- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
szia,
a tl-wdr3600 és attól felfelé okés, de azzal számolni kell, hogy a wifi nem csak router kérdése, a környezeti tényezők és az ellenoldalak milyensége is nagyban számít, illetve a megfelelő beállítások is.
hiába a legjobb router, ha a környezet problémás - és 3 fal már erősen az lehet -, vagy az ellenolalak nem okésak, netán nem megfelelő valamelyik beállítás...giorgio; nem csak 5 gigahertz esetén van kihasználva a harmadik antenna, bár 5 gigahertz alatt 3*3:3 mimo adott, 2.4 gigahertz alatt pedig csak 2*2:2, de nem rossz dolog, ha utóbbi esetben a két használt antennát a háromból tudja kiválasztani, az ellenoldali elhelyezkedés függvényében, a legidálisabb szórás érdekében.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gabendog
csendes tag
Sziasztok!
Egy Cisco EPC3925 van felszerelve és a problémám, hogy a wifin keresztül naponta többször megszűnik, vagy teljesen elmegy a net. Abban kérném a segítségeteket, hogy lépésről lépésre hogyan állítsam be a wifit, hogy ezt kiküszöbölhessem végre mert naponta 2x kell újraindítanom emiatt. 2 pc működik róla 1 kábelen 1 wifin a távolság miatt. Ezek a setup adatok:
AboutModel: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 24:37:4c:04:45:e4
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR.bin
Firmware Build Time: Aug 8 10:17:50 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: EnableCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: DisabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.8 dBmV 39.5 dB
Channel 2: -1.7 dBmV 39.5 dB
Channel 3: -1.0 dBmV 39.4 dB
Channel 4: -0.9 dBmV 39.2 dB
Channel 5: -0.8 dBmV 39.5 dB
Channel 6: -1.2 dBmV 39.4 dB
Channel 7: -1.6 dBmV 39.0 dB
Channel 8: -2.3 dBmV 38.6 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 50.5 dBmV
Channel 2: 49.7 dBmV
Channel 3: 50.9 dBmV
Channel 4: 49.7 dBmVelőre is köszönöm a segítséget.
-
Topikgazda
-
Balinov
titán
válasz Gubek-Einste #2203 üzenetére
szia, inSSIDer -bol letezik portable verzio is? fake-t talaltam, de letoltheto mukodot nem ezidaig.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
gabendog
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2203 üzenetére
ezt pontosan nem tudom mire gondolsz de leírom a jelenlegi beállításokat.
Wireless / Basic settingsWireless Network: Enable
Wireless Configuration: ManualNetwork Mode: B/G/N mixed
Radio Band: Enable 2.4 GHz (nem változtatható)
Channel Width: Standard - 20 MHz Channel
Standard Channel: Auto Current Channel: 6
Wireless Network Name (SSID) BSSID Broadcast SSID
(a kapcsolat neve) 38:60:77F:00:E5 (pipa)MAC Filter Disable
Access Restriction
Block computers listed below from accessing the wireless networkMAC Address Filter List
A gond az, hogy most is kb 0.5 Mbps a le és 0 a feltöltési sebességem az eddigi kb 28/3 hejett és a beállítást csak a szomszédnál tudjuk +csinálni mert ott az eszköz. kábelen viszont tökéletes a sebesség csak a wifi megy el vagy csökken így le állandóan.
MAC 01: -től MAC 32: -ig 00:00:00:00:00:00
Advanced Wireless
Transmission Rate: Auto (Default: Auto)
CTS Protection Mode: Disable (Default: Disable)Beacon Interval: 100 (Default: 100 msec, Range: 1-65535)
DTIM Interval: 1 (Default: 1, Range: 1-255)
Fragmentation Threshold: 2346 (Default: 2346, Range: 256-2346)
RTS Threshold: 2347 (Default: 2347, Range: 0-2347)WDS
WDS MAC Address: 38:60:77F:00:E5
Note: Only WEP encryption mode or encryption disabled can be used with WDS. Before enabling WDS, please set the "Wireless Configuration" to "Manual" and the "Wireless Security Mode" to "WEP" on the Wireless Security page.
Allow wireless signal to be repeated by a repeater
Remote Access Point's MAC Address:MAC 1: (üres)
MAC 2: (üres)
MAC 3: (üres)Quality of Service (QoS)
Wireless
WMM Support: Enable (Default: Enable)
No ACK: Disable (Default: Disable)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz gabendog #2205 üzenetére
Le kellene futatni az inSSIDer nevű programot, hogy meg legyen, hogy milyen a környéken a wifi helyzet mert csak így lehet beállítani állandóra a használt wifi csatornát.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gabendog
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2208 üzenetére
rendben futtatom mely adatok kellenek?
-
Topikgazda
-
gabendog
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2210 üzenetére
rendicsek és azt hogyan? sajna nem vagyok guru ezért elnézést.
-
Balinov
titán
válasz Gubek-Einste #2207 üzenetére
Koszi a tippet ezt sikerult futtatni melohelyi laptopon, win7enteprise alatt levo korlatozott user accounttal.
Sajna Intruder2k5 tippje nem jott be, a telepito futtatasahoz is rendszergizda jogosultsag kene.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
gabendog
csendes tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz Balinov #2216 üzenetére
egyébként szerintem intruder kollega arra gondolt, hogy egy másik gépen telepítsd fel, ahol van admin jog, másold ki penre és azt futtatsd a melós laposon. de szerintem még mindig egyszerűbb egy akármilyen Droid telefon.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Topikgazda
válasz gabendog #2213 üzenetére
Világosan látszik, hogy elég szépen, szabályosan ki van osztva a zavarás a könyéken. Ami lehetne tenni az, hogy át állítani a wifi csatornát 11-re mert még az a legkevésbé terhelt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gabendog
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2220 üzenetére
ok + próbálom nemsokára jelentkezem köszönöm szépen
-
gabendog
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2220 üzenetére
-
Topikgazda
-
BobaFett90
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem.
Albérletben ez a modem van. Többen is használjuk. Korábban naponta elment a jel. Végül kapott egy resetet ami után jött egy netcsomag(ami állítólag gyorsabb mint az előző volt) váltás a főbérlő részéről más szolgáltatóval viszont ez a rémség maradt. Most pedig ha játszok multiplayer játékokkal(Bf3, Red Orchestra2 stb) állandóan problémám van a pingel. Ha valaki betölt egy lapot felszalad 80-ról 1200-ra a pingem vagy ha mások neteznek esélytelen feljutni is egy játékszerverre, pedig nekem pl böngészőben semmi problémám, ott elég gyorsan tölt be a weblap.
Lehet, hogy be kellene állítani a routert? Van hozzá valami megoldás?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
“Az ép ész nem kölcsönözhető, nem kapható. S azt hiszem, ha eladó volna, nem találna vevőre. A bolond bezzeg elkél naponta.” (Seneca)
-
MODERÁTOR
válasz BobaFett90 #2225 üzenetére
Szia!
Sajnos a szolgáltatós eszközökben nem jellemző, hogy Bandwidth Limiter, vagy QoS lenne megtalálható, ettől ezek igénytelenebb cuccok! Esetleg szoftveres szabályozással lehet próbálkozni (CfosSpeed), de ezt akkor az összes gépre fel kell tenni, hogy azok együtt tudjanak működni! Ha ez nem, akkor kell egy olyan router, amiben lehet a klienseket priorizálni, és azt kell használni!
-
BobaFett90
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2226 üzenetére
Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway
Ez a router van. A wireless beállításoknál van egy QoS lehetőség amelyben ez szerepel:WMM Support: Enable/ Disable (Default: Enable) Itt enable van beállítva
No ACK: Enable/ Disable (Default: Disable) Itt pedig disableCsak nem tudom, hogy mire van.
Korábban nem volt ilyen probléma. Most egy pár napja áll fenn.[ Szerkesztve ]
“Az ép ész nem kölcsönözhető, nem kapható. S azt hiszem, ha eladó volna, nem találna vevőre. A bolond bezzeg elkél naponta.” (Seneca)
-
MODERÁTOR
válasz BobaFett90 #2227 üzenetére
-
BobaFett90
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2228 üzenetére
Ezt cseszhetem. Még jó, hogy most cseréltem le a fél konfigomat :/
-
vulnrea
aktív tag
Sziasztok!
Pár hónapja új szerződést kötöttünk a Telekommal amihez, kaptunk egy Cisco EPC3925 routert, minden tökéletesen működik wifi/net is, 3 gép van hozzácsatlakoztatva, abból csak kettő folyamatosan.
Én és az öcsém szoktunk játszani, mindketten a FarCry 3 mutliban, illetve BF3 multijával. Nos nála minden tökéletesen üzemel, engem pedig folyamatosan kidobálnak a szerverek, van amikor teljesen jól megy minden, aztán ahogy bekapcsolja a számítógépét onnantól kezdve nem tudok játszani semmilyen online játékkal van, hogy a net *zarakszik..
Ez mitől lehet mert mi sajnos nem nagyon értünk hozzá, a t-fos pedig 4500 ft-ért csinált egy nagy semmit.. -.-"
Köszi a segítséget előre is
Oppo Find X6 Pro | Huawei FreeBuds 2 Pro | Huawei Watch Fit 2 Elegant | AMD Ryzen™ 9 3900X | ASRock X570 Taichi | Kingston HyperX FURY 32GB | Samsung Odyssey G7 27" | Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Extreme Edition
-
Topikgazda
-
vulnrea
aktív tag
válasz Gubek-Einste #2231 üzenetére
Hát nála alapból gyorsabb a net letöltés, játék közben pedig (FarCry 3) kidobál a szerver, őt pedig nem, úgy is ha mindketten akarnánk játszani és akkor is, ha csak egyedül.
Oppo Find X6 Pro | Huawei FreeBuds 2 Pro | Huawei Watch Fit 2 Elegant | AMD Ryzen™ 9 3900X | ASRock X570 Taichi | Kingston HyperX FURY 32GB | Samsung Odyssey G7 27" | Sapphire Toxic Radeon RX 6900 XT Extreme Edition
-
Topikgazda
-
vulnrea
aktív tag
válasz Gubek-Einste #2233 üzenetére
A Ping az jó mindkettőnknél, portok be vannak állítva routeren és a Windows tűzfalon is, ált. Host Migration feliratot kapok, de csak én, akármit teszek nem enged játszani. Battlefield 3 esetében pedig nálam nagy a Ping, viszont a másik gépen minden ok..
-
asturel
őstag
Van valami megoldas, hogy az idle kapcsolatokat ne bontsa a router? (pl. ssh) (es itt nem programspecifikus beallitasokra gondolok, mivel az oke, hogy sshnal tudok idle packetet kuldeni, de nem mindenhol jarhato ez az ut)
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Múltkori problémám ugyan megoldódott a wifivel, de most van újabb Azt csinálja a rendszer, hogy van net (skype megy), de a böngészőben akármit szeretnék megnézni annyi a válasz, hogy oldal nem elérhető. Lent annyit látok, hogy szerver azonosítás folyamatban, majd bedobja ezt a hibát Kihúztam bedugtam többször is, de nem javult a dolog. Ismét csak wifinél áll fent a hiba.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
válasz Babetta-X #2236 üzenetére
nekem most olyat produkált ez a csoda, hogy a rákötött két access point egyikén sem tudtam csatlakozni, nem csak net nem volt, hanem fel sem enegedett a hálózatra, viszont a csatlakozott kliensek között ott volt minden, amit visszautasított. már amikor elértem a beállításokat, merthogy ez és a saját is wifi része is eléggé kétesélyes jelleggel működött, mikor éppen nem, akkor pont azt csinálta, mint neked. közben kábelen minden ment, ahogy kell, belső hálózati forgalom (bár annak a nagy része egy switchen keresztül megy) és internet is, csak a wifi szart be. próbáltam újraindítani, resetelni, semmi nem segített, végül fehívtam őket, újraindították a központból és minden megjavult.
dns szervert is állítottam google félére, nem ért semmit.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Balinov
titán
tenyleg, erdemes idokozonkent admin menubol ujrainditani?
Babetta-X: nekem az otthoni Vidanetes kabelmodemre rakott G-s TPlink router csinalt ilyet nyaron.1 asztali rj45-on, 1 SGSIII wifin, meg egy Pavilion DV6 (wifi) csatlakozott. desktopon, telefonon gyonyoruen ment a net, asszonykam notijan csak a skype. Probaltunk mindent, reset, dns, egyeb beallitasok a tplinken, laptopon, semmi. Aztan mentem en is haza nyarra, ugyanazon a tplinken logva ment minden az One-n meg a Nexus7-en is. A megoldas egy uj, kozepkategorias TPlink lett.
A hiba okara/megoldasara a mai napig nem sikerult rajonnom. Poen, kivittem anyumekhoz (T-s DSL), raroffent, minden ment, a 2 telefon, az N7, es ugyanaz a laptop.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Balinov #2239 üzenetére
én admin menüből, meg hardveres kapcsolóval, ármtalanítva többször újraindítottam. reseteltem is, nem ért semmit. aztán a csajszi mondta, hogy valamiben más az, mikor ők indítják újra, részleteket nem akart/tudott mondani, hogy miben.
meg is oldotta a bajokat, csak könyörgöm, miért kell ehhez vevőszolgálatot hívnom, ahol 10 perc várakozás után, mikor vázolom a problémát 3-ból 3 ügyintéző megkérdi, hogy nem írtam-e el a wifi jelszót? valós hibát képtelenek megoldani, csak a jelszóval dobálózni, újraindítani, meg azt hajtogatni, hogy valami beállításbeli gond lesz, egy olyan hálózatban, amit tökéletesen össze lett lőve és működött előző nap.
ellenben a menüben a legszükségesebbeken kívül nem lehet állítani semmit, és bridge üzemmód sincs, ha esetleg a kedves felhasználó igényeit nem elégíti ki a kiherélt konfig menü.
mondjuk az előző ADSL Zte cuccnál még mindig sokkal jobb, de az nem egy nagy teljesítmény.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Balinov
titán
válasz fogtunder #2240 üzenetére
ha, USZ. 1x hivtam fel az itteni UPC-t szamlaugybol kifolyolag, meg 1x tavasszal, mikor a Cisco HD-s box 0km-esen szar volt...azota inkabb irasban...itt full indiai/paki az usz-je az UPC-nek.
Mondjuk a GW-n az fw tavaly juliusi datum, de legalabb a Bridge mod nincs benne letiltva.
-
Babetta-X
senior tag
-
Topikgazda
válasz Babetta-X #2243 üzenetére
Setup/Lan Setup menüpont alatt a Network Address Server Settings (DHCP) részben a három LAN 1 Static DNS-be kell beírni őket, harmadiknak lehet használni pl az OpenDNS-t (208.67.222.222 és 208.67.220.220).
-
szondil
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy furcsa problémám!
Én is ezt a típusú routert használom a t-home jóvoltából. Jelszóval és MEC-szűrővel védem a hálózatom, eddig ment is minden rendesen. Először kb. egy hónapja próbáltam a kollégám laptopját csatlakoztatni a routerhez, mec cím megadása után csatlakozás, kérte a jelszót, jelszót elfogatta, azt jelzi a laptop, hogy csatlakozva, de adatforgalmat nem bonyolít.
A második egy sony xperia u mobil a sztori ugyan ez, azt jelzi, hogy csatlakozva de adatforgalom nincs!
A harmadik egy no name tábla pc, dettó!
A negyedik készülék egy samsung s4 mini, ez is csatlakozik, de netezni nem lehet!Ha tud valaki valami megoldást, kérem jelezze!
Előre is köszönöm! -
Topikgazda
-
szondil
csendes tag
válasz Gubek-Einste #2246 üzenetére
Közben meg találtam a hibát. Két helyen kel megadni a mac címet. Csak valamelyiket átviszi automatikusan valamelyiket meg nem!
Köszönöm a segítséget! -
takitibi
tag
Sziasztok!
Képtelen vagyok aktiválni az URL szűrést a facebook-ra.
Készülék: EPC-3925
Firmware Version: epc3925-E15-12-v302r125555-130808c-MYR
Google-ztam sokat, és megtaláltam mit hogy kellene beállítani, de másoknak se ment úgy láttam.
Valakinek valaha sikerült használhatóan beállítani ezt a neves "cisco" eszközt? >> ez lenne a kérdésem.
Üdv: TakiTibiÜdv: TakiTibi
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem, szeretnék torrentezni, de utorrentben tesztet futtatva ezt az üzenetet kapom: a port nincs nyitva (a letöltés továbbra is lehetséges). Port forwardingot megcsináltam, a helyzet változatlan. Eset Smart Security van a gépemen és Win8 ha esetleg ezek fontosak, bár otthon a családomnál, hibátlanul megy minden, de ott TP-LINK router van és más szolgáltató
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest