- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz SuhAndrea #27400 üzenetére
Milyen dual core-os N5110? Ezek már mind i processzorral vannak szerelve. Az M-es széria anyaghasználatban is - ha lehet - még egy kicsit puritánabb mint az N-es széria.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
mghltm
addikt
válasz SzaboZE #27401 üzenetére
jol mondja a holgy, szerelik oket Intel® Pentium Dual Core™ B960-as procival is
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
SzaboZE
addikt
válasz mghltm #27402 üzenetére
Na szép, szervízbe egy se jött
Szervízes oldalról az N-es szériát javaslom, mostanában túl sok M-es alaplap hibával találkozom A dualcore processzorral hűtési problémák sem lesznek, memóriát meg egyszerűen lehet bővíteni. Garancia legyen rajta lehetőleg 3 év.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
kiskaktusz
addikt
-
viny
tag
Sziasztok!
Egy problémával fordulnék hozzátok.
Adva vagyon egy E5430 laptop, szeretnék rá Win7-et telepíteni. Ellenben sajna a masina nem hajlandó dvd-ről boot-olni (a sorrend jól van beállítva). Folyamatosan ezt a hibát írja: "Selected boot device failed. Press any key...."A lemez jó, másik gépekben ki lett próbálva. Ráadásul, amikor szembesültem ezzel a jelenséggel kipróbáltam a többi, itthon található boot-olható lemezzel a gépet (win7 x86 / x64, ubuntu 12.04), mindegyiknél ezt a hibát kaptam.
Ötletek?
(az USB-s telepítés: jelenleg pendrive hiány miatt kizárva...)
Never underestimate the power of a sick mind!
-
BigBlackDog
veterán
BIOSban így van beállítva?
"Settings"->"General"->"Boot Sequence":
"Boot List Option" című keretben "Legacy" legyen kiválasztva.
"Boot Sequence" című keretben legyen pipa a "CD/DVD/CD-RW Drive" jelölőnégyzetben.
Ha már ez megvan, akkor elnézést kérek. Csak azért írtam, hogy biztosra menjünk. -
mghltm
addikt
válasz BigBlackDog #27407 üzenetére
illetve indulaskor az f12-es gomb lenyomasara megjelenik a boot menu es ki lehet valasztani a kivant eszkozt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
viny
tag
válasz BigBlackDog #27407 üzenetére
Persze ez meg van (ne kérj elnézést, lehet hogy egy nagyon alap dolgot nézek be ).
Mind az x86-ot és x64-et próbáltam Legacy-val és UEFI-vel is. Ugyanaz az eredmény.Még annyi lemaradt, hogy a legújabb (A07) BIOS van fent, alapbeállításokkal (leszámítva a fentebb említetteket). Próbáltam a csatolókat ATA-n ill. AHCI-n is, htha az a baj, de sajna ez sem hozott eredményt...
tiborandras: ez megfordult már az én fejemben is. Csak ötlet nincs, hogy hogyan tudnám leellenőrizni. Ha szétkapom a gépet, gari ugrik? (már töltöttem le egy szerelési manual-t is a géphez, biztos mi biztos )
-
viny
tag
válasz mghltm #27410 üzenetére
Sajna nem az. Így néz ki. Az alsó takarólemez alatt fogja egy csavar ha minden igaz, egyszóval meg kell bontani a gépházat hozzá. Akkor ugrik a gari?
Egyéb megoldás a meghajtó ellenőrzésére? A gyári "Diagnose" mégcsak fel sem pörget a lemezt, és azt írja hogy minden ok....
-
BigBlackDog
veterán
Nekem is olyan az odd, nem moduláris. Elvileg nem ugrik a gari, legalábbis én ezt olvastam mindenhol és a boltokban is ezt mondták. Csak akkor ugrik, ha kiderül, hogy a hiba azért van, mert Te megbontottad. A lapos alján, a matrica két oldalán van két csavar. Ezeket kicsavarod, akkor lejön a hátlap. Ott már látni fogod, melyik csavar tartja a helyén az ODD-t.
Amit még nézz meg a biosban:
"System Configuration" -> "SATA Operation" ne legyen Disabled-ra állítva. Nálam, ha beteszek egy lemezt, rögtön fel is pörgeti, majd egy bő fél perc (inkább egy?) után leáll. Diagnostic alatt nem pörgeti fel külön ezek után nekem sem.sdombi (#27414): Még várjon a szerviz hívással szvsz, előtte nyálazza át még egyszer a bios beállításait. Ezek a mai biosok, űrhajósvizsga kell már hozzájuk. Én is majdnem ott tartottam már, mikor rájöttem, hogy csak biosban van elpiszkálva egy opció. Kicsit megijedtem már, hogy alaplapcserés lesz esetleg a gép...
[ Szerkesztve ]
-
sdombi
tag
Alapból ha szétszeded a gépet akkor nem ugrik a garancia, kivéve ha valamit elrontasz szerelés közben, ha a diagnosztika nem hoz ki hibát, akkor viszont esélyes, hogy szervizt kéne hívni, alapból nincs miért, hogy te szétszedd. Nem hiszem, hogy csak egy csatlakozót kéne bedugni, vagy ilyesmi lenne a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
sdombi
tag
válasz BigBlackDog #27413 üzenetére
legyen igazad! Én win8at rántottam fel 5420-asomra, tény, hogy pendrive-ról de azzal nem volt semmi gond
-
viny
tag
válasz BigBlackDog #27413 üzenetére
Köszi a tippeket srácok!
Akkor belenézek, hátha (bár én sem fűzök hozzá sok reményt..).BTW: egyet értek a BIOS "bonyolultságával" kapcsolatban. Ezért is kérdeztem rá itt a topic-ban, hogy hátha csak én nézek be valamit, de sajna akkor ezek szerint nem, ugyanis a BIOS átnyálazásán már sokszorosan túl vagyok...
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SuhAndrea #27400 üzenetére
Ezeket a szériákat nagy ívben kerüld, N5010/N5110/M5110-es a Dell legrosszabban sikerült gépei szinte, anyaghasználatuk nagyon gyenge, hullámzik a billentyűzetük, némelyik specifikációval meg nagyon melegednek is, illetve rengeteg gond van velük. Ezt tapasztalatból, és mások rengeteg negatív véleményéből tudom mondani.
Gép ajánlásokkal is foglalkozok, ha mondasz nekem egy maximális árat, illetve röviden ha leírod mire szeretnéd a gépet használni, megtudom neked mondani a legoptimálisabb választást. -
viny
tag
Nah'. Ebből akkor szervizes lesz...
Kivettem - visszaraktam, lefuttattam egy "Diagnostics"-ot, majd belépve a BIOS-ba észrevettem hogy az infóknál a Fixed Bay device mellett nem a "DVD-RW, none..." szövegek szerepelnek, hanem a "DVD-RW, eSata...". Megörültem, kiléptem, F12 -> boot dvd-ről, de ugyanaz az eredmény. Azóta visszalépve a BIOS-ba, megint csak a "DVD-RW, none..." szöveg fogad...
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz mghltm #27417 üzenetére
Pedig a Dell Latitude e5xxx-eknek nem sok közük van az e6xxx-ekhez; ahogy a HP Probooknak sem az Elitebookhoz, vagy a Lenovo Thinkpad Edge-nek a Thinkpad T-hez: minden cég csinál valami hasonlót, kétharmad/ féláron, azoknak, akik nem járatosak az elnevezésekben.
Ezeknek nem szabad bedőlni, gondolj a párizsira, ha a Pick gyártja, attól még nem lesz téliszalámi, csak azon a néven könnyebb eladni.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
premete
veterán
Ja, mert a Dell jótékonysági intézmény, és akinek nincs 360 ezer forintja egy e6520-asra, annak odaadja ugyanazt 230 ezerért, e5520 néven.
Aki pedig jómódúbbnak néz ki, az ugyanezt 600 ezerért kapja, Precision néven, és a raktárban a boltos címkézi át (ahogy anno a képmagnókat a Máriasegítség úton).Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
MODERÁTOR
Bevallom nagyon ritkán szoktam játszani de most megtörtént.
Sajnos a GPU hőmérséklete rögtön 100 fokos lett, a gép ahogy attól elvárható le is kapcsol rögtön.
Szóval mivel garanciás még a gép (NBD garis), érdemes lenne esetleg kihívni a szerelőt egy újrapasztázásra?
Ezért kijönnek megcsinálják, vagy hagyjam az egészet és a kis Vostrommal ne játszadozgassak?20 éve a Prohardveren
-
viny
tag
válasz premete #27424 üzenetére
Én egyáltalán nem ezt írtam, és nem is gondoltam még csak hasonlóra sem. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem mindenki azért vesz mondjuk egy Edge-t egy T helyett, mert "nem jártas az elnevezésekben"....
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SzaboZE #27426 üzenetére
Hát nekem szinte csak ilyenek mennek át a kezem alatt mostanában, az nem vitatott hogy a 6-os széria jobb, mert tény és való, de szerintem nem annyira nagyon sokkal...Én pl ha ugyan olyan lenne tudásban egy 5-ös, meg egy 6-os széria, 20-30 ezernél többet nem fizetnék rá az tuti...
[ Szerkesztve ]
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok!
2 napja boldog tulajdonosa lettem egy D630 -nak. Xp-t telepítettem rá lemezről. A problémám annyi hogy windowsban nem látszik az optikai meghajtó sem a sajátgépben, sem a lemezkezelésben. BIOS -ban látja, és amíg a windows nem indul el addig "él" a meghajtó. Ha betölt a windows, már a tálcanyitó gomb sem működik, olyan mintha áramot sem kapna... Ez az első laptopom, driverek fent vannak, nem tudom mi lehet a gond... Valaki esetleg? Előre is köszi!
-
LaptopSystem
őstag
sziasztok
szerintetek melyik az erősebb Laptop VGA ez nVidia Quadro 1000M (2GB) vagy ez Nvidia NVS 5200 (1024MB)Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
LaptopSystem
őstag
ez nVidia Quadro 1000M (2GB) itt előrébb van mint a ez Nvidia NVS 5200 de tesztekben nem érzem sokkal erősebbnek!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
LaptopSystem
őstag
mondjuk a 128 Bit miatt erősebbnek kell lennie!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
mghltm
addikt
válasz LaptopSystem #27432 üzenetére
jol erezted, nincs kozottuk oriasi kulonbseg: mindketto 96 cuda magos fermi alapu vga.
Quadro 1000M 96@700MHz 128bit ddr3
NVS 5200M 96@625MHz 64bit ddr3
a magasabb alaporajel es a 128 bites memoria miatt az elso tunik jobb valasztasnak
-
mghltm
addikt
gondolom nvidia gpu-s a geped, bar lenyegtelen mi van benne, mert ilyen mukodes szervizert kiallt. ha fovarosunk lakosa vagy, akkor a HUMANsoft Kft-t keresd fel ( SzaboZE kollega )
[ Szerkesztve ]
-
SuhAndrea
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #27419 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
A plafon igazából 160 ezer forint körül lenne. A felhasználási mód pedig a szerintem szokásosnak mondható, netezés, szövegszerkesztő, szóval semmi extra. Játékra nem használnám. Többnyire asztali gép lenne, ritkán cipelném magammal. Ja, és legyen rajta bluetooth és Windows 7. Nagyjából ezek lennének a kívánságaim.
Igazából Dellben gondolkodtam, mert az volt a fejemben, hogy ez a legjobb márka, meglepett, hogy vannak olyan típusai, amelyekkel rossz a szervizesek tapasztalata. Meg ha jól tudom, a Dell ad egyedül 3 év garanciát. Miután már romlott el gépem 2 év 1 hónaposan, ezt tudom értékelni.Apropó garancia: amelyik típushoz nem írják ezt a házhoz jövő garanciát, annál hogyan működik? Futár viszi el a gépet, vagy be kell valahova vinni?
-
WonderCSabo
félisten
Megnéztem a Dell Inspiron 7520-t egy üzletben és sztem nem túl szép a fekete felület és a gagyi ezüst keret együtt. Más színben nem létezik ez a típus?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SuhAndrea #27441 üzenetére
Dell-ek jó gépek csak ez az adott széria nem, de majdnem mindegyik márkánál ez elmondható, vannak jobbak, illetve rosszabb gépek is adott kategórián belül.
Windows7 fontos? Csak azért mert ha pl nem cégre veszed, akkor szerintem az éppen hanyagolható téma lenne +20-30 ezerért...
Szóval ha 160 ezer a kereted és nem preferálnád a win7-et, illetve a leírtak alapján kell választanod gépet, akkor én egy HP Probook-ot ajánlanék neked (itt nem is írok pontos típust mert egyikkel sem nyúlsz mellé)
Vagy ha kitudod egészíteni +20-30 ezerrel akkor van sokkal minőségibb Dell Latitude E5520, vagy E5530-as személyében...
"Apropó garancia: amelyik típushoz nem írják ezt a házhoz jövő garanciát, annál hogyan működik? Futár viszi el a gépet, vagy be kell valahova vinni?"
Pontosan így van ahogy gondolod...
WonderCSabo: Szerintem pedig nagyon jól néz ki....
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #27443 üzenetére
Windows 7 esetében a "céges" ügyön kívül még lehet azért 1-2 lehetőség:
1, Tisztességes, nem akar lopott windows használni (ritka, mint a fehér holló).
2, Nem tudja, honnan lehet tört windowst letölteni.
Ha a 2. eset áll fenn, a boltok fel is szokták ajánlani, hogy +ötezerért ráteszik.
Ha az első, akkor lehet, hogy külföldi.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
SzaboZE
addikt
válasz SuhAndrea #27441 üzenetére
"Apropó garancia: amelyik típushoz nem írják ezt a házhoz jövő garanciát, annál hogyan működik? Futár viszi el a gépet, vagy be kell valahova vinni"
Ha nem "házhoz jövő", akkor be kell vinni szervízbe. DELL szervízben pár nap az átfutási idő, de ha a hiba előre behatárolható, akkor előre is be lehet kérni az alkatrészt és megvárható a javítás (ez szervíz függvénye, előzetes egyeztetés szükséges hozzá).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz premete #27444 üzenetére
Tudom nem korrekt dolog ilyet használni, de én ha nem lenne lehetőségem hivatalos oprendszert használni, 30 ezret nem adnék érte az fix. Amúgy nekem hivatalos van jelenleg is, de nem azért mert megvettem 30 ezerért, hanem cégen belül kapom.
De ilyen alapon akkor de gondolom nem töltöttél le még egy filmet se, mert tisztességtelen dolognak tartod...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest