- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz JackFeryll #7047 üzenetére
Leginkább annyi a különbség, hogy a PB-k több formátumot ismernek. Amennyire hallottam gyorsak is meg jók is. Bolti Kindle árakon mozognak kb.
-
mike1334
veterán
Akkor egy másik kérdés...hátha erre tud vki válaszolni Kobo Glo vagy PW2? főleg a kijelző szempontjából...glo-t sehol se látni, de neten pár ezerrel olcsóbb, mint a kindle. Köszi.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Libretom
aktív tag
válasz JackFeryll #7047 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy mire akarod használni. A PDF olvasásban jobb a Pocketbook mert a kép alapú PDF-eknél mindig játszani kell a kivágással, és a Pocketbook az egyetlen, ami ezt a kivágási beállítást el is menti, tehát ha újra megnyitod a fájlt nem kell újra állítgatni. Ha tehát pl. szakmádban sok kép alapú PDF kell, ezt használd. Több formátumot ismer, ami ma már nem jelent igazán semmit, mert a Calibre gyönyörűen konvertál mindent. Itt is kivétel a PDF. A Pocketbook viszont hajlamos a belassulásra, sokszor "gondolkodik" a menüpontok közti lépéseknél, így ha dokumentumok között kell többször oda-vissza lépni nem biztos, hogy jó. A lapozása elég gyors. A Kindle mindenben gyorsabb. A Paperwhite2 árban sem nagyon tér el szerintem a világítós Pocketbook-tól, viszont sokkal jobb a kijelzője (kontraszt, világítás homogénitása) és rendkívül gyors, az Amazon Support emailben automatikusan konvertálja a legtöbb fájl formátumot. Nekem volt szerencsém mindkettőt kipróbálni. Van Pocketbook Minim a Pw2 mellett, egy kollégám használ világítós Pb-t. A Pw-t nem cserélném le....
-
lazlogogola
tag
Jó.
Ha nem vagy "márka fun" akkor 20k-ért vehetsz a médiában.
SD kártyával bővithető,e-ink,felbontása is jó,zenelejátszó. Sok mindenben jobb az ismert fő márkától.És ami érdekes,hogy a nem e-book formátumot pl. pdf-t is szépen kezeli.
Nekem is ilyen volt az első és még mindig használom néha. -
DasBoot
aktív tag
válasz Libretom #7053 üzenetére
Szia, Libertom! A hozzászólásod csak egyik részére írok. Nekem egy OnyxBoox M92-esem van, a 2. szoftver már tud olyat, hogy elmenti az adott beállításokat az adott "könyvhöz", még a .pdf-hez is, így nem kell folyamatos állítgatás a megnyitás után.Persze a .pdf nem feltétlenül alkamas az e-könyv olvasókhoz, mondjuk nagyon sok ilyen kiterjesztésű kiadványom van, nem csak szöveges irodalom. Ezért vettem meg az Onyx-ot. Az első szoftver sajnos egy szánalmas próbálkozás volt és ilyeneket nem tudott, borzasztó idegesítő volt, hogy 5-10 perc azzal telt, hogy ismét megtaláljam az ideális beállítást. Elég kitartó voltam és nem keseredtem el, hogy ennyi pénzt kidobtam és normálisan sem tudom használni. Aztán a 2. szoftverbe pontosan azok a fejlesztések kerültek, amiket a forgalmazónak elpanszoltam. Biztosan elmondták a gyártónak . Azóta szinte az elvárásaimnak megfelően működik, nagyon bejött a kicsike (9,7"-os). Üdv.: Yoe
[ Szerkesztve ]
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
mike1334
veterán
Köszi. Gondolom azért könyvet a kindel-ön is ugyanúgy lehet olvasni másra meg nem szánom, csak olvasás, max szótár/nyelvtanulás, azt meg tudja az is...kijelző a lényegesebb...Kobo Aura HD-t vennék, de az már túl drága nekem.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Libretom
aktív tag
válasz DasBoot #7056 üzenetére
Szia! Köszönöm a kiegészítést, így teljesebb a kép. A PDF megjelenítésnél különösen jó lehet a 9.7-es kijelző méret, mert így az apró betűs képi PDF-ek is gondolom kiválóan olvashatók. Réges-régen volt egy első szériás Onyx Boox-om,az nem volt túl jó, különösen az aksija. Elvileg sokat tudott, de semmit nem igazán jól. Jó hír, hogy a fejlesztések Onyx-éknál és pörögnek.Más is írt már az Onyxokról itt a fórumon jókat. Üdv!
-
DasBoot
aktív tag
válasz Libretom #7058 üzenetére
Még csak egy mondat. Nekem még ez a 9,7" is kevés. Mostanában olvastam egy Pocketbook-ról, ami 13"-os, CAD reader a neve, de még nem lehet kapni. Az árára nagyon kíváncsi vagyok. Nem lennének ilyen magasak az elvárásaim, akkor biztosan egy háttérvilágítós, HD felbontásút vennék.
[ Szerkesztve ]
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
k.kristof
őstag
-
Libretom
aktív tag
válasz DasBoot #7060 üzenetére
Ez mind szép, de lassan olyan méretűre nőnek ezek a készülékek, hogy külön táska kell nekik, mert a kijelző azért elég sérülékeny, egy nagy felület könnyebben "csavarodik", feszül meg, és akkor annyi lehet az üvegnek. Persze az is igaz, hogy létezik már teljesen hajlékony kijelző is...no de az áruk!!?? [link]
Egy mérnöknek, rajzok megjelenítéséhez, táblázatokhoz biztos szuper a 13 "-os, de akkor melléje igencsak kell egy második olvasó 6"-os, vagy 5"-os olvasó, amin a szépirodalom olvasható és könnyebben vihető, zsebre vágható, praktikusan használható vonaton, villamoson stb. -
rii
nagyúr
sziasztok
bocs, ha hülyeséget kérdezek, de 10.000 környékén van használható ebook olvasó?
PDF, DOC, meg PCR amivel eddig találkotram ... meg talán RTF vagymipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ZooLee
senior tag
10 körül csak LCD kijelzős, e-könyv olvasónak hazudott kütyüket kapsz, amit nem szabad megvenni.
Ha használtat bevállalsz, akkor 14 körül már kaphatsz elfogadható olvasót (Prestigiot például), 17-18 körül pedig már Nook és Kindle is van. A Beagle-t én sem igazán ajánlanám (bár tényleg 10 körül megszerezhető), de nem a vas, hanem a körítés miatt. Fájdalmas mire feljut egy könyv, és ha már rajta van, akkor nem tudsz rajta állítani semmit.
A formátumokkal nem kell törődni, amit lehet, azt az ingyenes Calibre megoldja, amit nem, azt meg amúgy sem fogod tudni elektronikus olvasón jól olvasni.
-
rii
nagyúr
akkor majd megvárom, mire mim. 20e-et össze tudok szedni rá ...
nagyon köszönöm a segítséget!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Xgrtbop
újonc
Sziasztok, új vagyok itt a fórumon. Lenne egy kérdésem, és elnézést, ha korábban már lett volna erről szó:
Kindle 5-ös gépem akkumulátora tönkrement, töltő nélkül nem bírja egy fél óránál tovább. Amúgy töltőn tökéletesen működik. Nem tudjátok véletlenül, hol javítják itthon, lehetőleg Budapesten? Valószínűleg aksit kellene benne cserélni. Előre is köszönök minden jó tanácsot. -
Xgrtbop
újonc
válasz Arolotifar #7071 üzenetére
Jééé, ... hát mi rendszeresen járunk ide az iPhone szervízbe. Fogalmam sem volt róla, hogy Kindle-t is javítanak! Köszönöm az információt!
-
grosy
senior tag
-
Arolotifar
őstag
Megjegyezném, jómagam is Kindle fan vagyok De ennek ellenére tiszteletben tartom mások választását
Én a minősége és kiváló ügyfélszolgálat miatt választottam a készüléket. Persze, azért irigykedem, hogy más készülékeket bővíteni lehet SD kártyával illetve kiterjedtebb a formátum támogatásuk"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
-
Degeczi
nagyúr
Éppen fordítva: az Apple nálunk mindig is egyfajta exkluzivitást képviselt, így itt az elterjedtsége sem nagy! A fanboyok hozzáállása részben ebből ered, ahogy ők eltérhetnek a többségtől.
Az Amazontól azonban mi sem állhatna távolabb: sosem volt státusz-szimbólum, mindig is a roppant kedvező ár volt az egyik fő szempont mellette: nálunk is ezért lett a legelterjedtebb. Az előbbi, különbözni vágyó hozzáállás így pont az érvek nélküli elutasításában nyilvánul meg.
-
Libretom
aktív tag
Nem kéne csodálkoznod. A Kindle tulajdonosok a Te előző, provokáló hsz-eidhez hasonló megnyilvánulásokra (is) reagálnak. Nem csak Kindle-ösök elfogultak, (van ilyen a Pockebook-osok között is ) de jelenleg többen vannak, mert a forgalomban lévő ebook olvasók túlnyomó többsége ma is Kindle márkájú. (Volt egy ilyen felmérés, azt hiszem 2011-ben, akkor több, mint 80 % volt Kindle) Ami Degeczit (és engem is..) illeti, érdemes volna átfutnod a korábbi hsz-einket. és rájössz, hogy minden kérdésben igyekszünk objektíven megnyilvánulni. Szerintem Neked is ezt kéne tenned.....
[ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
válasz Libretom #7083 üzenetére
Véleményem szerint az nem "objektívitás", hogy minden ésszerű érvre, ami a kb. összes többi olvasó mellett szól az a válasz, hogy egy kínai garázsszoftvert kell felrakni, illetve a könyveket folyamatosan alakítgatni kell, hogy "megegye"...de mi vagyunk a kevésbé lelkesek, hogy nem látjuk be, hogy ez így mennyire jó dolog is. Amikor meg azt említjük meg, hogy ennyi pénzért a boltban min. dupla akkora tárolókapacitással rendelkező, és jóval fejlettebb olvasót lehet venni, akkor is mi vagyunk akik rosszul látjuk a világot, mert a kérdéses garanciázás ellenére sokkal jobb a hazai szürkepiacról beszerezni, vagy már egyenesen külföldről. Szerintem ebben úgysem tudjuk meggyőzni egymást, ezért bocsánatot kérek minden Kindle tulajtól, aki magára vette, hogy nem bólogattam a döntése helyességének igazolása mellé. Annyi kérésem van viszont, ha valaki ide téved, hogy tanácsot kérjen arra vonatkozóan, hogy milyen olvasót vegyen, akkor tényleg objektív szemlélettel közelítsük meg a választ.
-
Arolotifar
őstag
Azért a DuoKan nem egy garázsszoftver. Sokkal többet tud a gyárinál és Kobudera jóvoltából magyar nyelven használható. Nálam hosszú ideje teljesít szolgálatot, elégedett vagyok vele. A formátum támogatása sem zavaró, mivel mobi/epub nekem bőven elég. A többi készülék hiába támogatja az rtf/doc,stb. formátumokat, azok nem e-book formátumok. Ha pedig hivatalos e-bookot akarok vásárolni, a legtöbb helyen mobi/epub formátum érhető el. Van olyan
nem hivatalos oldal is, ahol szintén ez a 2 formátum preferált.
Szóval akkor mit is kell átalakítgatni? Aki pdf-et akar olvasni, vegyen tabletet.
Amúgy pár napja keresett valaki készüléket és Nook-ot ajánlottam, nem Kindle-t
Szóval nem kell bólogatnod helyettem, mert tudom, hogy jól döntöttem Nem vagyunk egyformák.
De szerintem elvárható ebben a topicban, hogy ne ócsároljuk egymás készülékeit, hanem ismerjük el a kütyü hiányosságait, emeljük ki az előnyeit és segítsünk egymásnak hiba vagy vásárlás esetén."Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
Libretom
aktív tag
1.Ilyeneket melyik hozzászólásomban olvastál?
2. Amit itt most leírtál az éppen a Te elfogultságodat bizonyítja, és azt is, hogy az előző, "vicces ruhába öltöztetett" "oldalvágásod" nagyon is komoly volt.
Őszintén sajnálom! Részemről ezt a meddő vitát lezártnak tekintem. Ennek a fórumnak nem erről kell szólnia. -
nord_
veterán
Jaj, ne csináljátok! Én ezt a "rosszul tartod" dumát annak tudtam be, hogy Apple-szervizbe kell vinni a Kindle-t is, és erről asszociált Steve Jobs hírhedt mondására. Nem tételeztem fel rosszat, pedig a PocketBook mellett iPhone fekszik az asztalomon.
-
Degeczi
nagyúr
Adatok egymás mellé helyezése még nem "objektivitás", ismerni kell azt is, mennyire valós tényezőről van szó.
Pl. a családban legrégebbi típus egy Kindle Keyboard, amiben még 4 GB a háttértár. Alapos nyúzás mellett (kezdetben hárman is közösen használva), jóval több könyv ment rá, mint ténylegesen kellene: sok csak próbából, sosem került olvasásra.
És így nem fogyott el rajta a bő 3 év alatt 600 MB sem!
Akkor talán hadd lehessen hangoztatni, h a gyakorlatban mennyire nem lényeges szempont, h egy mai típusban "csak" 2 GB van, vagy épp a kétszerese...
(és akkor nem beszéltünk az Amazon nyújtotta 5 GB tárhelyről a felhőben, amin az összes beregisztrált készüléked osztozhat, akár okostelefon is, még az olvasási pozíciót is automatikusan szinkronizálva, tehát kényelmesen lehet egyiken folytatni a másikon elkezdett könyvet)"Kérdéses garoztatás"? Ne komolytalankodjunk már: még ha láthatóan nincs is tapasztalatod Amazon készülékkel csak előítéleted, azt itteni fórumokban is olvashatod, milyen a cég hozzáállása a garoztatáshoz. Éppenhogy mellette szempont...
-
MODERÁTOR
Időnként coming outolok: Imádom a kindle-eket. De: A KK 3G-t nagyon féltem, csak itthon használom. PW1-et a feleségem használja. Vettem Nook ST-t occsón, rootoltam, használtam, de irigyeltem a világitást az asszonytól, jött a Nook ST w GL, rootolás. Gyerek épp megtanul olvasni, lecsap az ST-re.
Tehát a legtöbbet a Nook ST Glowlighton olvasok? Haha, nem. Mert napközben a céges almás cuccok vannak nálam, azokon olvasok szines pdf meg egyéb magazinokat, illetve a sync miatt imádott kindle app-on olvasok. És a nook-on is fut a kinde app, akkor ha azt olvasom mit olvasok, nook-ot vagy kindle-t? Ja és képregényeket a másik retinás, de androidos saját tableten olvasok...
Nyilván nem nevezem vonatkoztatási pontnak a helyzetemet, nem vagyunk milliomosok, de sosem tudtam ellenállni, mikor anyósom USA-ba ment (igen, reklámosak a kindle-k) és a garázsvásárnak sem Skóciából (Nook-ok). Az almásak cégesek, a retinás androidot használtam vettem az eredeti árának kétharmadáért...
Most akkor minek vagyok igazából a rajongója?
A könyveknek, ha nincs jó az összes fent emlitett és dédelgetett kütyüt, oda tehetem, ahová ............ (tetszés szerint kitöltendő)
Uff én beszéltem. Piiisz. (nincs hosszú i a chromebook-on, ja ezen épp a Martian-t olvasom (epub).Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
doc
nagyúr
válasz Degeczi #7091 üzenetére
Szerintem ezt megbeszeltuk mar parszor...
Elhiszem hogy ezek a Te tapasztalataid, de nem ez az egyetlen, orok ervenyu igazsag, van aki sokkal tobb helyet hasznal. En pl. emlitettem hogy a Nookra felraktam az offline wikipediat, jopar giga volt...
Vagy hogy maradjunk a konyveknel, a Humble Bundle-ben megvasarol 7 db Doctor Who kepregeny EPUB 1.3GB... ha megvettem volna a teljes csomagot, az mar ra sem ferne a 2GB tarhelyre. -
Arolotifar
őstag
Az átlag olvasó nem képregényt olvas, hanem magyar nyelvű könyvet Tudom, hogy kiemelted, hogy EPUB, de azért egy átlag epub és egy képregényes epub között van különbség.
Arra pedig bőven elég a 2 GB[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
kuruczz
tag
válasz Degeczi #7091 üzenetére
Kicsit gyerekesre vettétek a figurát...
Szerintem két dolgot kell tisztázni:
Jelenleg két olvasó van magyarországon, a Kindle, és a nem Kindle.
Nincs is ezzel semmi baj.
Ezért, ne akarjátok meggyőzni egymást.
A másik, hogy mindenkinek a maga pénze, és a maga szórakozása, ezért megkövetelendő a másik tolerálása. Nekem soha nem lesz Kindle olvasóm, egyszerűen azért, ami körülötte kialakult, és ellenszenvessé tette.És mivel elvárom a toleranciát, kérek mindenkit, ne bizonygassa, hogy mennyire fontos a mindenevőség, vagy a szuper garancia a másikkal szemben... Ezen a fórumon ajánlani kellene, nem bizonygatni.
Egyszerűen engem pl. nem érdekel az Amazon felhője, saját felhőt használok és SD kártyát. Személy szerint utálnám, ha azon kellene gondolkodnom, hogy az olvasón van-e a kérdéses könyv...
Továbbá igényelem a fizikai gombokat, oly annyira, hogy hajlandó voltam átalakítani az elvárásaimnak megfelelően az olvasót (akkor is, ha mások szemében ez gányolás), mivel az olvasó van értem, és nem megfordítva...Mint többször ajánlottam, ezen a fórumon jó lenne egy "Népítélet"-szerű részt létrehozni, ahol kiélheti mindenki a benne rejlő büszkeségét. Persze ennek a megvalósítása sokkal nehezebb, mint arról beszélni, hogy bi-bi az én bátyám úgyis erősebb.
Bár az egészséges vitának is van helye, csak hát ez itt nem vita, hanem egyszerű győzködés!
Nyilván ezért nem írogatunk az utóbbi időben itt páran... -
grosy
senior tag
Mintha lenne külön Kindle topic
-
kuruczz
tag
válasz Arolotifar #7095 üzenetére
Csak hát Doc egy konkrét személy (aki használja a készüléket), akiket pedig te említesz, az az átlag (az viszont egyetlen készüléket sem használ, csupán statisztikai adat). Szóval a pont Doc-nál
-
doc
nagyúr
válasz koncsik #7098 üzenetére
hat, az Aura HD-n fekete-feherek
most megneztem szamioigepen, itt szinesArolotifar
Az 'atlag olvaso' NEM magyar nyelvu konyvet olvas, ugyanis a magyarul olvasok szama egeszen elenyeszo a vilag ebook-olvasoit tekintve
De nyilvan ertem mire gondolsz, valahol erheto is az allaspontod - viszont megint ott tartunk, hogy "nem jol tartod". Ne az olvaso szabja meg hogy en mit akarjak olvasni, hadd dontsem el en...
Raadasul az emlitett kepregenyek egy nagy felbontasu eszkozon remekul olvashatoak, szoval meg csak az sem lehet igazan erv mint a PDF-nel, hogy szenvedes lenne maga az olvasas.kurucz
A Nepitelet nagyon jo otlet, csak a technikai megvalositas kerdeses...
Egyebkent az osszefoglaloban talalhato aggleany-fele cikkben vannak privat velemenyek, tehat az egy pici Nepitelenek is felfoghato[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs