- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #3700 üzenetére
*Hiába friss hosszú reset, kihúzott koax kábel, nem tudok belépni a beállításaiba. üres-üres kombó nem megy. UPC felhasználónév jelszó nem megy. Gondolom valami random lesz. Honnan tudom megtudni? Egy csatornaváltás nem ártana neki vagy mixed-re rakni g helyett vagy nem tudom hogy képes csak 30 megabit/sec-re...
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3702 üzenetére
Köszönöm, bénáztam egy sort, de meg van végül, remote management letiltva, minden okés.
Ellenben azt, hogy 35 MBit/s nél többet nem lehet a 120 helyett kicsikarni belőle az maradt.
5GHz-en nem látják az átlag kütyük, az intel 5100-as meg látja ugyan, de nem működik attól még.
Csatorna variálással lehetett kicsit feljebb tornászni, de 120 nem belőle soha...
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3704 üzenetére
Az se segített rajta sajnos. 5 gigás sávban nem járathatom, mert kb. az egész albiban csak én tudnék akkor netezni, sőt én sem valami bugos driver miatt.Itt nincs olyan, hogy szabad channel, igazándiból mindegyik foglalt rendesen egy panelben.
Szerintem nem a jelerősséggel van baj, az maxos, mondjuk azon úgysem lehetne változtatni... Ki lehet kapcsolni rajta a wifit és egy lan portját egy rendes routerrel megosztani netán.
Ez akkor egyedi baj és bőven lehet, hogy a kiküszöbölhetetlen interferencia okozza?
Auto-n van a channel választás mindkettőn, szerintem jót talál. Wifi analyzer alapján is azt használnám, bár az nem tudom mennyire "akkreditált"
Szerintem a többieknek az N-es wifit se nagyon szereti a kütyüjük... a g meg kb ennyit tud, 30 Mbit/sec-et a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3706 üzenetére
Köszönöm A transmission rate-beállítást nem érdmes piszkálni? (az Advanced fülön...)
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3708 üzenetére
Az micsoda? Ezt el tudnád mondai és akkor megpróbálom megoldani.
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3712 üzenetére
Igazán köszönöm, kipróbálom.
-
Topikgazda
-
csubuka
addikt
válasz Gubek-Einste #3714 üzenetére
De elvileg nincs regisztralva ra a lakotarsam. O a fonok es a tulaj:-) De akkor majd ranezunk.
-
Topikgazda
-
csubuka
addikt
válasz Gubek-Einste #3716 üzenetére
Köszi! De melyik menüpontban lehetne lekapcsolni ezt?
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3718 üzenetére
Értem én, csak a my upc-n azt írja, hogy be sem vagyok regisztrálva wifree-re... Először be kéne regisztráljak, hogy utána letilthassam?
-
MODERÁTOR
-
csubuka
addikt
válasz Intruder2k5 #3720 üzenetére
Köszönöm, rendben.
-
spuros
őstag
Sziasztok
Igazából nem pont ezzel a routerrel kapcsolatos a gond, vagyis de, mert csak ennél a routernél jön elő. Szóval adott az eszköz ami leosztja wifin az internetet. Minden eszköz rendesen kapcsolódik wifin kivéve egy Alcor q787i tabletet. Ez a tablet is felcsatlakozik de ez nem kap internetet. A többi mobileszközön van net. Mi lehet a baj?
Ja és máshol más netre ha csatlakozik az alcor akkor kap netet, rendesen működik..... Már minden beállítást átnéztem, de nem látom hol a gond.
Van ötletetek?
-
Topikgazda
-
spuros
őstag
válasz Gubek-Einste #3723 üzenetére
csatornákkal játszottam, jelszó is angol kis és nagybetűk+ számok, csak 20 mhz-en is próba. eredmény ugyanaz.
-
kenyerr
tag
Hello,
Olvastam a Telekomos topikban, hogy az epc3925 instabilitását meg lehet oldani úgy, hogy wifi kikapcs. és egy mögé kötött normális routerrel osztogatni a dolgokat.
Azt is láttam itt a hozzászólások között, hogy jó ha az stb közvetlenül a hgw-n van, ebből gondolom, hogy akkor a maradék 3 port (amin nem a további router van) stabilan használható; igaz ez?
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami kipróbált/tesztelt ill. bevált router erre a célra ismerve az alábbi feltételeket: (tudom nem szigorúan ez a topik, de mégis talán ide is tartozik a t-home-os cisco hgw miatt)Igények:
- Gigabites portok (belső hálón kell, tudom, hogy a nethez felesleges lenne)
- wifi bőven elég 2.4-en kis lakásba, lefedettséggel nincs baj
- lehetőleg ne melegedjen nagyon, akár gyengébb szellőzéssel is menjenAdott:
- 50/5 net
- 1 stb
- 1 médialejátszó
- 1 pc
- 1 nas
- ~4 wifis eszköz még[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
kenyerr
tag
válasz Gubek-Einste #3726 üzenetére
Kösz!
Ahogy nézem, az asus kb 9 ezerrel többért kezdődik. Tud annyival többet, stabilabb vagy valami? Esetleg nem annyira melegszik?
Hajlanék az erősebb routerre egyébként, mert belső hálón minden gondolkodás nélkül vinnie kéne a bd50eket torrentezés közben is.
(talán már a 4szer akkora memóriáért megéri?)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz kenyerr #3727 üzenetére
Az Asus N18U a legjobb csak 2,4-es router amit kapni lehet, erős hardver és jó gyári firmware jellemző rá. Komolyabb terhelés mellett mindenképpen megéri ezt választani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kenyerr
tag
válasz Gubek-Einste #3728 üzenetére
Rendben van, köszönöm! Tényleg nem láttam még nagyon rosszat róla, szóval nemsoká akkor szerintem rendelem is.
Viszont esetleg még annyit kérdeznék akkor, hogy a maradék 3 porttal már lesz így (ugye 8-1) 7 stabilan használható! gigabites, vagy a hgw-n lévőket felejtsem is el?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz kenyerr #3725 üzenetére
Én nem olvastam erről az instabilitásól, és érdekes, valószínű ezokból nem is tapasztalok semmiféle problémát bekapcsolt wifivel sem. Konkrétan hogy jelentkezik ez a dolog?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Topikgazda
-
kenyerr
tag
Jelenleg megy az epc3925-ön egy nas torrenttel, onnan szokott menni megosztás a média lejátszóra vagy STB közben telefonok/nyomtató/pc rajta. (persze STB vagy médialejátszó kiütik egymást, szóval nem egy időben).
Ezekkel a körülményekkel, sokszor megfagy a tv adás (router 90%ban újraindul a fagyás után). Valamikor csak simán nincs értékelhető sávszél, de nem kell, hogy csúcsidő legyen; ekkor legtöbbször segít egy router restart. Valamikor simán a torrentezés nem megy, mert nem akar csatlakozni peerekhez. Próbáltam már mérsékelni a futott torrentek számát, de nem értem el nagyobb javulást sajnos. Valamikor a filmek lejátszásához kell újraindítani, mert akadozik, vagy simán elmegy a kapcsolat közben.#3731
Ok, akkor szerintem csak az STB-t rakom oda.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz kenyerr #3732 üzenetére
Nekem is EPC3925 van, a 120-as net nagy részét kihasználja az itthoni szerverem, lefelé 120, felfelé nappal 3.9 Mbit, éjjel 7.8 mbittel tölt, emellett a második porton rá van még kötve egy 5-ös switch, azon lóg egy airlive router és két MP-es HD IP kamera, a másik csatlakozón egy tp- link router, azon a gépem, egy hlózati lézernyomtató, a routerről kapja még a netet egy noti, és egy helyiséggel arrébb egy tp-link router wifin.
Minden eszköz a cisco-ról kapja a dhcp-t. Így megy sok sok hónapja, probléma nélkül.
Persze van még 3 db teló, 1 db tablet, műholdvevő és br lejátszó, ezek is a routeren keresztül kapcsolódnak a netre, és semmi hibát nem tapasztalok....Vélemnyem szerint nem az eszközzel lesz a gond, hanem a bemenő kábelen a jellel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
vargajano
újonc
sziasztok! problémám cisco epc3925 nincs wi-fi, reseteltem, internetem van , alapbeállítások jók, ( szerintem ) és még midig nincs wi-fi .
köszönöm.
-
kenyerr
tag
Amikor jött a telekomos szerelő, akkor megnézte, hogy jó lesz-e a kábel, mert az már egy előző telepítésből volt meg és mindent rendben talált.
Azóta elvileg nem lett háborgatva a kábel semelyik része, viszont a lakáson kívül akkor lehet hogy elbarmoltak valamit. Kösz a tippet, ha a plusz routeres megoldással sem lesz jó, akkor marad ez.
Csak az lenne a furcsa ebben a helyzetben, hogy akkor a hgw újraindítás miért szokott segíteni?
(még talán arra tudok gondolni, hogy egyszerűen én egy gyárilag gyengébbet kaptam, akár régebbit akár újabbat, nem tudom hogy melyik széria volt a jó/rossz) -
Rick4
félisten
válasz kenyerr #3735 üzenetére
Én azt mondom, ha vacakol, hívd a központi számot, vetess fel hibajegyet, simán látják, hogy van-e gond, a központ is 5 percenként logol, sebességet mér éjjel- nappal, a szerelők vissza tudják nézni, hogy mi történt, persze ha baj van, sokszor tagadják..
-
kenyerr
tag
Hello, beüzemeltem az asus n18u-t DMZ-vel ahogy itt láttam ajánlottan, viszont észrevettem, hogy egyből elkezdtek (gondolom botok, valami hongkong-i ipről) sshd-zni a nasomra. Amint kiszedtem a DMZ-t ez egyből megszűnt. Valami pluszt kéne a n18u tűzfalon állítani, vagy mi lehet a baj? Egyáltalán mi az előnye ahhoz képest, hogy simán AP ként használnám az n18u-t?
Illetve még annyi eszembe jutott közben, hogy ha a kábelen nem jönne normálisan jel, akkor a jelszinteken látni kéne valamit nem? Mert általában ilyen értékek vannak:Channel 1: 2.0 dBmV 43.2 dB
Channel 2: 1.7 dBmV 39.6 dB
Channel 3: 1.1 dBmV 42.5 dB
Channel 4: 0.4 dBmV 43.2 dB
Channel 5: -3.7 dBmV 40.3 dB
Channel 6: -4.3 dBmV 39.4 dB
Channel 7: -3.1 dBmV 39.4 dB
Channel 8: -4.1 dBmV 38.2 dBUpstream Channels Power Level:
Channel 1: 44.5 dBmV
Channel 2: 42.7 dBmV
Channel 3: 43.2 dBmV
Channel 4: 45.2 dBmV[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
kenyerr
tag
válasz Intruder2k5 #3742 üzenetére
UPnP kikapcsolva, DMZ vissza teszt jellegre és megint beindultak az ssh kérések. A ...11 és 12 az ok, de a többi?
netstat -a|grep ssh
tcp 0 0 0.0.0.0:ssh 0.0.0.0:* LISTEN
tcp 0 848 192.168.0.17:ssh 43.255.190.130:48254 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 43.255.190.170:52871 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.12:50739 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55914 ESTABLISHED
tcp 0 984 192.168.0.17:ssh 43.255.190.139:42307 ESTABLISHED
tcp 0 52 192.168.0.17:ssh 43.255.190.135:45871 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55915 ESTABLISHED
tcp 0 532 192.168.0.17:ssh 192.168.0.11:55915 ESTABLISHED
tcp 1 1 192.168.0.17:ssh 43.255.190.179:42078 LAST_ACK
tcp 0 84 192.168.0.17:ssh 43.255.190.188:35500 ESTABLISHED
tcp 0 0 192.168.0.17:ssh 43.255.190.170:33489 TIME_WAIT
tcp 0 0 :::ssh :::* LISTEN -
MODERÁTOR
válasz kenyerr #3743 üzenetére
Ja, hát minek rakod DMZ-be? Akkor persze, hogy támadják!
Ha nem kell a NAS-on a remote SSH, akkor tiltsd le azt! Ha kell, akkor rakd át másik portra, azt kevésbé szokták megtalálni, és be lehet állítani, hogy x próbálkozás után tiltsa le az IP-t. Persze, ha tud ilyet a NAS. Mellesleg egy erős jelszóval hiába próbálkoznak, úgysem fejtik meg...
[ Szerkesztve ]
-
kenyerr
tag
válasz Intruder2k5 #3744 üzenetére
Annyira ajánlotta itt mindenki, hogy kipróbáltam, de szerintem nem fog kelleni a DMZ. Egyelőre nélküle próbálom.
Remote ssh kellene. Átrakom akkor szerintem másik portra majd. Ezt az x próbálkozás utáni letiltást hogyan lehet beállítani általában? (zyxel nsa 320) Erős jelszó egyébként van, csak terheli feleslegesen a cpu-t a sok sshd.
-
MODERÁTOR
-
lacy86
addikt
válasz Intruder2k5 #3695 üzenetére
Megprobaltam beuzemelni a sajat routeremet!
kikapcsoltam a telekomos routerben a wifit
osszedugtam a telekomos + a sajat routeremet
beleptem a kezelofeluletre
beallitottam SSID nev + jelszo
csatlakozas megtortent DE internet nincs! egyszeruen nem tudom sehogy se elovarazsolni!Nem ertem / tudom mi lehet a baj ...
-
Rick4
félisten
A telekomos router egy router. A saját routered egy router.
Ott a baj, hogy nem így kell. Milyen router ezpontosan?
Miből gondoltad, hogy két routert ugyanúgy kell összekötni, mint egy routert és egy számítógépet, vagy egy modemet és egy routert? A routerednek tuti a wan portjába dugtad a netkábelt. Ott a baj, hogy nem így kell. Milyen router ezpontosan?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest