogy elveszti a fonalat kb félúton az érzékelő. Vagy van egy láthatatlan 5 cm vastag függőleges sáv amin nem érzékel az egér valamiért...
Gondoltam kipróbálom egy másik egérpadon is, de sajna csak egy régi vacak van, amit munkára használok és baromi poros már (illetve méretben kb a negyede lehet). Itt nem jön elő a probléma, viszont nem is tudom olyan hosszan húzni. Nem tudom eldönteni, hogy az egérpaddal vagy az egérrel lehet a gond?
Tapasztalt valaki hasonlót?
Megnéztem az egér alját, az érzékelő nem poros, nincs rajta látható kosz. Figyeltem rá, hogy ne emeljem meg az egeret, ugyan olyan sebességgel, simán elhúzom a pad bal szélétől a jobbig és akad középen...
Mielőtt megírtam ezt, elolvastam az összefoglalót ahol írjátok, hogy próbáljam ki másik usb portban... elnézést, ez nem tudom hogy nem jutott eszembe, ezt még ma kipróbálom
[ Szerkesztve ]
-
vyrnwy_31
kezdő
Üdv!
A következő problémám lenne:
Pár napja vettem egy teljesen alap, kb. 4 ezer forintos Trust vezeték nélküli egeret.
Azonban feltűnt, hogy ha körülbelül ~10-15 percig nem mozdítom meg az egeret, akkor fogja magát és kikapcsol (elalszik a piros fény az alján és nem reagál mozgatásra).
Eközben maga a laptopom nem kapcsol ki, nem vált alvó módba, semmi nem történik ami az egérnek ezt a "döntését", hogy ő kikapcsoljon, indukálná.
Ha az on/off switch-csel kikapcsolom, várok 3-4 másodpercet, és visszakapcsolom, akkor újra bekapcsol (érdekes módon a 3-4 mp várakozás nélkül nem működik ez a megoldás.)
(Nem egy nagy dolog, de rohadt idegesítő minden alkalommal ezt a műveletet eljátszani, vagy pedig észben tartani hogy néhány percenként pöccintsem meg az egeret, akkor is ha csak megy a gép, de pl. mást csinálok.)Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Vagy ez normális egy vezeték nélküli egérnél és valami energy saving dolog, fogadjam el?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
laceszgamer
addikt
Az mitől lehet, hogy egér gondolt egyet és úgy viselkedett mintha kihúztam volna? Konkrétan jön az a pittyenés mint mikor csatlakoztatsz egy USB eszközt és Win felismeri, de ugye ilyen nem történt, csak nézelődtem netem.
Aztán még átgondolni sem volt idő, hogy mi ez, mozdítanám az egeret nem mozdul, nézem alul a led is kialudt, mintha kihúztam volna.
Lusta voltam elsőre kihúzni és vissza, ezért billentyűzettel, ami szintén USB-s benavigáltam és nyomtam egy újraindítást, akkor meg is javult.
Ez valami Win 10 sajátosság lehet, vagy hardveres gond?
Igazából friss lap van a gépben 2 hónapos, előzö konfignál is voltak néha ilyen furcsaságok, hogy néha kikapcsolt párhavonta egyszer, akkor még arra gondoltam biztos lap USB portjai gyengélkednek, egyrészt ezért is volt a csere.
Vagy lehet ez a Genius egerek sajátossága? Nem drága kategória, mivel átlagba fél-egy év alatt úgy is elkopik talpa stb, inkább ilyeneket veszek.Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
RWD
tag
Sziasztok.
Van egy RX250 Logitech egerem, nem mai csibe, de nagyon szeretem. Mindenével elégedett vagyok. Másik irodába kellett egeret vennem, ph ajánlásra G102 Logit vettem. Teljesen okés a dög, szépen működik, szeretem (szeretném).
Annyi a gondom vele, hogy hiába állítom 1000dpi-re a G102 érzékenységét, nem ugyanúgy viselkedik mint az 1000dpi-s RX250. Tudni kell, hogy az RX250 kurzorsebessége alapbeállításon fut, egyedül a mutató pontosság korrekció (gyorsítás? - "enhance pointer precision") van bekapcsolva, így komfortos használni. Valahogy meg tudom varázsolni a G102-t is ilyen beállításokra? A Logitech proflkezelőben nincs ilyen kapcsoló, ha pedig a windowsos setupban állítom be neki, nem azt a viselkedést hozza amit az RX.
Láttatok már ilyet? Köszi!
(Tudom hogy nem jó dolog csuklóból egerezni, de nekem így kényelmes egyszerűen). -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy Logitech G403 egeret használok 3 éve, és mostanában a görgője kezd gyengélkedni. Ahogy görgetek, nem folyamatos, hanem néha visszaugrik a másik irányba, meg fel-le görget. Fizikailag nem érzek semmit. Sűrített levegővel próbáltam tisztítani, de sajnos nem segített.
Van ötletetek mivel próbálkozhatnék még? Szedjem szét? (csak félek nem tudnám rendesen viszarakni a talpakat) -
Champipi
aktív tag
Nekem is : G403! Hogyan kéne kapcsolókat kicserélni?
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Már 6 éve szolgál egy g402, és semmiképp nem akarom kidobni, de már teljesen olvad le róla a gumi borítás.
Külön házat esetleg hol lehetne kapni hozzá?
Már néztem ebay-en, és ali-n, de utángyártott szutyoknak néznek ki. Sokkal nagyobbak a hézagok az illesztésnél, és képen biliműanyagnak néz ki. -
Vanir
veterán
válasz -Faceless- #5889 üzenetére
Én bepróbálkoznék azért az utángyártott szutyokkal, "eredetit" nem hinném, hogy csak úgy be lehet szerezni.
Vagy takarítsd le róla a maradék gumit és fújd újra Plasti Dippel. -
Speedy007
őstag
Sziasztok tanácsot szeretnék hogy az mitől lehet hogy van egy Sprirt Of Gamer Pro-M9 vezeték nélküli egerem és azt vettem észre hogy a Windows a gombokra ami az egeren található különböző funkciókat aktivált magától "DPI" gombra az office előre lapozásra a számológép jön elő vissza gombra semmi.. Eddig ilyen probléma nem volt driver sincsen hozzá a gyártói oldalon..Ez miér van és hogyan lehet megszüntetni?? Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Abrion
senior tag
Hali
egy kérdés. van ez az egér "canyon cns-cmsw4r" a hibája az volt hogy az egyik rugója eltört, azt megjavítottam, raktam bele egy halott távnyirónak a rugóját. úgy látom hogy jó lett, és mindkét végén látom a 3 voltot a multiméteren, a probléma, nincs meg a adóvevője amit az USBbe kell rakni. mert nem az enyém az egér, szóval, berakom az elemet párszor villan, aztán elsötétül, mit nézek meg a multiméterrel hogy minden rendben van e?
Mármint nem kéne elsötétülnie gyanús hogy valami baj van.[ Szerkesztve ]
-
Üdv,
Adott egy Steelseries rival 100 vezetékes egér ami rendes asztali gépen (Windowsal vagy Linuxal) tökéletesen működik. Kaptam egy új Raspberry Pi-t, azt hiszem a legfrissebb verzió. Azon egy rpi-re igazított Debian van. A gondom, hogy nem érzékel minden kattintást.
Kollégámnál jól működött másik egérrel, nálam nincs tartalék egér tesztelni.
Szóval az egér jó, a Pi is jó, csak a kettő együtt nem. -
hiuuz
csendes tag
Sziasztok!
Rendszer újratelepítés előtt még itt megpróbálkozok.
A napokban elkezdtem FPS-el játszani és feltűnt, hogy időnként miután megállítom az egeret, a gombok megnyomására nem történik semmi. Meg kell mozdítsam az egeret és utána minden rendben. Ez két játékban is előfordul, de sehol máshol nem vettem észre eddig. Az egérnek nincs külön drivere, a Windowsos illesztőprogramot eltávolítottam, próbáltam másik USB csatlakozóban is de ezek eddig nem segítettek. Egy Cooler Master Devastator 3 Bill+egér kombóm van.
Ötlet esetleg valakinél? -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van egy lassan 2 éves Mad CatZ R.A.T 1+ egerem amin a bal kapcsoló néha (ritkán) de nem kattint
Még több mint 3 év garanciám van rá, de érdekelne az, hogy esetleg van erre a "kattintás" hibára valami teszt program?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CSS topic
- MIUI / HyperOS topik
- Hálózati / IP kamera
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Playstation/Xbox konzolok
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest