- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Beszéltem egy T szervizessel és azt mondta, hogyha sípol a router, akkor megérett a cserére. Viszont ilyen cisco routerből már csak felújított darabok vannak. Esetleg még Thomson-t tudna adni, ami új.
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
OddMan
őstag
Na időközben volt nálam egy TC7200, de már visszacseréltettem cisco-ra, szerencsére kaptam egy másikat.
Lenne egy újabb kérdésem.
A külső ip címem (46.x.x.x) az még ennek a cisco modemnek a fizikai wan oldali interface-hez rendelt vagy ez a cím valahol a központban egy aktív eszköz címe?[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
válasz Gubek-Einste #3956 üzenetére
Azt tudom, hogy az a publikus ip címem csak azt nem, hogy ez az ip cím a modememben lévő wan oldali interfészhez van hozzárendelve vagy esetleg a t-home központjában egy 3. rétegbeli eszközhöz?
A routereknek több interfésze van, de ennél a modem router kombónál nem tudom, hogy ez hogyan van megoldva.Hibakeresés miatt érdekelne amúgy. Sokszor szakad a kapcsolatom és amikor megszakad, akkor belülről a külső publikus ip címemet tudom pingelni, viszont az alapértelmezett átjáró ip címét már nem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
OddMan
őstag
válasz Gubek-Einste #3958 üzenetére
A HGW minek a rövidítése?
Visszaolvastam, ez lenne a home gateway, tehát maga a cisco EPC3925?
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Az alábbi értékek milyennek számítanak? Sajnos kb. óránként megszakad a netes kapcsolatom kb. 10-50 másodperc időtartamra. Képtelen vagyok hálózatos játékokkal játszani, mert sokszor egymás után többször is így elszáll a kapcsolat. Torrentezéskor, böngészéskor, levelezéskor ez nem igazán zavaró, észrevehető, de online játékokat így képtelenség játszani. Esetleg a routerban van olyan beállítás, ami ilyen jelenséget okozhat, ha nem megfelelően van beállítva?
Amikor megszakad a kapcsolatom, akkor belülről a külső IP címemet tudom pingelni. Kívülről pedig egy másik hálózatban lévő gépről tudom pingelni az alapértelmezett átjárómat. Tehát valószínűleg egy 2. rétegbeli eszközzel lehet valami gond, ami az én modemem és a (t-home) alapértelmezett átjáró között helyezkedik el. Persze hiába pofázok az ügyfélszolgálaton, oda se figyelnek, hogy mit mondok. Kihozna egy másik modemet és részükről le van tudva.Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -5.9 dBmV 40.4 dB
Channel 2: -6.5 dBmV 40.0 dB
Channel 3: -7.2 dBmV 40.3 dB
Channel 4: -7.4 dBmV 40.0 dB
Channel 5: -2.8 dBmV 41.8 dB
Channel 6: -2.4 dBmV 42.0 dB
Channel 7: -2.2 dBmV 42.1 dB
Channel 8: -2.2 dBmV 41.9 dB
Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 40.7 dBmV
Channel 2: 41.5 dBmV
Channel 3: 41.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Sounder
csendes tag
Sziasztok!
Bekötötték az IP-t nálam is (Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway). Nos, a cisco router mögé egy switchet, egy AP-t, és egy NAS-t tettem. A problémám az, hogy akárhogy állítom nem sikerül a NAS-nak(D-Link DNS-315) a torrenteket letöltenie. A régi routerral gond nélkül ment port forwarding nélkül, viszont most sehogy se sikerül, szerintetek mit vagy, hogyan kellene beállítanom? A port forwarding leírása is nagy segítség lenne, hátha én állítottam rosszul be.
Köszönöm előre is válaszokat!
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy tudom engedélyezni a WIFI-t EPC3925-ön? Jelenleg az egész család egy TP-Link TL-WR941ND Router,t használ azonban az én laptopom az istenért sem szeretne megbarátkozni vele(évek óta dobálja ugyhogy kábelről használom, volt 3reinstall kiprobáltam minden settingst reseteltem firmware upgrade stb ugyhogy lemondtam róla) ezért eldöntöttem hogy visszakapcsolom az alap szolgáltató által adott routeren a wifi sugárzást úgy hogy mellette a TP-Link is szórja. Azonban ezt interneten és magamtól se sikerült megoldjam ezért fordulok hozzátok!
Előre is köszönöm a segítséget!Lenovo y510p, OnePlus 6
-
MODERÁTOR
-
v1kt0hr
tag
válasz Intruder2k5 #3969 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget,valóban ez volt a problémája a szerkezetnek!
Jól látom hogy a maximális sávszélessége a wifinek 2,5MB? vagy ez is valami fals beállítás? a normál sávszélességem 3,2MBLenovo y510p, OnePlus 6
-
MODERÁTOR
-
Sounder
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3965 üzenetére
Köszönöm a választ, és tipp ha így se működik? (DMZ se se jó )
-
Topikgazda
-
Sounder
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3974 üzenetére
Hiába nyitom meg a portot nem működik. Lehet a cisco mögé be kellene raknom a régi routert? Van értelme ennek? Minden beállítást végig próbáltam, nincs több ötletem, ezért írok a fórumba.
-
Topikgazda
-
v1kt0hr
tag
válasz Intruder2k5 #3972 üzenetére
kötve hiszem hogy egy lenovo y510p régi és más wifivel normálisan működik :S
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
Sanchez638
addikt
Szép estét, nem igazán találtam hozzá szólást ezzel kapcsolatba, de a cisco router ugye 1gbit/s, eddig ment is, most már ugyan azzal a felállással csak 100mbit/s-el hajlandó működni, volt már újra inditva azóta így van.
Ez ellen mit lehetne tenni?
Van mikor 2porton meg y a giga, de most pl csak 100mbit megy..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Topikgazda
-
Sanchez638
addikt
válasz Gubek-Einste #3979 üzenetére
Igen, valamelyik porton megyy a gigabit valamelyiken nem, kb 1 hete kezdte el csinálni, meg azóta folyamatosan mióta nasként megy +1gép
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
válasz Gubek-Einste #3979 üzenetére
1. és 3. porton 100mbit/s a 2. és 4.-en pedig 1gbit. Akármit dugok oda. Lehet nem azok a portok(lehet fordítva)
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Topikgazda
válasz Sanchez638 #3981 üzenetére
Ha a reset nem segít akkor jelentsd be a szolgáltatónál, valószínűleg cserélni kell. Mennyi idős az eszköz?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sanchez638
addikt
-
Topikgazda
válasz Sanchez638 #3983 üzenetére
Az annyira nem öreg de jelentsd be.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sanchez638
addikt
-
Sasos
senior tag
Aki telekomos előfizető és nincs IPTV szolgáltatása, továbbá szeretné a saját routere WAN portjára a publikus IP-t. Az zaklassa a 1412-őn a műszakis kollégákat. Központilag átrakható bridge mode-ba az EPC3925 gond nélkül. Ilyenkor szinte semmi se állítható a Cisco-n, cserébe nem is kell, mert mindent a saját router végez. Digitális telefon lehet mellette, az működik továbbra is a Cisco-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttömegér
csendes tag
üdv mindenkinek, T home os vagyok.
EPC3925 - modemen szeretném, magán a modemen kikapcsolni a wifi funkciót, hogy olyan se tudjon rá csatlakozni aki eddig netezgetett róla, tehat ismeri a számkódját az eszköznek!
köszönet a választ előre is!http://tinyurl.com/q9r4oj5
-
Topikgazda
válasz Pöttömegér #3988 üzenetére
Az admin felületen nem tudod kikapcsolni a wifi-t?
-
Pöttömegér
csendes tag
-
Sasos
senior tag
válasz Pöttömegér #3990 üzenetére
Nyitsz egy böngészőt, és megépeled a Cisco IP-címét. Defaultban 192.168.0.1 azt hiszem.
Belépsz, majd lekapcsolod a WiFi-t (Wireless-->Radio Settings-->Wireless Interface disable)
Ezután az előlapon elalszik a Wilreless LINK melletti LED. Biztonság kedvéért nézz rá valamivel, hogy valóban kikapcsolt-e, mert én már jártam úgy, hogy kikapcsoltam, a LED nem világított, de a rádió ment benne. -
Sasos
senior tag
válasz Pöttömegér #3992 üzenetére
Nálam olyankor az segített, hogy az előtte lévő fülön (WPS) kikapcsoltam a WPS-t, majd Wifi-bekapcsol elment, és újra kikapcsolás és mentés. Utána már valóban kikapcsolt, androidos telefonról eltűnt az adás.
-
Pöttömegér
csendes tag
a wps em most ki van kapcsolva
http://tinyurl.com/q9r4oj5
-
Sasos
senior tag
válasz Pöttömegér #3995 üzenetére
Ha van wifi-s eszközöd, akkor nézd meg, hogy kikapcsolt-e rajta a rádió. Nálam tíz alkalomból egyszer fordult elő, hogy annak ellenére, hogy azt írta, hogy kikapcsolta, és a LED sem világított, mégis ment a rádió.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! EPC3925 eszközömmel a következő problémám van; mivel gyengén látom a jelét beszereztem egy wifi repeater-t amit gond nélkül tudok csatlakoztatni hozzá látja is a routert 80-100% os jelerősséggel. A hiba az lenne hogy random időközönként a repeateren keresztül csak korlátozott kapcsolatom van addig ameddig le nem resetelem a repeatert és újra nem csatlakoztatom. A Cisco gyári beállításokon van wpa-psk AES titkosítással és mivel nem csak én használom ezen nem áll módomban változtatni.Ezen felül a Ciscora csatlakoztatva van még 2 sz.gép lan porton keresztül (de az is lehet hogy a lan vezeték végén router van erre sajnos nincs rálátásom mert egy lakást bérelek a 3 ból am it a Cisco kiszolgál). A repeater biztos jól működik már kipróbáltam másikkal is a jelenség ugyanaz van hogy hiba nélkül működik 1 napig van hogy csak 10 percig. Van esetleg valami speckó beállítás amit meg kell néznem?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Topikgazda
-
akoska23
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3999 üzenetére
Egyenlőre Sasos fórumtárs javaslatára auto channel mód helyett fix csatornán van kerestem egy nemmolyan foglalt csatornát, mert ugye a repeateren nem tudok állítani az klónozza a csatornát is ezért egyből kettő is lett azon amit választottam. Azt furcsálom hogy mikor kiválasztom melyik csatornán sugározzon és auto mód helyett adok neki egy fixet még az oda van írva hogy ha ütközés van majd ő keres magának másikat....... de most egyenlőre jó nem tudom meddig.......
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest