-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Koszonom meg azon filoztam el hogy teljesen kapcsoljam e ki mikor nem hasznalom mennyire eghet be ha kepernyovedore teszem...
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
aggleány
addikt
válasz mike1334 #6604 üzenetére
Nekem az Ebay most utalt vissza pénzt, úgy, hogy közben az eladó eltűnt. A magyar garancia számomra nem megbízható, már elég sok bajom volt velük, de eddig az Ebay-en két esetben reklamáltam, és mindig megoldódott a dolog.
Illumina HD és PW 2 témában nem tudok segíteni, nem ismerem őket, ráadásul az egyiket nem szeretem, úgyhogy nem lenne jó, ha bármit is mondanék.
-
aggleány
addikt
válasz mike1334 #6606 üzenetére
Csak Aura HD-t tudok írni, amennyire én tudom, sima Aura még nincs a topikban, az még nagyon új. Nekem olyan 55ezer lett a vége. Vám nincs, ennyiből idehozták a kapuhoz. Angliából jött, egy hét alatt itt volt, külön futárkocsi hozta, át kellett venni. Precízen volt csomagolva, sértetlen dobozban.
Most ezt az egyet találtam az Ebay-en, de ennyiért már Aura HD is van, ami egy kicsivel nagyobb.
Múlt héten volt több is jobb áron. Olyat kell nézni, ami az EU-ból jön, azon nincs vám.
-
mike1334
veterán
-
aggleány
addikt
válasz mike1334 #6610 üzenetére
Hihi, szóval te ilyen különlegesség vagy! Nem ismerek senkit, aki win-es telót használna. (Nem bántásból írtam, de csak droid és ájfon van az ismeretségi körben.) Telója válogatja, hogy melyik a jobb, de nyilván aki a win-t szereti, annak a droid nem jön be. Én nem tudnám elképzelni egy ideje, hogy ne droidom legyen, mivel ezt szoktam meg, ezt ismerem.
Az olvasó azért nem árt, ha droidos, mert akkor lehet rá másmilyen olvasóprogramot tenni, ha a gyári valamiért nem tetszik. Legalábbis szerintem nem igazán való olvasáson kívül másra.
-
mike1334
veterán
válasz aggleány #6611 üzenetére
A win kicsit fapadosabb hatást kelthet egyesekben, de én szeretem ráadásul úgy, hogy androidból az egyik legjobbat látom, mert nexus 10-et használok...de itt is hiányzik a win, majd ha egyszer lecserélem, akkor lehet az is egy wines lesz...de egyelőre jó ez így
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
hroberto
veterán
Nook Simple Touch Gowlight olvasót meg lehet venni garancia nélkül? Vagy nem éri meg kockáztatni, és csak garanciával? Mik a tapasztalatok? Jellemzők a problémás darabok?
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
törölt tag
válasz hroberto #6614 üzenetére
Eddigi olvasataim alapján a világító réteg könnyen sérül. +Én semmi technikai cuccot nem vennék gari nélkül (bár én rendre kifogom a hibás darabokat).
Esetleg havertól vagy ha kb. már utánad dobják. Bár akkor felmerül a kérdés hogy mi baja van, hogy ilyen olcsó.[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz #42308056 #6615 üzenetére
Mit takar, hogy konnyen serul a vilagito reteg? Fizikai behatasoktol kell tartani, vagy gondol egyet es feldobja a talpat?
Nekem jovo heten erkezik a joarasitott NOOK ST Glowlight, gyakorlatilag sajnos garancia nelkul, de ennyiert gyakorlatilag kihagyhatatlan volt.[ Szerkesztve ]
-
-
ABal
őstag
válasz mike1334 #6617 üzenetére
A Kindle egy jó minőségű, megbízható olvasó, de misztifikálni nem kell. Semmi kiugróan ütős nincs benne. Tény, hogy ez a márka izzította be a könyvolvasó piacot, (a könyvolvasók iPhone-ja), de mára szerintem úgy járt, mint az Apple: a versenytársak beérték. Továbbra is jó vétel, de a Kindle logó ma már nem azt a "gondolkodás nélkül megveheted" minőséget takarja, mint két-három éve még, amikor a konkurencia hátrébb tartott. Szerintem, manapság kisebb eséllyel nyúlhatsz mellé. Persze, egy már bejáratott név vagy szolgáltatás mindig megbízhatóbbnak tűnik. Ahogy előttem is mondták, csakis a saját igényeid vezéreljenek!
Én is sokat jártam ide, meg máshova is, mielőtt döntöttem, és igazából kicsin múlt, hogy nem Aura HD lett belőle, és biztos vagyok benne, hogy azt a döntést sem bántam volna meg.
Számomra a Kindle az Amazon óriási boltját hozta el, és mivel a szakmám miatt sokat olvasok angolul, ez az Amazon (és nem feltétlenül maga a Kindle) felé húzott, hiszen tableten bármit bárhonnan el tudok olvasni. Ha Kobo-n is elérhető lett volna az Amazon (persze, persze, álom) könyvkínálata és árai, valószínűleg még egyszer meggondoltam volna az Aura HD-t a számomra (elnézést minden tulajtól!) olcsó külseje ellenére is.
Így most van egy olvasóm, amivel elégedett vagyok, és több száz, legális ingyenes könyvem, ami még évekre elég lesz. Nekem ezek szempontok, de másnak nem biztos.
Röviden, próbáld ki mindkét eszközt, és ne felirat alapján dönts!"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
mike1334
veterán
válasz aggleány #6623 üzenetére
Köszi mindenkinek nagy elvárásaim nincsenek, csak működjön stabilan és szép képe legyen az összeszereltség miatt akkor lehet pwII lesz belőle, főleg a szótárfunkció miatt, mert tervezek angolul is olvasni, és akkor jól jön, pláne, ha az ismeretlen szót ki is tudom exportálni a szótanulóba és itt cáfolom meg magam, hogy minek android ebook olvasóra...anki nincs kindlere
-
grosy
senior tag
Az ekönyvekhez való hozzáállásod példás. Mindenkinek itthon így kellene gondolkozni, elsősorban a kiadóknak. Amíg a "fizikai" könyvekkel egyenárban adják a digitális példányokat, addig nem lesz változás. Azon gondolkoztam, hogyha egy új könyvet ebookként 999 Ft-ért adnának, akkor annyiért meg is vennék, az még egy elfogadható lélektani határ...hopp, felébredtem.
-
mike1334
veterán
Én kölcsönzős verziónak örülnék, ha lenne...pár száz ftért mondjuk két hétig olvashatod..amelyik könyv bejön, azt úgyis megveszem papír alapon..de jártam már több ezer ftos könyvvel, hogy nagyon megbántam..olyankor jó lenne egy ilyen lehetőség..persze ehhez folyamatos net kapcsolat kellene, meg regisztrált fiók, meg magyar nyelvű kínálat..de ez még évekig nem lesz...
-
aggleány
addikt
válasz mike1334 #6625 üzenetére
Ezért írtam azt, hogy nincs best buy. Olyat kell venni, ami a te igényeidnek megfelel.
Nekem az 500,- Ft jobban megfelelnek, én heti 1-2 könyvet elolvasok. Van pár könyv, amit akár 1500,-ért is megvennék, de azok meg nincsenek meg ebook formátumban (mármint hivatalosan).
-
Rebourne
aktív tag
-
ABal
őstag
válasz mike1334 #6627 üzenetére
A kölcsönzős ötlet nekem is bejön, és ez például olyan dolog, amit az Amazon (Prime) lehetővé is tesz. Már csak az kéne, hogy kicsiny hazánk is felkerüljön az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások térképére az amerikai cégeknél.
Nálam is 1000Ft a lélektani határ, de megvettem már ennél drágább könyveket is. Úgy vagyok vele, hogy az a sok ingyenes mű, amihez hozzájutottam eddig, bőven ellensúlyozza a drágább beszerzéseimet."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
janeko
őstag
Sziasztok. Tudom, hogy a topiknak nem feltétlenül az a funkciója, hogy megadott ártartományban segítsetek olvasót választani, de remélem tudtok segíteni.
Szeretnék venni egyet max 20k környékén. Még sose volt ilyenem. Nincs hatalmas elvárásom. Csak, hogy tudjam normálisan használni és olvasni rajta a könyveket. Olvastam az első hozzászólásban lévő leírásban, hogy a pdf-et nem igazán kezelik jól, de azt is hogy vannak olyanok amik igen és örülnék ha tudná az is amit választok.
Szóval én ezt néztem, nem tudom, hogy mennyire megfelelő. [link] Ha esetleg nem jó, remélem tudtok ajánlani valamit ami jó.
Előre is köszönöm. -
ABal
őstag
Ez sajnos, csak egy nagyon gány tablet, ami a 7"-on felkínált 480x800-as felbontáson aligha tud megfelelő olvasási élményt nyújtani. Ha PDF-et szeretnél jól megjeleníteni, arra valóban jobb választás egy tablet, de én személy szerint ezt a típust nem javasolnám.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
ABal
őstag
A Kindle már legalább valódi könyvolvasó, de személyes tapasztalatom nincs a PDF megjelenítési képességeiről. Nekem Paperwhite 2-m van, de ritkán kerül elém PDF formátumú kiadvány, ugyanis a 6"-on vagy olvashatatlanul kicsi lesz a szöveg vagy görgetni kell, mert a kijelző méretébe nem fér bele a teljes oldal. Alapvetően, a PDF mostohagyerek formátum a könyvolvasókon.
Viszont az ide író Pocketbook tulajok szokták dicsérni a saját olvasójukat a PDF megjelenítő tulajdonsága miatt, és vannak alternatív FW lehetőségek, ha buherálni szeretnél. Ezekben már nem tudok segíteni. Attól tartok viszont, hogy a 20K bármely típusnál szűk keresztmetszet lesz, hacsak nem akarsz lemenni 5" méretre, de ott megint gyötrelem lesz a PDF A4-es mérete.
A többiek is biztos benéznek később, várj amíg összegyűlik néhány további javaslat!"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
grosy
senior tag
Ha pdf "képként" funkciónál, akkor azt "házilag" nem tudod konvertálni. Ha szövegként, akkor már lehet, de sok utómunka árán lesz elfogadható minőségű. Viszont erre sokan veszik a fáradtságot, és átdolgozzák minőségi epubba, vagy mobiba. Kevés olyan könyv van, ami ha van pdf-ben, akkor ne lenne a fenti két formátum valamelyikében. Ha mégsem lenne, akkor is több 10.000 könyv lelhető fel a neten, talán találsz még egy-két kedvedre valót. Nekem Pocketbookom van, ami betördeli a szöveg alapú pdf-et, ettől függetlenül epubokat olvasok, mert az jóval "okosabb" formátum, legalábbis ebookolvasóra.
[ Szerkesztve ]
-
janeko
őstag
Szia. Pdf-et azért írtam nem feltétlenül a könyv miatt, mert azt tudom, hogy más formátumban is van fent, hanem a tananyagom vegyesen abban vagy world fájlban szoktak lenni.
Szóval Pocketbook-ból melyik az ami 20k körül van és jó? vagy hogy így már elmondtam miért is írtam a pdf-et így már a az amit írtam a Kindle5 is jó már? -
Jack@l
veterán
Nook
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
grosy
senior tag
Jószívvel csak basic 2-t ajánlanám, ami 26.000 Ft itthon. Ha tudsz rá még egy picit szánni, akkor ezt, de azt azért még vedd számításba, hogy akármelyik olvasót is választod, akkor tokot is érdemes venni hozzá, ami megint megdobja az árát több ezer forinttal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
6" HD felbontás minél olcsóbban de maga a készülék normálisan fusson.
Mit ajánlotok ehhez az igényhez?
Esetleg ha hozzácsapjuk a világítást is? -
hroberto
veterán
Edigitalban gariztatott már valaki? A Nook-omhoz oda szól a garancia. A gyors merülések miatt viszem vissza. Mennyi ideig tarthat a javítás vajon?
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- iPad Air (4. generációs) 64GB Wi-Fi + cellular space gray asztroszürke ajándék tok
- Eladó/cserélhető gyönyörű iPad 7.generáció, Wifi+Cellular, 97% gyári akksi
- Lenovo M10 Plus 3rd 128GB
- iPad Pro 11 128GB 2020
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest