-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
Sziasztok,
Logitech G Pro Superlight görgetés probléma, lefelé görgetésnél rendszeresen felugrik, vagy (ritkábban) ha görgetem lefelé aztán felfelé mozdul a képernyő.
Encoder problémára gondoltam, az itteni összefoglaló nagyjából meg is erősített ebben, bár a konkrét típusva rákeresve "csak" 1-2 két hasonló probléma említését láttam, úgyhogy inkább gondoltam megkérdezem, hogy jó-e a diagnózis?
Forrasztási gyakorlatom nincsen, tudtok valakit itt HA-n aki foglalkozik egerek javításával? Milyen új encoder-t lenne érdemes belerakatni?
(illetve akkor már a kapcsolókat is cseréltetném benne, de az tudom hogy erősen ízlés dolga kinek mi a kedvenc klikkelője)
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
FireKeeper
nagyúr
válasz [Prolixus] #6701 üzenetére
igen van HAs kolléga aki csinál ilyesmit, de GPX-hez lehet egyszerűbb és praktikusabb lenne venni egy komplett utángyártott PCB-t, már csak azért is mert létezik belőle hotswapos, tehát ha a jövőben a kapcsolók meghalnak, egyszerű lesz a cseréljük (az enkóder sajna nem hotswap, ha az döglik be megint, az forrasztós csere).
pl innen, de több seller is árul hasonlót. érdemes még most rendendelni, nemsokára jön a kínai újév, és akkor a kínaiak is elmennek pihizni egy jó időre.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #6702 üzenetére
Na ez nekem új hogy ilyeneket is csinálnak, köszi a tippet!
Most nem akarok várni ennyit vele (szállítási idő), meg az encoder-t amúgyis forrasztgatni kellene ezek szerint, szóval valaki hozzáértőbbre amúgyis rá kellene bízni a belét, de ettől függetlenül szerintem rendelek egy ilyen PCB-t, két GPX-em is van egyébként (otthon+munkahely, nem adom alább ott sem ) , ki tudja majd az egyikhez lehet jó lesz valamikor. Nem egy nagy kiadás a link alapján.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dudu5130
őstag
Üdv! Van egy Cooler Master MM530 egerem aminek a bal klikkje nem mindig érzékel. Ebbe a típusba milyen kapcsolót keressek?
-
RAMyMamy
tag
válasz dudu5130 #6704 üzenetére
Bármilyen 3 vagy akár 2 pines "sztenderd" jó bele.
Ezekből érdemes választani elsősorban:
https://logout.hu/bejegyzes/zaied/ajanlott_mikrokapcsolok_egerbe.htmlÉn még a Huano (White) Transparent Shell White Dot 80m-et is hozzátenném.
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Hali! Mi annak a titka hogy az egeret finoman lehessen mozgatni, és ne tapadjon az asztalhoz? Nagyon zavaró hogy finom mozgásoknál hirtelen indful meg mert odatapad. Van erre valami tuti módszer? Vagy egérpad? Az a bajom ahhoz nagyon kicsi a helyem...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
vaakuum
addikt
Délután szereltünk egy logi g604 egeret, duplaklikkelt mindkét főgombján. Mindkét főgomb alatt kínI OMRON VOLT.
Volt idehaza egy 0 kattintásos japán omron, az ment a balklikkre. Valamikor régen itt vettem a fórumon egy kollégától néhány párat, ez volt belőle az utolsó. Úgy rémlik, már korábban is feltűnt, hogy sokkal lágyabb, mint a többi egérgomb. A jobb főgombra meg egy keveset használt donoregér Kailh típpusú bal mikrokapcsolóját raktuk be. Már szerelés előtt fura volt, hogy az omron rugója sokkal gyengébbnek tűnt.
A logi 604 egérnek elvileg van egy kis rugója belül, aminek a feladata, hogy a bal főgombot feszesen tartsa a mikrokapcsolón, hogy az ne lötyögjön felfelé sem.
A tapasztalat az, hogy a japán omron így nem tudja teljesen feltolni a főgombot, lenyomás után nem tud oldani, emiatt abban a formában gyakorlatilag használhatatlan. Egyszerűen a főgomb műanyag súlyát meg ezt a kis stabilizáló rugót nem tudja leküzdeni.
Miután ezt a stabilizáló rugót kikukáztam belőle, már az omronos balklikk is használható, de érzetre sokkal gyengébb még vadi újonnan is, mint a használt Kailh.Az összefoglalóban is említve van, hogy a japán omron lágyabb, de hogy ennyire?
Vagy csak kifoghattam egy gyenge darabot?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
FireKeeper
nagyúr
válasz vaakuum #6707 üzenetére
szerintem inkább az a gomd hogy a japán omron egy lehelletnyivel magasabb, így ha olyan egérbe rakod ahol nagyon kicsi a tolerancia a gomb és a mikrokapcsoló között, az okozhat problémákat. érdemes lehet beszerezni másik kapcsolót hozzá. huano blue shell pink dot, kailh GM 8.0 vagy TTC gold ajánlott (többek között, ez a három a legnépszerűbb kb).
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
vaakuum
addikt
válasz FireKeeper #6708 üzenetére
37 csavart kellett kitekerni, meg kb 8 különböző darabra szétszedni, mire hozzáfértünk a nyákhoz. A burkolatát képező gumi is erősen mállik már. Ha ismét megadja magát, elektronikai hulladéká minősítő műveletben fog részt venni. Akartam venni a gyereknek egy tartalékot karácsonyra, de már sehol sem elérhető.
Viszont az általad írt ajánlott kapcsolókat nem láttam az összefoglalóban, új infó, köszönöm! Esetleg az illetékesek beszerkeszthetnék, hogy másoknak is könnyen elérhető legyen... vagy később is."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
RAMyMamy
tag
válasz vaakuum #6707 üzenetére
Szerintem ilyet ne csinalj, hogy kulonbozo kapcsolokat teszel a ket fo gombra... Nem veletlen szokas oket PARBAN cserelni. Es ahogy irtad, az a rugo nem veletlen van a Logitech G egereiben, ha nemcsak hogy kiszeded, hanem meg ki is dobod, na akkor vege is, eleg undorito lehet a kattintas erzet utanat. Pl. G403/G703 jobb klikkje alol rendszeresen el szoktak hagyni azt a rugot es utana kb. hasznalhatatlan, nyikorog, beakad...
Ezeknel az egereknel mernoki pontossaggal ki van szamolva minden, az osszes csavarnak, rugonak van ertelme. Ettol neha felteglak lesznek, de nem is nyekeregnek meg recsegnek ugy, mint a mai pehelysulyu egerek, mint pl. Razer...A gumi boritas levalasatol pedig nem lesz elektronikai hulladek egy eger, tapasztalataim alapjan erdemesebb lenne surubben kezet mosni hasznalat elott es kozben is, foleg, ha izzados fajta. Amugy meg lehet potolni rajta a gumit. Nem tokeletes, gyari allapotura, de hasznalhatora.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz RAMyMamy #6710 üzenetére
Semmi okát nem látom, miét ne tehetnék eltérő gombokat alá. Ha jól rémlik, a g600-ak három felső főgombja alatt sem egyforma kapcsolók voltak soha gyárilag egyik egérben sem. Az egyik gomb úgyis mindig többet van használva. Látva, hogy mostanra a csúszótalpon kívül semmilyen alkatrészt nem találok a 604-hez (az egyik oldalgomja egy filléres műanyag csatlakozósáv miatt már egy éve kitört a helyéről, de még gumiborítást sem lehet már hozzá találni) annyira nem fogom siratni. A következő beszerzésnél majd ismét veszek valami jó fogású, viszont lényegesen olcsóbb, könnyebben szerelhető egeret, meg külön hozzájuk nagy mennyiségben egyforma mikrokapcsolókat, de most ez volt kéznél, ezzel kellett főzni.
Az ujjaimmal sem egyforma nyomóerővel dolgozok, tehát egy okkal több, hogy ne nagyon számítson. Közben megtaláltam, hogy a japán omron 0.1 mm-el magasabb, ami okozhatta ezt a jelenséget, de inkább a rugó ment a kukába, mint hogy a műanyag nyomófelületet polírozzam, aminél a kis előfeszítő rugó ugyan abból a pozícióból, ugyan akkora erővel tolta volna a kapcsolót, tehát nem oldotta volna meg a problémát. Tanultam belőle, legközelebb nem japán omronokat veszek tartaléknak."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
RAMyMamy
tag
válasz vaakuum #6711 üzenetére
Beletettél egy magasabb japán Omront egy használt Kailh mellé... már éppen elég kókánynak hangzik ez.
A bal és jobb gombnakbiztosan minden egérben ugyanaz a fajta, de olyat még nem láttam, ahol megfelelően lennének összepárosítva a kapcsolók, össze-vissza, ahogy esett...
Az, hogy nem egyformán használod a két főgombot, evidencia, más sem nyomkodja felváltva direkt úgy, hogy ne csak az egyik kopjon... Itt nem ez a lényeg, hanem a lenyomási érzet, hang és élettartam miatt kell cserélni őket párban. Ha az egyik gombot szeretnéd, hogy könnyebb legyen lenyomni, akkor veszel kb. 10 ugyanolyan kapcsolót és úgy válogatod össze, hogy jó legyen. Nálam is így van, a bal gombra puhább, a jobb gombra kicsit keményebb kapcsolót tettem, de ugyanabból a fajtából.Nem kell semmit sem reszelgetned, sajnos az itteni összefoglaló már nem túl aktuális...
A kapcsoló házát szét lehet szedni és a színes nyomókáját kicserélni a rossz kapcsolóból.Rajtam kívül még legalább ketten árulnak egérhez alkatrészeket Aprón, úgyhogy simán be tudsz szerezni kb. bármit. Nemcsak a japán Omron létezik, gamer egérbe főleg nem azt tenném.
A G604-hez pedig (meg úgy általában kb. semmilyen egérhez) nem létezett soha utángyártott gumi borítás, ezt kézzel kell hozzá megbarkácsolni. Eddig egyedül Steelserieshez láttam cserélhető oldalsó gripet, de az nem teljes gumi borítás.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz RAMyMamy #6712 üzenetére
"Beletettél egy magasabb japán Omront egy használt Kailh mellé... már éppen elég kókánynak hangzik ez."
Akkor idézek magamtól is:
#6707 "ez volt belőle az utolsó."
#6711 "nagy mennyiségben egyforma mikrokapcsolókat, de most ez volt kéznél, ezzel kellett főzni.""úgyhogy simán be tudsz szerezni kb. bármit."
Igen ez a terv, mert a korábbi készlet elfogyott.
"miatt kell cserélni őket párban"
Leírtam, a g600-nak 3 főgombja van, így azokat hármasával cseréltem, ezért maradt a 10 kapcsolómból mostanra sajnos 1. (3*3+1)Részemről lezártam, több időt pocsékoltam a témára, mint amit ér.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
RAMyMamy
tag
válasz vaakuum #6713 üzenetére
Nincs olyan, hogy 3 fő gomb. Bal-jobb a fő gomb, a középső egérgomb nem főgomb úgymond. A legtöbb mostani egérben már nem is a sztenderd, 3 pines kapcsoló megy a görgő alá, hanem alacsonyabb vagy magasabb 2 pines.
Szerintem fölösleges megsértődnöd olyan dolgon, amihez nem értesz és más meg aki igen, próbálna segíteni... Az az egér már valszeg úgy marad, a következőre próbáltam tanácsot adni...
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz RAMyMamy #6714 üzenetére
Ismered a G-600-ast? [három] főgombja van/volt, plusz a kattintható görgő...
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, csak épp ott, ahol most értelmetlen. Inkább küldj tippet meg árat privátban, kár itt folytatni. Úgyis vennem kell új kapcsolókat, mert kifogytam."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
RAMyMamy
tag
válasz vaakuum #6715 üzenetére
Amiről te beszélsz harmadikként, az a G-Shift gomb alapértelmezetten, de bármelyik másikat is a szoftverben be lehet álltani erre a funkcióra, bármelyik többgombos Logitech egéren és fordítva. Nálam pl. G703 DPI váltó gombjából lett G-Shift és azt lenyomva az oldalsó gombokkal állítom a hangerőt. De ez még mindig nem főgomb attól még, hogy 3 pines kapcsoló megy alá... Ezt próbálom megértetni veled, de látom, nem igazán sikerül...
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Néhány hónapos G305 teteje lötyög. A régebbi egér tetejét rátettem, az nem, tehát elvileg ezzel van a gond. Milyen házi barkácsot javasoltok, hogy ez ne mozogjon jobbra-balra. Tegyek a tető kis "körmeire" valamit, hogy jobban megszoruljanak? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
RAMyMamy
tag
válasz tylerddd #6721 üzenetére
Tegyel meg ra egy kis szalagot akkor.
Asszem egyszer nekem 2-3 retegbol sikerult megoldanom maszkoloval, ez a ful, pocok, akarmi kopik ki es utana elkezd lotyogni. Szorulnia kell, csak akkor jo.
Ha a masik egeren mindketto fedel jo, akkor nezd meg, ahova bemegy, lehet az is ki van kopva. -
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ma érkezett meg a Razer Deathadder V3 egerem és league of legendsbe azt vettem észre, hogy ha a polling rate 8000-en van akkor fps dropjaim vannak és egyenlőre csak annyit találtam neten, hogy sajnos ezt a jelenséget a viper 8k is csinálja de megoldást nem láttam rá vagy felejtsem el és használjam 1000 hz-en?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy vezetékes optikai Genius DX-150-es egerem ami nem görget (másik pc-nél sem).
Kérdésem az lenne, hogy ezt meglehet javítani vagy nem érdemes vele kínlódni mert nem javítható?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Pontosítás!
Az USB-be való csatlakozást követően minimálisat görget (kb. az oldal tizedét), de utána már nem ...
A többi funkciója hibátlanul működik.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
FireKeeper
nagyúr
inkább úgy fogalmaznám meg hogy nem érdemes kínlódni vele mert nem ér annyit - hacsak nem be tudod szerezni a cserealkatrészt és beforrasztani te magad, vagyis nulla a munkadíj és nem kell sehova postázni sem. de én inkább néznék valami normálisabb egeret.
-
sz.j
nagyúr
válasz FireKeeper #6736 üzenetére
Én egyszerűbb javításra (érintkezési hiba,stb) átforrasztásra vagy tisztításra gondoltam, ha alkatrészt is kellene cserélni úgy már tényleg nem érné meg ...
Mivel nem játékra használjuk, ezért nekünk megfelel, sőt nagyon bevált ez az egértípus (3-4 éve több géphez is) használunk
Amúgy köszi a választMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Bgyarmati
csendes tag
Mi lehet veszélyes egy madzagos optikai egérben? A SPAR veszélyessége miatt visszahívta!
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Az Asus TUF M3 egerem egyik napról a másikra megkergült. Tegnap semmi baja se volt, mai nem használtam, csak áttörölgettem alkoholos kendővel, mint szoktam minden perifériámat. És mai nappal azt tapasztalom hogy totál random a kurzor átugrik a képernyő egy másik pontjára. Teszteltem, ha jobb-blara húzogatom az egeret a képernyő alján egyszer hirtelen fentebb ugrik majd a középére, ha tovább folytatom a képernyő tetejére ugrik. Menüben mintha "snapelne" bizonyos pontokra, de csak ugrik. Garanciális, de az átlag egy hó és helyette egy 1000 dpi-s egerem, amin nincs oldalsó gomb.
Már próbáltam másik USB-t, beállításokat resetelni az Armoury Crate-ben és eltávolítani az egeret a Windowsban.
Napi használtra is borzalmas, képzelem játékban milyen lehet.Bár nem akarom elkiabálni, de a poszt írásakor is tesztelgettem és a polling rate-et alap 1000-ről átállítottam 125-re. Ha jól tudom az 1000 az alap, resetnél is. De most mintha jó lenne.
-
bucc
csendes tag
válasz Harbinger85 #6741 üzenetére
sziasztok
lenne több egerem aminek microkapcsoló és potenciométer problémája van. egyedül nem javítanám inkább csak megvenném a szükséges alkatrészeket.
Tudom hogy az országban több helyen válalják alkatrésszel együtt, de postázni nem szeretném, inkább rábízom ismerősre, aki csak hozott alkatrésszel válalja, idő hiány miatt.
Van esetleg valakinek ötlete, hogyan lehet azonosítani a tipust, és honnan lehet rendelni ? -
bucc
csendes tag
válasz jaffa 2843 #6743 üzenetére
több egér is van, igazából alsó kategóriásak. 4-5 ezrer forint. Még ha javítás is ennyi, akkor is vállalom, nem szeretek szemetelni.
rapoo 1200p, illetve van egy genius hasonló kategóriában, de most valhová elraktam.
az egyik csak micro kapcsoló, de a rapoo nál micro kapcsoló és potenciométer.
a görgő önállő életet él, mikor hogy reagál, a microkapcsoló egy katintásra 5x érintkezik[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával küzdök, hogy az egerem néha megfagy 1-2 másodpercre, firmware-t software-t frissítettem már. Az egér pedig egy Razer Viper Ultimate, a dokkolóba van bedugva a transmitter, az egértől kb 40cm-re. A fagyás után tökéletesen működik minden tovább. Általában pár óránként produkálja a hibát, esetleg van ötletetek, hogy mi okozhatja? Esetleg az egér lenne a hibás?
Előre is köszönöm! -
tag
válasz jaffa 2843 #6746 üzenetére
Rendben, köszi!
Naponta 1-2 alkalommal szokott csak kifagyni, szóval kicsit hosszabb teszt lesz -
ferni
őstag
válasz babcehh #6745 üzenetére
Szia
Nem egyedi a problémád.
Legtöbbször az oldja meg, ami írva is lett, ha beledugod közvetlen a gépbe. Ajánlatos a legújabb fajta USB portodba beledugni. Azt is nézd meg a dock milyenbe van dugva.Másik probléma lehet, hogy valami zavarja a jelet.
Más eszköz ami bluetooth-on vagy 2.4 GHz-en megy. -
moven
csendes tag
Kedves Mindenki!
A minap véletlenül leloktem az egerem.. Rog Gladius III
Sajnos az esest kovetuen teljesen kikapcsolat es vezetek nelkuli felhasznalasra nem reagal csak ha kabellel csatlakoztatom.
Van tippetek hogyan orvosolhato a problema, vagy keresztet vethetek a vezetek nelkuli felhasznalasnak?
Koszi a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest