Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Degeczi

    nagyúr

    válasz doc #4770 üzenetére

    Pl. érintőképernyőn (akár e-book olvasó, akár telefon) garantáltan belefutott már mindenki olyan helyzetbe, amikor ismét kattintott vagy végigsöpört az ujjával, mert nem volt biztos benne, hogy a készülék regisztrálta a kérést (aztán vagy mert tényleg nem érzékelte annak, vagy csak épp lassan reagált vmi miatt).
    A Kindle gombjaival ilyen nincsen, ott a jól érezhető nyomáspont miatt mindig tisztában vagy vele, hogy lapozni fog.

    Vagy pl. a kijelölés, amiről elsőre azt gondolhatná az ember, hogy biztosan jobb érintőképernyőn - de nem, pont fordítva: uis rámutatáskor a mutatóujj eltakarja a szöveget (hacsak nem lóbetűkre van állítva a méret), így rendszeresen előfordul, hogy rossz helyen kezdi a készülék a kijelölést, módosítani kell rajta (ami ráadásul egyszerűen használhatatlan pl. a gyári Nook Simple Touch-on: a kijelölésnek csak egyik végét engedi módosítani - hajtépés :W )
    Billentyűzetről ilyen nyűg nincsen, egyszerűen, pontosan oda lehet ugrálni a kívánt pozícióra.

    Hasonló a lábjegyzetek követése, ahol egy-egy kifejezés utáni rövid (1-2 számjegyes) felső indexre nehéz pontosan rámutatni, ott is könnyen előfordul más eredmény mint a kívánt.

    Aztán sokan olvasnak kádban, strandon, ahol mindenképpen ajánlott a bezacskózás - de az infra érintőképernyőnek az betesz...
    A kapacitív pedig télen nem használható az utcán, csak ha speciális, érintőképernyőhöz tervezett a kesztyűd.

    Hát nagyjából ezért a "precízebben kezelhető" kifejezés

Új hozzászólás Aktív témák