- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
Van azért itt több ok is, KA fórumról egy srác gyűjtése tegnap reggelről, szóval azért nem véletlen volt a mai +10%.
1.) a stock-to-flow model alapján kifejezetten alacsony most a BTC ár
2.) "mindenki" arra számít, hogy bullrun van/jön => önbeteljesítés is részben
3.) a nagybefektetők folyamatosan (de okosan) vesznek: tavasszal is, nyáron is, a mai napig - miközben láthatóan manipulálják a piacot + a híreket
4.) akár ki akármit mond, akár mi is történik, de Kínának biztosan van egy halom kriptója, mert Észak-Koreával bizniszelnek, akik folyamatosan lopják a kriptót, szal nyilván nem kápéval fizetnek már évek óta...
5.) az USA-ban a BTC ETF-et kb. azért halogatják, hogy akik majd ki akarják bocsátani őket, azok (akár áttételesen) most jól be tudjanak vásárolni a lefele manipulált piacon
6.) BTC grafikon, augusztus óta egy "mini-Wyckoff" minta van megint: ugyanaz, mint a tavasz nyár, csak kicsiben, megint felnyomják kicsit a piacot pár nap alatt, aztán eladtak, majd le, most meg akkumulálnak...ezek nem sima emelkedések meg normál korrekciók...
7.) az USA-ban csak Texas annyira kriptón pörög, hogy elképesztő
8.) a mainstream adoption már itt van, és gyakorlatilag ennek próbál a nagytőke ellentartani, amíg lehet (mostmár nem nagyon olvasol ransomware meg drugmoney meg terrorist money híreket, mostmár az nem működik...)
9.) a 2017-es bullrun-nal ellentétben most az altokba / DeFi-ba is folyik a pénz, most éppen minden piac "lerántásnál" újabb és újabb adag, és szerintem még a DefiPulse és hasonló oldalak sem telejsen pontosan mutatják a teljes képet
10.) mostanában fogják bejelenteni nagy cégek amerikában, hogy mennyi kriptót vettek Q2-ben, Q4-ben pedig a mostani akkumuláció lesz majd látható, és akkor majd szépen leesik a "pórnépnek" hogy mi folyik, mint ahogy 2017-ben is
11.) viszont a mostani run el fog nyúlni a visszarántások és az egyre erősődő vételi oldal miatt plusz az előzőhöz hasonlóan az altseason-t majd csak 2022-ra érjük el, akkor majd berobban megint a DeFi is (Solana, Avalanche, Cardano, az ETH2.0, stb.)
+1: a SEC iszonyatos balfaszkodása után októberben a FATF fog ráfenyíteni világ szinten a kriptóra, de annak se sok sikere lesz, csak jobban elegük lesz az embereknek a régi rendszerekből, szóval ha majd a FATF is felsül a szabályozás-tervekkel, akkor még jobban el fog szabadulni minden
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz MPowerPH #11803 üzenetére
Hehe, ez jó kérdés, csak senki nem tudja rá a pontos választ. Biztos lesz korrekció, de hogy mikor és mennyi... Szerintem 50-ig is elszaladhat most, simán beFOMOzzák az emberek. Poziba kell lenni, ennyi. Vagy lehet szomorúan mozizni, de annak nem sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Látom mostanában az FTXet sokat ajánljátok. Crypto.com vs FTX kérdésben, crypto trade ismerkedésre, nem feltétlen daytrade-re bármelyik jó?
Tudom az FTX gyűjtőszánlás és lassan érkezik be a lovetta, de ez nem zavar.
Számít valamit, hogy a crypto.com elvileg tőkevédett vagy a blockchain működési elve miatt ez nem releváns?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Vigyázat, wall-of-text következik
Teljesen kezdőként szeretnék bekapcsolódni egy kicsit ebbe a crypto világba.
Természetesen olyan pénzzel, amit nem sajnálok ha elveszik.
Visszaolvastam a fórumot kb 4 hónapra visszamenőleg, de a biztonság kedvéért felteszem a kérdésem nektek, mielőtt valami hülyeséget csinálnék. Megpróbálok a sorban haladni:Szóval nekem jelenleg egy teljesen mezei K&H-s bankkártyám van, viszont visszaolvasva a dolgokat regisztrálnom kellene egy Revolut fiókot.
1) Itt az első kérdésem az lenne (bár tudom hogy van erre itt PH-n külön fórum) hogy nekem elég itt egy sima felhasználói fiók, vagy hosszú távon nézve érdemes a fizikai kártyát is igényelni tőlük? Tudom hogy a pénz utalás nincs a fizikai kártyához kötve, de hátha tudtok erre valamit mondani.2) Ha jól értelmezem a dolgot, a K&H-s bankkártyámon keresztül kell EUR-t utalnom a Revolut számlára (már ha ez jelenleg működik), és onnan továbbvinni Binance-re?
3) Kell ugye mindehhez egy crypto wallet is, sokan az Atomic Walletet javasoltátok másoknak, így gondolom nekem se lenne az rossz.
4) Végezetül pedig szeretnék mindehhez egy hardware walletet, nekem a legjobban a Ledger Nano X/S tetszene.
De hogy a Cryptoról is szó legyen, az elején megpróbálnék venni egy minimális BTC-t + ETH-t, ami lenne magán a fizikai walleten, és mondjuk a Polkadot/VeChain/Elrond cryptokkal próbálnám figyelni a piaci történéseket.
Szinte biztos hogy rengeteg hülyeséget írtam le, ezért ha ki tudnátok javítani, vagy a fentebb leírt "platformok" helyett mást ajánlanátok esetleg, akkor minden tanácsot nagyon megköszönnék.
https://www.twitch.tv/csehla
-
bobalazs
nagyúr
válasz Cheesus #11810 üzenetére
Mindenki a binancet nyomja, én szembe mennék ezzel.
Krakenre csináltam SEPA utalást, pénzt feltöltöttem, ezzel meg vásároltam ott kriptót.
Onnantól ha akarom rajta hagyom a pénzt a váltón, ha meg nem tetszik akkor kiutalom magamnak valami walletra.
BTC, ETH és szinte mindegyikhez számtalan tárca van.
Lóvét kiutalni magamnak az OTPs számlámra szintén SEPA utalással Krakenről, filléres tétel.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Cheesus #11810 üzenetére
1. Ingyenes Revolut kezdésnek elég, virtuális kártyával.
2. K&H kártyával HUF feltöltés a Revolut-ra, ott tudsz majd váltani, HUF>EUR. Aztán azt kell elutalni pl FTX-re, kb 1 nap alatt ér oda. Vagy a Revolut VISA kártyával veszel Binance-en, az azonnali, de ott van 1.8% fee.
3. Én MetaMask-et használok, az elég jó telefonra meg PC böngésző (pl Brave) kiegészítője is van.
4. Ledger jó, legyen.
BTC+ETH szintén jó, ez jó alap a portfólióhoz, később aztán úgy bővíted, ahogy szeretnéd.
A lényeg, hogy az elején ne tegyél bele sokat, tanulj, minél többet, tesztelgess, próbáld ki a dolgokat, de mindig csak kicsivel és aztán a tudásoddal párhuzamoson tegyél bele többet.
[ Szerkesztve ]
-
Cheesus
senior tag
válasz nort_on #11812 üzenetére
+#11811 - bobalazs
Köszönöm a részletes válaszokat.
A 2)-es pontra visszatérve egy kicsit. Tegyük fel, ha hirtelen akarnék beleugrani egy hullámba, mondok erre egy abszurd példát, gigantikusat zuhan a BTC. Ha egy hasonló esetet néznék, akkor jobban járnék az azonnali Binance féle váltással, mivel ha ugyanezt az FTX-en rendezném, akkor az alatt az egy nap alatt már le is maradnék adott esetben az eseményről?Magyarán megfogalmazva, van olyan opció, hogy én x EUR-t küldök Binance-re vagy FTX-re, de még nem váltom át ott semmilyen crypto-ba, hanem csak akkor ha valami "nagy zuhanás" történik épp a piacon?
https://www.twitch.tv/csehla
-
bobalazs
nagyúr
válasz Cheesus #11813 üzenetére
stablecoinban tartod a pénzt, illetve euródat, hisz annak nem változik az ára. Binancen BUSD pl., FTXen meg DAIba.Beállítasz egy limit árat, amin hajlandó vagy venni kriptót, amin ha teljesül a feltétel, akkor végrehajtódik a vétel. Brutális nagy esésnél az a gyakorlat hogy kb használhatatlanná válnak a váltók, amúgy.
-
nort_on
senior tag
válasz Cheesus #11813 üzenetére
Persze, simán lehet így. De mivel erre számítasz (hogy pl esik a BTC), nem csak mozizol, hanem már jó előre beutalod a pénzt és csak akkor veszel, ha úgy gondolod, hogy az egy jó beszálló. De egyébként érdemes pl hetente DCA-val befektetni, mert úgysem találod el az alját. HODL-nál a lényeg, hogy legyen egy jó átlagárad. Érdemes lehet indikátorokat nézni, pl jelenlegi ár (%) ATH-hoz képest, különböző napos és hetes mozgóátlagok (MA) és RSI, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
Valaki tudja esetleg, hogy mitől ugrott meg ennyire a kucoinon az eth lending profit?
28 napra 30% körüli ar jelenleg. Nem rémlik, hogy korábban ennyi lett volna -
schwartz
addikt
Shiba minek ment ekkorat?
If he dies, he dies.
-
_ocsisajt
őstag
ééés majdnem visszajöttem nullára SHIBával...
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
3800+
őstag
válasz MPowerPH #11835 üzenetére
Szintén zenész... Bár most trading view-n összekalapáltam egy egész használható chartot érdemes használni, mert sokkal könnyebb vele mint a binance vagy coinbase chartokat. Így most volt pár sikeres ügylet, de még így is több amit elbuktam. Nem egyszerű az biztos.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Frozen
addikt
válasz MPowerPH #11835 üzenetére
Fogjunk kezet akkor nalam ugyan ez keves az q coin amit jol el tudok kapni. Inkább mar tartom ami a banyabol jon a tokez ami koltom meg koltom amire ep kella hetkoznapokban.De am vaalmennyi van bent usdc be ha esetleg beesik valami rogton ra tudjak ugrani. Par euro meg el van szorva salatakra hatha megugrik valami oda a kis tokke is eleg
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
3800+
őstag
válasz MPowerPH #11837 üzenetére
Ezen kár izgulni szerintem. Nincs olyan úgysem hogy a legalját meg a legtetejét kapjuk el.
Ez a legutóbbi dildó eléggé kellett ahhoz, hogy továbbmenjen a felfele törekvés szerintem. Nekem pl az megy nehezen hogy a kiszállót meghatározzam. Ti ebben hogyan gondolkodtok? Előző highok alapján vagy csak simán saccra vagy valami hasznos tipp esetleg ilyesmire?
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz alázógyík #11842 üzenetére
Arra próbálom nevelni magam, hogy örüljek a sikeres kiszállásnak és ne csak azt lássam abban is , hogy mennyit nyerhettem volna még ha... én dobtam a mostani pozit is, mert ez most nagyon erős oversold helyzet szerintem.
-
MPowerPH
félisten
válasz #49155328 #11843 üzenetére
Na igen, az stabilan koveti az inflaciot.
Ebben a magassagban mindig azert rossz a kiszallom, mert felek, hogy hirtelen bezuhan. Beragadni magas arfolyamon a legnagyobb szivas.
Tan innen a topikbol is volt par ember, aki meg tavasszal megragadt 3600 folott, mert bevasarolt, csak keson tette.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest