- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimcat
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2750 üzenetére
már nekem sincs más ötletem.
Mondjuk akkor a port check is zártnak látná a 21-es portot[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
Hasonló problémával küzdök, akarom mondani nem küzdök hanem halogatom
Kintről nem érem el az ftp-t. Cisco dmz-be az utána kötött Asus MAC címe van írva. Próbálom az Asuson a 21-es portot nyitni, de egyrészt jelzi hogy a 21-est az Asus használja és ha megnyitom problémáim lehetnek, másrészt ha mégis megnyitom, utána hiába nézegetem különféle portchecker-ekkel nincs nyitva. Meglehet nem is az Asus-on kellene nyitni hanem a cisco-n és a cisco 21-es portján bejövő ping rögvest neki is megy az Asus ftp szerverének? -
Jimcat
csendes tag
-
MODERÁTOR
-
Jimcat
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2754 üzenetére
lehet adok egy reset-et a cisco nak
-
Kumite23
csendes tag
Sziasztok!
Most váltottam T-Home-ra, és énis ezt a kedves Cisco routert kaptam. Ami a gond vele, hogy nem akar portot nyitni. A Port Range Forwarding fülön (szinte) az összes lehetőséget kipróbáltam, 0 siker. UPNP bekapcsolva, tűzfal ki, és egyszerűen nem nyílik meg egy port se. Van esetleg valami trükkje?
-
Kumite23
csendes tag
Próbálgattam torrentkliensben beállítani, ez talán azt jelenti, hogy az UPnP megoldotta a forwardolást, de kívülről csak a zárt portot látni.
Mapping request: Bejövő ügyfél adatport (TCP/14972), enabled = true
UPnP: 'Bejövő ügyfél adatport (TCP/14972)' kiosztás sikeresA kapcsolat sem passzív már, de lehet csak szórakozik velem
-
pe-T-yaa
csendes tag
válasz Primary92 #2701 üzenetére
A funkció működik, csak nem ilyen egyszerűen. Engedélyezni kell hozzá a Basic rules fülön „Parental control”-t, és a "User setup" fülön létre kell hozni felhasználót és jelszót, majd az adott felhasználóhoz lehet kiválasztani, hogy pl. milyen „Time Access Rule” vonatkozzon rá. Sajnos a "Parental control" csak így működik tudtommal.
-
rigomate
újonc
edit: nem ide szántam
[ Szerkesztve ]
-
rigomate
újonc
Annyit tennék még hozzá, hogy a művelet után tilos belépni a modem web felületére a lokális címen, mert attól egy jó darabig sokkot kap és elmegy a net hozzáférés.
Amúgy úgy tűnik prímán működik, egyértelműen jobb így, mint a dupla NAT-olás.
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam visszafele rendesen és azt találtam wifivel kapcsolatban h a 300-as sebesség elérésénél a 80megabit már jó értéknek számít.
Most vettem laptopot és direkt olyat kerestem ami tudja a 300-as átviteli sebességet viszont ha rákattintok a wifi állapotra ott 150-et ír de speedtesten 82körüli értéket mérek. A router 40mhz és nincs egyáltalán másik wifi a közelemben.
A laptop egy Asus s56CM Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter-rel.
A drivereket asus supportról telepítettem mert win 8.1-et kapott. Valamit még be kellene állítanom? Vagy akkor ez a kártya lite n? -
-
Topikgazda
N150-es kapcsolaton valósan 40-50, N300-on pedig 80-100 Mbps ami össze jöhet megfelelő körülmények között, talán egy kicsivel több is ha olyanok a viszonyok.
A Cisco EPC3925-ben N300-as modul van.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BBalu
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2768 üzenetére
Értem és tudom is hogy 300as modul van benne, de a gépemben a tulajdonságoknál 150-et ír kapcsolat sebességére viszont 92-t mértem speedtesten, amit a 150-nél konkrétan sokallok én is Ezek szerint a windows hülyeséget ír h "150 mbit"?
Közben eszembejutott, hogy n-lite van az egyik laptopban amivel 85körülit mérek. Akkor most vagy a gép leírásánál volt hülyeség az a 300 vagy valamelyik driver hiányozhat neki?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
privatposta
tag
Sziasztok,
segítséget kérnék, mert távolról is szeretném menedzselni ezt a szépséges routert EPC3925. Sajnos hiába állítom be, hogy remote access engedélyezve, és hogy melyik porton, nem működik a dolog. Port forwarding-ot is próbáltam rá beállítani, de a saját címére nem engedi a forwarding-ot. (192.168.2.1)
Mit csinálok rosszul? Tudom hogy így nem túl biztonságos ez a távoli hozzáférés, ha van valakinek működő ötlete, szívesen veszem.
Más routereken elég volt csak a portot megadni, és hogy honnan szeretném elérni a routert, és már ment is... -
wmati
addikt
válasz privatposta #2771 üzenetére
Administration/Administration fülön remote acces engedelyezed adsz neki valami portot. Külső hálozatrol pl mobilnet be írod külö ip címedet:portszám. Pl 84.3.98.169:8080
-
wmati
addikt
válasz privatposta #2773 üzenetére
Nem tudom akkor mi van nálad é igy csináltam, ott a címen eléred.
-
fil
őstag
válasz privatposta #2771 üzenetére
" ...192.168.2.1 ..."
Ez nem egy publikus IP cím ,azaz ezt nem fogod tudni távolról elérni.A Gateway status alatt ezt a címet adja?
-
-
wmati
addikt
válasz privatposta #2776 üzenetére
Írtam is hogy mi után kész vagy, másik internet forrásból publikus ip:portszám
-
k_petya
tag
BlackCat-ről hallott már vki?
-
dr.bubo
őstag
válasz k_petya #2778 üzenetére
Ha erről van szó, akkor topikot tévesztettél.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
mexel
veterán
Sziasztok! Cisco EPC3925 az szolgáltatóhoz kötött kütyü? Azaz ha van egy ilyenem tudom valamire használni?
-
Topikgazda
-
mexel
veterán
válasz Gubek-Einste #2782 üzenetére
Az érdekelne, hogy külön routerként használható-e, vagy csak a szolgáltató modemeként? Mert ha előbbi akkor bárhol jó, ha utóbbi akkor valóban csak alkatrésznek jó.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
mexel
veterán
válasz Gubek-Einste #2784 üzenetére
Köszi. Tehát pl digivel vagy más szolgáltatóval használható lehet?
-
Topikgazda
-
mexel
veterán
válasz Gubek-Einste #2787 üzenetére
Köszönöm, akkor nem foglalkozom vele, megmondom hogy kidobhatják ha a szolgáltatónak nem kell.
-
petejani09
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Asus RT-N10E wi-fi routert, végig csináltam az alap beállításait, és jól működik.
Az elképzelésem az volt, mivel hogy vályog házban lakunk, és a Cisco modem a hátsó szobában van, az első szobában már egyáltalán nem lehet észlelni semmivel, ezért megvettem ezt a wifi routert az első szobába.
Az első szobában van egy számítógép, oda meg egy UTP kábel a Cisco modemből, azt dugtam be az Asus routerbe, és abból a gépbe, szépen is működött, csak amikor bementem a szobámba, és fel akartam csatlakozni a telefonommal a Cisco modemre, akkor nem akart valami oknál csatlakozni a wifire, csak azt írja ki, hogy "hitelesítési probléma"... Esetleg ütközhet a két wifi egymással? Ötletem sincs, hogy mit csináljak, eddig teljesen jól működött a Cisco modemben lévő wifi.
És mióta bekapcsoltam az Asus routert, azóta elég sokszor újraindult a Cisco, amit meg nem szokott ilyen sűrűn.
És amikor ki van húzva a Cisco modemből az Asus router, akkor teljesen jól műküdik a Cisco wifije.
Tudtok nekem segíteni valamit?
előre is köszi -
Topikgazda
válasz petejani09 #2789 üzenetére
Hogyan van beállítva az Asus?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
petejani09
csendes tag
Köszi, mostmár megoldottam, átállítottam az Asus-t 40 MHz-re, a Cisco meg 20-on maradt, így teljesen jól működik azért köszi
olyan lehetséges, hogy a két eszköznek a wifi jele esetleg ütközött ugyanazon a frekvencián, ezért nem tudott felcsatlakozni a telefonom, csak miután kikapcsoltam az Asus-t? -
Topikgazda
válasz petejani09 #2791 üzenetére
Ha azonos vagy szomszédos csatornán vannak akkor igen.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
petejani09
csendes tag
Köszönöm a választ!
-
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen "csoda" szerkezetem, a T-home-os iptv-kábelnet-telefon kombóhoz kaptam. A tv-t analógon használom, így csak a telefon és a net megy rajta. A problémám, hogy a webes böngészés akadozik. Ha bekapcsolom a gépet, skype egyből van, de a weboldalakat nem tudja betölteni, vagy csak karikázik, vagy kidobja,hogy az oldal nem elérhető. Viszont,ha várok 5-6 percet, megjavul. Rákeresve azt íja,hogy a DNS szerver nem válaszol, de ha megpingelem cmd-ből, ott meg jön válasz. Nem értem a dolgot. Van,hogy minden oldal szépen bejön,de van,hogy csak a fele, vagy nem jön be egyáltalán. A torrent is működik. Ami még érdekes,hogy ha bekapcsolom a torrentet, akkor is meghal a webes böngészés, de úgy,hogy épp semmi adatfogalom nincs a torrenten (tehát nem az van,hogy lefogja a sávszélt). Olyan, mintha ugyanazt a portort használná, amin a pl. firefox "kimegy". Kábelen van összekötve a gép és a Cisco. Wifin is ugyanez van, asszony nem tud az iPad-on rendesen netezni, mert olyan lassan tölti be az oldalakat, hogy mindig azt kérdezi,hogy "torrentezel"?
Van valami ötletetek? Felhivtam a T-t, kaptam sms-t,hogy érzékelték a hibát, felhivott a T-s krapi, ő már azt mondta, minden rendben, nálam a hiba... vagy kijön, leméri, de ha néla jó, fizessem ki a kiszállást, meg a mérést a T-nek...
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
Viszont akkor a T-nál mire hivatkozzak? Az abaj,hogy mire ideér a "bácsi", hogy bemérje, neki lehet pont jó adatokat fog mérni Akkor meg kifizettetik a 3900 ft kiszállást, meg a 15 percenkénti 1400+áfás árat, és még csak nem is cserélik a routert.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
stopperos
senior tag
válasz icecave #2794 üzenetére
Állítsd be a google dns-ét.
Illetbe a Cisco felületén a Security oldalon az IP Flood Detection-t kapcsold ki, ha most be lenne.Illetve amit még meg tudsz csinálni, hogy a Cisco-ba dugd be direkt a kábelt, ha van kábel elosztód szedd ki, és úgy nézd meg hogy csak a cisco van a koaxon ami jön. Nálunk volt ebből gond, mert rossz volt a koax elosztó, és szakadozott a net.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest