Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• XEON_QUADRO

tag

Sziasztok, az alany egy e6230. Nemrég vettem hozzá új akksit és dokkolót is 130W táppal. A gépet kb fél éve használom, "Express Charge"-ot elsők között kapcsoltam ki, én ráérek töltőn hagyni. A töltés is csak 50% alatt indul, ez működik is. Szóval az erős táppal vettem észre, hogy 35-38W-al tölti, míg a 65W-os tápjával 10W körül volt ez. Közben megnéztem, a 65W-os táppal is belenyom 30W fölött. A legnagyobb problémám, hogy ciklusonként 4%-ot romlik a vattaúj akksim állapota. Mivel pont a harmadik ciklusnál járok, ezért 12% már sajnos... az előző 66%-os elhasználódású, egy órát még bír. Kérdéseim:

- Van-e a töltés sebességét/erősségét szabályzó progi?
    - Van-e a TP-okhoz hasonló akksi-információs progi, amivel kiolvasható a ciklus-szám? (A gyári az LG ez pedig csamcsung SDI, mindketten "cellák made in korea, assembled in kína")
    - TP-nél le tudtam venni 20%-ra is, itt miért csak 50%-ra engedi?

Mielőtt javasolnátok, felraktam az A16-os biost, úgy tudom ez a legújabb. bekapcsoltam az expresschargeot, akkor is erősen töltötte, aztán kikapcsoltam, nem változott. Hogy állítható meg a folyamat? 20-25 ciklus után vehetek megint majd új akksit? :O

Új hozzászólás Aktív témák