- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook hibák
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Miről is beszélsz? Halvány gőzöm sincs, hogy mi köze van annak ahhoz, hogy a saját lokális hálódon fix IP-ket használsz ahhoz, hogy a szolgáltató dinamikusan osztja ki az IP-ket, így kívülről nem biztosított a fix elérés. Meg engedtessék már meg az a szabadság, hogy majd én eldöntöm, hogy mit és hogyan akarok 2014-ben kívülről beállítani... Agyam eldobom.
Egyébként úgy látom Port Forward-ról ezek szerint nem hallottál, ha a különböző eszközök is a 80-as és 8080-as portot használják.Komolyan, kezdek elgondolkodni mostanában, hogy nem is írom le a kérdésemet fórumba, mert az ilyen egységsugarú megmondóemberek mindig tudják a tuti frankót, nem kell a remote access 2014-ben, minek is van...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tin
veterán
válasz Gubek-Einste #3188 üzenetére
megcsináltam még tegnap amit javasoltál, és működik.
sajnos ugyanúgy, ahogy a korábbi, új szegmens esetén: néha az alhálózat egyszerűen baromira belassul, és csak kb. 10Mbps sebességet hoz, tehát a saját routeremre kötött eszközök mind az internet, mind a lokális hálózat felé ennyit tudnak csak.
egy újraindítás van hoyg megoldja, van hogy az sem.most is, hiába indítgattam újra mindkettőt, nem volt jó. fél óra után meg megjavult. közben a cisco-ra kötött pc-n gond nélkül ment az internet rendes sebességgel.
nagyon olyan szaga van, mintha valamelyik router néha megbolondulna, és egy ideig nem tudna rendesen működni. sajnos ez a hálózati része már nekem magas, szóval marad a beletörődés.
-
Topikgazda
-
OldAkita
aktív tag
válasz sanzi89 #3197 üzenetére
Én mögé kötöttem egy Asus routert. Azt elérem távolról, torrentet el tudok indítani távolról. T-home-os vagyok bridge mód nincs, az Asus nem kap publikus IP-t de a Cisco DMZ-be van állítva, így nem gond hogy nincs publikus IP.
T-home egyetlen pozitív cselekedete hogy fix IP címet ad már 3 éve. Szóval nincs szükségem ingyenes dns szolgáltatóra. A Cisco-ban fix belső IP címet adok a mögé kötött Asus-nak, aki minden kívülről jövő igényt a DMZ miatt megkap.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Gubek-Einste #3204 üzenetére
elképzelhető, az előző linksys-em is így kezdte, hogy a wifit eldobálta meg belassult, így fogtam aztán félreraktam, majd fél év múlva levittem egy rokonomhoz akinek épp bekötötték a netet mondván, hogy legyen arra a pár hétre wifije, amíg vesz router-t. ez volt kb 6 éve, azóta is tökéletesen megy nála
kaptam még pár tippet, a hétvégén kipróbálom, pl. hogy ne a WAN portba dugjam a kábelt, bár a tomato tudja, de lehet hogy emiatt akad össze a 2 firewall, bár kikapcsoltam a linksys-en. játszom még kicsit vele, remélem megoldódik.
-
capulet75
addikt
A full reset felől érdeklődnék, ezt 1 percig nyomva tartott reset gomb aktiválja? És ilyenkor az admin a jelszó és a fnév?
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Topikgazda
-
hzx0
aktív tag
Sziasztok
Nekem is egy T-homos Cisco EPC3925 eszközöm van. Olyat lehet csinálni hogy este egy bizonyos időbe automatikusan kitiltson egy wifis eszközt? Arról lenne szó hogy gyermekem telojárol kellene éjszakára lekapcsolni a netet időzítve.
-
nagyúr
Inkább annak tűnik hogy a két router hálózata között nincs jó direkt átjárás és emiatt az interneten keresztül kommunikál lehet a két hálózat... az meg lassú ugye.
Trace-t nyomtál már pl ip-k között hogy milyen úton megy az adat pl?
Amugy eleve ez a több szegmens zavaros számomra.
Csak 1 DHCP és csak egy IP tartomány kéne legyen, ez pedig a Ciscoé kéne legyen, a másikon a DHCP-t ki kell kapcsolni és csak egy switch jellegű funkciót kéne betöltsön a második router, a rá akaszkodó eszközöknek is a Cisco-ba kéne regisztrálniuk és onnan IP címet kapni a Cisco DHCP IP tartományban.
Amíg nem egy tartományban vannak pl a x.x.x.100 és x.x.x.200 között az összes eszköz, addig szerintem nem is fog működni jól.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
Ilyet ezzel a routerrel nem tudsz csinálni.
Legalábbis automatikusan nem... csak az egész router forgalmát tudod korlátozni időszakosan (az összes rá csatlakozó eszközre).
Vagy pedig mindig kézzel bemész és letiltod a gyerek eszközét (MAC alapján) és reggel meg kézzel feloldod.
Az úgy megoldás lehet, de időhöz automatikusan nem tudod kötni sajnos.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
hzx0
aktív tag
válasz FollowTheORI #3212 üzenetére
Pont igy csinálom most. Elég kényelmetlen.
-
Tin
veterán
válasz FollowTheORI #3211 üzenetére
nem ez volt a gond, hanem hogy a falicsatlakozó egyszerűen rosszul volt bekötve, és mivel a linksys 100 mbites, fel sem tűnt, és általában ment a 100 mbit, de volt amikor a kontakthiba miatt csak 10 mbit ment. újrakötöttem én az aljzatokat, azóta jó. switch-ként megy amúgy, így minden eszköz rendesen megy, és a hálózatban is jól látják egymást.
-
stopperos
senior tag
Bár lehet advanced a téma, de attól bedobom ide. Ma találkoztam egy érdekes jelenséggel: van két t-home előfizetés, cisco 3925-el.
- Az egyik modem módban megy és mögötte TP-LInk 941-es openwrtvel, valamint pár gép és egy openvpn szerver port forwardolva kifelé.
- A másik router módban megy (ez lekésett a lehetőségről), és raspberry pi van mögötte.
A probléma az, hogy bár ismert mindkettő ip címe (188.6.0.0/16-ban), de nem látják egymást. Nem lehet egyikről a másikat pingelni/ssh-val csatlakozni. Egy 3. felet bevonva azon keresztül látszik mindkettő. és minden működik is.
Illetve korábban is ment, csak most kb pár napja nem akar. Változott volna valami a T tűzfalán? Találkozott valaki ilyennel?+ egy nmap scan segítségével annyit kiderítettem, hogy a T hálózatán bizonyos számú előfizetőt látok. De akkor is felettébb érdekes a dolog.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
stopperos
senior tag
válasz stopperos #3218 üzenetére
Most megoldódott a dolog, csak újra kellett indítani a második cisco-t, és helyreállt minden. Ez nagyon csodálatos, hogy ilyet tud produkálni.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
renaultf1
csendes tag
válasz stopperos #3218 üzenetére
Szia/sziasztok!
Szeretnék egy olyat kérdezni hogy sima kábeles net-hez ami nem T-home, UPC és nem DIGI érdemes-e venni ilyen WIFI-router-modemet (Cisco 3925). Most motorola modemem van amit a szolgáltató adott de szeretnék egyben megoldást a routerre is. Ez meg egy combo ahogy látom, csak kérdés ilyen nettel is működik-e illetve mennyire jó választás ez?
-
nagyúr
válasz renaultf1 #3220 üzenetére
Valószínűleg nem, mert a legtöbb szolgáltató MAC alapján engedélyezi a modemnek a hálózati hozzáférést, így más eszköz nem fog működni. Csak azt tudod csinálni amit nem akarsz, hogy mögé teszel egy saját wifi routert.
Hacsak nem tudod a szolgáltatót rávenni hogy felengedi a saját eszközöd valami regisztráció útán.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
renaultf1
csendes tag
válasz FollowTheORI #3221 üzenetére
Az IP címem az dinamikus és amúgy ez a szolgáltató olyan, hogy csak 1 gépre engedélyezi a kapcsolatot! Tehát ha átdugom az eternet kábelt egy másik gépre ott nem működik a kapcsolat vagy csak pár óra múlva mikor frissül bent náluk a szerver. De ha szólok hogy szabadítsa fel az IP címet akkor arra dugom rá amire akarom. Persze azt ami a modemből kijön a gép felé! De akkor ezek szerint az is kevés lenne ide, szóval akkor sem működne szerinted?
Egyébként ez megbízható eszköz?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz renaultf1 #3222 üzenetére
Amikor átdugod azt szerintem egy modem restart megoldja és újra kiosztja az IP-t, nem szokott kelleni órákat várni.
De ettől független nem tudod megoldani a modem cserét. Mögé teszel egy routert és arra annyi eszközt kötsz amennyit akarsz, akkor amikor akarod.
-
renaultf1
csendes tag
válasz FollowTheORI #3223 üzenetére
Nem oldja meg a restart mert rögzül bent a MAC address, mikor betelefonálok hogy törölje ( szabadítsa fel az IP-t, különben sárga háromszöges a kapcsolat ikon ) és átrakom másik hálókártyába akkor már működik előtte hiába áramtalanítod semmi, mert bent rögzül nekik! De akkor ez felejtős, ők kétfajta modemet használnak. Csak azért akartam ezt mert akkor nem kell még router is hanem ez egyben van!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
stopperos
senior tag
válasz renaultf1 #3224 üzenetére
Illetve akkor a te routered MAC címe lenne benn, és mögé azt dugsz amit szeretnél. Ráadásul még védve is leszel a netről érkező támadások nagy részétől, mert kapod a router tűzfalát.
Ha olcsót és jót akarsz, akkor egy TP-LInk 740-741 -et veszel, kb 4500-5000Ft. A gyári szoftvert átfrissíted Openwrt-re, és életed végéig meg van oldva az összes problémád. Ezekből nagyon sokat ki lehet hozni.
Pl ahol korábban voltam rendszergazda, 90 fős kollégium 120-130 eszköz, 2 szerver. Másfél hónapig szívtam, mert a Cisco nem vitte el a terhelést. Volt már mögötte proxy szerver, DMZ-ben (amitől csak rosszabb lett). Szerencsére akkor még volt lehetőség átütni modem módba, és itt a fórumon megcsináltuk. (Azóta sem mer senki hozzányúlni, és a reset gomb le van ragasztva.) Első körben egy kis szerver volt mögötte routernek, de utána OpenWRT-s TP-Link-ek. Panasz nélkül megy a net, és eléggé ki lehet maxolni. Volt 841, utána volt egy 740-es, most egy 941-es. Gyári szofverrel kiakadt mindegyik 1-1.5 nap után. Illetve most csak annyi a gond, hogy a 941-es csak 100 Mbps WAN csatolóval szerelt.
Zárva soraim, szerintem a kábel modem feljavítása egy alap wifis routerrel a legjobb döntés amit csinálhatsz."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok Van egy ilyen modemem a jelenseg hogy egy bizonyos online jateknal idokozonkent ki fagy, masnal viszont jo, de mas jatek nalam is jo enerre gyanakszom a gepem boven eleg neki, valami otlet? A jatek neve Shards Of War.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
szabieable
aktív tag
Olyan furcsaságokat tapasztalt valaki ezzel a kütyüvel, hogy nem képes normális speedet tartani? Az utóbbi hetekben lettem rá figyelmes, hogy bár hiába van 10mbit adsl + t féle iptv, rendszeresen leesik a sebesség fél, max 1mbit környékére... restart után a legtöbbször helyreáll ezért a routerre gyanakszom. A wifi jel stabil, 1 szoba távolság van, nem lopja senki a vonalat. De ez így nagyon gatya, van amikor böngészni is lehetetlen
-
szabieable
aktív tag
válasz szabieable #3228 üzenetére
Hümm úgy néz ki lett új lakó aki lefedte a channelt egy kis reconfig és minden újra a régi szerencsére.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Kérnék szépen egy zsűrizést:
2 napja az Uppstream Channles-ből már csak két csatorna aktív.
Olyat sosem láttam, hogy mind a 4 csatornán menne jel, eddig 3 csatorna aktív volt.A net csak a mai nap 5x-6x megszakadt, internetes játékok laggolnak össze vissza, pedig a letöltési sebessigem fixen meg van 30Mbit/s a feltöltés ugyan picit ugrál de 4-5mbit körül van.
About
Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: EnableCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: EnabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -6.8 dBmV 38.8 dB
Channel 2: -6.7 dBmV 39.0 dB
Channel 3: -6.7 dBmV 38.8 dB
Channel 4: -7.0 dBmV 38.3 dB
Channel 5: -8.0 dBmV 38.4 dB
Channel 6: -8.1 dBmV 38.4 dB
Channel 7: -8.1 dBmV 38.2 dB
Channel 8: -8.2 dBmV 37.4 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 54.0 dBmV
Channel 2: 54.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV[ Szerkesztve ]
-
kisorosz
tag
Hali!
Szóval, a helyzet: a modem mögé szeretnék berakni WDS módban egy 1043ND-t (" másik router").
Amit beállítottam a Ciscon:
- wifin nincs jelszó ( ez van), fix csatorna, WDS mód engedélyezve, ott megadva a másik router mac címe.
- a routert 192.168.0.1-ről érem el, 192.168.0.10től indul az IP adás, 119 helyet ad.másik router:
-WDS engedélyezve, ráállítva a Ciscora, ugyanaz a channel, SSID, DHCP kikapcsolva
-azt a routert 192.168.1.1-ről érem el (az probléma lehet hogy az IP osztás 192.168.0.10től indul és csak 192.168.0.229 fut, viszont a másik router felületét 192.168.1.1en érném el, ha eltudnám)ezek beállítása után restartoltam mindkét routert.
Amit észrevettem: a Cisco Wifije megszűnik internetet osztani, csak hálózatot, viszont a másik router en van internet. illetve nem érem el a másik router felületét (192.168.1.1-et)
Ha a cisco felületén megnézem hogy milyen eszközök vannak kapcsolódva, akkor csak azokat listázza ami kábelen keresztül van csatlakozva. viszont laptoppal, meg teloval fenn vagyok másik router mellett és azt nem jelzi (viszont internet van).
Tehát a problémám:
A híd működik, viszont a Cisco-s hálózaton nincs net, viszont a 1043ND, a másik router hálózatára átváltva máris van, és működik, ám de a 1043nd felületét nem érem el az ő hálózatából sem, csak a Cisco felületét."Listen, you lot,you're all whizzing about,it's really very distracting. Could you alljust stay still a minute? Because IIIIIIIIII AAAAAAAM TALKIIIIIIIIIING!" (Doctor Who - S05E12 - The Pandorica Opens)
-
mike784
tag
Sziasztok!
Nekem is egy t-home-os Cisco EPC3925 routerem van.
Van vele bajom rendesen, állandóan belassul a net. Az lenne a kérdésem, hogy ha mögé rakok egy másik routert és átkapcsolom bridge módba, fog működni a telefon ami bele van dugva? És ha nem egy resettel visszaáll vagy végleg elrontom? Vagy esetleg elég a dmz beállítás és fix ip a másik routernek?
Köszi! -
-
Tiger.
nagyúr
Egy kérdés a modem ha elvan állitva befolyásolhatja a youtube vidókat pl akadozhat?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
Tudna ebben valaki segiteni?Mert az a nagy helyzet hogy szuper szervizes el barmolta, a jelenség annyi volt hogy az onlines játékoknál be fagyot egy időre a játék kb 20ms re de beléptem a biosába és töröltem mindent amire emlékeztem hogy utólag lett be irva, és utána jó lett de a videók youtubról akadozgatnak pedig teljesen feltölti már, amúgy win8.1n van fen.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
hali. kb 3 hete, egyik napról a másikra beszart a net. nem töltenek be alap oldalak (google, facebook), csak másodszorra, játék multiplayer be-be akadozik, ha pingelem a telekom.hu-t vagy a google-t rendszeresen felemelkedik. esténként kicsúcsosodik az egész, szinte használhatatlan néha, pingnél packet loss 10%.
telekomos kollegák most voltak itt harmadszorra 2 héten belül, kicserélték a routert egy ugyanolyanra (ugye 3925ös ez is). azt mondták, hogy ők a jelet hibátlannak látják a telekomtól, mi meg továbbra is szenvedünk.
2 gép vezetékkel csatlakozik, 2 laptop wifi-vel, lassulások mindenhol azonosak. sőt, néha még az iptv is beszaggat.valami tippetek van esetleg? köszi
-
Benőke
őstag
válasz Froclee #3243 üzenetére
Ha megy a wifi -m használhatatlan a net is. Első 5 percben minden ok aztán annyi. A wifi amúgy is ritka pocsék. Nem tudom honnan szalajtották ezt a vackot. Egyébként hiába tiltod le a wifi -t akkor is elindítja bekapcsoláskor aztán lövi le. kb 1 percig aktív a kikapcsolt wifi.
Nem tudtam hogy ilyen sz@ral szórják a népet... Ameddig nem kaptam én is ilyet. Azt hittem a CISCO az egy jó név, mára megváltozott a véleményem...Egyébként meg ne hagyd abba jelentgesd szorgalmasan, hátha kijön valaki... Aztán kapsz egy másikat vagy egy DLink -et
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
Sziasztok! Ennek a csodának hogy jobb, fektetve vagy állítva? Mert én állítva használom...
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest